- 11 Temmuz 2014
- 107
- 16
-
- Konu Sahibi Yesilagacbambu
Merhaba ben de ikinci opuma hazirlik surecindeyim. Benim doktorum ilkinde de acikcasi beslenmenin asiri bir fark yaratmadigini, sadece sigara icmemem gerektigini guzel uyumam gerektiginin altini cizmisti. Hatta asiriya kacmadigim surece beni dahamutlu edecekse bir iki kadeh icki bile icebilirsin demistiMerhaba arkadaşlar yumurta toplama işlemi öncesi hangi yiyecek içecekler faydalı oluyor deneyimleyenler yazabilir miii??
Nerede yaptırdınız canm opuyu memnunmusunuz? Ay bende bilmiyorum normalde çok dikkat etmem yememe içmeme o yüzden düzenemi koysam diye düşündüm hangi besinler iyi olur acaba. Sigara kullandınmı canm diğerindeMerhaba ben de ikinci opuma hazirlik surecindeyim. Benim doktorum ilkinde de acikcasi beslenmenin asiri bir fark yaratmadigini, sadece sigara icmemem gerektigini guzel uyumam gerektiginin altini cizmisti. Hatta asiriya kacmadigim surece beni dahamutlu edecekse bir iki kadeh icki bile icebilirsin demistiama burdaki basliklarda okudugumda herkesin cok guzel beslendigine denk geldim diger basliklara da bakabilirsiniz yol gostermesi acisindan. Ben zaten sigara haricinde iyi beslendigim icin cok da dikkat etmemistim. Bu sefer biraz daha ozenmek istiyorum yalnizca
Acibadem fulyada oldu canim islemlerim,memnunum simdilik evet. Bence sebze ve bakliyat tuketmiyorsaniz hayatiniza dahil edin. Yumurta avakado kefir kabak cekirdegi cig badem en cok okuduklarimdan burada. Tavuk pek onerilmiyor,balik ve kirmizi et tercih edebilirsiniz. Bana doktorum vitamin bile vermedi ne bu tur icin ne de simdi yaptiracagim ikinci opu icin. Hekimden hekime de degisebiliyor tavsiyeler. Sigarayi tamamen kesemedim malesef o surecte, gunde 2-3 adet iciyordumNerede yaptırdınız canm opuyu memnunmusunuz? Ay bende bilmiyorum normalde çok dikkat etmem yememe içmeme o yüzden düzenemi koysam diye düşündüm hangi besinler iyi olur acaba. Sigara kullandınmı canm diğerinde
Anladım canm hayırlısı olsun inşallah. Sizdende tüp bebek başlamadan önce testler istemişlermiydi yaptırdınızmı acaba liste verdiler bana bi sürü yazıyor kromozom analizi falanda var onlrında sonucu biraz geç çıkıyormuş transfer öncesi çıkması lazımmış ama sizden istenmişmiydiAcibadem fulyada oldu canim islemlerim,memnunum simdilik evet. Bence sebze ve bakliyat tuketmiyorsaniz hayatiniza dahil edin. Yumurta avakado kefir kabak cekirdegi cig badem en cok okuduklarimdan burada. Tavuk pek onerilmiyor,balik ve kirmizi et tercih edebilirsiniz. Bana doktorum vitamin bile vermedi ne bu tur icin ne de simdi yaptiracagim ikinci opu icin. Hekimden hekime de degisebiliyor tavsiyeler. Sigarayi tamamen kesemedim malesef o surecte, gunde 2-3 adet iciyordum
Biz dediklerinizi degil de benim kan degerlerimle ilgili olanlari yaptirmistik baslamadan. Bizim embriyolarimiz dondurulmadan biyopsi alindi genetige yollandi. O yuzden doktorum benden ve esimden istemedi. Rutin hormon kan testleri,esime detayli semen analizi hormon testleri yapildiAnladım canm hayırlısı olsun inşallah. Sizdende tüp bebek başlamadan önce testler istemişlermiydi yaptırdınızmı acaba liste verdiler bana bi sürü yazıyor kromozom analizi falanda var onlrında sonucu biraz geç çıkıyormuş transfer öncesi çıkması lazımmış ama sizden istenmişmiydi
