TÜP BEBEK HAZIRLIK lütfen...

wqputrsrz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2023
1.375
359
43
selam arkadaşlar... 29 yaşındayım 3 yıllık evliyim.. pcos hastasıyım 3 çatlatma 2 aşılama yaptırdık sonuçlar hep negatif... eşim ve bana tüm testler yapıldı herşey normal pcos dışında... tüp bebeğe karar verdik ama çok korkuyorum işlemler ağrılı mı geçiyor hızlı mı akıyor lütfen bana destek çıkın tüp bebek tedavisi yapanlar anlatabilir misinz?

Selamlar, bende sorun yok eşimdeli problemden dolayı biz tüp bebeğe karar verdik, doktor tüp bebek önerince daha fazla beklememek için ben hemen başlayalım dedim. Yumurta toplama için verilen iğneler var sanırım bir 2 hafta kullanıyosun minik uçlu iğneler aman aman bir ağrısı acısı yok. Bu süreç biraz yorucu sadece bekliyorsun stres oluyorsun, ilaçlarda biraz yorgunluk uyku falan yapıyor. Onun haricinde ciddi bir olumsuzluk yaşamadam ben. Hatta bu süreçte polip ameliyatı oldum , ondan sonra transfer oldum

merhaba... yumurta transfer sırasında nasıldı

Acı ağrı yok eğer çok bazlı değilseniz iğneler minicik hiç acıtmıyor,transfer opu da çok rahat,tek sorun stres bekleme psikolojik olarak gerginlik yani

idrar sıkışık giriliyormuş sanırım o nasıl oluyor
İdrara sıkışık oluyorsunuz evet, işlemden sonra sizi 1 saat yatırıyolar o sırada ördek ile çok hareket etmeden çişinizi yaptırıyolar sıkıntı olmadı. O kadar mücadele ediyosunuzki zaten transfer anını çok beklediğiniz için sıkışık olmak falan sorun olmuyo bence

Tüp bebek süreci biraz yorucu olabiliyor tedavi ilaçlar vs derken...1 aşılama sonrası tüp bebek önerdi doktor.2 yumurta toplama 3 transfer oldu yumurta toplama işlemi narkozlu yapıldı ama kısa sürede uyandım kanama ağrı sızı vs herhangi bir problem yaşamadım normal hayatıma devam ettim.transferde narkoz olmuyor herşeyi görüyorsunuz ağrı acı vs yaşamadım ondada.benim acı esigim dusuk normalde.sureciniz kolaylıkla hayırla geçsin.

Benim gittiğim merkezlerde hiç ördek kullandırmadılar,hepsinde olmuyor sanırım ama yarım saat 1 saat yatırıyorlar

Korkulacak ya da endişe duyulacak hiçbirşey yok.yumurta toplama için iğne veriyorlar .iki güne bir kontrol oluyor. Yumurta toplama günü de narkoz veriliyor. 15 dakika falan sürüyor. Yarım saat dinlenip eve gidiyorsunuz. Benim dondurulmuş embriyo olduğu için üç adet bekledim sonra transfer yapıldı . Sıkışık gittim .kendimi pek kasmadim. Ikizlerim tuttu ama kalbi durdu. Kürtaj oldum . Üç ay bekle dediler bir sonraki ay tekrar transfer olacağım. Bakalım kısmet

Arkadaşlarında belirttiği gibi iğnelerini olurken yumurtalar gerekli büyüklüğe ulaşmış mı durum nedir diye iki günde bir bakacaklar. Gerekli olgunluğa ulaştığında çatlatma iğneni gece vurulup iki gün sonra gelmeni isteyecekler. Yumurtaların narkoz verilip toplanacak. Adet sancısı gibi biraz sancın oluyor uyanınca. Korkma endişelenecek bir ağrı değil. Kaçıncı gün transfer edilecekse seni çağırıyorlar. Transfer işlemi ayık şekilde yapılıyor. Zaten idrarın sıkıştırması dışında sıfır acı ile transferin yapılıyor çıkıyorsun. Çok idrara sıkışıp seni haddinden fazla zorlarsa. Birazını almalarını rica et belki alırlar sonda ile.

Sondaya gerek yok o acıtır,ben çok sıkışmıltım bardak verdiler 2 bardak boşaltıp gel diye

Arkadaşlar Merhaba son dört yıldır 3 kimyasal gebelik,1 tane de dış gebelik geçirdim.Genetik de olmak üzere tüm testlerim tamam fakat gebeliğiklerimi sağlıkla tamamlayamadım.Çok şükür 10 yaşında bir evladım var.Bu ağustos ayında tüp bebeğe başladık.Aynı ayda iki kez toplama yapıldı 2 tane 3. gün embriyom var(donduruldu1 tanesi 8,bir tanesi 6hücreli)Bugün de regl oldum ve 2 gün sonra doktor kontrolüm var bu evreden sonra beni neler bekliyor ve benim bu kimyasal gebeliği ve dış yaşamamam için bir önlem alınıyor mu?Ya da ne yapmam gerekiyor lütfen bilgi verir misiniz.

ya şöyle ben aşılama yaptırırken anestezi almadım onda çok acımıştı bundada acıyacak diye çok korkuyorum

ben aşılama yaptırırken anestezi almadım onda çok acımıştı bundada acıyacak diye çok korkuyorum yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…