Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

Merhaba arkadaşlar,4,5 senelik bir beklemeden sonra sonunda bende hamileyim..hamileyim yazarken bile kendimi bir garip hissediyorum:))çünkü hala inanamıyorum..neyse uzun lafın kısası Allah nasip etti ve oldu inşallah bundan sonrası da sorunsuz bir şekilde devam eder..Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah bu duyguyu..

Biraz hikayemden bahsetmek istiyorum..6 senelik evliyim ve 4,5 yıldır bebek istiyoruz.bu süreçte 2 aşılama,1 tüp bebek denedik ve negatifti..ilk tüp bebeği 2 sene önce yaptırmıştık.ben geçen ay tedaviye başladığımız 2. tüp bebekle hamile kaldım..ve sonucu dün öğrendim..o idrar testinin pozitifini hiç göremeyecekmişim gibi geliyordu..ama sonunda oldu...sizde sakın pes etmeyin hiç olmayacak dediğiniz bir anda oluveriyor..sadece sabır..

Son olarak belirtilerimden bahsetmek istiyorum..Çünkü beklediğim süreçte sürekli kendindeki belirtileri buradan arayıp başkalarıyla saatlerce karşılaştırmak ne demek iyi bilirim.işte o belirtileri hep burada buldum.O kadar belirleyici oldu ki ve kesin olmayacak dediğim anda aynı belirtileri yaşayıp hamile kalan arkadaşları okuyunca rahatladım hep..belki bende birilerini rahatlatırım burdan...

Merhaba hangi hastaneden çıkartıyorsun raporunu?

canım Zeynep Kamil hastanesinden çıkarmaya çalışıyorum İstanbul Üsküdarda ama biraz sorunlar çıkacak gibi doktor aşılama isteyebilirler sizden dedi ama benim eşimin sperm sayısı zaten 8 milyon ve hareketleri yavaş sakatlar nasıl aşılama olacak bilmiyorum çok canım sıkıldı :KK43:

Neredeyse transferin ilk gününden itibaren resmen adet sancısı çektim..bazen gece artıyordu şiddeti bazen gündüz..bu 7. güne kadar devam etti.7. günde daha azdı ama yinede ara ara devam ediyordu.bu arada 7. gün idrar testi yaptım tabiki negatif..düşünsenize hem adet sancısı hem negatif moral sıfır..bide kullandığımız crinone jel varya bi kısmı sonradan geri geliyordu o güne kadar beyaz gelen jel 5.gün pembe geldi. al bi sinir bozukluğu daha:))neyse 8. gün daha da azaldı ağrı,ve 8. günde sabah yediklerimi çıkarma isteği oldu ,şiddetli bi mide bulantısı değil ama çıkarınca rahatladım sadece sabah oldu tabi,9. gün de aynı şey oldu.benim 2 tane 5. gün embriyosu transfer edilmişti ve test günüm transferin 10. günüydü.ama ben 9. gün idrarda pozitifi gördüm Allah'a şükür kanda da 267 çıktı değerim..ağrılarım hala devam ediyor..bu ağrılarla ilgili bi bilgisi olan varsa sizde beni aydınlatırsanız sevinirim:)))))))))neyse sonuç olarak söylemesi kolay diyeceksiniz(ben öyle diyordum çünkü:)))ama lütfen sabredin..Allah herkese hayırlı sonuçlar almayı nasip etsin..hepinize sağlıklı hamilelikler diliyorum..hoşçakalın..

Son düzenleme:
Neredeyse transferin ilk gününden itibaren resmen adet sancısı çektim..bazen gece artıyordu şiddeti bazen gündüz..bu 7. güne kadar devam etti.7. günde daha azdı ama yinede ara ara devam ediyordu.bu arada 7. gün idrar testi yaptım tabiki negatif..düşünsenize hem adet sancısı hem negatif moral sıfır..bide kullandığımız crinone jel varya bi kısmı sonradan geri geliyordu o güne kadar beyaz gelen jel 5.gün pembe geldi. al bi sinir bozukluğu daha:))neyse 8. gün daha da azaldı ağrı,ve 8. günde sabah yediklerimi çıkarma isteği oldu ,şiddetli bi mide bulantısı değil ama çıkarınca rahatladım sadece sabah oldu tabi,9. gün de aynı şey oldu.benim 2 tane 5. gün embriyosu transfer edilmişti ve test günüm transferin 10. günüydü.ama ben 9. gün idrarda pozitifi gördüm Allah'a şükür kanda da 267 çıktı değerim..ağrılarım hala devam ediyor..bu ağrılarla ilgili bi bilgisi olan varsa sizde beni aydınlatırsanız sevinirim:)))))))))neyse sonuç olarak söylemesi kolay diyeceksiniz(ben öyle diyordum çünkü:)))ama lütfen sabredin..Allah herkese hayırlı sonuçlar almayı nasip etsin..hepinize sağlıklı hamilelikler diliyorum..hoşçakalın..