Anladımmm canm tüp bebek sebebi neysi bizim azospermz. Bnde o testleri yaptıracağım ama ocak ikinci haftası regly ve yumurta toplama için tedaviye başlarsam Allah nasip eder yolunca gidedse taze transfer olucağını söledilee sonuç ozamana çıkmış olmaz diye düşünüyorum bir ay daha ertelesemmi çok önemlimi bilemedim. Genetiğe hepsi gönderiliyormı acaba onu bizmi talep ediyoruz o ne için oluyorBiz dediklerinizi degil de benim kan degerlerimle ilgili olanlari yaptirmistik baslamadan. Bizim embriyolarimiz dondurulmadan biyopsi alindi genetige yollandi. O yuzden doktorum benden ve esimden istemedi. Rutin hormon kan testleri,esime detayli semen analizi hormon testleri yapildi
Bende kist var esimin de spermlerinde ileri hizlilik 0 morfoloji de 2 cikti malesef. 2.5 yila yakin deneyip olmayinca tup bebege basladikAnladım
Anladımmm canm tüp bebek sebebi neysi bizim azospermz. Bnde o testleri yaptıracağım ama ocak ikinci haftası regly ve yumurta toplama için tedaviye başlarsam Allah nasip eder yolunca gidedse taze transfer olucağını söledilee sonuç ozamana çıkmış olmaz diye düşünüyorum bir ay daha ertelesemmi çok önemlimi bilemedim. Genetiğe hepsi gönderiliyormı acaba onu bizmi talep ediyoruz o ne için oluyor
Anladm canm onun ücreti nasıl oluyor trasfer aşamasına gelebildinizmmi acaba daha önceBende kist var esimin de spermlerinde ileri hizlilik 0 morfoloji de 2 cikti malesef. 2.5 yila yakin deneyip olmayinca tup bebege basladikben tum 5.gun embriyolarimi genetige yolladim ama istege bagli kacina baktirmak isterseniz o kadarina bakabiliyorlar. O da kisaca soyle bir sey, olusan embriyolariniz genetik olarak saglikli olup olmadigina tum kromozomlar uzerinden inceleme yapiyorlar. Ona gore transfer edilebilir veya edilemez deniyor.
Ucreti benim yaptirdigim genetik merkezinde embriyo basina 450 dolar odemistik. Bir saglikli embriyom var donmus iyi kalite, simdi bir tur daha opu yapip bir kac tane daha iyi embriyo bulmaya calisicazAnladm canm onun ücreti nasıl oluyor trasfer aşamasına gelebildinizmmi acaba daha önce
Onu transfer ettirmeyi düşünmedinmi canım inaşllah gönlünce olurr herşeyyUcreti benim yaptirdigim genetik merkezinde embriyo basina 450 dolar odemistik. Bir saglikli embriyom var donmus iyi kalite, simdi bir tur daha opu yapip bir kac tane daha iyi embriyo bulmaya calisicaz
Doktorum boyle yapmak istedi, benim kistim var rezervlerim yasima gore hizli azaliyor malesef. O yuzden bizim de aklimiza yatti sansimizi denemek istedik yoksa transfer olucaktim ben de :) sizin de gonlunuzce olsun su gibi aksin sureciniz sorunsuzca mutlu sonla bitsin insallahOnu transfer ettirmeyi düşünmedinmi canım inaşllah gönlünce olurr herşeyy
Hadi hayırlısıDoktorum boyle yapmak istedi, benim kistim var rezervlerim yasima gore hizli azaliyor malesef. O yuzden bizim de aklimiza yatti sansimizi denemek istedik yoksa transfer olucaktim ben de :) sizin de gonlunuzce olsun su gibi aksin sureciniz sorunsuzca mutlu sonla bitsin insallah
Merhabalar ben de Maslak Acıbadem'e gidiyorum,Merhaba arkadaşlar yumurta toplama işlemi öncesi hangi yiyecek içecekler faydalı oluyor deneyimleyenler yazabilir miii??
