Tüp bebek tedavısı olurken yasadığım zor gunlerı ve deneyımlerımı paylaşmak ıstedım. Bende POLİKİSTİK OVER oldugu ıcın yumurta sayımısın fazla olacagı ve yumurtalar alındıktan sonra OHSS sendromu(karında su toplanması,nefes almada zorluk,diare,kusma) yasabılecegim ilk gunden soylenmişti.
Bu durumu kontrol altında tutabılmek ıcın şeker ılacına basladım fakat yınede 20nın uzerınde yumurta olustu ve bunlar toplandıktan sonra normal de 2 saat sonra normal hayata donulurken benım hastaneden cıkmam 6 saati buldu. işlem sonrasında hemen bu durumu yaşamaya başladım ve tam 1 HAFTA sürdü.(erken OHSS en fazla 10 gun suruyormus)
Çok kötü bir hafta gecirdim 6 7 ayri ilaç kullandım. normalde haftada ıkı gun kullanılan cok mıgde bulantısı yapan(Dostınex) ılacı ben 8 gun boyunca her gun kullandım ve ınanılmaz mıgde bulantısı yaptı. gun aşırı doktoruma gıttım karnımdakı suyun artması takıp edıldı her gecen gun bıraz daha arttı.
Transferden sonra bu durum daha ılerlıyormuş hastanede yatmaya kadar gıdıyormuş(geç OHSS) bunları dusunerek transfer yapılmadı ve ılaclar kesıldı daha sonra tedavı asamasında kullandıgım bır ıgne vardı ^cetrotide^ dıye kucultucu, o ıgneyı tekrar kullandım ve 3 gun sonra hayatım normale dondu. bu rahatsızlık boyunca protein diyeti önerildi ve vucudumun susuz kalmaması ıcın bol su tuketmem söylendi. ama karnımın çatlıycak dereceye gelmesı ve miğde bulantısı sebebıyle 2 3 gun yemek yıyemedım ve su ıcemedım.
OHSS yaşanırken; tek başına oturmak, kalkmak, yatmak, yatakda dönmek ımkansız hale gelıyor.Yınede şanslı oldugumu dusundum karnımdakı suyun alınması gerekmedı, nefes alma zorl Eşinize ve ailenize buyuk iş düşüyor. Bu tedavıyı yaşayan butun kadınlara bol şans dilerim.