beklemek bence güzel 2 aşılama 3 tüp denememde tam 5 kez test günü beklemişim ordan biliyorum
son günlere doğru bir belirtim yoksa o zaman beklemek eziyet gibi oluyor...
ama sende bi hareket var inşallah pozitif haberini alacaz canım...
kaçıncı denemen?
bende seviyoommmmm bi kereee....
canımcım bir haftadır var o haber 3 rapor hakkı bi de şöyle bişi var zaten rapor hakkımız 3 dü sonradan 2 ye indirmişlerdi şimdi tekrar 3 e çıkardılar aldıklarını geri verdiler yani o da bişeydir diye seviniyoz işte...dosya hazırladık o kadar ama topu topu 3.rapor hakkı sağlandı sadece dosya incelendimi acaba o da muallakta valla ben hayal kırıklığına uğradım bu konuda ilgi beklerdim 3 çocuk yapın deniyorsa bizlerede yardım edilmeliydi hadi bizler tüp yapabiliyoruz yapayanlar napacak rapor oluncada tamamını devlet ödemiyor sonuçta bir kısmını devlet ödüyor...valla siyasi kısmı beni ilgilendirmiyor bu konuda kim olursa olsun evlat sahibi olamayanlara daha büyük kolaylıklar sağlanmalı imkanlar sunulmalıydı...
Canım ilk denemem inşallah sonda olur.ay inşallah müjdeli haberi verebilirim ama tuttu mu tutmadı düşüncesi var ya allahım sabrimizi siniyor. Şükür ki tüp bebek gibi bir ümidiniz var.allah yardımcımız olsun.gecen gun ates basti 2 gundur Üşüyorum ama atesim 36.5 çözemedim bu işi
bende seviyoommmmm bi kereee....
canımcım bir haftadır var o haber 3 rapor hakkı bi de şöyle bişi var zaten rapor hakkımız 3 dü sonradan 2 ye indirmişlerdi şimdi tekrar 3 e çıkardılar aldıklarını geri verdiler yani o da bişeydir diye seviniyoz işte...dosya hazırladık o kadar ama topu topu 3.rapor hakkı sağlandı sadece dosya incelendimi acaba o da muallakta valla ben hayal kırıklığına uğradım bu konuda ilgi beklerdim 3 çocuk yapın deniyorsa bizlerede yardım edilmeliydi hadi bizler tüp yapabiliyoruz yapayanlar napacak rapor oluncada tamamını devlet ödemiyor sonuçta bir kısmını devlet ödüyor...valla siyasi kısmı beni ilgilendirmiyor bu konuda kim olursa olsun evlat sahibi olamayanlara daha büyük kolaylıklar sağlanmalı imkanlar sunulmalıydı...
canım kime nereye sundunuz dosyayı?
Açıkcası ben de beğenmedim paketi. Bir kere 3 yıl evli olma şartı neden var? O bana çok saçma geliyor.
Arkadaşlar, bende size bir şey önereyim. özellikle pko olanlar inofolic kullanmanızı tavsiye ederim. bende işe yaradı gerçekten. tedavim başlamadan 3 ay önce başladım ben. günde 4 poşet kullanırdım benim inatçı yumoşlar çabuk ve kaliteli büyüdüler. Rabbim emeklerinizi boşa çıkartmasın, tez günde güzel haberler alırsınız inşallah.
aynen benim pkoda böyle adetlerimi oluyorum 32 gündede olsa ama görüntüde var pko bide bende kilo yaptı tüylenme maalesef..inşallah yarar ve o güzel haberi paylaşabilirim..
sence günde kaç poşet kullanmalıyım...
ciddi pko yok adetlerim düzenli benim...sadece ultrasonda yumurtalıklarım pko görüntüsündeymiş...
