Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

Merhabalar. Ben de tüp bebek tedavisiyle şuan hamileliğimi sürdürüyorum. Ben de siteyi çok takip ettiğim için bu konuda her olumlu haberin nasıl etki uyandırdığını çok iyi anlıyorum. Allah hepimize anne olma duygusunu yaşatsın dilerim. İki deneme yaptım. Öncesinde hiç aşılama yada 1 yıl bekleme süreci denemedim. 38 yaşımda çocuk ister istemez Bursa pembemavi ismail beye gittik. Eşim diyabet hastası bende de hipotiroidi var. Ama bunlar engel olmaz sadece dikkat edilmeli dendi. Yaş en büyük dezavantajımızdı kromozom anomalileri açısından. İlk tedavi 3 yumurta, ikisi döllendi, 1 i 3.günde transfer edildi ve tuttu. Ancak transfer edilmeyen 5.güne ulaşamadığı için dondurulmadı. Gebeliğimin 9.haftasında kalp atışının durduğunu öğrendik ve kürtaj oldum. Hiçbir araştırmaya yollamadım. 3 ay ilaçlar kullandım çeşitli (estrofem, duphaston, dhea, dienille) ve tekrar tedaviye başladık. 9 yumurta ve 3 ü 5.güne gitti. Transferim progesteron yüksekliği yüzünden 3 ay ertelendi. 2 yumurta transfer edildi ve şimdi oğlum karnımda 22 haftalık. Diğerini de dondurduk. Merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz. Dualarım tüm anne olmak isteyenlerle...

Merhabalar. Ben de tüp bebek tedavisiyle şuan hamileliğimi sürdürüyorum. Ben de siteyi çok takip ettiğim için bu konuda her olumlu haberin nasıl etki uyandırdığını çok iyi anlıyorum. Allah hepimize anne olma duygusunu yaşatsın dilerim. İki deneme yaptım. Öncesinde hiç aşılama yada 1 yıl bekleme süreci denemedim. 38 yaşımda çocuk ister istemez Bursa pembemavi ismail beye gittik. Eşim diyabet hastası bende de hipotiroidi var. Ama bunlar engel olmaz sadece dikkat edilmeli dendi. Yaş en büyük dezavantajımızdı kromozom anomalileri açısından. İlk tedavi 3 yumurta, ikisi döllendi, 1 i 3.günde transfer edildi ve tuttu. Ancak transfer edilmeyen 5.güne ulaşamadığı için dondurulmadı. Gebeliğimin 9.haftasında kalp atışının durduğunu öğrendik ve kürtaj oldum. Hiçbir araştırmaya yollamadım. 3 ay ilaçlar kullandım çeşitli (estrofem, duphaston, dhea, dienille) ve tekrar tedaviye başladık. 9 yumurta ve 3 ü 5.güne gitti. Transferim progesteron yüksekliği yüzünden 3 ay ertelendi. 2 yumurta transfer edildi ve şimdi oğlum karnımda 22 haftalık. Diğerini de dondurduk. Merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz. Dualarım tüm anne olmak isteyenlerle...
Rabbim meleğin izi saglikla büyütmeyi nasip etsin ins. Bnde ptesi transfer oldum bugun 6.günüm. bi yandan çok ümitliyim bi yandan sa tedirgin. Beklemek çok zor... Evliligimde 6 inci yılı bitirdim o kdar zor ki o süreçte yaşananlar. Ama yinede herzaman sukrediyorum çünkü bu bizim sınavımız. Rabbim bizlerede nasip eder inş. Acaba belirtileriniz oldu mu . Daha önceden idrar testi yaptınız mı yoksa direk kan testinde mi öğrendiniz ? Kaçinci gün ebmriyosuydu ? Biraz çok sordum kusura bakma lütfen. :KK33:

Kusura bakma cnm yazmışsın 5.gun diye. Bnmde 5.gün embriyosu. Lütfen bizlerede dua et. Cuma günü sonuç ogreni cem çok merak ediyorum :KK68:

Rabbim meleğin izi saglikla büyütmeyi nasip etsin ins. Bnde ptesi transfer oldum bugun 6.günüm. bi yandan çok ümitliyim bi yandan sa tedirgin. Beklemek çok zor... Evliligimde 6 inci yılı bitirdim o kdar zor ki o süreçte yaşananlar. Ama yinede herzaman sukrediyorum çünkü bu bizim sınavımız. Rabbim bizlerede nasip eder inş. Acaba belirtileriniz oldu mu . Daha önceden idrar testi yaptınız mı yoksa direk kan testinde mi öğrendiniz ? Kaçinci gün ebmriyosuydu ? Biraz çok sordum kusura bakma lütfen. :KK33:
Amin inşallah Birbirimize destek olmalıyız bence hiç önemli değil. İnşallah pozitifi görürsünüz. 5.gün embriyosuydu, 2 transfer edildi, oğlum tutundu şükür. İdrar testini kanda 75 bhcg yi görünce yaptım. Dr arayıp hayırlı olsun dedi ve ben idrar testini yaptım. İki gün sonra ikiye katlandığını görmek için yine test yaptı, 144 çıkmıştı. Belirtim sadece çok tuvalete gitmek ve kokulu idrar oldu. Çok iyi anlıyorum hissettiklerinizi. Ben bol bol dua etmiştim bekleyiş stresini azaltmak için. Siz nerede yaşıyorsunuz?

Amin inşallah Birbirimize destek olmalıyız bence hiç önemli değil. İnşallah pozitifi görürsünüz. 5.gün embriyosuydu, 2 transfer edildi, oğlum tutundu şükür. İdrar testini kanda 75 bhcg yi görünce yaptım. Dr arayıp hayırlı olsun dedi ve ben idrar testini yaptım. İki gün sonra ikiye katlandığını görmek için yine test yaptı, 144 çıkmıştı. Belirtim sadece çok tuvalete gitmek ve kokulu idrar oldu. Çok iyi anlıyorum hissettiklerinizi. Ben bol bol dua etmiştim bekleyiş stresini azaltmak için. Siz nerede yaşıyorsunuz?
Bn kirklarelinde yaşıyorum. İstanbul bahceci umut merkezinde yaptırdım tup bebeği. İnş bu mübarek ayda Rabbim yüzümü guldurur benm ve bekleyen herkesin.

Amin. güzel haberlerinizi verirsiniz inşallah. Kaç yaşındasınız, sorununuz neydi?
İnşallah cnm bu ay 34 ume giricem kismetse :olamaz:. Eşimde bi sorun yok. Bnm sol tupte sıvı birikimi vardı laporoskopi ameliyatı oldum 1 buçuk yıl oldu ama hala normal gebelik oluşmadi. Sebepsiz infertilite cnm.

Merhaba. Şimdi 11 aylık olan oğlumu 40 yaşında kucağıma aldım. 3 yılda 1 aşılama 2 başarısız deneme 3. denememizde Bülen Tıraş hocamın vesilesiyle başarılı olduk. 33 yaşında evlendim sanki hemen bebeğimiz olur zannedip ilk yılllar iş güç telaşıyla çocuk yapmayı düşünmedik. 3-4 yıl sonra eşimde varikosel olduğu anlaşıldı. Biz yine de doğal yolla hamilelik beklentisiyle varikosel ameliyatı yaptırdık. Ameliyattan sonra sperm sayısı ve kalitesi artsın diye 1 yıl bekledik. Sonuçta 37 yaşımda 2015 de ilk aşılama yapıldı. Negatif oldu. 1 ay sonra tüp bebek denemesi olumsuz. 2. Denemeye başalayacaktik ki bende ufak bir kist oluştu o zamanki doktorum ilaçla eritmeyelim bekleyelim 1-2 regli siklusunda kaybolur dedi. Yok yaz tatili kış tatili derken 2. Deme 6 ay sonra falan oldu. Onda da başarısız olduk. sonuç olarak 2016 mayıs ayında Bülent Tıraşa geldik. İlk ay yumurta toplamada 15 yumurtam oldu. 9 tane döllendi. Bu arada microchip yöntemiyle döllenme sağlandı. 9 embriyodan 4 tanesi 5. Güne kadar dayandı. 5. Gün ebriyoları dondurulup genetik test yapıldı. Test sonucu 1,5 ayda falan geldi. O sırada histeroskopi yapıldı rahime ince bir çizik atılıyor orada kanlanma arttırılarak tutunma şansını arttırıyor. Sonra 1 ay daha bekleniyor. Tabi bu sırada yumurtlamayı baskılamak içinde ayrı bir ilaç kullanılıyor. Transferden sanırım bir hafta 10 gün önce de gebelik aşısı denilen bir iğneyi ayrıca rahim duvarına enjekte ettiler. Sonunda transfer günü geldi mayısta başladığımız tedavi ancak eylül sonunda transfer aşamasına geldi. Ayrıca transfere girmeden önce kasılmayı önleyecek bir serum taktılar. Zira bazen embriyo transfer edildkten sonra rahim kasılıp atabiliyormuş. Hatta serumu transferden sonra da verdiler 1 saat kadar. 4 emriyomun 1 i çözünme sırasında bozuldu. Kalan 3 tanenin de 2 si genetik testi iyi gelmişti. Böylelikle 2 embriyo transfer edildi ve çok şükür 1 tanesi tuttu. Şimdi Allaha çok şükür çok yakışıklı bir oğlum var. Bülent hoca gerçekten işini yok iyi blen bir hekim bence. Bu yaşadıklarımdan çıkardığım sonuç asla vazgeçmeyin. Kaçıncı deneme olursa olsun yaşınız kaç olursa olsun. Ama doğru ellerde olduğunuza emin olun yeter ki.

