Ben öncelikle infertilite bölümüne gittiğim için oradaki tahliller filmlerin sorunsuz çıkması sonrasında Şehir hastanesinde Dr bey ameliyat olmamı ve sonrasında rapor yazacağını söyledi . raporda tüpler kapalıdır yazıyor ama tüp bebek servisi raporu görünce ücretsiz için üç yıl şartını söyledi. Dr beyin yeni çıkan yasadan haberi olmadığını anlamış oldum , tekrar dönüp sorduğumda sen yararlanırsın yasa senin için geçerli değil dese de
cuma günü tüp bebek servisinde ne diyecekler sabırsızlıkla bekliyoru
Ben anlara şehir hastanesine gittim. Ameliyat sonrası Dr yazdığı raporu Tüp bebek servisindeki dr gösterdim okudu okudu. Adetinin 2.günü gel dedi sonra kaç yıllık evli olduğumu sordu 1,5 deyince 3 yıl olmadan devlet destek çıkarmaz dedi. Dışarı çıkınca sekretere sordum . 2021 Ağustos ayında çıkan Sağlık Uygulama Tebliğinde yazdığını söyledi
Eğer tüplerin kapalıysa malasef 3 yıllık evlilik şartı var bu yasa yaklaşık 10 yıldır var yeni deil....2021 de çıkan sağlık uygulama tebliğinde şu değişti,eskiden sperm sayısı 5 milyon altı olan kişi direkt tüp bebek yapabiliyordu,devlet bunu kaldırdi,sperm sayısı 5 milyon altı olan hasta direkt aşılamaya geçiyor simdi