arkadaşlar 7 yıllık evliyim. bu 7 yılın son 5 yılı hep tedavilerle geçti. her ay iğneler ilaçlar 2 ameliyat 3 aşılama. en pahalı iğnesinden klomene kadar hepsini kullandık. Benim sorunum pkoydu ve yumurtam en fazla 14 mm kadar büyüyordu daha ötesi yoktu. ona rağmen 3 kez aşılama yaptırdık. eşimde hiç bir sorun yoktu. Yumurtam büyümediği için tüp bebekte aynı hüsranı yaşarım diye hiç başlamak istemedim. gittiğim doktorlarda gerek görmedi hep yumurtamı büyütmeye çalıştılar. En son artık ne olacaksa olsun dedim, geçtiğimiz mart ayında tüp bebek yaptırmaya karar verdim. internetten ilk bulduğum yer İstanbul tüp bebek merkezi oldu. İlk kez Aret beyin adını duydum, ve oraya gitmeye karar verdim. Bu arada Kütahya'da yaşıyorum. Hemen telefonla aradık, randevu almak istedik. Aret beyin programının çok yoğun olduğunu ve istersek ilk görüşmeyi Emre bey'le yapabiliceğimizi sonra Aret beyle devam edebileceğimizi söylediler. Tamam dedik. hemen yola çıktık. hastaneyi bulmak ve yola çıkmaya sadece 1 günde karar verdik. Başka yer doktor araştırmadık bile :) Gittik öyle pozitif karşıladılar öyle güzel ilgilendiler ki doğru karar verdiğimize emin olduk. Emre bey zaten dünya tatlısı bir doktor, yanımızda telefonu çaldığında bile defalarca özür dileyen, her konuyu daha sormadan hem video hem kendisi detaylarla anlatan dünya tatlısı birisi. Hakkını asla ödeyemem. Ve Emre beyle devam etmeye karar verdik. Kütahya'ya dönünce Eskişehir osmangazi tıp fakültesine rapor için başvurduk. oradada işlemler hemen halloldu ve 1 hafta sonra raporumuz elimizdeydi :) ben hemen İstanbul'da yaşayan bekar kuzenimin yanına gittim. 22 Nisanda tedavim gonal-f iğnelerle başladı. 2 günde bir merkeze gidip muayene oluyordum. 1 hafta sonunda yumurtalarımın en büyüğü 25 en küçüğü 19 mm olduğunu öğrendiğimde doktorumun yanında hüngür hüngür ağladım. :) her şey o kadar çabuk oldu ki 3 mayıs yumurtalarım toplandı 7 tane sağlıklı yumurtam çıkmıştı. ertesi gün arayıp 7 sininde döllendiğini haber verdiler. 3 gün sonrada transfer için çağırdılar. Hepsine birinci kalite dediler. 1 tanesini transfer edip diğerlerini dondurdular. ama tedavim boyunca hep gezdim kafamda hiç tüp bebek olmadı. yalnız olduğum zamanlarda eşim geldiği zamanda sürekli gezdik. opudan çıktıktan sonra bile ta gümüş suyundan kadıköy'e gezmeye gittik. her gün gezdim. akşam eve gelincede hemen uyuduğum için düşünmeye fırsat kalmadı hiç :) transfer sonrası yarım saat yatıp tuvalete gittim hemen. üstümü kendim giyip taksiyle eve gittik. sonrada hep kendi işimi kendim yaptım. 3. gün yine gezmeye başladım. vee test tarihi geldiğinde dank etti kafama ya olmadıysa diye. inanın o zamana kadar hiç düşünmedim bile oldu mu olmadı mı diye. ne belirti aradım ne başka bişey. internete bile hiç ama hiç girmedim. o gün 18 mayıs günü sabah çok büyük heyecanla merkeze gittim. karnım o kadar çok ağrıyordu ki adetim başlamak üzere diye düşündüm. kızmaya başladım kendime o kadar gezdim tabi tutmaz neden dikkat etmedim diye. Eşim gelememişti bi arkadaşım geldi yanıma birlikte dolmabahçe de çay bahçesine oturup saatimin gelmesini bekledik. Bize bir buçukta çıkar dediler bende yakında olacağım siz aramayın ben gelirim dedim. çünkü korkuyordum tutmadı diye. arkadaşımla ölüm sessizliğinde oturduk. Adet sancımla aynı olan karın ağrım ve yüzümde her ay çıkan sivilcelerim çıkmıştı. Hiç umudum yoktu yani. 12,30 da telefonum çaldı hem erken hemde aramayın dedim diye merkez değildir diye açtım, vee doktorum Emre bey'in o naif sesiyle hamile olduğumu öğrendim. ne yapacağımı şaşırdım. arkadaşımla birbirimize sarılıp sarılıp ağladık. herkes şaşkın bize bakıyordu. 5 dk içinde kaç basamak merdiven çıkıp merkeze koştuk. çalışan herkes tebrik edip sarıldı. doktorumda aynı şekilde gözleri dolu dolu tekrar tebrik etti. sevinçle 1 ay sonra evime döndüm. şimdi 15 haftalık hamileyim ve bir kızım olacak inşallah. bu arada rapor aldığımız için ilaçlar 700 lira tüp bebek sadece 750 lira oldu. ilaçlarım arttı bile gelince ihtiyacı olanlara hediye ettik hemen. Asla umudunuzu kaybetmeyin ve tedaviniz süresince asla ama asla kafaya takmayın. inanın imkansız değil. bende imkansız derdim ama değilmiş aklınızdan çıkarttığınız an her şey daha çabuk ilerliyor gerçekten. Tüm isteyen herkese Rabbim bu güzel duyguları tattırsın ve kimsenin emeğini boşa çıkartmasın. Aminn..