hayırlı uğurlu olsun canımm benim Rabbim inşallah isteyen herkese nasip eder :KK49:

Kızlar merhaba forumu hep okuyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş. bugün benim transferden sonra 11. Günüm ama ben 1 gün daha dayanamayıp idarar testi yaptım ama çooook silik hatta ben mi yanılıyorum diyorum.. Kafam çok karıştı... Fotoğraf yüklemek istedim ama yapamadım..

arkadaşlar aranızda Ankara Anatolia merkezinde tüp bebek deneyen varmı? Prof Hakan Yaralı yı tanıyan tedavi olan?

canım Zeynep Kamil hastanesinden çıkarmaya çalışıyorum İstanbul Üsküdarda ama biraz sorunlar çıkacak gibi doktor aşılama isteyebilirler sizden dedi ama benim eşimin sperm sayısı zaten 8 milyon ve hareketleri yavaş sakatlar nasıl aşılama olacak bilmiyorum çok canım sıkıldı :KK43:

Canim sperm sayisi sonucuna gore sanmiyorum asilama yaptiracaklarini daha once yaptirdin mi hic asilama

Canim sperm sayisi sonucuna gore sanmiyorum asilama yaptiracaklarini daha once yaptirdin mi hic asilama

hayır canım yaptırmadım çünkü bütün doktorlar sperm sayınız aşılama için yetersiz boşuna oyalanmayın dediler bizde zaman kaybetmeyelim diye yaptırmadık ama zeynep kamil hiç yaptırmadık diye aşılama isteyecek sanırım bizden çok canım sıkılıyor bu duruma :KK43:

Kızlar merhaba forumu hep okuyorum ama yazmak bugüne kısmetmiş. bugün benim transferden sonra 11. Günüm ama ben 1 gün daha dayanamayıp idarar testi yaptım ama çooook silik hatta ben mi yanılıyorum diyorum.. Kafam çok karıştı... Fotoğraf yüklemek istedim ama yapamadım..

canım inşallah hamişsindirrrrrr doktorunu aradın mı peki ?

hayır canım yaptırmadım çünkü bütün doktorlar sperm sayınız aşılama için yetersiz boşuna oyalanmayın dediler bizde zaman kaybetmeyelim diye yaptırmadık ama zeynep kamil hiç yaptırmadık diye aşılama isteyecek sanırım bizden çok canım sıkılıyor bu duruma :KK43:

Seninde dedin gibi sperm sayısı aşılama için düşükse denemiyorlar şayet benim gittiğim yer öyle büyük ihtimalle seninde öyle olur içini ferah tut Rabbim tüm olmayanlara nasip etsin en kısa zamanda amin.

