- 31 Ağustos 2021
- 406
- 1.165
- 35
-
- Konu Sahibi OraEtLabora
Herşeyden önce tedaviye başlamak için hastaneye gittiğin zaman stress üzüntü kafa karışıklığı umutsuzluk bunları geride bırak. Tüp bebekte en önemli olan şey motivasyon, bütün doktorlar bunun üstüne basa basa söylüyor. Rabbime inan güven hayırlısını iste hep Rabbim tez zamanda acilen anne olmak isteyen herkese hayırlı sağlıklı afiyetli evlatlar nasip etsin. Hastaneye gidiyorsun adetin 2 veya 3ncü günü doktor uygun görürse tedaviye başlıyorsunuz iğneler veriyorlar göbekten iğneleri vuruyoruz belli aralıklarla doktora gidip muane oluyoruz ki yumurta büyüklüğüne bakabilsinler. Yumurtalar doktorun istediği büyüklüğe ulaşınca catlatma iğnesi veriyorlar dedikleri saatte yapman çok önemli 34-36 saat sonra yumurta toplama işlemi yapılıyor. Seni komple anestezi ile uyuttuklari için hiçbişey hissetmiyosun ağrı sızı olmuyor sadece bir iki gün az miktar kanama oluyor 20 dakika civarında bir işlem zaten senden yumurta toplanırken eşinden sperm alıyorlar embriyolaglar tarafından yumurtalar ve spermler dölleniyor. 5 gün boyunca her gün seni haberdar ediyolar kaç embriyo döllendi kaçı devam ediyor diye doktor uygun görürse o ay transfer oluyor ben transfer daha olmadım nasipse bidahiki ay o yüzden buraya kadar bildiklerimi anlattım istediğin herşeyi sorabilirsin çok güzel bir anne olucaksın bunu kendine hep hatırlatMerhabalar.Aralık ayı 15'i adet günüm. Bu tarihten sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız inşallah. eşimin sperm hareketliliği az benim de amh en son 0.89 du..ama doktor olumsuz hiçbirşey söylemedi bu değerlerle insanlar aşılamasız rapor çıkartıyorlarmış anlayamıyorum. çok endişeliyim aynı zamanda da üzgün. yaşım 32.. süreç olumsuz sonuçlanırsa yaşayacağım çöküşü hayal bile edemiyorum. olumsuz olacak diye içten içe tüp bebek yaptırmak istemiyorum. bunu kendime bile itiraf edemiyorum. Süreç hakkında çok az bilgi sahibiyim. kafam duygularım çok karışık ve korkuyorum tecrübeli olanlar bana ve benim gibi olanlara yardımcı olabilir mi ? süreç nasıl işliyor mesela ? şimdiden çok teşekkürler..
Allah hepimizden razı olsun canım benim gönlünü ferah tut öncelikle yalnız değilsin hepimiz geçiyoruz bu yollardan yalnızca birbirimizden habersiz olduğumuz için bazen neden beni buldu Allahım bu da mı beni buldu diyip gereksiz isyan edebiliyoruz ben çok yaptım bu hatayı :)Allah sizden razı olsun çok duygulandım okurken U umutsuzbirisi M Mordelisibirisi92 ...ben de 1 aşılama yaptırdım süreç benziyor gibi. sizin mesajlarınızı okumadan önce bi hadis okudum çok değişik duygulardayım şuan..hadis şunu diyor Sevininiz ve sizi sevindirecek şeyler ümîd ediniz. Ne güzel değil mi ? Bazen ümit etmekten yoruluyorum, hayal kurmaktan, Allaha dua ediyorum bari rüyamda anne olmayı tadıyım diye.. Ama artık mutsuzluk yok..umutsuzluk yok..reçete verilmiş :)
inşallah herşey çok güzel gider hepimiz için...güzel haberlerimizi yazalım buraya. Tedavi nasıl gidiyor mesela..
aralığın 15 'i adet olmayı bekliyorum.adetlerim çok düzenlidir ama geçen ay 10 gün gecikti. şuan çalışıyorum izin almam çok zor oluyor sözleşmem de bu ayın 17sinde bitiyor diğer sözleşmeye kadar arada 3 ay var bu arada tedavi olmayı düşünüyorum. Seviniyorum ve beni sevindirecek şeyler ümid ediyorum :)
Bi de tedaviye başlayınca aklında olsun kaliteli sperm seçmek için mikroçip var doktorun önermezse sen doktoruna mikroçiği öner arkadaşımın eşinin sperm problemi vardı onlar da mikroçiplr sağlam kaliteli sepermleri seçtirip tüp bebek yaptı şuan hamile :)Allah sizden razı olsun çok duygulandım okurken U umutsuzbirisi M Mordelisibirisi92 ...ben de 1 aşılama yaptırdım süreç benziyor gibi. sizin mesajlarınızı okumadan önce bi hadis okudum çok değişik duygulardayım şuan..hadis şunu diyor Sevininiz ve sizi sevindirecek şeyler ümîd ediniz. Ne güzel değil mi ? Bazen ümit etmekten yoruluyorum, hayal kurmaktan, Allaha dua ediyorum bari rüyamda anne olmayı tadıyım diye.. Ama artık mutsuzluk yok..umutsuzluk yok..reçete verilmiş :)
inşallah herşey çok güzel gider hepimiz için...güzel haberlerimizi yazalım buraya. Tedavi nasıl gidiyor mesela..
