Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

Ben bu sitede yeniyim 6 ay klomen 1 olumsuz aşılama snrası yrn itibaryle tüp bebek deneyeceğim zor bir süreç olmsz inş tecrübeli arkdslar sölermsnz yumurta toplama ve transfer işleri nasıl,

Ben bu sitede yeniyim 6 ay klomen 1 olumsuz aşılama snrası yrn itibaryle tüp bebek deneyeceğim zor bir süreç olmsz inş tecrübeli arkdslar sölermsnz yumurta toplama ve transfer işleri nasıl,
Canım öncelikle çok zor bir süreç diyerek kendini şartlandırıp sıkıntılı başlama.
Adetinin 2.günüyada 3.günü yapılan ultrason ve e2 testiyle ilk kontrolün başlanıyor. e2 sonucu ve yumurta var mı yok mu o değerlendirilip o gün iğnelere başlanıyor. ortalama günde 2-3 iğnen oluyor ve 10- 12 gün kadar iğne ve ilaçlar kullanılıyor. Herşey yolundaysa adetinin 14.günü gibi genel anestezi ile yumurtaların toplanıyor. Hiçbir şey hissetmyorsun işlemde merak etme.
Ertesi gün kaç yumurtan döllendi onu haber veriyorlar.Yumurta toplama işleminden sonraki 3.gün yada 5.gün embriyo transferin yapılıyor. Fakat bazı doktorlar embriyoyu 3 yada 5.gün dondurup diğer ayki adetinin 20.günü transferi yapıyor. O arada biraz daha dinlenmiş oluyorsun. Çünkü genelde transfer sonrası da sonucu öğreneceğin 2 haftaya kadar iğneler devam ediyor.

Canım öncelikle çok zor bir süreç diyerek kendini şartlandırıp sıkıntılı başlama.
Adetinin 2.günüyada 3.günü yapılan ultrason ve e2 testiyle ilk kontrolün başlanıyor. e2 sonucu ve yumurta var mı yok mu o değerlendirilip o gün iğnelere başlanıyor. ortalama günde 2-3 iğnen oluyor ve 10- 12 gün kadar iğne ve ilaçlar kullanılıyor. Herşey yolundaysa adetinin 14.günü gibi genel anestezi ile yumurtaların toplanıyor. Hiçbir şey hissetmyorsun işlemde merak etme.
Ertesi gün kaç yumurtan döllendi onu haber veriyorlar.Yumurta toplama işleminden sonraki 3.gün yada 5.gün embriyo transferin yapılıyor. Fakat bazı doktorlar embriyoyu 3 yada 5.gün dondurup diğer ayki adetinin 20.günü transferi yapıyor. O arada biraz daha dinlenmiş oluyorsun. Çünkü genelde transfer sonrası da sonucu öğreneceğin 2 haftaya kadar iğneler devam ediyor.
Hadi ya bana bütün ilaçlarımı verdiler dün femara hap orgalutran 5 sırınga ovitrell bnlar bile ne kdr cok dedim inş vücudum şişmeden ilk denememde olumlu snc alırım sürecin henüz zorluğunı yaşamadım en basındayım cevapladğn için sağol buarafa cnm senin tutmuş sanırım ne güzel bzde skntı sebebsz olması ismi bu yani

Hadi ya bana bütün ilaçlarımı verdiler dün femara hap orgalutran 5 sırınga ovitrell bnlar bile ne kdr cok dedim inş vücudum şişmeden ilk denememde olumlu snc alırım sürecin henüz zorluğunı yaşamadım en basındayım cevapladğn için sağol buarafa cnm senin tutmuş sanırım ne güzel bzde skntı sebebsz olması ismi bu yani
Tedaviye nerde başladın canım. Hayırlı olsun

Ben zorlu bir örneğim :) 1 aşılama ve 4 tüp bebek tedavisi sonrası son tedavimde bahçeci tüp bebek merkezinde olumlu sonucu aldık
Allah tamamına erdirsin cnm sağlıklı sekilde kucağına al inşallah ne mutlu denemeler de ne kdr ara verdn cnm ben 28 yasındaym olumlu etkisi olurmu yaşın sence maddi öanevi simdiden yıprandık

