Tüp Bebek Günlüğümüz !

canım anlatsana gebe kalana kadar ki hikayeni ne aşamalardan geçtin sadece inofoliclemi gebe kaldın yoksa

Canım ilk denemem inşallah sonda olur.ay inşallah müjdeli haberi verebilirim ama tuttu mu tutmadı düşüncesi var ya allahım sabrimizi siniyor. Şükür ki tüp bebek gibi bir ümidiniz var.allah yardımcımız olsun.gecen gun ates basti 2 gundur Üşüyorum ama atesim 36.5 çözemedim bu işi

canım kime nereye sundunuz dosyayı?

Açıkcası ben de beğenmedim paketi. Bir kere 3 yıl evli olma şartı neden var? O bana çok saçma geliyor.

üşüme gebelik belirtileri arasındadır..
sana bi link vereyim gir bak canım...

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/574513-erken-gebelik-belirtileri-liste-topigi.html#post27427616

sonuna kadar haklısın madem 3 bebe deniliyor 3 bebemiz olana kadar devlet desteği istemek en doğal hakkımız 3. raporda tüp bebebsi tutan hatun diğer bebeleri neyle yapsın raporun bile katkısı bir yere kadar hele bazı çok iyi merkzlerde sadece 1000 lira indirim kazandırıyor...zaten normal 6-7 binken 1000 tl indrim ne ifade edebilir dar gelirli infertillere...mesela ben tüp beb dışında anne olma şansım yok...rapor hakkım bitse de bitmese de bebiş için tüp şart...bu konu uzar gider....ilaçlar ateş pahası sgk karşılamıyor öyleki hamile kalınca bile kan sulandırıcısından progestanına devlet astensinde ki doktorun insafına kalmış yazmak..bu tür keyfiyetler kalkıp bu işe ve fiyatlar bir standart ayrıca daha yüksek devlet katkısı getirilsee aY İNŞAALAH Sesimiz bir duyan olur ve çare bulunur

canım kime nereye sundunuz dosyayı?

Açıkcası ben de beğenmedim paketi. Bir kere 3 yıl evli olma şartı neden var? O bana çok saçma geliyor.

dosyayı kazen mail olarak yolladı bakanlığa öyle istendi çünkü ama sonuç ortada sadece 3.tüp raporu çıkabildi bu bizim dosya ile ilgilimidir bilmiyorum ama dosya incelendimi ondan bile emin olamıyoruz maalesef..sözde rapor hakkı veriliyor ama o kadar şart aranıyorki zaten çok kişi yararlanamadan eleniyor..çocuk olmasına bu kadar önem veriliyorsa o zaman evlat sahibi olamayanlar için daha fazla şeyler yapılmalıydı...

canım bende sonrada olma pkoyum yani yatkındım bilmem ne derken artık kesin var bazı aylar hissediyorum hiç yumilemiyom
çatlamıyolar..
bende son 3.tüp öncesi içtim inofolic gerçekten yumiler güzle büyüdü ama negatif aldım..
aynı sbaha akşam 2şer poşet..normaldede içsemmi bilmiyorum hala elimde bikaç tane var,devletde ödemiyor allahtan 17 lira falan
ama çabuk biityor etkisini görmek için uzun süre içmek şart galiba değilmi???

inşallah yarar ve o güzel haberi paylaşabilirim..
sence günde kaç poşet kullanmalıyım...
ciddi pko yok adetlerim düzenli benim...sadece ultrasonda yumurtalıklarım pko görüntüsündeymiş...
aynen benim pkoda böyle adetlerimi oluyorum 32 gündede olsa ama görüntüde var pko bide bende kilo yaptı tüylenme maalesef..
yumiler çalışmaıdkça kilo aldım vermeye çalıştıkça zor verdim..
bu inofolic kan şekerinide dengeliyo birazda ondan veriyorlar ...

aynen öyle çok güzel bir dosya hazırlamıştık taleplerimizin hepsi olmasada bir kaçı yerine gelseydi o bile yeterdi...
sanki çok önemli bir olaymış gibi günlerdir haberlerde 3.tüp raporu müjdesi veriliyor..
bizler işin direk içindeki insanlarız tüp bebekten bi haber olanlar aaaaa bak ne güzel devlet çocuğu olmayana maddi destek sağlayıp doğurtuyor diyebilir ama o kadar basit değil...tamamını karşılamıyorki bir kısmını o da yüksek ücretler yanında hiçbişey gibi duruyor...yazdıklarının yanında da daha bir sürü detay var...hemen hepsine değinmiştik dosyamızda ama olmadı...nezaketen bir geri dönüş yapılabilirdi ama olmadı sağolsun kazen çok ilgilendi ama bir yere kadar...

