Merhaba yazım biraz uzun olacak ama sonuna kadar okuyun lütfen olumsuz çok yazı ile karşılaşıyorum üzülmesin kimse umut olur belki diye yazıyorum.evlenmeden önce geçirdiğim çikolata kisti ameliyatı yaşamımı bu denli etkileyeceğini hiç tahmin edemedim.sağ ve sol yumurtalıgımda oluşan kistler altı aylık bir tedavı sürecinde sadece sağ yumurtalıgımdaki yok olmuştu sol yumurtalıgım için ameliyata hemde açık ameliyata başvuruldu. Ameliyattan üçay sonra normalde tekrarlamazmış ama hastalık nüksetti neyseki ilaçla yok oldu.Yıllar geçti evlendim eşim geçirdiğim operasyonları biliyordu. Birkaçyıl çocuk istemedik. Daha sonra karar verdiğimizde dr um geçirdiğim operasyondan dolayı Hsg filmi istedi bayılmadan yaptırdım herkezsin acı eşigi farklı beynınıze bunu kabul ettirirseniz biraz daha kolay geçiyor işlem tüplerde bi sıkıntı olmadıgı film sonucunda görüldü bir yılı geçmediği için korunmayı bıraktıgımız dr biraz bekliyelim olur belki dedi 4-5 ay sonra sol kasıgımda şiddetli agrılarım olmaya başladı dr kontrol sonucunda sol tarafımda yapışıklıklar göründüğünü hiç beklemeden
tüp bebek görüşmesi için bizi iyi bir hastahaneye yönlendirdi şok geçirmiştik. Görüşme sonrası benden yumurta rezervi testi eşimden de sperm testi istediler. Rezerv sayım 0,16 çıktı yani berbat bi sonuç bi şokta burda yaşadık yaşım genç olmasına ragmen 40 yaş üstü kadınların sonucuymuş.neyse biz yinede istemedik tüp bebek tedavisi birkaç ay aradan sonra rabbım karşıma uzun yıllar sonra tüp bebek tedavısı ile çocuk sahibi olmuş bir bayan ile karşılaşmayı nasip etti kesinlikle beklemememi söyledi gittiği hastahaneden çok memnun kaldıgını istersem onlarla görüşmemi söyledi ilk görüşmeler bu tedavıde ücretsizmiş. Tüm tahlillerimi alarak görüşmeye gittik eşim çok bu konuda benı yanlız bıraktı kesinlikle çok karşıydı maddi olarak tamamen bizi sönürdüklerini düşündü ve tüm masrafları ben tek başıma üstlendim. Dr larım çok iyiydi bu iş kesinlikle ekip işi ve sizin çok isteyip umutsuz olmamanıza baglı çok ümitliydiler benden uzun protokol başlandı göbekten iğneler kullandım lucrin hiç biri işe yaramadı ilk ay sadece iki yumurtam oluşmuştu sol yumurtalıgım çalışmadıgından sadece sağ tarafımda oluşan yumurta sayısıydı bu. Tedavı o ay için iptaldi bırakacaktım üzülmüştüm ama bölümdeki dr bırakmadı beni iyikide aramışlar daha sonra daha farklı tedavı uygulanacak dediler 5 kutu menegon iğne oldum 375 doz yapıyorki bu çok büyük bı rakam. Çok şükür 4 tane yumurta bı sonraki ayda olmuştu bu benım durumundakiler için çok büyük nasip yumurtalar birkaç gün sonra yeterı olgunluga eriştiği vakit toplanması için operasyona alıyolar çok şükür hepsi çok verimli çıktı bazen içi boş kesecıkler olabiliyomuş. Duymuyosunuz hiç bişi korkmayın uyutuyolar ameliyathanede. Bu arada eşiniz siz operasyondayken sperm veriyor embriyolarla birbirine uyumlu olması gerekiyor.Tabi artık bekliyosunuz aradan birkaç gun geçince sizi yumurta toplama işlemi için tekrar operasyona alıyolar bu sefer herşeyin farkında oluyosunuz bayılmadan yapılan idrar kesenizin dolu olarak yapıldıgı son derece önemli bir işlem. İşlem sırasında daha önce çok iyi bir hastahanede yaptırdıgımız sperm testininde yanlış oldugunun birmilyon görünen sperm sayısının sadece 10 bin oldugunu duyunca gem şok oldum hemde sadece bende sıkıntı olmadıgını ögrenince mutlu oldum yanı bizim normal yollarla bebek sahibi olmamız imkansız demiyeyim de verecek olan rabbim çünkü zormuş. Embriyo yerleştikten sonra iki tane daha dondurulacak embriyo oldugunu istersek bu acıları tekrar yaşamamak adına onları daha sonra kardeş yapmak için dondurabileceklerini söylediler kabul ettik. Aradan oniki gun geçti kanda hamilelik için teste gittim sonuc pozitifti seviyede çok iyiydi çok şükür ilk bebeğimi kesecik halinde gördüğümde daha sonraları kalbinin attıgını duydugunda çok agladım zor sürecler hele benim gibi o kadındoguma gidip ultrasyonda hep kist görenler için orda bebeğinizi görmek mükemmel. Şimdilik herşey yolunda ben bebek sahibi olmak için anneler adına çok dua ediyorum. Sizde bebeğimi sağlıkla kucagıma almam için dua edermisiniz.