Hayırlı olsun canm öncelikle drısı bana önümüzdeki iki ay içinde regly göre eğer testler yetşirse yumurta toplama için tedaviye başlayacğajm bendee.. hepsini dikkate alacağımMerhabalar ben de Maslak Acıbadem'e gidiyorum,
doktor dhea, Seaqten ve Gonomax verdi.
Ama ayrica diyetisyen de Ek takviye olarak reservetrol, selenyum verdi.
Bir de bolll boll kirmizi yiyecekler yaban mersini, nar, siyah uzum, vb. gunde 2 bardak yesil cay, koyu yesil yaprakli sebzeler, Kemik ilik suyu, Sumak, keten tohumu, zencefil zerdecal verdi.
Önümüzdeki hafta yumurtalar toplanacak benim de, genetik ile ilgili süreç nasıl oluyor acaba siz daha önce yaptırdınız galiba. Yaş 40, o yüzden genetik test önerdiler bana da..
pardon siz yaptırdınız gibi anlamışım.. başkası yazmış :)Hayırlı olsun canm öncelikle drısı bana önümüzdeki iki ay içinde regly göre eğer testler yetşirse yumurta toplama için tedaviye başlayacğajm bendee.. hepsini dikkate alacağımYaptırmadık canm ilk zaman eşimden istemiştik doktor gen testi o temiz çıkmıştı ama birde kromozon testi oluyormuş doktor eşinde sende vermen lazım transfer öncesine kadar dedi ona göre iğne ilaç kullanılıyormuş bunun dışında yine gen testleri var onlar başka onlarıfa vermen lazım dedi birde normal kan değerleri için test istediler
Merhabalar ben de Maslak Acıbadem'e gidiyorum,Acibadem fulyada oldu canim islemlerim,memnunum simdilik evet. Bence sebze ve bakliyat tuketmiyorsaniz hayatiniza dahil edin. Yumurta avakado kefir kabak cekirdegi cig badem en cok okuduklarimdan burada. Tavuk pek onerilmiyor,balik ve kirmizi et tercih edebilirsiniz. Bana doktorum vitamin bile vermedi ne bu tur icin ne de simdi yaptiracagim ikinci opu icin. Hekimden hekime de degisebiliyor tavsiyeler. Sigarayi tamamen kesemedim malesef o surecte, gunde 2-3 adet iciyordum
MerhabalarMerhabalar ben de Maslak Acıbadem'e gidiyorum,
Önümüzdeki hafta yumurtalar toplanacak benim de, genetik ile ilgili süreç nasıl oluyor acaba siz daha önce yaptırdınız galiba. Ne zaman ve ne sebeple yaptırdınız acaba? Yaş 40, o yüzden genetik test önerdiler bana da..
İgneleri kullanirken yesil cay icebilir miyiz acabaMerhabalar ben de Maslak Acıbadem'e gidiyorum,
doktor dhea, Seaqten ve Gonomax verdi.
Ama ayrica diyetisyen de Ek takviye olarak reservetrol, selenyum verdi.
Bir de bolll boll kirmizi yiyecekler yaban mersini, nar, siyah uzum, vb. gunde 2 bardak yesil cay, koyu yesil yaprakli sebzeler, Kemik ilik suyu, Sumak, keten tohumu, zencefil zerdecal verdi.
Önümüzdeki hafta yumurtalar toplanacak benim de, genetik ile ilgili süreç nasıl oluyor acaba siz daha önce yaptırdınız galiba. Yaş 40, o yüzden genetik test önerdiler bana da..
Burda okudugum kadariyla daha ziyade transfer hazirligi ve transfer sonrasi onerilmiyormus yesil cay ve turevleri. Benim yumurta toplama surecimde yasagim yoktu :)İgneleri kullanirken yesil cay icebilir miyiz acaba