TÜP BEBEK GEBELİĞİ SÜRECİNDE KAN SULANDIRICI İĞNE KULLANANLAR BAKABİLİR Mİ

Sofiasofia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
1.774
1.902
31
Kızlar merhaba

Tüp bebek hamilelik sürecinde kan sulandırıcı kullanmaya devam ediyorum , doktorum kendisi direkt verdi ama vermeseydi de sanırım aspirin konusunda ısrar edebilirdim çünkü annem seneler önce beyin kanaması geçirmişti o dönem doktoruna sorduğumda ailede genetik olarak gözükme ihtimali var demişti bu pıhtı sorununun ama daha çok kardeşlerde gözükebiliyor demişti. Tabii yaşla ve tansiyonla ilgili bi şey olduğunun farkındayım yine de ister istemez kafama takılıyor. Henüz bi pıhtılaşma testi yapmış değilim ama doktorumun söylemeden kan sulandırıcı vermesine sevindim, yine de ister istemez kafama takılanlar oluyor.

Kan sulandırıcı aylarca kullanmanın bir zararı olur mu? Herhangi bi yan etki yaşadınız mı?

Kan sulandırıcı iğneyi bebeğin kaçıncı haftasına kadar kullanmak uygundur siz ne zamana kadar kullandınız?

Göbekten uyguluyorum ama sanki göbekte şişlik yaratıyor gibi geliyor , artı bir de progestan ı iğne ile göbekten yapıyorum, göbek dışında nerden kullanımı daha uygun oluyor?

Ve ben günde bir tane iğne kullanıyorum sizin sıklığınız nasıldı?

Tüp bebek gebeliği geçirenler yazarsa çok sevinirim :) internette bakınca olumsuz bi şey çıkmıyor bir de sizden okumak isterim

Kızlar merhaba

Tüp bebek hamilelik sürecinde kan sulandırıcı kullanmaya devam ediyorum , doktorum kendisi direkt verdi ama vermeseydi de sanırım aspirin konusunda ısrar edebilirdim çünkü annem seneler önce beyin kanaması geçirmişti o dönem doktoruna sorduğumda ailede genetik olarak gözükme ihtimali var demişti. Henüz bi pıhtılaşma testi yapmış değilim ama doktorumun söylemeden kan sulandırıcı vermesine sevindim, yine de ister istemez kafama takılanlar oluyor.

Kan sulandırıcı aylarca kullanmanın bir zararı olur mu? Herhangi bi yan etki yaşadınız mı?

Kan sulandırıcı iğneyi bebeğin kaçıncı haftasına kadar kullanmak uygundur siz ne zamana kadar kullandınız?

Göbekten uyguluyorum ama sanki göbekte şişlik yaratıyor gibi geliyor , artı bir de progestan ı iğne ile göbekten yapıyorum

Tüp bebek gebeliği geçirenler yazarsa çok sevinirim :) internette bakınca olumsuz bi şey çıkmıyor bir de sizden okumak isterim
34haftaya kadar kullandım ben 39+1de doğum yaptım hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür

Göbek en az acıyan yerimdi benim hep göbekten vurdum o yüzden zaman zaman morarmalar oldu şişlikler oldu dağıldı hepsi çok şükür Protestan bitince rahatlarsınız diğeri o kadar acımıyor
Son olarak progestan ı iğne ve hap/fitil olarak ne zamana kadar kullanmıştınız :)

Yakın arkadasm hamile son ayı şubatta doğumu var. Son 2 haftaya kdar iğneye devam demiş doktor o da sezeryan olduğu içn ameliyatta kan fazla sulanmasın diyeymş yani neredeyse son ana kdr kullanmş olacak

Yakın arkadasm hamile son ayı şubatta doğumu var. Son 2 haftaya kdar iğneye devam demiş doktor o da sezeryan olduğu içn ameliyatta kan fazla sulanmasın diyeymş yani neredeyse son ana kdr kullanmş olacak
Anladım canım , bu arada sen naptın kuzum ikinci kan testini ne zaman vereceksin

