Tüp bebek kanda pozitifi görüp kese ve kalp atışı için bekleyenler

oleyyyyyy ohhh beee birbirimizin evhamları boşa çıkınca insan seviniyor kendine de pay çıkarıyor hamdolsun, sen yine de dinlen.
Gelişimi duran fetüsü vücut eritecek mi kendi? Nasıl işleyecek süreç acaba?

Kimseyi paniğe sokmak istemiyorum ; ama herşeyi burada paylaşmayı seviyorum , benimle aynı durumu paylaşan insanlara, bizim konumuz dışındaki insanlara da ileride umut olur belki (ben bazen 2009da yazılmış şeylere bile bakıyorum)..... kimseyle, ailemle bile korkularımı sevinçlerimi bu kadar açık paylaşamıyorum... bir de ben de sizden gelen iyi haberlerle mutlu oluyorum
O fetüsü alma şansları yok (rahim ağzından müdahale edemezler) gitgide küçülecek (geçen Cuma’dan beri 3 cm’den 2,5 cm’e İnmiş) .... yan duvarda olsa daha da rahat ederdik dedi .... biri büyüdükçe diğerini duvara doğru sıkıştırıp küçültüyormuş ama benimkinde biri üstte biri de altta tam rahim ağzının çıkışında ... iyi olan büyüdükçe digerini aşağı doğru itiyor , bu durumda da rahim ağzının açılmasına sebep olursa büyük sıkıntı , kanama ve düşük demek , biri düşer ama digerini de tehlikeye sokabilir(sokmayabilir de) ama bunu engellemenin bir yolu yok zaten .... inşallah Rahmi açmadan küçülür gider ....

İy düşünelim iyi olsun, bence hiç sıkıntı vermeyecekler bak gör bal gibi büyüyecek senin bebiş Allah sağlıkla kucaklarımıza aldırsın

Canım sen artık üstten mi baktiriyorsun? Allah'ın izniyle bir şey olmaz bu saatten sonra tanıdığım biri vardı kadının dört buçuk aylıkken biri oldu diğeri şükür sağlıklı doğdu,illaki riskleri vardır ama bir sıkıntı olmaz içini ferah tut.

Ayy bir de cinsiyet tahmini falan yaptimi doktor

Aslında erken cinsiyet tahmini yapmak için (10. Haftadan itibaren) bi idrar testi var , adı intelligender, Türkiye’de online alabiliyoruz Amerika’dan geliyor test. Ama Almanya’da satışı yok, bende nasipse martta geleceğim gelince alayım diyorum eşime söyledim geçen gün alalım mı diye, ne acelen var vakti saati gelince öğreneceksin Allah izin verirse dedi.. şimdiden öğrenip heveslenme sürecin ne olacağını bilmiyoruz dedi.. o kadar haklı ki..
geçmiş kayıplarımız yüzünden ne yazıkki geleceğe dair heveslenemiyoruz bile, “an” da kalmak en iyisi sanırım..
ama aklınızda olsun, intelligender yapan arkadaşlarımın tamamında doğru çıktı tahmin :)
Çin takvimi de uymuyor bize çünkü benim dondurulmuş embriyo , hamile kalınan Ay farklı olabilir

Benim de dondurulmuş embriyo ağustosta donduruldu,bazı doktorlar 12. Haftadan itibaren tahmin yapabiliyorlar aslinda ama tabi kesin olan 16 haftadan sonra çünkü bazen erkek bebeklerde organ gelisimi o zamana kadar sarkabiliyormus,aman ya sağlıklı olsunlar da benim icin meraktan öte bir şey değil yani

Üstten baktık ama bu doktor da biraz karın yağın var zor görünüyor dedi en azından haftayla filan uyumlu çıktı , bir de ultrasonların çözünürlüklerine göre de değişiyor sanırım .... bugün 11+2deyim, 2 hafta sonra gel cinsiyet görürüz dedi çok iddialı valla .... benim bildiğimde 14. Haftada belli oluyor gibi .... bazı doktorlar 12. Haftada söylüyorlarmıs .... haftaya perinatolog ketum davranmazsa söyler diye bir umudum var .... bugün pipi göremedim ama ben

Mart’ta Amerika’ya mı gideceksin anlamadım ? Aslında senin de az kaldı öğrenmene hafta olarak ?
Bizlerin Çin takvimi şansı yok ki dondurulmuşların bir kısmı erkek bir kısmı kız degil mi? Benim eşim de beni hep çok tezcanlı olmakla ve aşırı heveslenmekle suçluyor o hep daha temkinli.... o yüzden kötü olaylarda benim kadar üzülmüyor gibi geliyor bana ...

Benim doktor 11+6 da neden goremedi ya eliyle yüzünü kapatmis dedi burun köküne bakıyorum ense de olcemedi artık pozisyondan mi yoksa karın yagimdan mi bilmiyorum ama benim de günüyle uyumluydu.

