Merhabalar. Bende bu postları çok okudum , çok bilgi sahibi oldum, bazan okuduklarımda kendimi buldum, üzülenle üzülüp sevinenle bende mutlu oldum. O yüzden kendi hikayemi sizinle paylaşmak, benim daha önce bulduğum umut gibi birilerine umut olurum diye düşündüm. 35 yaşımda evlendim, evlendiğimizden itibaren yaş itibarı ile hiç korunmadık. Bir doktor kontrolüne gittiğimde iki tane myom olduğunu öğrendik. Zaten uzun yıllar boyunca da bana hiç bir belirti vermeyen bir yumurtalık kistim vardı. Ne adet düzensizliği nede bir ağrı yapardı sadece 6 ayda bir kontrol ettirirdim. Ancak myomları da öğrendikten sonra gittiğim doktorlar kesin ameliyat dedi. Evliliğimizin 8. Ayında açık ameliyatla myom be kist ameliyatını aynı anda oldum. Doktor ameliyat esnasında sadece tek yumurtam olduğunu ya doğuştan tek yumurtam olduğunu yada sonradan burkulma ile bığulmış olabileceğini söyledi. Çok üzüldüm asla anne olamayacağım sandım. Açık ameliyat olduğum için doktor bir yıl korunun dedi. Ameliyatımın 7-8 . Aylarında kontrol amaçlı başka doktora gittim bu ameliyatlardan sonra beklenilmez zaman geçtikçe hamilelik zorlaşır dedi. Bu süre zarfında soğan kürleri mi yapmadım neler neler. Zaman bizim için hep önemliydi. Beklemek istemedik daha fazla. Tüp bebek yapmak istedik. Ameliyatımı da olduğum ünlü hastaneye gittik. TEstlerimizi yaptırdık , tüp bebek için uygunsunuz denildi. Hemen ilk denemeyi yaptık tabiki tutmadı. Çünkü öncesinde olduğum ameliyat yapışıklık yapmış. Tüpte hidrosalpenks yapmış. Yani tüpte tıkanıklık. Ve embriyo transferi olsa bile orada biriken sıvı embriyo tutunmasını engellermiş. Rahimi yıkarmış bir nevi. İlk tüp bebek denemesinden sonra buna bakmak aklına geldi Prof olan tüp bebek uzmanının. Akabinde hemen araştırmalara başladım ve Dr Halil İbrahim Tekini buldum çok şükür.smeliaytan önce ona da gittim muayene etti hemen ameliyat ol dedi. Laparoskopi ile tüpü aldırdım. Bu arada tiroid testi de istedi benden. Ve test sonucu haşimato olduğum ortaya çıktı. Yani o ünlü merkezde ne tiroid nede Rahime baktılar. Kör atışı bir deneme olduğunu sonradan anladım. Ameliyattan iki ay sonra Dr Hit e gittim. Gerekli tedaviye başladık, yumurtalar toplandı. Ancak e2 yüksek çıktığı için transfer bir sonraki ay olacak dedi. Bu arada e2 için ilaç tedavisine başladık. Embriyolarımız donduruldu. Ve bir ay sonra tekrar gittik transfer için. DR. Hit çok yoğun ama bir numara. Ne zaman aklıma takılan bir sorum olsa mesajıma cevap verdi, yada yardımcılarını arattı. Hep irtibat halinde olduk. Fizyoterapi yi bana da söylemişti ancak transferden önce yaptığı muayenede rahimin gayet iyi olduğunu ve gerek olmadığını söyledi. Bu arada biz eşimle hergün günde yaklaşık 10 km yürümüştük belki de o bana fizyoterapi etkisi yaptı..rahimi kanlandıemak tutunmayı kolaylaştırmak içinmiş bu tedavi. Ancak dediğim gibi buna gerek kalmadı. Öyle işinin ehli öyle iyi bir doktor ki nerdeyse gözü kapalı transferimi yaptı. İki üç dk da bitti herhalde. Öncesinde o masadan hiç kalkamayacağım sandım stres ağla ağlamakta bir yandan. Dr Hit ile güle oynaya girdik çıktık. Ertesi gün uçakla döndük ve Pazartesi işime döndüm. 11.gün daha fazla dayanamayan testimizi yaptırdık. O kadar heyecanlanmıştım ki ben bakamadım sonuca. Eşim internet üzerinden girdi baktı ve beta hcg değerim 1471. :)) yani müjdeli haberi ben değil eşim bana vermiş oldu :)) Allah ıma sonsuz şükürler olsun ikiz kuzucuklarımızı nasip etti bize. Bu süre zarfında eşim her Zaman destek oldu. En umutsuz anlarımda hep elimden tuttu. Allah ondan razı olsun, ve tabiki sevgili doktorumuz Dr Hit asla kibirli değil, durum neyse onu direkt söyleyen ve insanların umutları ile oynamayan Harika bir doktor. Kuzucuklarımız iki yaşını doldurdu bile :) Allah ım bu yolda olan herkesin yanında olsun isteyen herkese hayırlısı ile anne baba olmayı bu duyguyu yaşamayı nasip etsin. Hayırlı evlatlarımız olsun inşallah.