Benim tüp bebek deneyimim de 2 yıl önce 40 yaşındayken başladı. Doktorum hisar hastanesinden Figen Sungar.

Çikolata kistim olduğundan ameliyat olmayıp ilk 3 ay Lucrin depot iğne olarak kisti kuruttuk. Sonrasındaki yumurta toplamalardan başarılı embriyolarım oldu. Ama yaş itibari ile 2 en fazla 3 yumurta oluyordu her ay. Bazı opu işlemlerinde yumurtalar olgun çıkmadı. Bazı embriyolar da beklendiği gibi gelişmedi. Ama en sonunda düzgün gelişen 3 embriyoyu genetik teste yolladık ve ancak 1 tanesi sağlıklı raporu ile döndü. Bu embriyo ile süreçten yaklaşık 6 ay sonra transferim oldu ve hamile kaldım. Maalesef bebeğim 8. Haftada gitti. Tam da kalp atışını duymuşken, açıklanamayan bir sebepten anne ile kan akşı kesildiği tespit edildi. Kürtaj oldum.

Bu arada eşimde de varikosel vardı. Ama şikayeti olmadığından ameliyat olmamıştı. Tüp bebek için sağlam bir sperm yeter diye bu şekilde hareket etmiştik. Düşük olunca ve genetik test başarı oranı düşük olunca varikosel ameliyatını oldu.

Sonra yine yumurta toplama işlemleri vs. Vs. Toplamda 11 kez opu oldum sanırım. Bu şekilde 1 yılı aşkın zaman daha geçti. Ama baktık yumurta kalitesi düşük en sonunda laporoskopi ile kistimin alınmasına karar verdik. Ekim ayımda ameliyatım oldu. Sonrasında da aralık sonu transferim gerçekleşti. Nihayet 15 haftalık hamileyim.

Hepinizin duasını beklerim. Bu arada toplamda 2 yılı aşkın bu macerada hep yanımda olan Figen Hanım’a da teşekkürü borç bilirim.

Allah isteyen herkese nasip etsin
merhaba. ben 38 yaşındayım ve ilk tüp denememiz tek yumurta 3.gün 7 bölünmeyle transfer edildi. ama dr. %20 şans veriyor sadece. rezervlerim azmış.eger tutmazsa bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. biraz konuşabilir miyiz?

merhaba. ben 38 yaşındayım ve ilk tüp denememiz tek yumurta 3.gün 7 bölünmeyle transfer edildi. ama dr. %20 şans veriyor sadece. rezervlerim azmış.eger tutmazsa bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. biraz konuşabilir miyiz?
Elbette ne zaman isterseniz. Özelden de telefonla irtibat kurabiliriz.
Bana bir önceki transferde 3. Gün ebriyoları tarnsfer etmişlerdi tutmadı. Ama tabii her ebriyo 5. Güne kalmayabiliyor. O zaman dışarda gelişim göstermese bile rahimde yine de tutunma ihtimali var diye transfer ediyorlar. Bana 2 tane embriyo transferinde %60-70 ihtimal var demisti doktorum.

