- 14 Mayıs 2016
- 81
- 32
- 36
Canım öncelikle çok zor bir süreç diyerek kendini şartlandırıp sıkıntılı başlama.Ben bu sitede yeniyim 6 ay klomen 1 olumsuz aşılama snrası yrn itibaryle tüp bebek deneyeceğim zor bir süreç olmsz inş tecrübeli arkdslar sölermsnz yumurta toplama ve transfer işleri nasıl,
Hadi ya bana bütün ilaçlarımı verdiler dün femara hap orgalutran 5 sırınga ovitrell bnlar bile ne kdr cok dedim inş vücudum şişmeden ilk denememde olumlu snc alırım sürecin henüz zorluğunı yaşamadım en basındayım cevapladğn için sağol buarafa cnm senin tutmuş sanırım ne güzel bzde skntı sebebsz olması ismi bu yaniCanım öncelikle çok zor bir süreç diyerek kendini şartlandırıp sıkıntılı başlama.
Adetinin 2.günüyada 3.günü yapılan ultrason ve e2 testiyle ilk kontrolün başlanıyor. e2 sonucu ve yumurta var mı yok mu o değerlendirilip o gün iğnelere başlanıyor. ortalama günde 2-3 iğnen oluyor ve 10- 12 gün kadar iğne ve ilaçlar kullanılıyor. Herşey yolundaysa adetinin 14.günü gibi genel anestezi ile yumurtaların toplanıyor. Hiçbir şey hissetmyorsun işlemde merak etme.
Ertesi gün kaç yumurtan döllendi onu haber veriyorlar.Yumurta toplama işleminden sonraki 3.gün yada 5.gün embriyo transferin yapılıyor. Fakat bazı doktorlar embriyoyu 3 yada 5.gün dondurup diğer ayki adetinin 20.günü transferi yapıyor. O arada biraz daha dinlenmiş oluyorsun. Çünkü genelde transfer sonrası da sonucu öğreneceğin 2 haftaya kadar iğneler devam ediyor.
Tedaviye nerde başladın canım. Hayırlı olsunHadi ya bana bütün ilaçlarımı verdiler dün femara hap orgalutran 5 sırınga ovitrell bnlar bile ne kdr cok dedim inş vücudum şişmeden ilk denememde olumlu snc alırım sürecin henüz zorluğunı yaşamadım en basındayım cevapladğn için sağol buarafa cnm senin tutmuş sanırım ne güzel bzde skntı sebebsz olması ismi bu yani
Sağol canımmm özel bir doktor memorial de tüp bebek merkeznde işlemlerimi yapacak inşallah cok düşündm yaptırsam mı diye inşallah hayal kırıklğ yaşamamTedaviye nerde başladın canım. Hayırlı olsun
Allah kolaylaştırsın inşallah pozitif sonucunu görürüzSağol canımmm özel bir doktor memorial de tüp bebek merkeznde işlemlerimi yapacak inşallah cok düşündm yaptırsam mı diye inşallah hayal kırıklğ yaşamam
Ben zorlu bir örneğim :) 1 aşılama ve 4 tüp bebek tedavisi sonrası son tedavimde bahçeci tüp bebek merkezinde olumlu sonucu aldıkSağol cnm amin sen nerde yaptırdın kacınco seferde oldu
Allah tamamına erdirsin cnm sağlıklı sekilde kucağına al inşallah ne mutlu denemeler de ne kdr ara verdn cnm ben 28 yasındaym olumlu etkisi olurmu yaşın sence maddi öanevi simdiden yıprandıkBen zorlu bir örneğim :) 1 aşılama ve 4 tüp bebek tedavisi sonrası son tedavimde bahçeci tüp bebek merkezinde olumlu sonucu aldık
Allah razı olsun canım teşekkür ederim. seninde güzel sonuçlarını alırız inş. Aynı yaştayız. Yaş önemli tabi en azından yumurta kalitesi için. Ama benden de az sayıda yumurta çıkıyor Allahtan kaliteli oluyorda son dakika sıkıntı çıkmıyor. Son tedavide 5 tane toplanabildi 4 ü döllendi.Allah tamamına erdirsin cnm sağlıklı sekilde kucağına al inşallah ne mutlu denemeler de ne kdr ara verdn cnm ben 28 yasındaym olumlu etkisi olurmu yaşın sence maddi öanevi simdiden yıprandık
Bakalım benden kac toplancak ve döllenebilcek kac tane transfer edilmssi iyi oluor ğeki bana sorarlarsa kac demem lazım brde transfer snrası ağrı sızı duydunmu cnm yumurta toplandkdan snra falanAllah razı olsun canım teşekkür ederim. seninde güzel sonuçlarını alırız inş. Aynı yaştayız. Yaş önemli tabi en azından yumurta kalitesi için. Ama benden de az sayıda yumurta çıkıyor Allahtan kaliteli oluyorda son dakika sıkıntı çıkmıyor. Son tedavide 5 tane toplanabildi 4 ü döllendi.
