Tüp bebek kanda pozitifi görüp kese ve kalp atışı için bekleyenler

Arkadaşlar hepimiz tüp bebek sürecine başlarken asprin kullandınız mi ben çok endişeleniyorum da şimdi estrofem ve asprin bırakmamı söyledi doktor sizler nasıl yaptınız

Arkadaşlar hepimiz tüp bebek sürecine başlarken asprin kullandınız mi ben çok endişeleniyorum da şimdi estrofem ve asprin bırakmamı söyledi doktor sizler nasıl yaptınız
Ben aspirin ya da kan sulandırıcı hiç kullanmadım. Estrofemi pazartesi 12 haftada bıraktım. Bence için rahat olsun.

Ben aspirin de iğne de kullandım , geçen Senekinde sadece aspirin kullanmıştım , bu seferinde kanamam olunca aspirini bıraktım sadece iğne kullanıyorum şimdi... onu da herhalde dogurana kadar devam edecegim .... estrofemi de 7-8 . Hafta gibi bırakmıştım diye hatırlıyorum kalp atışı duyulunca .... bence kendini karşılaştırma ama diğer insanlarla, herkesin tedavi süreci ve özellikleri farklı .... bir kere her doktorun tedavi şekli farklı , ayrıca bu kan sulandırıcıların verilme nedenleri bile farklı, hasta yaşı kilosu ailede pıhtı hikayesi tansiyon şeker kişinin kendisinde pıhtı ihtimali bir sürü şeyleri hesaba katıp verip vermeme kararı alınıyor .... kan sulandırıcı kanı sulandırıyor ama kanama ihtimalini de arttırıyor .... doktoruna güven bence .... sonucta 11 yıl okunuyor hatta bir de üstüne tüp bebek yapabilmek için özel tüp bebek eğitimi alınıyor ....

Asprin kullanmadım ama kan sulandırıcı iğneye devam. Estrofemi kalp atışını duyduktan sonra azaltarak bıraktım.

Kızlar dün bulantim geçti miğde ağrım var diyordum,bugün yine bulantı kusma başladı,artık alıştım haftalardır böyleyim zaten de iştahım açılsa biraz, hala hic bir şey yiyemiyorum,doktoruma sormadim ama artık bebek benden mi besleniyor sizce 13+4 olduk,su da çok içemiyorum bir ,bir buçuk litre en fazla:KK43:

Zor kazanınca herşeyi didikler oldum teşekkür ederim cevaplarınız için
Yok haklısın ; benim de geçen sene 1 , bu sene de karnımda 1 olmak üzere iki kaybım oldu ; hayatında görebileceğin en pimpirik ve kontrol manyagı insanlardan biri olabilirim ama bu süreçte sunu gördüm , inanırsın veya inanmazsın ama ilahi bir güç var ve nasıl bir çizgi varsa işler olacağına varıyor .... ikisinde de hersey yolunda gidiyordu , herseyi ölçüp tartmaya çalışıyordum , bilimsel makaleler okuyordum kadın doğumcu gibi olmuştum artık .... özellikle su ikiz kaybını açıklayacak hiçbir şey yoktu.... bu dünyada rızkı yokmuş dedik biz (bütün aile pozitif bilimle uğraşıyoruz) .... o yüzden biraz gevşe ve rahatla .... bu, bebiş için daha önemli .... ailenle konus annenle paylaş korkularını .... bizimle de paylaş .... ama hep iyi düşünmeye çalış ... bu sefer bebeğini kucağına alacaksın insallah ....

Bir de kızlar aranızda OMEGA multivitamin alan var mı?balık şimdiye kadar hiç yemedim ve aklıma geldikçe miğdem bulanıyor,bu durumda takviye almak lazım değil mi? Gidince doktoruma sorayım diyorum,sizler balık yiyebiliyor musunuz?