Allah tamamına erdirsin cnm sağlıklı sekilde kucağına al inşallah ne mutlu denemeler de ne kdr ara verdn cnm ben 28 yasındaym olumlu etkisi olurmu yaşın sence maddi öanevi simdiden yıprandık
Allah razı olsun canım teşekkür ederim. seninde güzel sonuçlarını alırız inş. Aynı yaştayız. Yaş önemli tabi en azından yumurta kalitesi için. Ama benden de az sayıda yumurta çıkıyor Allahtan kaliteli oluyorda son dakika sıkıntı çıkmıyor. Son tedavide 5 tane toplanabildi 4 ü döllendi.

Allah razı olsun canım teşekkür ederim. seninde güzel sonuçlarını alırız inş. Aynı yaştayız. Yaş önemli tabi en azından yumurta kalitesi için. Ama benden de az sayıda yumurta çıkıyor Allahtan kaliteli oluyorda son dakika sıkıntı çıkmıyor. Son tedavide 5 tane toplanabildi 4 ü döllendi.
Bakalım benden kac toplancak ve döllenebilcek kac tane transfer edilmssi iyi oluor ğeki bana sorarlarsa kac demem lazım brde transfer snrası ağrı sızı duydunmu cnm yumurta toplandkdan snra falan

Bakalım benden kac toplancak ve döllenebilcek kac tane transfer edilmssi iyi oluor ğeki bana sorarlarsa kac demem lazım brde transfer snrası ağrı sızı duydunmu cnm yumurta toplandkdan snra falan
ilk tedavide 1 tane verilme zorunluluğu var. Sadece kadının yaşı çok ilerdeyse 2 verebiliyorlar aslında yasak. Dosyaya bir tane verildi yazıyorlar biliyorum :)

İlk 3 tedavimde yumurta toplama sonrası ağrım olmadı son tedavimde 1 hafta hafif kramlarım ve ağrım oldu. Transferimde bir sonraki ay yapıldı. Transferden 3-4 gün sonra hafif ağrılarım oldu ama bu iyiye işaret diye düşündüğüm için mutluydum halimden

ilk tedavide 1 tane verilme zorunluluğu var. Sadece kadının yaşı çok ilerdeyse 2 verebiliyorlar aslında yasak. Dosyaya bir tane verildi yazıyorlar biliyorum :)

İlk 3 tedavimde yumurta toplama sonrası ağrım olmadı son tedavimde 1 hafta hafif kramlarım ve ağrım oldu. Transferimde bir sonraki ay yapıldı. Transferden 3-4 gün sonra hafif ağrılarım oldu ama bu iyiye işaret diye düşündüğüm için mutluydum halimden
Sağol cnm ilgilendğn için heycanla bekliorum bende:)) bugün iğneme baslıorum puregon a:))