aralığın 15 'i adet olmayı bekliyorum.adetlerim çok düzenlidir ama geçen ay 10 gün gecikti. şuan çalışıyorum izin almam çok zor oluyor sözleşmem de bu ayın 17sinde bitiyor diğer sözleşmeye kadar arada 3 ay var bu arada tedavi olmayı düşünüyorum. Seviniyorum ve beni sevindirecek şeyler ümid ediyorum :)
Aynı süreçlerden bende geçtim bize başka doktorlar sebepsiz infertilite dedi kimi eşinin ileri sperm hareketi az dedi ama ortada görünen bir sorun yoktu çünkü eşimin sperm sayısı 90 milyonlarda çıkıyordu bizde aşılama yaptırdık bana 9 yumurta ile aşılama yaptı ki bu bir suçmuş yani en fazla iki yumurtadan yapılırmış neyse zaten tutmadı iyi ki de tutmamış dedi şimdiki doktorum tutsa kötü şeyler olabilirmiş dedi neyse ben her ay ağlıyordum regl olunca ya da sancılar gelmeye başlayınca sonra eşim tüp bebek yaptırcam dedi ben dedim saçmalama daha 2 buçuk yıllık bile evli değiliz 5 yıl dolsun öyle ama eşimi durduramadım şu an ki doktoruma ön görüşmeye gittiğim pcos var hafif dedi bir ay vitaminlerle denedik doğal yolla yine olmadı diğer ay adetin ikinci günü gittik tek yumurtam vardı sonra ilaçlar başladı 3 4 kez kontrole gittim her gittiğimde yeni iğneler verdi göbekten yapılan filan çok yıpratıcı bir dönem oldu hem maddi hem manevi bir gün akşam hastanede yaptırdım yine iğnemi eve geldim ama çöktüm pskolojik olarak ağladım sonra dedim ki kendime sen bunca şeyi ağlayıp yumurta kaliteni düşürmek için mi yaşıyorsun susturdum kendimi hep moral verdim kendime bende sonunu bilmiyordum bu tedaviye başlayan kimse bilemez olumlu ve ya olumsuz Allahın takdiri neyse en son 22 yumurtam toplandı 9 u 5 inci güne gitti 8 ini dondurduk zaten iki adet dönemi rahim dinlendirme oldu ohss riskine karşın sonra transferden öncede ikinci adetin ikinci günü doktora gittim geri ilaçlarla rahmi karşılaştırdık her şey çok güzel ilerledi elhamdülillah 16 kasımda iki tane embriyo transfer edildi ve şu an sonuç pozitif inşallah cumartesi keseyi görmeye gidecez Allahın izniyleMerhabalar.Aralık ayı 15'i adet günüm. Bu tarihten sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız inşallah. eşimin sperm hareketliliği az benim de amh en son 0.89 du..ama doktor olumsuz hiçbirşey söylemedi bu değerlerle insanlar aşılamasız rapor çıkartıyorlarmış anlayamıyorum. çok endişeliyim aynı zamanda da üzgün. yaşım 32.. süreç olumsuz sonuçlanırsa yaşayacağım çöküşü hayal bile edemiyorum. olumsuz olacak diye içten içe tüp bebek yaptırmak istemiyorum. bunu kendime bile itiraf edemiyorum. Süreç hakkında çok az bilgi sahibiyim. kafam duygularım çok karışık ve korkuyorum tecrübeli olanlar bana ve benim gibi olanlara yardımcı olabilir mi ? süreç nasıl işliyor mesela ? şimdiden çok teşekkürler..
Hay maşallah benim aptal doktorda 9 yumurtaya harika dese valla hala sinirliyim ona kaç bin tl para yedirdik haram olsun. Ben hsg de çektirdim aşılamadan çok önce tüplerim de açık çıkmıştı yani büyük bir sıkıntımız yoktu ama olmuyordu kısmet işte . Çok şükür ki karşımıza iyi bir doktor çıktı zaten tüp bebekde başarı oranı yüksek olduğu için tercih ettik çok şükür oldu ☺ Rabbim hepimize nasip etsin inşallahayyy çok güzel ya allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin .. darısı da bize olsun inşallah..