ilk tedavide 1 tane verilme zorunluluğu var. Sadece kadının yaşı çok ilerdeyse 2 verebiliyorlar aslında yasak. Dosyaya bir tane verildi yazıyorlar biliyorum :)Bakalım benden kac toplancak ve döllenebilcek kac tane transfer edilmssi iyi oluor ğeki bana sorarlarsa kac demem lazım brde transfer snrası ağrı sızı duydunmu cnm yumurta toplandkdan snra falan
Sağol cnm ilgilendğn için heycanla bekliorum bende:)) bugün iğneme baslıorum puregon a:))ilk tedavide 1 tane verilme zorunluluğu var. Sadece kadının yaşı çok ilerdeyse 2 verebiliyorlar aslında yasak. Dosyaya bir tane verildi yazıyorlar biliyorum :)
İlk 3 tedavimde yumurta toplama sonrası ağrım olmadı son tedavimde 1 hafta hafif kramlarım ve ağrım oldu. Transferimde bir sonraki ay yapıldı. Transferden 3-4 gün sonra hafif ağrılarım oldu ama bu iyiye işaret diye düşündüğüm için mutluydum halimden
Benimde yumurta rezervim az yazdiginiz umut oldu benimde 1-2yumurtam toplanabiliyor sadece Acaba bitkisel olarak neler kullandinizCanım inan bir aşılama ve 3 tüp bebek tedavimde okadar umutsuz, karamsar, negatif, çekilmez birine dönüşüyordum ki sanırım eşiminde tedaviye çok gönüllü olmamasındaki sebeplerin başında bu geliyordu. Ama son tedavimde hiç kendimi kasmadım hep umutlu oldum neşeli oldum ilk kez hayal kurdum. Olmayan bebeğime örgüler ördüm. Ve diğer tedavilerin hepsinde transferden sonra kendimi okadar çok kasıyordumki kığırdamaya korkuyordum iki hafta yatıyordum negatiflerle kendime geliyordum :/
Son tedavimde bu sefer öyle olmayacak dedim. Her gün eşimle yarım saat yürüyüşler yaptık hemde aralık ortası ocak başı o karlı günlerde kaya kaya dışarda gezdikEvde hiç iş yapmadım ama yatmadım da bana ne iyi geliyorsa onu yaptım. Rabbim nasip etti çok şükür ne olur sende vazgeçme sonra yaşlanınca çok pişman olacağız
Benim yumurta rezervim çok az. ilk iki tedavimde 1 er tane, üçüncü teedavimde 3 tane, 4. tedavide 5 yumurta toplanabildi. Tek şansım az da olsa yumurtanın kaliteli olması. Ve eşiminde sp. sayısı hem çok az hem de hareketlisi yok denecek kadar azdı. Hatta 3.tedavimde transfer günü 3 yumurtamız vardıya eşimden sadece 3 sperm bulabildiler :/
Son tedavide 1 yıl ara verdik beslenmeye çok dikkat ettik çok şükür tüp bebek için yeterli sayı çıktı
M Masum melegim insallah guzl haberler alirsiniz..dualarim sizinle Kac yumurtaniz toplandi kaci
Transfer oldu? Birde sorun neydi acaba