Vücut ısın arttığı zaman üşürsün. Üşümek ne demek? Isı kaybı çok demek. Isı kaybı ne zaman çok olur? Ortamın ısısı ile vucut ısın arasınfaki fark fazla iken çok olur. Yani vücut ısın arttıkça ortam ısısı aynı kaldığı için aradaki fark açılacak ve vücudundan ortama doğru bir ısı akışı başlayacak (daha doğrusu artarak devam edecek). Bu esnada sen ısı kaybettiğin için üşüyeceksin. Çok üşürsen titresin. Böylece kasların çalışarak ısı üretir. Üşüdüğün için üstünü örtersin böylece ısı kaybını azaltırsın. Yani ateşin yüksek olduğu için üşüyorsun. Ve bu çok iyi işaret

Kaçıncı gün embriyosuydu kaçıncı günündesin? Crinne jel mi kullanıyorsun iğne mi?

Sağlık bakanlığı da çok uyanık. Aslında kanuna göre size 15 gün çerisinde yazılı cevap vermeleri gerekiyordu. Aslıdna dosyanın evrak biriminden numara alınarak sunulması gerekirdi. Benim de işim Sağlık Bakanlığı ile. Bazen yönetmelik hazırlanırken bizden de fikir istiyorlar. Hep yüz yüze toplantılarda konuşulur bunlar. Ama KK bir dernek vs olmadığı için fazla ciddiye almamış olabilirler.

bir ara bende böyle niyetleniyodum ama beni burda bi doktor terslemişti yüksketne aşağı inmek seninki diyee hıhhh demiştim
sanki tüp deneyip sonra doğal kalınmıyor kadın beni umutsuz vaka gördü herhalde..:)
ama yumi takibii bile çok heyecanlı olur canım seni izlemedeyim sil baştan olcak ...
inşaallahhh aminnnnnnn diyorummm doğal bebişine...canım benim memleketlimmm
benimde burnumun ucu soğuktur hatta dün çok fenaydı

Son düzenleme:

o zaman devam et içmeye canım ben pazartesi başlayacam inşallah...

yani bayramdada kvm beni çağırıyor çok değişik bi habermiş gibi..
ve çok kişi devlet destek veriyor dene diyorlar bana ben 3 tüp denedim ama sadece bir rapor hakkımı kullandım ..
nolcak şimdii bilmiyorum aşılamalar şart dendi ama alamadım sorun çıktı rapor bidaha doktorlarımın imzası falan derken..
başkentte yine ucuzdu tüp istanbula gidersem naparım bilmiyorumm:26:
bencede hastanenin aldığı parada çok sadece ilaç değilki mevzuu........:44:

İyi geceler arkadaşlar. uyuya kalacakmışım gibi bir his var yine içimde o nedenle iyi geceler demeden çıkmak istemedim

ilaçlar beni yoruyor. gözlerimi açık tutamıyorum. bugün yine iyi dayandım.

İnşallah yarın güzel bir gün olur hepimiz için.

Bebişlerim gitmemiş olsun lütfen aklınıza gelirse dualarınızı bekliyorum.

yüksekten aşağıya inmek mantıklı olabilir yani hiiiççççç belli olmaz o iş nasip işi bir yerden sonra abartmış doktorda..
aynen canım yumi takibi bile bir heyecan olcak...
zaten doyamadan sana gittin Ankaradan

aynen öyle olmalıydı ama mail ile dosyayı gönderdik benim bildiğim geri dönüş yapılmadı ve kazen ulaştı tekrar dönüş yapılmadığına dair yeni bir gelişme olsa haberimiz olurdu kesin belliki üzerinde durulmadı üzerinde durulmayacaktı madem neden bir dosya talep edildi bizden biz demedik onlar kk yı takip etmişler yazışmalarımızı vs..bir dosya hazırlamamız istendi...amacımız yüzyüze bir görüşmeydi zaten ama olmadı...

işte ben özellikle eşimin ailesinin yanında çok fena oluyorum ...
kendi yeğenimde var ama benim yeğenim ya doya doya seviyorum.. hoş eşiminkileride seviyorum ama sıra eşime gelince farklı..
mahvoluyorum onun bebek sevme hallerini olsun büyük yeğeniyle oynamsı konuşmasıı orda herkesin içinde kahroluyorum..
bizimkinide sevmek nasip olcakmı diyorum...inşaallah herkes yaşadıkların nimetin farkında olur bizim için empati yaparlar biz yapıyoruz
onlar adınaa...

canım uyku halin belkide bebişlerindendir
iyi geceler

bencede çok heyecanlı bende bana yüksektne aşağımı incen diyen kadına değilde bi başka doktoramı başlasam..
valla bu ay hiç kıpırtı olmadı bende sanki büyümedi yumilerim ben takip ettim bak
Ankara bana baya bi yok gibii....sorma ya bikere görüşebildik maaleseff
yazmıştım biyerde gördünmü bilmiyorum ben seni özlüyorum ve annemler yurtdışına gittiler bide onların uzak olmasına
üzüldüm tam cenaze gün yoldaydılar ona üzül buna süzül dilim yanların beyaz yaralarla dolu..
YİNEDE nasip belki istanbulda buluşuruz dimii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…