- 28 Haziran 2021
- 210
- 51
- 35
- Konu Sahibi bayanacizane
.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ecebohemya size sormuştum ama etiketleyememişim.Arkadaşınız ikinci denemesini de klasik yöntemlerle mi yaptırdı. İrenbe bu konuda yönlendirme yapmıyor hiç ama ileri morfoloji bozukluğunda IMSI yöntemi başarıyı arttıyormuş, embriyoların 5.güne gelmesini arttırmak için Piezo yöntemi varmış falan biz bunları hep başka yerlerden öğrendik mesela bunları Tüp bebek merkezinin tavsiye etmesi lazım en azından böyle birşey var diye. Arkadaşınızın Eşi sperm DNA hasarına, sperm ROS değerine falan baktırmış mı biz bunları da hep başka yerlerde baktırdık ve
yüksek çıktı 3.günden sonra sperm kalitesiyle alakalıymış embriyonun gelişimi.
Şimdiki denemesinde bunlardan birini yaptırdı mı ımsı yada piezo bilginiz var mı?
Dna hasarı antioksidan takviyelerle düşüyor canım eğer hasar oranı yüsekse düşürülünce kendiliğinden gebelik bile olabiliyor. Dediğim gibi Ankara da A life da Embriyolog Semra Sertyel var erkek faktörlü sorunlarda kendini geliştirmiş baya özgeçmişi iyiydi araştırmıştım. Arkadaşınıza onu tavsiye edebilirsiniz bende orayı düşünüyorum şuan kararsızım İrenbeyle ikisi arasında. Imsı yöntemi de denenebilir spermler çok ayrınılı incelenerek seçiliyormuş o yöntemde ileri derece sperm bozukluğunda tavsiye ediliyor. Tabi tüm bunlar için yine Embriyolog ve lab çok önemli. Bence arkadaşınız üçüncü kez de aynı yerde denemesin yada öncesinde mutlaka iyi bir andrologla görüşsün çünkü 3.günden sonra erkek faktörü devreye giriyor. Eşime de İrenbedeki doktor takviye ilaç vermişti bikaç ay kullanmıştı ona rağmen sonuç böyle olmuştu söyledikleri şey deneyeceksiniz başka yolu yok oldu. Sonra biz çok araştırıp Ankarada Androlog Kaan Aydosa gittik ROS değeri yüksek çıktı başka şeyler de çıktı şimdi antioksidan kullanıyor 5 aydır ve hala doktorumuz tüp bebek önermedi değeri iyice düşürmeye çalışıyor. Bu arada antioksidanları kullanırken morfoloji , sayı ,hız hepsi düzeldi şuan normal aralıkta çıkıyor testlerde.Evet yönlendirme yapmiyolar malesef, bunda da olmazsa yine vitamin demişler ee zaten 4 5 ay kullandım faydası olmadıktan sonra niye tekrar kullanayım ki demiş. Dna hasarı ilk toplamada hiç cikmayinca yapıldı ama Alper hoca bana ogrensekte düzelmesinin bi yolu yok demişti. Ancak takviyeler var ama onlarında kanıtlanmış bir faydasi yok dedi. Erkek faktöründe daha kapsamlı merkezler cok daha önemli bu yüzden. Aynı şeyleri dön dolaş yapmanın faydası yok. Piezzo yapıldı 2.ci toplamada 3. Gün embriyosu fazlayken 5.gune gelen olmadı 6.gun de zor bela 3 tane çıkmış ama kaliteleri kötü şimdi bi de genetiğe gitti korkuyor. Hangi yöntemle yapıldı bilgim yok sadece piezzo dan haberim var ama yaptirmasa da zaten böyle çıkardı sonuç piezzonun da faydası olduğunu sanmıyorum.