Bence çok rahat görülür ozaman,ben kendim için nedense hep erkek hissediyorum ama eşim kiz hissediyorum diyor bakalım hangimizinki çıkacak

Burun kökünü gördüyse süper ! Ama elini kapadıysa veya ultrason çözünürlüğü kötüyse görmeyebilir .... günüyle uyumlu olması da güzel , benim icin bugün bunları ölçmesi iyi bir sürpriz oldu , ben sadece kalp atışını görmek için gitmiştim zaten... eşlerle bu tatlı atışmalar çok eğlenceli ... bizde de durum aynı eşim kız ben oğlancıyım .... arkadaşlarım da benden kız bekliyor gelin alacaklar etrafta erkek çocuk cok bizde ... yüzüm de fena değildir ama eşim biraz maço ve kıskançtır kızımız olursa göz açtırmayabilir ben de 20 yaşında eve çıksın özgür olsun modundayım baksanıza bizde hayat hikayesi bile yazıldı
Bu arada eşimin gelmesini bekliyorum , kayınvalideme söyleyeceğiz

Eski usul yüzük testi var bir de Kardeşim yapmıştı zamanında bana. O zaman eşimle nişanlıydık. İlginç şekilde ikimizinde aynı çıkmıştı. Eşim şimdi diyor aklıma düşürdünüz cinsiyetini artık öyle hissediyorum Erkek çıkmıştı onda. Maksat muhabbet işte Allah sağlık versin de gerisi mühim değil

Benim eşim de öyle kızı olsa aman Allahım düşünemiyorum,küçük erkek yegenlerim var şakasına beşik kertmesi yaparız diyorum Allahım nasıl sinirleniyor aaa kayınvalide hamile olduğunu bilmiyor mu? Yoksa bugünkü gelişmeyi mi soyleyeceksiniz?

Yok martta Türkiye’ye geleceğim Bursa’ya tatile :) benim kayınvalideler de bilmiyorlar, kimseye söylemedik biz de. Hele bi 12 . Haftayı atlatalım da sonra söyleriz deriz :)
Sizin için çok sevindim, paylaşın mutluluğunuzu Allah kucağınıza aldırsın sağsalim :)

Ay o nasıl yapılıyor ? Yapabilir miyiz şimdi ?

Bilmiyorlardı geçen sefer hemen söylemiştik düşük olunca ben çok üzülmüştüm , bu sefer ilk 3 ay söylemeyeceğim demiştim , bugün testi de geçince eşime söyleyelim artık dedim .... çok sevindiler :))))) eltimin de ikinci bebeğe hamile olduğunu öğrendik kayınvalidemin desteğine çok ihtiyacım vardı , söz vermişti doğumda gelip 1 ay kalacağına .... şimdi ne olacak bilmiyorum eltimin ikinci çocuğu bu ve araları kötü biraz ....

Ay o nasıl yapılıyor ? Yapabilir miyiz şimdi ?
Yapabilirsin tabi Alyansını bir ipe geçir biraz mesafe olsun tutacaksın çünkü. Avucunun ortasına sabit şekilde tut. Bir süre sonra yüzük hareketleniyor. Yanlış hatırlamıyorsam sağa sola doğru düz şekilde sallanıyorsa erkek, daire çiziyorsa kız.

Benim başından beri biliyorlardı, malesef eşim bu konuda bana çok anlayışsız davrandı,ben Bursadayim ama tedavi için İstanbul'a gidip geliyorduk mecburen ablamlarda kalıyorduk haliyle onların haberi vardı,eşimde madem sizinkilerin haberi var ben de bizimkilere söyleyeceğim diye resmen kavga çıkardı,ne haliniz varsa görün dedim,malesef eşim biraz aileci ve bu konuda anlayışsız yok sizinkiler bizimkiler deyip duruyor en ufak şeyde.
Hatta yazın kayınvalide anneme şikayet etmişti beni,o kadar tedaviye gidip geliyor bana bir şey anlatmıyor diye,zaten oğlun anlatıyor yani benden ne istiyorsun,bir de üst üste negatif almistim o ara

Geçen sefer de eşim söylemek istedi , ama sonra düşük oldu ve düşükten tam tamına 3 ay sonra eltim sırf bana acı vermek için aradı ayyyyyy çok üzüldüm cınııııımmmm filan dedi .... ben de o gün çok sinirlendim eşime patladım bir daha 3 ay söylemeyeceğim diye .... o da kabul etti .... kayınvalidem çok anlayışlı benimle beraber o da üzülüyordu ne çektiğimi biliyor ve üstüme gelmiyor çok şükür .... siz de açık açık konuşun bir sıkıntı yaşarsanız “anne bu konu beni çok üzüyor ve benim derdim bana yeter sizden sadece anlayış bekliyorum” diye ....

Benimki de çok anlayışlı, geçen sefer soruyordu bende anlatıyordum düşük olunca o da çok üzüldü.. bu sefer hiç sormayacağım dedi, sormadı da gerçekten.. bizde daha söylemedik., bir sonraki randevu da iyi geçerse söyleyeceğim İnşallah o zaman.
yalnız iş yerinde herkes duydu İstemeden oldu ama rapor alınca bir de devamlı kusunca anlaşıldı..
Allah kucağımıza aldırsın sağlıkla, tek duam bu cümlemiz için :)

Bizim ailelerden saklamak zordu. Annemle sürekli görüştüğümüzden ancak transferi 1 hafta saklayabildim. Onlar sıkıntı değilde sayelerinde yakın akrabalar duymuş. Sevinçlerini içlerinde tutamıyorlar. Onlarında dualarını alıyoruz yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…