sonuna kadar haklısın madem 3 bebe deniliyor 3 bebemiz olana kadar devlet desteği istemek en doğal hakkımız 3. raporda tüp bebebsi tutan hatun diğer bebeleri neyle yapsın raporun bile katkısı bir yere kadar hele bazı çok iyi merkzlerde sadece 1000 lira indirim kazandırıyor...zaten normal 6-7 binken 1000 tl indrim ne ifade edebilir dar gelirli infertillere...mesela ben tüp beb dışında anne olma şansım yok...rapor hakkım bitse de bitmese de bebiş için tüp şart...bu konu uzar gider....ilaçlar ateş pahası sgk karşılamıyor öyleki hamile kalınca bile kan sulandırıcısından progestanına devlet astensinde ki doktorun insafına kalmış yazmak..bu tür keyfiyetler kalkıp bu işe ve fiyatlar bir standart ayrıca daha yüksek devlet katkısı getirilsee aY İNŞAALAH Sesimiz bir duyan olur ve çare bulunur
Canım ilk denemem inşallah sonda olur.ay inşallah müjdeli haberi verebilirim ama tuttu mu tutmadı düşüncesi var ya allahım sabrimizi siniyor. Şükür ki tüp bebek gibi bir ümidiniz var.allah yardımcımız olsun.gecen gun ates basti 2 gundur Üşüyorum ama atesim 36.5 çözemedim bu işi
dosyayı kazen mail olarak yolladı bakanlığa öyle istendi çünkü ama sonuç ortada sadece 3.tüp raporu çıkabildi bu bizim dosya ile ilgilimidir bilmiyorum ama dosya incelendimi ondan bile emin olamıyoruz maalesef..sözde rapor hakkı veriliyor ama o kadar şart aranıyorki zaten çok kişi yararlanamadan eleniyor..çocuk olmasına bu kadar önem veriliyorsa o zaman evlat sahibi olamayanlar için daha fazla şeyler yapılmalıydı...
bir ara bende böyle niyetleniyodum ama beni burda bi doktor terslemişti yüksketne aşağı inmek seninki diyee hıhhh demiştimhani hep derler ya aynı adet belirtilerimi yaşadım adet olacam sandım ama pozitifmiş diye işte sende de bu olsun diye du ediyorum..
salıyı bencede bekleme canım pazartesi kararınız iyi olmuş..
soğuk burun belirtisi hiç duymadım eğer belirtiyse ben sürekli hamileyimburnumun ucu genelde soğuktur benim
doğal denemeye ve yumi takibine karar verdim canım bu sene bitene kadar bu şekilde deneyecem...
dediğin gibide vitamin takviyesi düşünüyorum daha önce keçiboynuzu kürü yaptık cidden işe yaradı eşimde...
hep tedavisiz bebek nasip etsin diye dua ediyorum Rabbime inşallah öylede olur..
aynen benim pkoda böyle adetlerimi oluyorum 32 gündede olsa ama görüntüde var pko bide bende kilo yaptı tüylenme maalesef..
yumiler çalışmaıdkça kilo aldım vermeye çalıştıkça zor verdim..
bu inofolic kan şekerinide dengeliyo birazda ondan veriyorlar ...
o zaman devam et içmeye canım ben pazartesi başlayacam inşallah...
aynen öyle çok güzel bir dosya hazırlamıştık taleplerimizin hepsi olmasada bir kaçı yerine gelseydi o bile yeterdi...
sanki çok önemli bir olaymış gibi günlerdir haberlerde 3.tüp raporu müjdesi veriliyor..
bizler işin direk içindeki insanlarız tüp bebekten bi haber olanlar aaaaa bak ne güzel devlet çocuğu olmayana maddi destek sağlayıp doğurtuyor diyebilir ama o kadar basit değil...tamamını karşılamıyorki bir kısmını o da yüksek ücretler yanında hiçbişey gibi duruyor...yazdıklarının yanında da daha bir sürü detay var...hemen hepsine değinmiştik dosyamızda ama olmadı...nezaketen bir geri dönüş yapılabilirdi ama olmadı sağolsun kazen çok ilgilendi ama bir yere kadar...