Kızlar dün bulantim geçti miğde ağrım var diyordum,bugün yine bulantı kusma başladı,artık alıştım haftalardır böyleyim zaten de iştahım açılsa biraz, hala hic bir şey yiyemiyorum,doktoruma sormadim ama artık bebek benden mi besleniyor sizce 13+4 olduk,su da çok içemiyorum bir ,bir buçuk litre en fazla:KK43:
1,5 tl kış için fena degil aslında .... ama hergün kusmakla sıvı kaybediyorsan arada takviye gerekebilir .... bir de kan tahlili yapıldı mı? Kalsiyum magnezyum Demir veya vitamin takviyesi alıyor muydun (ihtiyaç var mıydı yani eksikliğin)? Bebek hala çok küçük korkma ama ağızdan hiçbirsey alamayacak durumdaysan doktorunla görüş .... bana doktorum idrarının renginden anlarsın susuz kaldığını demişti(normalde çıktığından daha koyulaşırsa)

Bir de kızlar aranızda OMEGA multivitamin alan var mı?balık şimdiye kadar hiç yemedim ve aklıma geldikçe miğdem bulanıyor,bu durumda takviye almak lazım değil mi? Gidince doktoruma sorayım diyorum,sizler balık yiyebiliyor musunuz?
Multivitamine gerek görmedi benim doktorum ama omega önerdi .... ama onu da ben istemedim (her gün ceviz ve haftada 1 balık yemeye çalışıyorum) .... hamilelere özel vitaminler var alayım mı diye sorabilirsin bence .... omega da var ....

1,5 tl kış için fena degil aslında .... ama hergün kusmakla sıvı kaybediyorsan arada takviye gerekebilir .... bir de kan tahlili yapıldı mı? Kalsiyum magnezyum Demir veya vitamin takviyesi alıyor muydun (ihtiyaç var mıydı yani eksikliğin)? Bebek hala çok küçük korkma ama ağızdan hiçbirsey alamayacak durumdaysan doktorunla görüş .... bana doktorum idrarının renginden anlarsın susuz kaldığını demişti(normalde çıktığından daha koyulaşırsa)
O tahlilleri 9. Haftada yapmıştım,değerlerim çok güzel çıkmıştı doktor 12. Haftada başladı vitaminlere, vinalac alıyorum içinde bir çok takviye bir arada var,bir de D vitamini alıyorum demir ileriki haftalarda başlatacak bulantı devam ettiği için baslatmadi.Agizdan bir şey almayacak durumda değilim tek sorun sabah öğle akşam aynı şeyleri yemem,(peynir ekmek) başka hiç bir şey yiyememem.En iyisi gidip serum almak doktorum böyle durumlarda serum almamı söylüyor

O tahlilleri 9. Haftada yapmıştım,değerlerim çok güzel çıkmıştı doktor 12. Haftada başladı vitaminlere, vinalac alıyorum içinde bir çok takviye bir arada var,bir de D vitamini alıyorum demir ileriki haftalarda başlatacak bulantı devam ettiği için baslatmadi.Agizdan bir şey almayacak durumda değilim tek sorun sabah öğle akşam aynı şeyleri yemem,(peynir ekmek) başka hiç bir şey yiyememem.En iyisi gidip serum almak doktorum böyle durumlarda serum almamı söylüyor
Doktorun bulantı ilacı için birsey önerdi mi ? Ben prilam’dan çok fayda görmüştüm ....

Kızlar tüp bebek ve hamilelik sürecinde kullanılan ilaçlar konusunda kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın,emin ellerdeyseniz doktorlar zaten size özel tedaviyle kullanmanız gereken ilaçların planlamasını yapıyorlar.Mesela ben daha önce başka merkezde yine tüp bebekle hamile kaldım o zaman hem coraspirin hem pıhtılaşma için iğne kullanmıştım 9. Haftada kalp durması sonucu kürtaj oldum,bebeği genetiğe yolladık sağlıklı geldi,şuanki merkez bana hiç bir şekilde aspirin ya da iğne vermedi,detaylı tüm pıhtılaşma testlerim yapıldı,çoğu kadında pıhtılaşma yoksa kullanılan ilaçların yan etkisi olmayabiliyor ama çok nadir bazı kişilerde pıhtılaşma yoksa ve ilaç kullanılıyorsa Allah korusun kötü sonuçlarda olabiliyor.yani bu tamamen sizin vücudumuzla ilgili ve yaşanılan tecrübeyle.

Ya da estrofem kimi doktor kalp atışından sonra kimi doktor 10. Haftaya kadar ya da daha fazla kullandiriyor bu tamamen size özel,doktorunuza güvenin başka hastalarla kıyaslamayın kendinizi.

X