evet canım ben gördüm, daha doğrusu yaşadıklarımı yazayım karar senin, benim gittiğim zaman birde misafirhanesi vardı toplama kampı gibi il dışından geldiğimiz için kalmak zorundaydık, tanımadığın 3 veya 4 aileyle aynı dairede yaşanan bir ortam, kötü, ifade edemeyeceğim derecede :KK43: neyse kliniğe gelelim hakan beydi doktorum, paldur küldür tedaviye başladık hiç birşey bilmiyoruz tabi, ne yazikki bi dünya umut ve çil çil para döktük olmadı, ikinciyide orda yaptık hatta dondurulmuşlarım oldu ikinci tedavide bir sür ü ilaç bir sürü umut daha ne birsürüler çook çoook kalabalık bir yerdi, nedeni araştırılmadan yanlış üzerine yanlış a celeci tavirları devlet hastanesi politikası ve ödediğin paraya fatura dahi kesmezler, vergiden tasarruf :KK43: daha ne çirkinlikler olmadı tabii, dünyamız yıkılmıştı kredi ödemekten de bıkmıştık sonuç negatif olunca daha bi koyuyor insana :KK43: psikolojik tedavi görmeye başladım yaşadığım olumsuzluklardan ve sonunda bi kere daha dedik bi kere daha istanbulda arayıştaydık bürüksel dedik gittik kafamda soru işaretleri oluştu, memorial dendi nur hoca daha sonra orayada baktık yaptığımız hataları tekrar yapmak istemiyorduk, bu araştırmalarda pahalıya maloldu tabi her gittiğin yerde muayene parası 250 den aşağı değildi, neyse sonuç şuan 7 aylık bi oğlum var dünya tatlısı memorialde başladım 2 emriyom vardı ikisi transfer edildi ve teki tuttu, orda tanştığım tedavi gören 2 arkadaşım var birinin tek emriyosu, diğerininde 2 emriyosu vardı şuan 3.müzünde bebeği var, rabbim isteyipte olmayan ve bakabilecek herkese nasip etsin, vede gebeliğim boyuncada çalıştım, merkez seçimi çook çoook önemli bu tedavide öncelikle labaratuar önemli ben memorialden çok memnun kaldım. nacizane tavsiyemdir yaşadıklarım çok kötüydü suan eskiye götürdün beni hem ağlıyor hem yazıyorum gitme arkadaşım oraya dondurulmuşlarımızı bile imha ettirdik. zaten gazetelere manset olmuş bir klınık daha önce kadınlar kulubündede bi arkadaş taşımıştı gazetede çıkan haberleri.
arkadaşlar aranızda Ankara Anatolia merkezinde tüp bebek deneyen varmı? Prof Hakan Yaralı yı tanıyan tedavi olan?

Seninde dedin gibi sperm sayısı aşılama için düşükse denemiyorlar şayet benim gittiğim yer öyle büyük ihtimalle seninde öyle olur içini ferah tut Rabbim tüm olmayanlara nasip etsin en kısa zamanda amin.

inşallah canım bakalım hayırlısı olsun yarın heyetten çıkacak dosyam yazarım burayada teşekkür ederim çok :KK16:

ben 3 yıllık evliyim,normal hamilelikte 2 düşük oldu sonrada olmuyo.4 defa aşılama denedik sonuç negatif...
yaşımdan dolayı tüp bebek denemek istedik,doktorlar birşey yok diyolar ama yaşım gidiyo,tanıdık doktorumuz vardı o kendisi bir profesör tavsiyetti bize,gittik görüştük anlaştık ücreti ve başladık tedaviye.ilaçları aldık adetimin üçüncü günü başladım iğnelere göbekten,her gün takip ediyolardı yumartalarımı 14 günde topladılar yumurtaları çok korkmuştum ilk defa anestezi yaptılar tabi hatırlamıyorum.sonra 3 gün sonra aradılar transfer için herşey normal dediler,transfer de yapıldı ama anestezisiz yapılıyo 4 saat istirat yaptım hastanede sonrada eve geldik,ve o günden beri 2 gün arayla doktor takip ediyo ve iğneler veriyo haplar hala kullanıyorum veeeeee sabah gittim kan verdim test için hayırlısı saat 14 belli olacak arkadaşlar...sabırsızlıkla bekliyorum allah herkeze sağlıklı çocuklar versin (amin)
yukarda belirtmedim tüp bebek değil mikroenjeksion yapıldı

