çok sevindim, hamileliğin de başlar inşallah bir an önce. ben de zaten eşimin ilaç tedavisi bitince hiç sağa sola debelenmeden tp bebek istiyorum, takatim yok başka şeye.....cnm senin eşinin en azından birazda olsa hareketli sperm sayısı 0 değil bnm eşimin sayısı 0 idi bütün doktorlar ümitsizdi bu ayın 2 sinde sperm arandı ve allahın izniyle bulundu ümitsiz olma tüp bebeğe baş vur.
çok sevindim, hamileliğin de başlar inşallah bir an önce. ben de zaten eşimin ilaç tedavisi bitince hiç sağa sola debelenmeden tp bebek istiyorum, takatim yok başka şeye.....
offffffffffffffff niye biz de herkes gibi kolayca, kazara, hatta istemeden çocuk sahibi olamadık, olamıyoruz??????? herkesin başına öyle basit birşeymiş gibi gelen bu Allah' ın en büyük nimeti bizim için ne kadar bu kadar zor, neden başkalarının bir sabah uyanıp da öğrendiği şey için biz aylarca, senelerce hastanelerde sürünmek zorundayız? İsyan etmiyorum, ama bu soru içimi kemiriyor... NEDEN? Bu hastalık Allah' ın bir vergisi olmasaydı, kul yüzünden olsaydı, o kulu öldürebilirdim herhalde......
Arkadas size sorum olacaktı 29mayis hastanesinde tup bebek yaptırım olumlu sonuc alan varmı ben yurtdışında kalıyorum merkezler hakında çok bilgim yom ilk deyimi orda yapmıştım dok Rabiye babali oglu iyi bı doktor ama burda onun hakında ve hastene hakında bişeyler okuyamadık Lûtven bilgisi olan varsa yazsın benim icin çok önemli ikinci tup begiyimide orda yapacak neden diye sorarsanız çünkü Türkiye'de gelip tup bebek yaptırmak zor ve masraflı oluyo ama bu iside bizim turk doktorları daha iyi anliyo biraz karışık oldu kusura bakmayın Lûtven biraz acemiyim
isyan etme cnm allah bizi böle sınıo olabilir daha kötü şeylerle sınamasın rabbim canını sıkma inş herkezin olur. ayrıca eşin ne ilaç kullanıo benim eşim hiç ilaç kullanmamıştı????
Ben de sorularınla ilgili düşüncelerimi ve cevaplarımı yazayım sana,belki faydalı olur.
Eğer yaşın 39 'un altında ise devlet tüp bebek konusunda yardım ediyor. Rapor alman , raporlu tedavi görmen öncelikle bu yaş kriterine bağlı.En az 3 yıllık evli olman ve eşinin daha önce evliliği olmuşsa çocuğunun olmaması gerekiyor. Niye bunları yazdımmm çünkü ben bu kriterlerin 2 sine takıldım. Yaşım 42 ve benim eşimin önceki evliliğinden kızlarım var.:13:
Tüp bebek için rapor almadan önce 3 defa denenmiş ve başarılı olmamış aşılaman olması gerekiyor,üstelik bunun da raporunun olması gerekiyor.
Amaaa ben sana daha kısasını söyleyeyim. Eğer eşin veya senin SGK var ise, Hospitalium Ümraniye Tüp Bebek Merkezine git.Dr. Kamil Kutlay ile görüş. Durumuna en uygun ve yettiği kadar ilaçla tedavine başlayacaktır,buna eminim. İlaçları onlardan temin edersen 2 avantajın olacak. İlki piyasa fiyatının altına veriyorlar, yani eczaneden daha ucuza veriyorlar.Ben ilaç fiyatlarını internetten araştırdım.İkincisi tedavin tamamlandığında fazla ilacın varsa geri alıyorlar.
SGK anlaşması yeni olduğu için , yoğun bir hasta trafiği yok.Bugünlerde gidersen ve başlarsan sanki sadece senin merkezin gibi ilgi alaka görebilirsin.
Hastane Tüp bebek tedavisi için 1350 TL alıyor. İlaçlar bu fiyatın dışında... Benim yaşım için yaklaşık 1500 - 2000 TL ilaçlarımın tutacağı öngörülmüştü.
Rabbime şükürler olsun ki 1000 TL toplam rakama ilaçlarım bitti. Tahliller için ben 300 TL ödedim ama eğer hastanenin laboratuarı iyi günündeyse o da pakete dahil oluyor. Ama benim günlerimde olmadı.Çünkü tedaviye başlamam bile aniden ve plansız oldu,ben sadece görüşmeye gitmiştim.