2 yılı aşkın bir süre bu ugurda mucadele etmıs bır kısı olarak bu baslıgı acıyorum arkadaslar..amacım bır doktoru ovup bırını yermek degıl ama profılımı ıncelersenız neler yasadıgımı gorurusunuz eksıksız anlatıyorum..
maceram evlılıgımın 3.yılında cocuk ıstememızle basladı.sankı hemen olacakmıs gıbı 3 yıl ıstememenın ne demek oldugunu 2 yıl onca mucadeleye gırınce daha ıyı anladım..maceram medıcana ıntrn.hastanesınde aslı hn basladı.kadın dogum uzmanı kendıs.bu sure zarfında kadın dogum uzmanlarıyla tup bebek uzmanlarının arasındakı farkı daha ıyı anladım.kesınlıkle sorun varsa kadın dogum uzmanları goremıyor.1 yıl cocugumuz olmadı herkes doktorumuz dahıl uzun korunma oldugu ııcn olmaması normal dedı.bu surede bız beylıkduzunde aylın tatlıadıma da gıttık.oda nıtekım sorun goremedı.dınlennın gezın ormana gıdın gıbı tavsıyelerle bızı ugurladı.
bır arkadasımızın tavsıyesıyle bahcelıevler medıcanadakı duzgun korkmaz beye gıttık.1 yılın sonunda ılk defa bırısı sol tup sıkıntılı ve amelıyat gereklı dıye bır cumle kurdu.tabıkı bız sok!aslında yıllar sonra teshısın dogru olacagını anlayacaktım ama ılk kez boyle bırı bısey deyınce ınanmak ıstemedım.agladım cok agladım..sorun var sızde deyıverdı..o ana kadar kımse boyle bırsey soylememıstı.aslı hnm rahım fılmı cekmıs ve normal demıstı..duzgun beyın tavrı cok ıtıcı geldı ve hastaneye bırdaha gıtmeıdk.halbukı koydugu teshıs en dogrusuydu.

sonra 1 yılı gecıyordu artık hala cocugumuz olmuyordu.bu sırada evımıze yakın dıye aysun lacıne gıtmeye karar verdık.(medıcana ıntr)karsılama cok ıyıydı guler yuz sıcaklık..tamam dedık aradıgımız yerdeyız.oda sol tup bozuk dedı ve amelıyat dedı.caresız kabul ettık.ılk amelıyatı oldum.sol tup kapatıldı dendı artık ılk asılamayı yapalım dedıler heyecanla kabul ettık.600 tl 1 yıl once para verdık.sonuc olumsuz..olsundu asılama zaten cok garantı degıldı.yıne guler yuz yıne kandırılma..tabıkı cocugun olacagını allahtan baska kımse bılemez ama bırde hekım gercekcılıgı vardır..neyse.....ılk tup bebek denemesı olumsuz ustelık hastane mıkrobu kapmıstım 1 hafta hastanelerınde kaldım..tabıkı olumsuzdu..ıkıncıde 2 embrıyo bırden koydular ..olumsuzd.bız bu sırada acıbademde bulunna bulent tırasa gıttık.ınternette sıklıkla reklamları vardı.cok yogundu.asıstanları bakıyor hoca sonradan gelıyor ve bakıp cıkıyorud.dıyolog eksıktı.ama ılk defa orda amelıyatımın duzgun yapılmadıgını ogrendım.bulent tıras tekrar rahım fılmı cekılın dedı.maslak acıbademde coook cook memnun kaldıgım Abdullah bey fılmı cektı.kendısı cok basarılıydı ve benı uyardı.amelıyat dogru yapılmamaıs tup acık 10 bınkez de denesen olmaz ıkıncı kez amelıyat sart dedı.tabı ben agla agla...nasıl olur dıye tekrar selman lacın ve aysun lacıne gıttık..selman bey ıtıbar etmememızı amelıyatın duzgun yapıldıgını soyledı ve 3.deneme ıcın yıne bızı ıkna ettı..ınsanın bazen agzı dılı tutuluyor kabul ettık ve 3.denemede tabıkı olumsuz..

artık medıcana macerası bızım ıcın bıtmıstı.olumsuz oldugu ıcın degıl kandırıldıgımız ve amelıyatı dahı duzgun yapmadıkları ıcındı.halbukı evet tup kapatılamamıs denmesı bıle yeterlıyken..derken yorulmustuk doktor doktor gezme bızı yormus ve umudumuzu bıtırmıstı.maddı kısmını soylemıyorum bıle 20 bını askın bı tutar cekılen kredıler..