Doktorunuzla alakalı olumsuzluk gerçekten kötü olmuş. ben doktorumu bu yüzden seviyorum. mesela aşılama döneminde bende 3 yumurta gelişecek gibi duruyordu doktor 3 ü de gelişirse aşılamayı iptal ederiz dedi çoğul gebelik oluşmaması için 9 nedir yahu ? çoğu insan hsg filmi bile çekilmemiş ben gider gitmez hemen hsg istedi..
olumsuzluklar yaşanmış ama güzel sonuçlanmış umut oldunuz sağolun:)
doktor konusunda başka bir hastalıktan çok çektim hayatıma mal oluyordu neredeyse Allah bi daha doktorla imtihan etmesin. Belki de korkumun bir nedeni de doktor güvenimin kırılmasıdır. Her ne kadar şimdiki doktorumu sevsem de aklımda hep bir acaba var.. Allah bilgili iş ahlakı olan insanlarla karşılaştırsın..Ben artık eski olayı düşünmüyorum onunla hesabım ahirette sen de düşünme.güzel şeyler düşün :)Hay maşallah benim aptal doktorda 9 yumurtaya harika dese valla hala sinirliyim ona kaç bin tl para yedirdik haram olsun. Ben hsg de çektirdim aşılamadan çok önce tüplerim de açık çıkmıştı yani büyük bir sıkıntımız yoktu ama olmuyordu kısmet işte . Çok şükür ki karşımıza iyi bir doktor çıktı zaten tüp bebekde başarı oranı yüksek olduğu için tercih ettik çok şükür oldu ☺ Rabbim hepimize nasip etsin inşallah
Aynen canım olan oldu geçen geçti işimiz ahirete kaldı artık ☺ inşallah sende şimdi ki doktorunla umduğun sonuca ulaşırsındoktor konusunda başka bir hastalıktan çok çektim hayatıma mal oluyordu neredeyse Allah bi daha doktorla imtihan etmesin. Belki de korkumun bir nedeni de doktor güvenimin kırılmasıdır. Her ne kadar şimdiki doktorumu sevsem de aklımda hep bir acaba var.. Allah bilgili iş ahlakı olan insanlarla karşılaştırsın..Ben artık eski olayı düşünmüyorum onunla hesabım ahirette sen de düşünme.güzel şeyler düşün :)
Ben de aynı fikirdeyim keşke daha önce konu açıp konuşsaymışız belki de şimdiye hamiştik bileKendimi olumluyorumİşi falan hakikaten düşünmüyorum. ilk aşılamamı mikroçip aşılama oldum zaten doktorum yapıyor onu ama tekrar hatırlatırım başarı şansı yükseliyorsa.
Medipol hastanesinde Burcu Aydın Boyama hocaya gidiyorum çok pozitif bir insan şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadım. bir olumsulukta duymadım hakkında. Herşey güzel gider inşallah..Birbirimize moral olmak güzel oldu bu arda :)
Korkmaktan ziyade aksine sevinmemiz lazımMerhabalar.Aralık ayı 15'i adet günüm. Bu tarihten sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız inşallah. eşimin sperm hareketliliği az benim de amh en son 0.89 du..ama doktor olumsuz hiçbirşey söylemedi bu değerlerle insanlar aşılamasız rapor çıkartıyorlarmış anlayamıyorum. çok endişeliyim aynı zamanda da üzgün. yaşım 32.. süreç olumsuz sonuçlanırsa yaşayacağım çöküşü hayal bile edemiyorum. olumsuz olacak diye içten içe tüp bebek yaptırmak istemiyorum. bunu kendime bile itiraf edemiyorum. Süreç hakkında çok az bilgi sahibiyim. kafam duygularım çok karışık ve korkuyorum tecrübeli olanlar bana ve benim gibi olanlara yardımcı olabilir mi ? süreç nasıl işliyor mesela ? şimdiden çok teşekkürler..
tabii ki çok şükür bu yöntem var ve çok şükür ki bu yönteme kolay şekilde ulaşabiliyorum..benim korkum olumsuzluk olursa -Allah korusun- nasıl baş edeceğimi bilememem..ama bugün aldığım karara dayanarak olumsuzluk düşünmeyeceğimKorkmaktan ziyade aksine sevinmemiz lazımŞükür ki böyle bir tedavi yöntemi var, büyük bir lütuf gerçekten. İğnelerinizi ilaçlarınızı doktorunuzun tarif ettği şekilde düzenli saati saatine kullanın. Herkesin kullandığı ilaçlar durumuna göre farklı oluyor. Bence o kısımlar hiç yorucu değil gözünüzü korkutmayın hiç. Heyecanlı olan kısım transfer sonrası acaba noldu diye düşünmek oluyor. O kısımda da artık bolbol dua, gerisi Allahın takdiri…
Naptınız bilmiyorum uzun zaman olmuş yazalıAllah sizden razı olsun çok duygulandım okurken U umutsuzbirisi M Mordelisibirisi92 ...ben de 1 aşılama yaptırdım süreç benziyor gibi. sizin mesajlarınızı okumadan önce bi hadis okudum çok değişik duygulardayım şuan..hadis şunu diyor Sevininiz ve sizi sevindirecek şeyler ümîd ediniz. Ne güzel değil mi ? Bazen ümit etmekten yoruluyorum, hayal kurmaktan, Allaha dua ediyorum bari rüyamda anne olmayı tadıyım diye.. Ama artık mutsuzluk yok..umutsuzluk yok..reçete verilmiş :)