Bugün tam bir hafta oldu transferim yapılalı. Transferden sonra 3 saat hastanede yattım.Aynı şey opu işleminde de oldu.Eğer yemek saatine denk geldiysen yemek de yiyebiliyorsun hastanede. Opu sonrası kurt gibi aç olmama rağmen , anestezi yüzünden azcık yedim ama olsun.
Opu da anestezi yapıyorlar bunu da bilmeni isterim...
Evet Kaptan Elif Teyzesiii
Kan testim için daha 1 hafta olmasına rağmen , benimle olduklarına yürekten inandığım bebişlerimle yazdık sana bunları...Bizim yaşadıklarımızı tıpkı bizim gibi huzurla ve mutlulukla yaşamanı dilerim.
iyi aksamlar arkadaslar benim transferim daha yeni 20 nisanda yapıldı ama ben bugun hasta oldum normalde 2 ayda bı hasta olurum daha tahlilime 6 gun vardı artık umutlanmıym degılmı ?
canım sende adet düzensizliğimi vardı,belki böylesi hayırlıdır senin için,belkide hamilesin bellimi olur moralini bozma,olmadıysada rabbimib vardır bir hikmeti
Su sekilde dusunun bize boyle aciklamislardi. Dollemey yapan tek bir sperm.. mikroenjeksiyon yontemi ile o spermler seciliyir... sizin yuzde 1 i normal demek ki... kesinlikle deneyin..merhaba arkadaşım hoşgeldin aramıza. Rabbim dualarını kabul etsin ve güzel rüyanıda gerçeğe dönüştür inşallah :)))) Bizde sorun eşimdeydi canım çok doktor gezdik ama sonuçlarımız negatif oldu. Sonra Bahçeci Fulya kliniğinde Emre Bakırcıoğlu'nda tedaviye başladık ve tedavimiz sonuç verdi çok şükür hamileyimmm :)))) Emre bey erkek üreme konusunda çok başarılı bi doktor. Ben sana orayı tavsiye ederim. bence eşinin sonuçlarını birde Emre beye gösterin canım. gerçekten biz çok memnun kaldık gidince farkı görceksiniz. Allahım herkesin yardımcısı olsun... Soran herkese tavsiye ediyorum ben.
Su sekilde dusunun bize boyle aciklamislardi. Dollemey yapan tek bir sperm.. mikroenjeksiyon yontemi ile o spermler seciliyir... sizin yuzde 1 i normal demek ki... kesinlikle deneyin..
merhaba arkadaşlar ...
kocamda varikosel olduğu için ve sperm sayısının 200.000 altında olduğu için doğal yolla çocuk sahibi olmanız biraz zor dendi geçn hafta ...
ilk denememizi yapmak istedik yaşım 29 eşim 30 yaşında ... ve bunun için özel ege tüp bebek merkezi ile görüştüm yalnız bana reglinizin ilk günü beni arayın 3. günü sizi buraya çağırıcam dendi ... ama sizden öğrenmek istediğim 3 . günü gittiğimde eğerki bende bir problem yokssa nezaman transfer yaparlar süreç nasıl işler bunu bilmek isitiyorum biraz beni aydınlatırsanız sevinirim .... teşekkür ederim şimdiden ....
selam canım şimdiden tedavin hayırlı olsun.. Adetin 2. yada 3. günü tedavi başlıyor canım. senden test falan istediler mi peki? onların sonucuna göre çünkü tedavi uygulanıyo hormon ve kan değerlerine bakcaklar. Sonra yumurta olgunlaştırıcı iğne vercekler ve bu iğneleri evde sen kendin yapıyosun göbekten yapılıyo şeker hastalarının yptığı iğneler gibi. Sonra yumurta toplancak senden opu olcaksın eşinde sperm vercek. döllenen embriyonun durumuna göre transferin olcak. Ortalama bunların hepsi 1 gibi bi süre buluyo yani
sadece telefonda adetinizin 3.günü geliceksiniz burda deteylı bazı tahliller yapıcaz dediler daha sonra ayrıntılı konulşuruz dediler ... bende merak içinde adet günümü bekliyorum ....
1 gibi bir süre derken 1 aymı 1 günmü
ayyyy canım ya çok özür dilerim hızlı yazayım derken saçmalamışım( 1 ay canım. adetin 2. yada 3. günü başlıyosun ya ondan 12gün sonra opu oluyor. Opudan 5 gün sonra transfer oluyor ondan 12-13 gün sonra da gebelik testi işte nerdeyse 1 ay
ozaman bekliycez ve görücez .. inşllah allahım benimde yüzümü güldürür burdan bilgilendirirm sizleri.. çok teşekkür ederim...