evet canım ben gördüm, daha doğrusu yaşadıklarımı yazayım karar senin, benim gittiğim zaman birde misafirhanesi vardı toplama kampı gibi il dışından geldiğimiz için kalmak zorundaydık, tanımadığın 3 veya 4 aileyle aynı dairede yaşanan bir ortam, kötü, ifade edemeyeceğim derecede :KK43: neyse kliniğe gelelim hakan beydi doktorum, paldur küldür tedaviye başladık hiç birşey bilmiyoruz tabi, ne yazikki bi dünya umut ve çil çil para döktük olmadı, ikinciyide orda yaptık hatta dondurulmuşlarım oldu ikinci tedavide bir sür ü ilaç bir sürü umut daha ne birsürüler çook çoook kalabalık bir yerdi, nedeni araştırılmadan yanlış üzerine yanlış a celeci tavirları devlet hastanesi politikası ve ödediğin paraya fatura dahi kesmezler, vergiden tasarruf :KK43: daha ne çirkinlikler olmadı tabii, dünyamız yıkılmıştı kredi ödemekten de bıkmıştık sonuç negatif olunca daha bi koyuyor insana :KK43: psikolojik tedavi görmeye başladım yaşadığım olumsuzluklardan ve sonunda bi kere daha dedik bi kere daha istanbulda arayıştaydık bürüksel dedik gittik kafamda soru işaretleri oluştu, memorial dendi nur hoca daha sonra orayada baktık yaptığımız hataları tekrar yapmak istemiyorduk, bu araştırmalarda pahalıya maloldu tabi her gittiğin yerde muayene parası 250 den aşağı değildi, neyse sonuç şuan 7 aylık bi oğlum var dünya tatlısı memorialde başladım 2 emriyom vardı ikisi transfer edildi ve teki tuttu, orda tanştığım tedavi gören 2 arkadaşım var birinin tek emriyosu, diğerininde 2 emriyosu vardı şuan 3.müzünde bebeği var, rabbim isteyipte olmayan ve bakabilecek herkese nasip etsin, vede gebeliğim boyuncada çalıştım, merkez seçimi çook çoook önemli bu tedavide öncelikle labaratuar önemli ben memorialden çok memnun kaldım. nacizane tavsiyemdir yaşadıklarım çok kötüydü suan eskiye götürdün beni hem ağlıyor hem yazıyorum gitme arkadaşım oraya dondurulmuşlarımızı bile imha ettirdik. zaten gazetelere manset olmuş bir klınık daha önce kadınlar kulubündede bi arkadaş taşımıştı gazetede çıkan haberleri.

Herkese günaydın... Ben de yazmak istedim yaşadıklarımı.. 3 negatif aşılama 2 negatif tüp bebek. 1 kere bile hamile kalamamak. Hep bu korkuyla yaşadım. Yoksa ben hiç anne olamayacak mıyım? Öğretmen olduğum için sadece yazları ve Şubat tatili bana uygundu. Ben de öyle yaptım ilk tüp denemem geçen yıl Ağustos 2. Si dondurulmuş embriyo ve Şubat tatili.ve yolumuz bahçeci ekibiyle buluştu şükürler olsun. Bu sefer de Temmuz 1 de opu oldum. Ama tedavim iptal oldu hem çok yumurta toplanmıştı hem de progesteron hormonum olması gerekenden yüksekti. Döllenmen yumurtalar donduruldu. Bir dahaki adetinle başlarız dediler. 11 inde biraz erken adet oldum. Ve yeniden başladık Temmuz 29 da 2 adet blast embriyo transfer edildi. Ben dün akşam yani 7 . Günü akşamı kanda bhcg baktırdım çok şükür hamileyimmmmm. O kadar ümitsizdimki. Yaşadığım şaşkınlığı mutluluğu anlatamam. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Bu arada belirti falan aramayın ben adet olacağım sandım sivilcelerim bile çıktı:) ama çok şükür değilmiş strestenmiş. Şimdi herkesin duasına ihtiyacım var. İnşallah sağlıklı bir şekilde devam eder....