Bence IMSI yle yapılmamıştır çünkü o çok ileri teknoloji gerektiriyor ve ayrı ücret veriliyor bildiğim kadarıyla. Morfolojisi düşük olanlarda öneriliyor spermlerin 6000-8000 kat hücreleri büyütülerek çekirdeğine kadar bakılıp en sağlıklısı seçiliyor ımsıde. Büyük ihtimalle irenbede yok yada daha fazla denensin mantığıyla dile bile getirmiyorlar ben bunları kendi araştırmalarımla öğrendim. Aynı bizde irenbenin üroloji doktoruna gitmiştik dediğin gibi bize değişik birşey söylememişti deneyeceksiniz başka yolu yok dedi hatta yine olmazsa tese yapıp ameliyatla daha sağlıklı spermler alabiliriz sonraki süreçte demişti düşünün yani ki eşimin sperm sayısı 60,120,160 milyonlardaydı her testinde yüksekti zaten sadece morfolojisi düşüktü. Ben sorun var ama bulamıyorlar yada labda sıkıntı oldu kesin demiştim hiç biri 5. Güne gelmeyince. Sizin arkadaşınızda benden daha fazla yumurta toplanmış sonuç aynı gelmiş kesin çözülmesi gereken bir sorun var önce onu bulup tedavi olmaları gerekiyor.Aslında değerler düzelmeden tüp bebeğe baslatmamak bile çok değerli. Arkadaşıma tekrar test yapılmadı bile direkt yeni hasta gibi tedaviye başlandı. Ben daha ilk tedavide sonuç olumsuz olunca bir sürü araştırma vs yapacaklar sanmıştım. Sadece takviyeyle göndermek tuhaf gelmişti. Androlog filan onerilmedi ilk tedavinin sonunda irenbedeki ürolojiye yonlendirdiler . Sonra ona da gerek yok vitaminleri kullanıp gelin dendi. Buna da şaşırmıştım. Evet vitaminler illaki destekliyordur ama böyle 31 yumurtadan 1 tane bile embriyo olmaması ciddi sorun. Imsı yöntemle mi yapıldı mechul.
Evet bana da hiç bir yöntemden bahsedilmedi benim de Doktorum Ümit hanım o da demişti eşin bikaç ay takviye kullanır sonra tekrar deneriz diye hatta yarın yine randevum var ümit hanıma gel bi bakalım duruma göre takviye başlayalım sana demişti. Ümit hanıma güveniyorum ama dediğim gibi lab.dan emin değilim. Dediğiniz gibi piezo da muhtemelen yeni geldi ben sorunca söylemişti onu da Ümit hanım yoksa hiç bahsedilmedi bile. Arkadaşınızın bile bile lades olmuş dna hasarı olduğunu söylemişler zaten inşallah bundan sonrası güzel geçer ama dediğim gibi olumsuz okursa IMSI yöntemini araştırsın denesin derim ben tabi öncesinde çok iyi bir andrologla tedavi ve dna hasar oranını düşürsün.Ek ücretse yapılmadı kesin çünkü herseyi anlatıyor bundan da eminim haberim olurdu. Piezzo bile düne kadar yoktu sanırım:) arkadaşıma hic bahsedilmedi internet adreslerinde de böyle bilgi yoktu birden embriyolog Piezzo paylaşımları yapmaya başladı. Evet bende böyle düşündüm körü körüne toplama olmaz diye düşünmüştüm aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek komik biraz. Mesela ben arkadaşım2 toplamayi yaptırırken ben sonucun tatmin edici olmayacağını biliyordum. Ama ümit hanım çok şaşırmış hic beklemiyordum demiş. Bende şaşırmasına şaşırmıştım. Sıfır embriyo çıkan birisinden 5 10 tane embriyo çıkmayacağı belli sonuçta. Benim her toplamada 3, 4 tane 5.gun embriyo kalıyordu. O kadar yumurtadan nasıl bu kadar az kalır diyordum arkadasimin hiç kalmayınca bilmiyorum laboratuvarla da alakali diye düşünmeye başladım. Bu arada arkadaşım normal yolla hamile kalıp dogum yaptı bebegi 5 yasina kadar yaşadı sma dan dolayi kaybetti. O yüzden genetikli tüp bebek yaptirmak zorunda kaldı. Alper bey dna hasari görünce normal yolla hamile kalsan bile düşükle sonuçlanması yüksek, morfolijiden dolayi demiş. O kadar karışık işler ki işin içine girmeden masal gibi geliyor. Simdi ılk ön görüşmeye gittigim anı düşünüp gülüyorum resmen masal gibiydi hersey kusursuz anlatıldığı için işim hemen bitecek sandım. 1 senede 2 transfer negatif ki bende doğal yolla hamile kalıyorum genetikten dolayı başlamıştım.