Elbette ne zaman isterseniz. Özelden de telefonla irtibat kurabiliriz.
Bana bir önceki transferde 3. Gün ebriyoları tarnsfer etmişlerdi tutmadı. Ama tabii her ebriyo 5. Güne kalmayabiliyor. O zaman dışarda gelişim göstermese bile rahimde yine de tutunma ihtimali var diye transfer ediyorlar. Bana 2 tane embriyo transferinde %60-70 ihtimal var demisti doktorum.
özelden tel inizi alabilir miyim sorun olmazsa eger. ilginiz için çok teşekkürler

Arkadaşlar bir sorum var ,bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum.Şimdi adet 1. Gün tedaviye başladım.Tam yumurta toplama sırasında eşimin sperminde sıkıntı çıktı.Tekrar ilaç tedavisi için hemen yeni adette başlayabilir miyim , yoksa 1 ay beklemek mi gerekli?

Arkadaşlar bir sorum var ,bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum.Şimdi adet 1. Gün tedaviye başladım.Tam yumurta toplama sırasında eşimin sperminde sıkıntı çıktı.Tekrar ilaç tedavisi için hemen yeni adette başlayabilir miyim , yoksa 1 ay beklemek mi gerekli?
Cnm nasıl bir sıkıntı cıktı.cok üzüldüm hayırlısı olsun. Sperm cıkısı mı olmadı? Oyle durumlarda iki kez ornek alıyorlar.
Kan degerlerin normal cıkarsa Bir ay sonra olur diye biliyorum ama hormonlardan dolayı yumurtalıkların cok yorulur. Bence bir adet donemi gecsin Öyle basla.

En yakın 1 ay ara vererek oluyor, ben 3 tedavimi de, çok yorucu oldu ama 1 er ay arayla yaptım.

Merhaba. 35 yaşımdayım. Ben de 3 özel 3 devlet bünyesinde 6 tüp bebek tedavisi oldum. Bazısında bir bazısında iki transfer oldu. Sadece 5. Denemede pozitif sonuca vardık. O da 2 aylıkken rahim içi kanamadan dolayı düşük oldu. Sonuncusunun 1 hafta önce öğrendik negatif olduğunu . 7 denemeyi illaki düşünüyorum çünkü anne olma isteğim çok fazla . Maddi sorunları aşana kadar bekleyip sonra denemeyi düşünüyoruz. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Merhaba. 35 yaşımdayım. Ben de 3 özel 3 devlet bünyesinde 6 tüp bebek tedavisi oldum. Bazısında bir bazısında iki transfer oldu. Sadece 5. Denemede pozitif sonuca vardık. O da 2 aylıkken rahim içi kanamadan dolayı düşük oldu. Sonuncusunun 1 hafta önce öğrendik negatif olduğunu . 7 denemeyi illaki düşünüyorum çünkü anne olma isteğim çok fazla . Maddi sorunları aşana kadar bekleyip sonra denemeyi düşünüyoruz. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
Allahım inşallah hayırlısıyla yüzünüzü güldürsün..bizimde dondurulmuş ve taze olmak üzere 9defa denememiz oldu..3 defa pozitifi gördük ama degerler düşmeye başladı..hatta son pozitif cok guzel artıyordu..olmadı malesef...

Allahım inşallah hayırlısıyla yüzünüzü güldürsün..bizimde dondurulmuş ve taze olmak üzere 9defa denememiz oldu..3 defa pozitifi gördük ama degerler düşmeye başladı..hatta son pozitif cok guzel artıyordu..olmadı malesef...
olmama sebebi araştırıldımı canım bende bu yüzden çok korkuyorum tüp bebek yaptırmaktan maddiyatımız bir denemeye müsait zaten o da tutmazsa diye korkuyorum bu tutmama sebepleri ne ki ya :KK43:

Çok zor bir psikolojideyiz. Doktorum ile görüştüm. Iki tup bebek tedavisi uygularız oluşan embriyolari dondururuz sonra çözdürür sağlam kalanları embriyo genetiğe göndeririz dediler. Bir embriyo genetik 300 dolar artı kdv artı 100 tl imiş. Minimum 20 bin tl tutar mış. Birde embriyolar çözülünce bozulabilme riski var yani tedavi boşa gidebilir. Çok zor durumdayım. Para yok ona mı yanayım, o kadar ilaç kullanıyoruz ona mı yanayım. Allah yüzümüze baksın bir mucize olsun inşallah. Sizinde şansınız bol olsun. Bizi ancak bizim yaşadıklarımızı yaşayanlar anlar.

X