arkadaşlar 7 yıllık evliyim. bu 7 yılın son 5 yılı hep tedavilerle geçti. her ay iğneler ilaçlar 2 ameliyat 3 aşılama. en pahalı iğnesinden klomene kadar hepsini kullandık. Benim sorunum pkoydu ve yumurtam en fazla 14 mm kadar büyüyordu daha ötesi yoktu. ona rağmen 3 kez aşılama yaptırdık. eşimde hiç bir sorun yoktu. Yumurtam büyümediği için tüp bebekte aynı hüsranı yaşarım diye hiç başlamak istemedim. gittiğim doktorlarda gerek görmedi hep yumurtamı büyütmeye çalıştılar. En son artık ne olacaksa olsun dedim, geçtiğimiz mart ayında tüp bebek yaptırmaya karar verdim. internetten ilk bulduğum yer İstanbul tüp bebek merkezi oldu. İlk kez Aret beyin adını duydum, ve oraya gitmeye karar verdim. Bu arada Kütahya'da yaşıyorum. Hemen telefonla aradık, randevu almak istedik. Aret beyin programının çok yoğun olduğunu ve istersek ilk görüşmeyi Emre bey'le yapabiliceğimizi sonra Aret beyle devam edebileceğimizi söylediler. Tamam dedik. hemen yola çıktık. hastaneyi bulmak ve yola çıkmaya sadece 1 günde karar verdik. Başka yer doktor araştırmadık bile :) Gittik öyle pozitif karşıladılar öyle güzel ilgilendiler ki doğru karar verdiğimize emin olduk. Emre bey zaten dünya tatlısı bir doktor, yanımızda telefonu çaldığında bile defalarca özür dileyen, her konuyu daha sormadan hem video hem kendisi detaylarla anlatan dünya tatlısı birisi. Hakkını asla ödeyemem. Ve Emre beyle devam etmeye karar verdik. Kütahya'ya dönünce Eskişehir osmangazi tıp fakültesine rapor için başvurduk. oradada işlemler hemen halloldu ve 1 hafta sonra raporumuz elimizdeydi :) ben hemen İstanbul'da yaşayan bekar kuzenimin yanına gittim. 22 Nisanda tedavim gonal-f iğnelerle başladı. 2 günde bir merkeze gidip muayene oluyordum. 1 hafta sonunda yumurtalarımın en büyüğü 25 en küçüğü 19 mm olduğunu öğrendiğimde doktorumun yanında hüngür hüngür ağladım. :) her şey o kadar çabuk oldu ki 3 mayıs yumurtalarım toplandı 7 tane sağlıklı yumurtam çıkmıştı. ertesi gün arayıp 7 sininde döllendiğini haber verdiler. 3 gün sonrada transfer için çağırdılar. Hepsine birinci kalite dediler. 1 tanesini transfer edip diğerlerini dondurdular. ama tedavim boyunca hep gezdim kafamda hiç tüp bebek olmadı. yalnız olduğum zamanlarda eşim geldiği zamanda sürekli gezdik. opudan çıktıktan sonra bile ta gümüş suyundan kadıköy'e gezmeye gittik. her gün gezdim. akşam eve gelincede hemen uyuduğum için düşünmeye fırsat kalmadı hiç :) transfer sonrası yarım saat yatıp tuvalete gittim hemen. üstümü kendim giyip taksiyle eve gittik. sonrada hep kendi işimi kendim yaptım. 3. gün yine gezmeye başladım. vee test tarihi geldiğinde dank etti kafama ya olmadıysa diye. inanın o zamana kadar hiç düşünmedim bile oldu mu olmadı mı diye. ne belirti aradım ne başka bişey. internete bile hiç ama hiç girmedim. o gün 18 mayıs günü sabah çok büyük heyecanla merkeze gittim. karnım o kadar çok ağrıyordu ki adetim başlamak üzere diye düşündüm. kızmaya başladım kendime o kadar gezdim tabi tutmaz neden dikkat etmedim diye. Eşim gelememişti bi arkadaşım geldi yanıma birlikte dolmabahçe de çay bahçesine oturup saatimin gelmesini bekledik. Bize bir buçukta çıkar dediler bende yakında olacağım siz aramayın ben gelirim dedim. çünkü korkuyordum tutmadı diye. arkadaşımla ölüm sessizliğinde oturduk. Adet sancımla aynı olan karın ağrım ve yüzümde her ay çıkan sivilcelerim çıkmıştı. Hiç umudum yoktu yani. 12,30 da telefonum çaldı hem erken hemde aramayın dedim diye merkez değildir diye açtım, vee doktorum Emre bey'in o naif sesiyle hamile olduğumu öğrendim. ne yapacağımı şaşırdım. arkadaşımla birbirimize sarılıp sarılıp ağladık. herkes şaşkın bize bakıyordu. 5 dk içinde kaç basamak merdiven çıkıp merkeze koştuk. çalışan herkes tebrik edip sarıldı. doktorumda aynı şekilde gözleri dolu dolu tekrar tebrik etti. sevinçle 1 ay sonra evime döndüm. şimdi 15 haftalık hamileyim ve bir kızım olacak inşallah. bu arada rapor aldığımız için ilaçlar 700 lira tüp bebek sadece 750 lira oldu. ilaçlarım arttı bile gelince ihtiyacı olanlara hediye ettik hemen. Asla umudunuzu kaybetmeyin ve tedaviniz süresince asla ama asla kafaya takmayın. inanın imkansız değil. bende imkansız derdim ama değilmiş aklınızdan çıkarttığınız an her şey daha çabuk ilerliyor gerçekten. Tüm isteyen herkese Rabbim bu güzel duyguları tattırsın ve kimsenin emeğini boşa çıkartmasın. Aminn..