Vücut ısın arttığı zaman üşürsün. Üşümek ne demek? Isı kaybı çok demek. Isı kaybı ne zaman çok olur? Ortamın ısısı ile vucut ısın arasınfaki fark fazla iken çok olur. Yani vücut ısın arttıkça ortam ısısı aynı kaldığı için aradaki fark açılacak ve vücudundan ortama doğru bir ısı akışı başlayacak (daha doğrusu artarak devam edecek). Bu esnada sen ısı kaybettiğin için üşüyeceksin. Çok üşürsen titresin. Böylece kasların çalışarak ısı üretir. Üşüdüğün için üstünü örtersin böylece ısı kaybını azaltırsın. Yani ateşin yüksek olduğu için üşüyorsun. Ve bu çok iyi işaret
Kaçıncı gün embriyosuydu kaçıncı günündesin? Crinne jel mi kullanıyorsun iğne mi? 5.gun embriyosu canim bilgi için teşekkürler rahatladım açıkçası herkes ates basıyor diye yazıyor bende kesin benimki tutmadı artık Üşüyorum diye düşünüyordum. Jel kullanıyorum ara sıra siyaha yakın jel çıkıyor ona da alistim gibi yanlız hibor adlı bir iğne kullanıyor um canımı acıtıyor sonu mutluluk olsunda ....
bir ara bende böyle niyetleniyodum ama beni burda bi doktor terslemişti yüksketne aşağı inmek seninki diyee hıhhh demiştim
sanki tüp deneyip sonra doğal kalınmıyor kadın beni umutsuz vaka gördü herhalde..:)
ama yumi takibii bile çok heyecanlı olur canım seni izlemedeyim sil baştan olcak ...
inşaallahhh aminnnnnnn diyorummm doğal bebişine...canım benim memleketlimmm
benimde burnumun ucu soğuktur hatta dün çok fenaydı
Sağlık bakanlığı da çok uyanık. Aslında kanuna göre size 15 gün çerisinde yazılı cevap vermeleri gerekiyordu. Aslıdna dosyanın evrak biriminden numara alınarak sunulması gerekirdi. Benim de işim Sağlık Bakanlığı ile. Bazen yönetmelik hazırlanırken bizden de fikir istiyorlar. Hep yüz yüze toplantılarda konuşulur bunlar. Ama KK bir dernek vs olmadığı için fazla ciddiye almamış olabilirler.
canım yaşadıklarımız benzer şeyler biraz fazla biraz az...
evet yıılar geçti artık herkes bebek istediğimizi ama olmadığını biliyor direk birşeyde denmiyor ama biz kendimizi eksik hissetiğimizden bulunduğumuz ortamlarda herşeyi üzerimize alınıyoruz acaba içlerindeki ne bana acıyorlarmı ya da bebeklerini severken acaba nazarım değer diye endişeleniyorlarmı vs...bir sürü şey geçebiliyor aklımızdan bu da huzursuz ediyor bizi..herkesin çocuğu varken bir muhabbet çocuk üzerine dönerken senin kendi çocuğunla ilgili söyleyecek hiç birşeyin olmuyor çünkü yooookkkkkk...aslında yaşamak hayat güzel şükredeceğimiz çok şey var ama kadınız ve içgüdülerimiz hormonlarımız annelik için dürtüyor resmen bizi.oluruna bırakmak gerekirse olmaz canım demek kolay olmuyor..eşlerimize bir evlat vermek doğduktan sonra eşinin ilk kez bebeğinize sarıldığını kucağına aldığını görmek nasıl mutluluktur sadece tahmin edebiliyoruz...belki birgün olur...
ve ne güzel yazmışsın diğerleri için veren Rabbim onlarada vermeyebilirdi.......aynen öyle ama bebeği olan kaç kişi bunun farkındaki ya da böyle ince fikirliki...
İyi geceler arkadaşlar. uyuya kalacakmışım gibi bir his var yine içimde o nedenle iyi geceler demeden çıkmak istemedim
ilaçlar beni yoruyor. gözlerimi açık tutamıyorum. bugün yine iyi dayandım.
İnşallah yarın güzel bir gün olur hepimiz için.
Bebişlerim gitmemiş olsun lütfen aklınıza gelirse dualarınızı bekliyorum.
bencede çok heyecanlı bende bana yüksektne aşağımı incen diyen kadına değilde bi başka doktoramı başlasam..yüksekten aşağıya inmek mantıklı olabilir yani hiiiççççç belli olmaz o iş nasip işi bir yerden sonra abartmış doktorda..
aynen canım yumi takibi bile bir heyecan olcak...
zaten doyamadan sana gittin Ankaradan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?