“Şimdiye kadar uygulanan mikroenjeksiyon işlemlerinde canlı sperm hücresi en fazla 400 kat büyütülebilmektedir. Dolayısıyla bu büyütme oranıyla, spermin sadece genel şekli incelenebilmektedir. Fakat bu durum spermin döllenme, embriyo gelişimi ve gebelik için çok önemli olan anomalilerinin tanımlanmasına imkan vermemektedir.Ek ücretse yapılmadı kesin çünkü herseyi anlatıyor bundan da eminim haberim olurdu. Piezzo bile düne kadar yoktu sanırım:) arkadaşıma hic bahsedilmedi internet adreslerinde de böyle bilgi yoktu birden embriyolog Piezzo paylaşımları yapmaya başladı. Evet bende böyle düşündüm körü körüne toplama olmaz diye düşünmüştüm aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek komik biraz. Mesela ben arkadaşım2 toplamayi yaptırırken ben sonucun tatmin edici olmayacağını biliyordum. Ama ümit hanım çok şaşırmış hic beklemiyordum demiş. Bende şaşırmasına şaşırmıştım. Sıfır embriyo çıkan birisinden 5 10 tane embriyo çıkmayacağı belli sonuçta. Benim her toplamada 3, 4 tane 5.gun embriyo kalıyordu. O kadar yumurtadan nasıl bu kadar az kalır diyordum arkadasimin hiç kalmayınca bilmiyorum laboratuvarla da alakali diye düşünmeye başladım. Bu arada arkadaşım normal yolla hamile kalıp dogum yaptı bebegi 5 yasina kadar yaşadı sma dan dolayi kaybetti. O yüzden genetikli tüp bebek yaptirmak zorunda kaldı. Alper bey dna hasari görünce normal yolla hamile kalsan bile düşükle sonuçlanması yüksek, morfolijiden dolayi demiş. O kadar karışık işler ki işin içine girmeden masal gibi geliyor. Simdi ılk ön görüşmeye gittigim anı düşünüp gülüyorum resmen masal gibiydi hersey kusursuz anlatıldığı için işim hemen bitecek sandım. 1 senede 2 transfer negatif ki bende doğal yolla hamile kalıyorum genetikten dolayı başlamıştım.
Evet Ümit hanım için gidiyorum,eşim şuan antioksidan tedavi alıyor sperm kalitesi için tedavi sürecinden bende boş beklemeyeyim diye gideceğim. Belki takviye başlarız sana da demişti. Şuanlık Ankara A life daha mantıklı geliyor lab dan dolayı ama başka şehire git gel yapmak maliyetli olacak o yüzden kararsızım eşimin tedavi sürecinde araştırmaya devam edeceğim.Bahsettiğiniz işlem çok iyiymiş, umarım genetikten iyi haberler gelir, olmazsa da sizin söylediklerinizi mutlaka ileticem kendisine. Bu da olumsuz olursa biraz ara verecekler maddi sebeplerden. Umarım bunlari bilmesine gerek kalmaz. Siz Ankaraya sıcak bakıyordunuz sadece Ümit hanımdan dolayı mı gitmek istiyorsunuz?