Arkadaşlar ben ilk kez bu foruma yazıyorum. Daha önce girer okur ama yazmazdım hatta hamile olanları okuyunca sinirimden oturur ağlardım biraz bencilce ama napim elimde değil psikolojim mahvolmuştu çünkü. Toplam 3 tüp bebek denemesi ve sonuç kocaman sıfır...
Maddi manevi çöktük ayağa kalkcak halimiz kalmadı. Son bir kez daha deneyelim dedik ve paramızı toparlayınca bu kezde Bahçeciyi tercih ettik doktorumuz Erbil Beydi. Sil baştan testler, rahim filmi, sperm analizi derken test günüm geldi şok oldum sonuç pozitif :)) şükürler olsun kavuştum bebeğime derken bu kezde hergün artan değerim düşmeye başladı ve bebeğim beni terketti... Tamam dedik bitti buraya kadar olmuyor işte olmuyor... Allah bize vermiyor...

Aradan bikaç gün geçti Erbil bey aradı ve bir deneme daha yapalım dedi o kadar güzel konuştuki hayır demek imkansızdı ağlamaktan ben zaten nerdeyse hiç konuşmadım sadece dinledim. Sonra tamam dedik hadi bir kere daha deneyim dedik. Erbil bey bu kezde pgt yöntemi denicez dedi. Gel zaman git zaman arkadaşlar 5. tüp denememde bebeğime kavuştum hatta dün ilk kez bebeğimin kalp atışını duyduk.. Öylesine büyük bir mutlulukki inanın sadece yaşamak gerek.Aklım almıyor hala içimde 2 tane kalp var :)) Yani diyeceğim ümidinizi kesmeyin ve doğru adreste olduğunuza emin olun. Benim hikayem sizlerede ışık olsun. Dualarım hepinizle kardeşlerim Allaha emanet olun... Tekrar yazarım sevgiler

evet arkadaşlar hayal gibi, 4 kere aşılama ve 2 kere tüp bebek denemesinden sonra allaha çok şükür ki benim de bir bebeğim var. hatta şu anda uyutmaya çalışıyorum ipeğimi. kendisi 4,5 aylık oldu bile.

umudunuzu kaybetmeyin, daima pozitif düşünün, allah bir gün elbette yüzünüze gülecek

çok çok mutluyum..en iyi dedikleri klinik doktor aşamalarını atlayıp(çok zorlu süreçler sonrası) bir arkadaş tavsiyesiyle malatya da nihayet buldu..meger umudum yanı basımdaymış...eşim asker oldugu için doğuda hep görev yeri..ankara istanbulu arşınladık fakat umudumuz malatya da oldu nihayettt..umudumuzu bekliyoruz..umudunuzu kaybetmemeniz dileğiyle..

canım o kadar güzel yazmışsınki okurken gözlerim doldu ağlıycaktım gerçekten... Allaha güvenmekten başka çare var mı canım??

Ben 33 yaşındayım canım ve bende polikistikover var. adetlerim düzensizdir genç kızlığımdan beri hep öyle. 6 ay adet olmadığımı bilirim ben. evlenince aynen bizde ilk 2 yıl korunduk erken naslsa olur dedik ama baktıkki öyle değilmiş :KK43:(
bizde sorun benim yumurtalarda az çünkü ve çatlamıyodu. 2 kere aşılama yapıldı ama tutmadı. sonra tüp bebek dedik ve tedaviye başladık ama şükürler olsun ilk denemde tuttu şuanda hamileyim darısı isteyen herkesin başına güzel arkadaşım :)) ama bu anlattıklarım kısa gibi görünsede 4 senemi aldı :KK43:(

