SELAM canım çok sevindim allah sağ salim kucağına almak nasip etsin ne güzel ya :içelim:herkese merhaba
21 ocakta transferim oldu, iki hafta bekleyiş başladı. bugun test günümdü fakat dün aşırı kasık ağrıları yüzünden doktora gittik, testi bir gün önce yaptı ve sonuç hamileyim...allah her isteyene nasip etsin. ilk denememde tuttu bakalım yarın ikinci teste gidicem inş değerlerim artar..
Şimdi uzun protokole, tüp bebek işlemi öncesindeki ay içerisinde gördüğün adetin 21. gününde bir iğneyle başlıyorsun. Bu iğne yumurta oluşumunu baskılıyor, böylece asıl dönemde sadece ilaçlar ile tetiklenen yeni yumurtaların oluyor. Bu iğneyi olurken adet görüyorsun, o adetinin 3. gününde dr'a gidiyorsun ve dr sana yumurtaların gelişmesini uyaran bir iğne veriyor. O günden sonra her iki iğneyi olmaya devam ediyorsun. Bu iğnenin dozunu her 2-3 günde bir gittiğin muayenelerde kan değerine ve ultrason görüntüsüne göre dr'un ayarlıyor. Yumurtalar olgunlaşınca toplanıyor . Bu işlem anestezi altında yapılıyor. Toplama günü eşinden de sperm alınıyor. Yumurtalar ile spermler buluşturuluyor ve oluşan embriyolar 2. 3. veya 5. günü senin rahmine yerleştiriliyor. Bu işlem dr muayenesi gibi ağrısız, sızısız oluyor. Hiçbir şey hissetmiyorsun. Ondan sonra 12. gün kan testinde gebelik durumuna bakılıyor.
Kısa protokol de adetin 3. günü başlıyor. yani bir önceki adetin 21. gününde değil.
İğneleri karnından kendin yapıyorsun. Rahat ol, korkulacak hiçbirşey yok. Bu süreçte zor olan şey 2 günde bir dr'a gitmek ve beklemek. Onun dışında kaygılanmana gerek yok. Çooook rahat olman gerekiyor. Benim yarın yumurtalarım toplanacak. Bakalım ne kadar kaliteli çkacaklar... Seni buradan haberdar ederim.
Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir. Zaten tüp bebek merkezine görüşmeye gittiğinde sana hepsini açıklayacaklar. Biz de sana buradan destek olur, deneyimlerimizi paylaşırız.
merhabalar size belkı ılginç gelebilir ama ben 7aylık evlıyım ve hıc bı bırlesme yasayamadık doğru durust ve ben bebek sahıbı olmak ıstıyorum aşılamayla falan uğrasmaan dırek tup bebek ıstıyorum ama bulundugum şehırde yok :çok üzgünüm: ne yapıcaz bılmıyorum artık yaz tatılıne kaldı herhalde
:doktora gıttık ve sonuç vermıyor sanırım ben de cok ıstıyorum ama hatta buyuye bıle ınanmaya bağlandığımızı düşünmeye başladım ...sımdı 7 aylık evlıyız ve zaman ılerledıkten sonra ınsanlar konusmaya baslıcak,ve ben 2-3 sene sonra tüpbebeğe başlasam ikiz olduğunda insanlar aaaaa tüp bebek dıcek sankı suç gıbı...bende bu durum uzamadan ve kımse şüphelenmeden 1 yıllık evlı oldugumuzda bu yola başvuralım dıyorum,eşimde bana katılıyor,siz nasıl baktınız bu duruma..şutarafagitti.ben çarasizim eşimle ve bu siteden başka anlatacak kımsem yok:çok üzgünüm:
herkese selamlar.bende 2 defa tüp bebek tedavisi gördüm.Allaha şükür ikincide dünyalar tatlısı bir kızım oldu.o benim herşeyim prensesim evimin neşesi.ALLAH isteyen herkese nasip etsin inşallah.tedavi süreçi uzun ve sabır istiyo.sakın moralinizi bozmayın.sakın yılmayın çünkü tedavi sırasında moral çok önemli hayalleriniz gerçek olur inşallah:Saruboceq:
diyorum ki sper bı şırıngaya transver edilse sonrada vajinaya aktarsak bu yolla hamile kalınabilir mi?
:doktora gıttık ve sonuç vermıyor sanırım ben de cok ıstıyorum ama hatta buyuye bıle ınanmaya bağlandığımızı düşünmeye başladım ...sımdı 7 aylık evlıyız ve zaman ılerledıkten sonra ınsanlar konusmaya baslıcak,ve ben 2-3 sene sonra tüpbebeğe başlasam ikiz olduğunda insanlar aaaaa tüp bebek dıcek sankı suç gıbı...bende bu durum uzamadan ve kımse şüphelenmeden 1 yıllık evlı oldugumuzda bu yola başvuralım dıyorum,eşimde bana katılıyor,siz nasıl baktınız bu duruma..şutarafagitti.ben çarasizim eşimle ve bu siteden başka anlatacak kımsem yok:çok üzgünüm:
inşallah cnm sağol böyle şeyleri duymaya çok ihtiyacımız var gerçekten.. allah kızına çok güzel günler göstersin inşallah... herkesede güzel güzel bebişler nasip etsin
arkadadaşlar deneyimlerinizden yola çıkarak bana hastane konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum çünki benim derdimi ancak benim gibi çeken siz anlarsınız maddi manevi yönden çöküyoruz ben aranıza yeni katıldım benide kucaklamanızı umuyorum hepinie selamlar