• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup bebek kararsizligi

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Arkadaşlar. Ben laparoskobi oldum ocak ayinda.. endometriozis 1-2 evreymisim.. Odaklarim yakildi doktor 1 sene dogal deneyin dedi.. 5.aya girdik tık yok..

Bu hastaligin tekrarlama olasiligida var.. benim yumurtlamam duzenli tupler acik adetim gunu gunune saati saatine. Esimin sperm degerleri iyi. Ama 4 senedir olmuyor. Yumurtlama ve sperm var ama hamilelik yok.
O yuzden dogal denemek bana zaman kaybi geliyor. Cunku olacak olsa 5 ayda olurdu..
Doktoruma da cok guveniyorum ama bir yandan rapordan yararlanmak istiyorum bir yandan da haziranda tup bebek yaptirmak istiyorum..

Simdi haziranda tup bebek yaptirsam ocakta 1.senem dolunca 2.denememi raporlu yaparlarmi?

Tup bebegi haziranda mi
Yoksa 1.senem doldugunda mi yaptirayim ?

Bence hemen yaptirin kg probleminiz yoksa tabi,birde raporu iki asilamadan sonra veriyorlar ama laboroskobi olmussunuz belki hemen verirler yani hastaliginiz sebebi belli..
Bende ayni laboroskobi oldum endometriozis hastalik var benim sivi spermi yakiyor nadir görülen hastalik,sen dr acikca sor bendeki durum bumu die yani rahim asit uretiyormu,loboroskobiden sonra ayni bende 9 ay kadar bekledim olmadı,iki asilama 3 tup bebek yatirdim olmadi,simdi kg verip 4 cu tup yaptiracagim dr kg ver gel demisti..hastaligin terarlanmasi her ay adet oldugunda atiyorsun , bana dr soyle ornek vermistu; hani bir bahcede ot cikar capa vurur oldurursun,gelecek ay yine olur,yani adette atiliyo yine tekrarliyo kist...
Sana tavsiyem 4 yil oldu diyorsun bekleme hemde endometriozis varken,ben 15 yillik evliyim cocuk yok malesef rabbim tez zamanda kucaklarimizi doldursun ins..

Bence hemen yaptirin kg probleminiz yoksa tabi,birde raporu iki asilamadan sonra veriyorlar ama laboroskobi olmussunuz belki hemen verirler yani hastaliginiz sebebi belli..
Bende ayni laboroskobi oldum endometriozis hastalik var benim sivi spermi yakiyor nadir görülen hastalik,sen dr acikca sor bendeki durum bumu die yani rahim asit uretiyormu,loboroskobiden sonra ayni bende 9 ay kadar bekledim olmadı,iki asilama 3 tup bebek yatirdim olmadi,simdi kg verip 4 cu tup yaptiracagim dr kg ver gel demisti..hastaligin terarlanmasi her ay adet oldugunda atiyorsun , bana dr soyle ornek vermistu; hani bir bahcede ot cikar capa vurur oldurursun,gelecek ay yine olur,yani adette atiliyo yine tekrarliyo kist...
Sana tavsiyem 4 yil oldu diyorsun bekleme hemde endometriozis varken,ben 15 yillik evliyim cocuk yok malesef rabbim tez zamanda kucaklarimizi doldursun ins..

Cnm ocakta yaptiriyorum zaten surem o zman doluyor ve raporla yaptiracagim. Tabiki istegim dogal yoldan hamile kalmak

Cnm ocakta yaptiriyorum zaten surem o zman doluyor ve raporla yaptiracagim. Tabiki istegim dogal yoldan hamile kalmak
Canım çok geçmiş olsun hiç tüp bebek merkezleriyle görüştün mü? İnan ki bu konularda kadın Doğumcular çok rahat ben çok sıkıntısını çektim iy bir tüp bebek i merkezine gitmenizi tavsiye ederim tekrardan rahim filmi çektirin eğer süresi dolmuşsa

Canım çok geçmiş olsun hiç tüp bebek merkezleriyle görüştün mü? İnan ki bu konularda kadın Doğumcular çok rahat ben çok sıkıntısını çektim iy bir tüp bebek i merkezine gitmenizi tavsiye ederim tekrardan rahim filmi çektirin eğer süresi dolmuşsa

Canim merhaba, 10-15 tup bebek merkeziyle gorusup 1 tanesinde karar kılmıştim zaten. Tup bebek yaptirmaya gittigimde doktorum tup bebege hemen baslayabilecegimizi cunku 4 senenin uzun bir sure oldugunu soyledi... benden sadece rahim filmi istedi... Rahim filmim vardi zaten ama sekli gozukmuyormuş..