Kızlar merhaba

Tüp bebek hamilelik sürecinde kan sulandırıcı kullanmaya devam ediyorum , doktorum kendisi direkt verdi ama vermeseydi de sanırım aspirin konusunda ısrar edebilirdim çünkü annem seneler önce beyin kanaması geçirmişti o dönem doktoruna sorduğumda ailede genetik olarak gözükme ihtimali var demişti bu pıhtı sorununun ama daha çok kardeşlerde gözükebiliyor demişti. Tabii yaşla ve tansiyonla ilgili bi şey olduğunun farkındayım yine de ister istemez kafama takılıyor. Henüz bi pıhtılaşma testi yapmış değilim ama doktorumun söylemeden kan sulandırıcı vermesine sevindim, yine de ister istemez kafama takılanlar oluyor.

Göbekten uyguluyorum ama sanki göbekte şişlik yaratıyor gibi geliyor , artı bir de progestan ı iğne ile göbekten yapıyorum, göbek dışında nerden kullanımı daha uygun oluyor?

Pıhtılaşma sebebiyle 38.haftaya kadar kullandım. 40+1 de sezeryanla doğum yaptım. Göbekten yapıyordum. Yaptıktan sonra bastirmazsaniz ve dağıtmaya calismazsaniz morarma ya da şişlik yapmaz. Son zamanlara doğru karnım iyice gerildigi için kolumdan yapıyordum.bacaktan denedim 1 kere heralde kasa denk geldi çok ağrı yapmıştı

Kızlar merhaba

pozitifi gördükten sonra yerleşme kanaması yaşamıştım o zaman Coraspin kesilmişti, Clexane ( Enox) ı ise doğuma kadar hatta doğumdan sonra 10 gün kadar da kullandım bi sorun yaşamadım. Benimde herhangi bi pıhtılaşma sorunum yoktu daha doğrusu baktırmadım. İğneyi hep göbeğe yaptım çünkü en yağlı kısım ve en az acıyan yer orası :)

pozitifi gördükten sonra yerleşme kanaması yaşamıştım o zaman Coraspin kesilmişti, Clexane ( Enox) ı ise doğuma kadar hatta doğumdan sonra 10 gün kadar da kullandım bi sorun yaşamadım. Benimde herhangi bi pıhtılaşma sorunum yoktu daha doğrusu baktırmadım. İğneyi hep göbeğe yaptım çünkü en yağlı kısım ve en az acıyan yer orası :)
Teşekkür ederim içimi rahattı bu yorumlar :)

Kızlar merhaba

Ben en başından beri coraspin ve iğne kulanndım evet göbekten sürekli vurulunca artık morluk şişme yapar doktorum kolundan yap demişti göbeğim baya kötü olmuştu çünkü bi yan etkisi olmadı benim ani doğum olunca kesemedik ilacı düşünün bir gün önce ilaçlarımı iğnemi oldum diğer gün sabah sezerya oldum çok şükür birşey olmadı ama sanırım 35 36. Haftalarda kesiyor doktorlar

Ben en başından beri coraspin ve iğne kulanndım evet göbekten sürekli vurulunca artık morluk şişme yapar doktorum kolundan yap demişti göbeğim baya kötü olmuştu çünkü bi yan etkisi olmadı benim ani doğum olunca kesemedik ilacı düşünün bir gün önce ilaçlarımı iğnemi oldum diğer gün sabah sezerya oldum çok şükür birşey olmadı ama sanırım 35 36. Haftalarda kesiyor doktorlar
araştırdığımda birkaç kere düşük yapanlara sonraki hamileliklerinde doktorlar önlem olarak kan sulandırıcı artı aspirin vermişler , kalp durması düşüklerinde de yine aynı şekilde. Acaba doktoruma annemdeki durumu söylesem aspirin de kullan der mi günde sadece bir kere kan sulandırıcı kullanıyorum, 8. Haftalarda bebeklerinin kalbi duran çok kişinin yazısını okudum içime bi korku düştü, tabii daha kese ve kalp atışını da duymadım ama kaygılanıyorum bazen

Ekleyeyim ilk defa hamile kalıyorum

X