• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek sağlık kurulu raporu için gerekli belgeler nelerdir?

haziran0806

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2013
1.038
979
208
Arkadaşlar Çapa Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidip geliyoruz eşimle uzun zamandır. 5 aralık perşembe günü septum ameliyatı oldum eşimden kaynaklanan sorunlardan dolayı Çapa'nın tüp bebek merkezindeyiz ofis histereskopide 2 cm'lik perde tespit edildi ve genel anesteziyle 5 aralık günü alındı. Geçen hafta da ameliyat raporum sağlık kurulundan çıktı bize tüp bebek raporunu çıkarmak için gerekli evraklar var onları getirin dediler. Daha doğrusu eşim konuşmuş. Bu evraklar nelerdir. Hsg,Hormon,spermiyogram 3 adet istemişlerdi hepsini yaptık. Ama Bu tüp bebek raporu konusunda hiçbir bilgim yok, nedir yani kimlik fotokopisi sgk hizmet dökümü gibi şeyler mi? Yardımcı olursanız sevinirim

Çok Çok teşekkür ederim detayları tek okuyacağım bu süreçlerden yavaş yavaş geçiyorum. Fakat benim şu aşamada öğrenmek istediğim şey tüp bebek raporunu çıkarıcam ya onun için bi takım evraklar istemişler eşime sgk sayfasına bakın demişler biliyorsunuz devlet hastaneleri bu konuda duyarsız detay yok bilgi yok

verdiğim linkte bu bilgilerde vardı kopyaladım umarım bir faydası olur:16:

*Gerekli şartlara uygun olmak

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
-Kadının 23 yaşından büyük olmaası, 40 yaşından gün almış olmaması
-3 yıllık evli olma şartı(Bu şart şiddetli infertilite durumu tespit edildiğinde geçerli değildir)
-Evlilik öncesi ve evli olmakla birlikte çiftlerden birinin ya da her ikisinin çocuğunun olmaması
-En az 5 yıl genel sağlık sigortalısı veye bakmakla yükümlü olunan kişi olup,900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması
-Ancak üreme yöntemleri ile çocuk sahibi olunabileceğinin devlet ve üniversite hastanelerinin sağlık kurulu tarafından onaylanması

*Devlet veya Üniversite hastanelerine başvurmak

Tedavi öncesinde hastanelere başvurulduğunda kadın ve erkekten istenilen testler;
[TABLE="class: grid, width: 0"]
[TR]
[TD]Erkekte[/TD]
[TD]Kadında[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Anti HCV[/TD]
[TD]Anti HCV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Anti HIV[/TD]
[TD]Anti HIV[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]HBs Ag[/TD]
[TD]Igc[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sperm analizi[/TD]
[TD]Rubella[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]TSH[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Tam kan sayımı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Prolaktin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Yumurtalamanın olup olmadığını araştırmak amaçlı kan(hormon) tahlilleri
FSH
E2
LH
AMH
Progesteron
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Rahim incelemesi için
HGS ilaçlı rahim filmi istenir
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

*Gerekli evraklar
-2 adet evlilik cüzdanı fotokopisi (ilk 3 sayfa)
-Sağlık karnesinin fotokopisi
-Kadın ve erkek içim 4 adet vesikalık fotoğraf
-Nüfus kağıdı fotokopileri
-Nüfus dairesinden alınacak 3 adet nüfus kayıt örneği
-HSG rahim filmi
-Belirli aralıklarla yapılmış 3 adet sperm tahlilleri.Biri raporun çıkarılacağı hastanede yaptırılmalı
-Kadında hormon tahlilleri
rapor üniversite ya da devlet hastanelerinden alınabilir.

Ya ben ikinci sayfaya girmeden size yazmışım tüm detayları görebiliyorum tekrar teşekkürler alakanız için tüm sorularımın cevabı burdaymış. Yalnız bir şey sorabilir miyim? Sağlık karnesi istenilen belgelerin arasında dikkatimi çekti ama şimdi artık sağlık karnesi kullanılmıyor ki bunu nasıl yapıcam

Ya ben ikinci sayfaya girmeden size yazmışım tüm detayları görebiliyorum tekrar teşekkürler alakanız için tüm sorularımın cevabı burdaymış. Yalnız bir şey sorabilir miyim? Sağlık karnesi istenilen belgelerin arasında dikkatimi çekti ama şimdi artık sağlık karnesi kullanılmıyor ki bunu nasıl yapıcam

rica ederim canım..
evraklar kısmı çok önceki zamanlarda belirlenmiş güncel durumda sağlık karnesi fotokopisi istenmiyor olabilir.
başvuru yaptığında sana gerekli evrak listesini vermeleri gerekiyor.

:16: Muhtemelen öyledir,,, Allah en kısa zamanda bir bebek nasip eder inşallah!!! Olmayanlarla birlikte tabiki gerçekten çok zorlu süreçlerden geçtik eşimle 4 yıldır evliyiz şu tüp bebek raporu çıksın da inşallah hemen işlemi yapmak istiyorum :emir_bebek:

:16: Muhtemelen öyledir,,, Allah en kısa zamanda bir bebek nasip eder inşallah!!! Olmayanlarla birlikte tabiki gerçekten çok zorlu süreçlerden geçtik eşimle 4 yıldır evliyiz şu tüp bebek raporu çıksın da inşallah hemen işlemi yapmak istiyorum :emir_bebek:

Sen yada eşin kim çalışıyorsa hizmet belgesi alması gerekiyor.

Merhaba 28.09.2016 da Umuttepe ye evraklarımı teslim ettim tüp bebek için. Acaba raporun çıkması kaç gün sürer. Ben dış gebelik geçirdim tüpler yok. Gss için gün sayımızda yok eşim hala öğrenci? Acaba problem çıkar mı

Back