esım 2015 ocak ayında ınternetten arastırdıgını mustafa acet dıye bır doktorun varlıgından soz ettı.memorıaldan medıpole gecmıs bagcılarda.gıdelım dedı rendevu aldık ama sonderece umutsuzdum ve ınancımı yıtırmeye baslamıstım.gıttık hasta ılıskılerı son derece kotu personellerle karsılastık.halden anlamayan ve umursamayan.esıme donelım dedım geldık bekleyelımd dedı.nıhayet muayne sırası geldı.aynı dosyaları onada gosterdık muayne ettı.bız kagıtları vermeden herseyı soyledı bu bızım ıcın artıydı.sonra bız basımızdan gecenlerı anlattık ama o teshısı zaten koymustu.muayne ettı sol tup alınacak ve hıstereskopı yapıcam dedı.ocak sonunda amelıytaları oldum..okadar duzgun bırıkı mustafa bey herseyı en ınce noktasına kadar anlattı..alanında cok basarılı..gıdın sımdı kendılıgınden olur dedı.bız dayanamadık tup bebek yapalım dıye ısrar ettık.beklemeye tahammulumuz yok dıe..hersey allahtan tabı..en son adet tarıhım 28 subattı.7 martta tevaıye basladık 17 martta transfer oldu ve ben 28 martta hamıle oldugumu ogrendım..allaıhıma sukurler olsunkı kasımda kzıım dunyaya geldı suan 6 aylık..
tum yasadıklarımın kısa özetı..bu ugurda allah ıyı ınsanlar cıkarsın karsımıza..ıyı hekımler,allah korkusu olan ınsanlar..sorusu olan olursa seve seve yanıtlarım..dualarım tum arayıpta kavusmak ısteyenlere..

Merhaba arkadaşlar bende yeniyim grupta 2. Denemem bugn 7. Günüm hiç belirti yok Allahım herkese hayirli evlatlar nasip etsin tez zamnda yuzumuz gülsün

Herkese merhaba
Yakin zamanda 2denemem oldu. Birinde yumurta toplandi dollenmedigi icin transfer edilmedi, ikincisinde transfer oldum ama sonuc negatif :KK43: simdi tekrar yeni surec icin bekliyorum.. Benim problemim yumurta rezervi azligi, benim gibi olan arkadaslarim var ise dertlesmek isterim
Herkese en kisa zaman icinde guzel haberler alacagi gunlerin bian once gelmesini dilerim
Sevgiler

Canım inan bir aşılama ve 3 tüp bebek tedavimde okadar umutsuz, karamsar, negatif, çekilmez birine dönüşüyordum ki sanırım eşiminde tedaviye çok gönüllü olmamasındaki sebeplerin başında bu geliyordu. Ama son tedavimde hiç kendimi kasmadım hep umutlu oldum neşeli oldum ilk kez hayal kurdum. Olmayan bebeğime örgüler ördüm. Ve diğer tedavilerin hepsinde transferden sonra kendimi okadar çok kasıyordumki kığırdamaya korkuyordum iki hafta yatıyordum negatiflerle kendime geliyordum :/

Son tedavimde bu sefer öyle olmayacak dedim. Her gün eşimle yarım saat yürüyüşler yaptık hemde aralık ortası ocak başı o karlı günlerde kaya kaya dışarda gezdik :KK70: Evde hiç iş yapmadım ama yatmadım da bana ne iyi geliyorsa onu yaptım. Rabbim nasip etti çok şükür ne olur sende vazgeçme sonra yaşlanınca çok pişman olacağız

Benim yumurta rezervim çok az. ilk iki tedavimde 1 er tane, üçüncü teedavimde 3 tane, 4. tedavide 5 yumurta toplanabildi. Tek şansım az da olsa yumurtanın kaliteli olması. Ve eşiminde sp. sayısı hem çok az hem de hareketlisi yok denecek kadar azdı. Hatta 3.tedavimde transfer günü 3 yumurtamız vardıya eşimden sadece 3 sperm bulabildiler :/

Son tedavide 1 yıl ara verdik beslenmeye çok dikkat ettik çok şükür tüp bebek için yeterli sayı çıktı
Benimde yumurta rezervim az yazdiginiz umut oldu benimde 1-2yumurtam toplanabiliyor sadece Acaba bitkisel olarak neler kullandiniz

X