Hepinize Günaydınlar,Selamlar,
Ben bu siteye henüz yeni üye oldum.Hatta kendimi o kadar yalnız hissediyordum ki, mutlaka benimle aynı durumda olan birileri vardır deyip arama motorlarından arama yaptırdım ve en sonunda bu sitenin gerçektende benim için enuygunu olabileceğine karar verdim.Hele bir de bu forumdakileri okuyuca "Evet Tülin ,kesinlikle yalnız değilsin " dedim.
Benim sıkıntım da aynı şekilde... Biz eşimle 2 yıldır çocuk istiyoruz ve deniyoruz.İlk bir yıl doğal yol olabilir umuduyla bekledik.Sonrasında yapılan görsel muayenelerde bir aksaklık çıkmadı ,buna rağmen HSG filmi yaptırdık.Orada sağ tüplerde bir tıkanıklık olabileceği tesbit edildi ama sonuç ne doktorumu ne de bizi tatmin etmedi.Çünkü o tıkanıklığın bir kas spazmı olabileceği söylendi.Bu arada yine 3 aylık bir ara verildi.
Adetin 2.günü doktorum beni tekrar muayene etti ve Laparoskopi istedi.Geçen hafta Cuma günü yapılan bu işlemde müdahale sonucunda yumurtalıklarımda bir yapışıklı olduğu ve tüplerim de tıkanıklığı olduğu tespit edildi, hazır o aşamadayken de doktorum müdahale edip, her ikisini de temizledi.
Ancak maalesef, uğraşlarına rapmen tüplerimin her ikisi de beklenen işlevi çok ağır yerine getirmeye devam etmiş.
Daha dün kontrolüm vardı tekrar, yine görüştük ve bizim için en uygunun Tüp Bebek olmasına karar verdik.Bu arada yapılan işlemlerden sonra hala az da olsa doğal yollardan gebe kalma ihtimali üzerinde durulduğu için yine 3 aylık bir dinlenme süresi verildi.Şayet bu sürede gebe kalamazsam ,3 ay sonra bizde bu işlemlere başlayacağız.
Kendimi o kadar tuhaf hissediyorum ki, çevremde bu konuyu anlatabileceğim kimsem yok, yani tabii ki arkadaşlarım var ama beni anlamaları mümkün değil,Eşim de her zaman yanımda ve her konuda destekler ama ne olursa onunda tam anlamıyla beni anlaması mümkün değil.Bu gibi olaylarda en önemli şey sanırım Moral!!! Kesinlikle çok fazla düşünmemekmiş... İyi de bunu söylemedi ve yazması o kadar kolay ki..Nasıl gerçekleştirebileceğiz?? Aranızda bunu gerçektende başaranlar var,nasıl birşey bu, bu kırılganlığı, bu düşünceyi nasıl oldu da atlatabildiniz???
Elimde değil neredeyse günün 24 saati hep aklımda.Çalışıyorum bir yandan işimi yaparken birden aklıma giriveriyor,ve ben işten kopuyorum
İşte böyle Sevgili Arkadaşlar,içimi dökmenin , hemde beni gerçektende anlayan kişilere dökmenin faydalı olacağını biliyorum.Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkürler....
Sevgiler......