Bugün gittim kontrolüne gitmişken de İmsi yi denesek dedim çünkü eşimin morfolojisi bozuk falan dedim bizde Picsi yapıyoruz zaten spermler seçilerek dölleniyor dedi. Yani büyük ihtimalle ımsı yapılmıyor bu merkezde zaten sperm dna hasar testi de yapılmıyordu başka merkezde yaptırmıştık. Bana da piezo önerdi ,bide daha önce havuzlama yöntemiyle deneriz embriyo seçme şansımız olur demişti bu sefer taze transfer yaparız dedi havuzlamadan hiç bahsetmedi.Anladım mantıklı o zaman. Evet işte ben degistirecektim hatta arkadaşıma ümit hanimda dene bu sefer dedim benim tedavim Alper beyde devam ediyordu o sıra degistiremedim. Arkadaşım Ümit hanıma gidince aynı ilaçları verdiğini söyleyince dedim gerek yok. Veriyorlar fotokopiyi devam :) hele transfer hazırlığında ki ilaçlar inanılmazdı. İhtiyacın olmayan şeyler bile sırf recetede yazılı diye vermislerdi. 2ci de anlatınca doktorum 2 3 tanesini azalmıştı.
Selamlar ya sizin konularınızı okudum. Eşlerimizin değerleri çok benziyor. Bizim de morfoloji %1 a+b %15Bugün gittim kontrolüne gitmişken de İmsi yi denesek dedim çünkü eşimin morfolojisi bozuk falan dedim bizde Picsi yapıyoruz zaten spermler seçilerek dölleniyor dedi. Yani büyük ihtimalle ımsı yapılmıyor bu merkezde zaten sperm dna hasar testi de yapılmıyordu başka merkezde yaptırmıştık. Bana da piezo önerdi ,bide daha önce havuzlama yöntemiyle deneriz embriyo seçme şansımız olur demişti bu sefer taze transfer yaparız dedi havuzlamadan hiç bahsetmedi.
Dediğiniz gibi benim de transferimde çok fazla ilaç vardı burda öğrendim herkes oksapar prednol falan kullanmıyormuş transferde iyi mi yapıyoruz kötü mü bilmiyorum.
Merhaba biz İzmirde değil de Ankarada Kaan Aydosa gittik onun takibindeyiz. Üç aylık aralıklarla testler istiyor sonuçları online gönderiyoruz o da bize cevap veriyor reçete gönderiyor şuan süreç böyle ilerliyor. İlaçlarla morfoloji değeri yükseldi eşimin şuan %5 geldi. Sperm ROS değeri çok yüksekti o düştükçe morfolojisi düzeldi ama daha tedaviye devam ediyoruz doktorumuz eşimin değerleri için doğal yolla olabilir tedaviye devam edelim dedi beklemek istemezseniz tüp bebek de yapabilirsiniz isterseniz şuan tüp bebek için uygunsunuz dedi. İzmirde Tavmergeni önerdi benim için de Dr Erol Tavmergeni tavsiye etti. Bizde şuan tedaviye devam ediyoruzSelamlar ya sizin konularınızı okudum. Eşlerimizin değerleri çok benziyor. Bizim de morfoloji %1 a+b %15
a ileri hareketlilik 0
B ileri %15 ama
Sonuçlar yeni geldi elimize 1 senedir deniyorduk. Süreciniz nasıl ilerledi? İzmirdeyseniz memnun kaldığınız bi ürolog var mı?
Canım biz de morfoloji %1 ileri hareketli sperm yok. Hareketli %15 hareketsiz %55Merhaba biz İzmirde değil de Ankarada Kaan Aydosa gittik onun takibindeyiz. Üç aylık aralıklarla testler istiyor sonuçları online gönderiyoruz o da bize cevap veriyor reçete gönderiyor şuan süreç böyle ilerliyor. İlaçlarla morfoloji değeri yükseldi eşimin şuan %5 geldi. Sperm ROS değeri çok yüksekti o düştükçe morfolojisi düzeldi ama daha tedaviye devam ediyoruz doktorumuz eşimin değerleri için doğal yolla olabilir tedaviye devam edelim dedi beklemek istemezseniz tüp bebek de yapabilirsiniz isterseniz şuan tüp bebek için uygunsunuz dedi. İzmirde Tavmergeni önerdi benim için de Dr Erol Tavmergeni tavsiye etti. Bizde şuan tedaviye devam ediyoruz