Bir kez daha cektirdim gittim. Doktor hidrosalpenksten suphelenip laparaskobi ameliyatina aldi beni.. Endometriozis odaklarik varmis onlar yakildi. Ve bana 1 sene sonra gel tup bebek yapalim dedi. Yani doktorum hazir ve ona guveniyorum

İns kalırsın canim benim..surem derken ne icin rapor icinmi bu sure..bide sen kac yasindasin ...

25 yasindayim. Doktorum 1 sene dogal dene dediginde direk tamam ddm.
Ama 3 ay olmayinca tup bebege karar verdim merkezi aradim. Birden fiyatlar 10 binlere uçmuş... (5bindi)
Dogal olarak raporu beklemeye karar verdim. Cunku 5 bin hazirdi. Ve baska merkeze gitmek istemedim

Canim merhaba, 10-15 tup bebek merkeziyle gorusup 1 tanesinde karar kılmıştim zaten. Tup bebek yaptirmaya gittigimde doktorum tup bebege hemen baslayabilecegimizi cunku 4 senenin uzun bir sure oldugunu soyledi... benden sadece rahim filmi istedi... Rahim filmim vardi zaten ama sekli gozukmuyormuş..

Bir kez daha cektirdim gittim. Doktor hidrosalpenksten suphelenip laparaskobi ameliyatina aldi beni.. Endometriozis odaklarik varmis onlar yakildi. Ve bana 1 sene sonra gel tup bebek yapalim dedi. Yani doktorum hazir ve ona guveniyorum
Anladım canım geçmiş olsun bende de hidrosalpenks vardı aldırdım tüplerimi oda engel çünkü siz de aldırdınız mı tüplerinizi?

Anladım canım geçmiş olsun bende de hidrosalpenks vardı aldırdım tüplerimi oda engel çünkü siz de aldırdınız mı tüplerinizi?

Hayir tuplerde sorun olmadigi ameliyatta anlasildi ve tuplerim alinmadi.
Suan zaten cok fena durumdayim psikolojik anlamda. Ameliyat olmasaydm tup bebek yaptirsaydim acaba tutarmiydi simfi bu acilari bosuna mi cekiyorum diye dusunuyorum. Ve bosuna ameliyat oldum gibi hissediyorum.
O kadar heveslenmistim ki doktor 1 sene icinde hamile kalacaksin dediginde. Simdi ocagi beklemek bana ölüm geliyor. Zaten bu aydan sonra hersey cok kotu olacak hissediyorum. Bugun adet oldum da yine canim. Aileden birinin dogumu var ve ben o dogumda bulunmak zorundyim ve o dogumdan sonra hersey cok farkli olacak. Bunun stresi vardi hep. Ama iste bazen allah istemiyorda hep bi engel cikarir karsina. Benimde tam olarak öyle oldu. Tup bebegi biturlu yaptiramadim. Hep bir aksilik cikti.