kızlarr yazışmalarıı okurkenn gördümm ki birkeç kere denemeden sonra pozitif sonucunu görmişsinizzz.. birkaç sorum var kafamı kurcalayan, yardımcı oluabilirseniz çok mutlu ourumm :KK66: biz de eşimde problem var, sperm azlığı, ilk denememizi göztepe medikal park da yaptık, sonuç negatif. ikinci denemmizi dondurulmuş embriyolarla yine medical park da yaptık ve dün tekrardann negatif sonuç aldık :'( çok üzüldük eşimde ben de ama yapacak birşey yok, nasip sonuçta... kendimizi toplamaya çalışıyoruz ufak ufakkk

zeynep kamil den rapor almak için gittim yazın ve bana yapılan tüm tetkikler sonucunda ben de hiçbir sıkıntı olmadığına karar verildi. ama 2 denememiz de olmadı, nasip tabi ama artık hastane işleyişiyle ilişkilendirmeye başladım :'( ikinci deneme öncesi hiçbir test falan bile yapılmadı. sadace 3-4 günde bir vaginadan ultrasonlu muayene oldu. transfer sonrası bazı arkadaşlar yine 2 günde bir muayeneye gitmilerrr, hatta medikal park test günü aramadı bile..

sizin transfer öncesi ve transfer sonrası takibiniz nasıldı, yazarsanız çok sevinirim. birde ikinci denemenize başlamadan önce doktorunuz belli tetkikler yaptırdı mı, yada olumsuz sonuç arkadasından sebep araştırmak maksatlı bir takım tetkikler yaptırdıı mı?....

kızlarr yazışmalarıı okurkenn gördümm ki birkeç kere denemeden sonra pozitif sonucunu görmişsinizzz.. birkaç sorum var kafamı kurcalayan, yardımcı oluabilirseniz çok mutlu ourumm :KK66: biz de eşimde problem var, sperm azlığı, ilk denememizi göztepe medikal park da yaptık, sonuç negatif. ikinci denemmizi dondurulmuş embriyolarla yine medical park da yaptık ve dün tekrardann negatif sonuç aldık :'( çok üzüldük eşimde ben de ama yapacak birşey yok, nasip sonuçta... kendimizi toplamaya çalışıyoruz ufak ufakkk

zeynep kamil den rapor almak için gittim yazın ve bana yapılan tüm tetkikler sonucunda ben de hiçbir sıkıntı olmadığına karar verildi. ama 2 denememiz de olmadı, nasip tabi ama artık hastane işleyişiyle ilişkilendirmeye başladım :'( ikinci deneme öncesi hiçbir test falan bile yapılmadı. sadace 3-4 günde bir vaginadan ultrasonlu muayene oldu. transfer sonrası bazı arkadaşlar yine 2 günde bir muayeneye gitmilerrr, hatta medikal park test günü aramadı bile..

sizin transfer öncesi ve transfer sonrası takibiniz nasıldı, yazarsanız çok sevinirim. birde ikinci denemenize başlamadan önce doktorunuz belli tetkikler yaptırdı mı, yada olumsuz sonuç arkadasından sebep araştırmak maksatlı bir takım tetkikler yaptırdıı mı?....

öncellikle sabır sabır, Rabbimin imtihanı hayırlısını istedim hep rabbimde nasip etti, inşallah sizinde olumlu sonuçlanır sonrası, sorularına gelince ilk iki denemem tamamen cahillik miş şuan görüyorum işin ehli olmayan insanların elinde oyuncak olmuşum, neysem, memorialdeki denemizde bizden test istendi bir kaç tane onları yaptırdıktan sonra başlandı, transfer öncesi bazen her gün bazende bir gün ara verip çağırıp yumurta takibi yapıldı, transferden sonra biz zaten şehir dışından geldiğimz için eve döndük ve test günüm arandım, birde doğum yaptığımda

Benimde ikinci tranaferim oldu. İlk taze embirio trafnsfer edildi. Ikincisinde dondurulmuş 4 embiriyodan sadece 1 i sağlıklıydı ve onun transferi yapıldı 12 sinde.Bugün 5. Günüm bekliyoruz. Evdeyim hep...düşünmemeye çalışıyorum. ..

Kızlar Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin inş.. Dualarımız hepimize olsun.. Allahım hepimizin yüzünü güldürsün inş.. AMİİNNN...benimde çarşamba yada perşembe opum olacak.. Heyecanla bekliyoruz.. İnş hayırlısı olur, kucaklarımız dolar..düşünmemek elde değil, okumamak araştırmamak elde değil.. Bolca dua edip pozitif düşünelimm...

X