Hayir tuplerde sorun olmadigi ameliyatta anlasildi ve tuplerim alinmadi.
Suan zaten cok fena durumdayim psikolojik anlamda. Ameliyat olmasaydm tup bebek yaptirsaydim acaba tutarmiydi simfi bu acilari bosuna mi cekiyorum diye dusunuyorum. Ve bosuna ameliyat oldum gibi hissediyorum.
O kadar heveslenmistim ki doktor 1 sene icinde hamile kalacaksin dediginde. Simdi ocagi beklemek bana ölüm geliyor. Zaten bu aydan sonra hersey cok kotu olacak hissediyorum. Bugun adet oldum da yine canim. Aileden birinin dogumu var ve ben o dogumda bulunmak zorundyim ve o dogumdan sonra hersey cok farkli olacak. Bunun stresi vardi hep. Ama iste bazen allah istemiyorda hep bi engel cikarir karsina. Benimde tam olarak öyle oldu. Tup bebegi biturlu yaptiramadim. Hep bir aksilik cikti.
Oy canım benim seni çok iyi anlıyorum her ay o adeti beklemek ve olmak :( hiç bişey sebepsiz değil herşey Allahtan umudunu yitirme tüplerinde sorun çıkmadığına sevindim canım ama gerçekten tüpler çok önemli kendim yaşadığım için söylüyorum ben tam 4 sene tüplerde sorun yok dediler diye hiç bir tedavi yapılmadı bekleyin doğal olur dediler meğerse hep doktorlar raporu incelemiş her topikte yazıyorum bunu belki birine ışık olur diye daha sonra bi doktor anladı da tekrar film istedi filmden sonra sağ tüpüm alındı inanılmaz şişikti çünkü ve o tüple hamile kalmam imkansızdı benim sağ yumurtalığım çalışıyor genelde ve ameliyatı yapan doktor doktor sol tüpte bişey yoktu almadım dedi daha sonra tüp yaptıracağım yerdeki doktor tekrar rahim filmi istedi çünkü miyomlarımda alınmıştı acaba rahimde yapışıklık falan oldu mu diye tekrar film çekildim acı gerçek sol tüpümde de hidrosalpenks... o an nasıl yıkıldım anlatamam ağlamaktan helak oldum ama elden bişey gelmiyor ve sol tüp içinde tekrar ameliyat oldum bunlar hep zaman kaybı iyileşme süreleri adına... ve doktor hataları yüzünden bu iş gerçekten nasip o ilk filmi İstanbul'da göstermediğim hastane kalmamıştı hepsi normal demişti ama cidden tecrübe çok önemli ve tedavimde dönüm noktası oldu 5 ay oldu sol tüpümü kaybedeli ve tüp bebekle hamile kalmıştım 3. Denememde 11 haftalık kaybettim kalbi durdu :( kürtaj oldum ve birde kürtajdan iyileşme süresi başladı nasip herşey psikolojim alt üst ve kimse beni anlamıyor 7. Senem doluyor herşeyin hayırlısı... umarım bu adetinle hamile kalırsın canım ovulasyon testleri al ve kullan çok işe yarıyor gerçekten. Baya uzun yazdım kusura bakma içim öyle dolmuş ki...

Oy canım benim seni çok iyi anlıyorum her ay o adeti beklemek ve olmak :KK43: hiç bişey sebepsiz değil herşey Allahtan umudunu yitirme tüplerinde sorun çıkmadığına sevindim canım ama gerçekten tüpler çok önemli kendim yaşadığım için söylüyorum ben tam 4 sene tüplerde sorun yok dediler diye hiç bir tedavi yapılmadı bekleyin doğal olur dediler meğerse hep doktorlar raporu incelemiş her topikte yazıyorum bunu belki birine ışık olur diye daha sonra bi doktor anladı da tekrar film istedi filmden sonra sağ tüpüm alındı inanılmaz şişikti çünkü ve o tüple hamile kalmam imkansızdı benim sağ yumurtalığım çalışıyor genelde ve ameliyatı yapan doktor doktor sol tüpte bişey yoktu almadım dedi daha sonra tüp yaptıracağım yerdeki doktor tekrar rahim filmi istedi çünkü miyomlarımda alınmıştı acaba rahimde yapışıklık falan oldu mu diye tekrar film çekildim acı gerçek sol tüpümde de hidrosalpenks... o an nasıl yıkıldım anlatamam ağlamaktan helak oldum ama elden bişey gelmiyor ve sol tüp içinde tekrar ameliyat oldum bunlar hep zaman kaybı iyileşme süreleri adına... ve doktor hataları yüzünden bu iş gerçekten nasip o ilk filmi İstanbul'da göstermediğim hastane kalmamıştı hepsi normal demişti ama cidden tecrübe çok önemli ve tedavimde dönüm noktası oldu 5 ay oldu sol tüpümü kaybedeli ve tüp bebekle hamile kalmıştım 3. Denememde 11 haftalık kaybettim kalbi durdu :KK43: kürtaj oldum ve birde kürtajdan iyileşme süresi başladı nasip herşey psikolojim alt üst ve kimse beni anlamıyor 7. Senem doluyor herşeyin hayırlısı... umarım bu adetinle hamile kalırsın canım ovulasyon testleri al ve kullan çok işe yarıyor gerçekten. Baya uzun yazdım kusura bakma içim öyle dolmuş ki...

Cnm ben o testleri de kullandim hicbirsey olmadi. Doktorum sadece iliski diyor.
Senin adina da cok uzuldum 7 sene dile kolay birde olmusken kaybetmek cok daha zor.. :(

Cnm ben o testleri de kullandim hicbirsey olmadi. Doktorum sadece iliski diyor.
Senin adina da cok uzuldum 7 sene dile kolay birde olmusken kaybetmek cok daha zor.. :KK43:
Sağol canım Rabbim kimseye yaşatmasın:( sende en yakın zamanda buraya yazarsın inşâAllah hamileyim diye kafana takma eşinin sperm değerleri nasıldı kaç kez test verdi?

Back