Ben de sorularınla ilgili düşüncelerimi ve cevaplarımı yazayım sana,belki faydalı olur.
Eğer yaşın 39 'un altında ise devlet tüp bebek konusunda yardım ediyor. Rapor alman , raporlu tedavi görmen öncelikle bu yaş kriterine bağlı.En az 3 yıllık evli olman ve eşinin daha önce evliliği olmuşsa çocuğunun olmaması gerekiyor. Niye bunları yazdımmm çünkü ben bu kriterlerin 2 sine takıldım. Yaşım 42 ve benim eşimin önceki evliliğinden kızlarım var.:13:
Tüp bebek için rapor almadan önce 3 defa denenmiş ve başarılı olmamış aşılaman olması gerekiyor,üstelik bunun da raporunun olması gerekiyor.
Amaaa ben sana daha kısasını söyleyeyim. Eğer eşin veya senin SGK var ise, Hospitalium Ümraniye Tüp Bebek Merkezine git.Dr. Kamil Kutlay ile görüş. Durumuna en uygun ve yettiği kadar ilaçla tedavine başlayacaktır,buna eminim. İlaçları onlardan temin edersen 2 avantajın olacak. İlki piyasa fiyatının altına veriyorlar, yani eczaneden daha ucuza veriyorlar.Ben ilaç fiyatlarını internetten araştırdım.
İkincisi tedavin tamamlandığında fazla ilacın varsa geri alıyorlar.
SGK anlaşması yeni olduğu için , yoğun bir hasta trafiği yok.Bugünlerde gidersen ve başlarsan sanki sadece senin merkezin gibi ilgi alaka görebilirsin.
Hastane Tüp bebek tedavisi için 1350 TL alıyor. İlaçlar bu fiyatın dışında... Benim yaşım için yaklaşık 1500 - 2000 TL ilaçlarımın tutacağı öngörülmüştü.
Rabbime şükürler olsun ki 1000 TL toplam rakama ilaçlarım bitti. Tahliller için ben 300 TL ödedim ama eğer hastanenin laboratuarı iyi günündeyse o da pakete dahil oluyor. Ama benim günlerimde olmadı.Çünkü tedaviye başlamam bile aniden ve plansız oldu,ben sadece görüşmeye gitmiştim.
Bugün tam bir hafta oldu transferim yapılalı. Transferden sonra 3 saat hastanede yattım.Aynı şey opu işleminde de oldu.Eğer yemek saatine denk geldiysen yemek de yiyebiliyorsun hastanede. Opu sonrası kurt gibi aç olmama rağmen , anestezi yüzünden azcık yedim ama olsun.
Opu da anestezi yapıyorlar bunu da bilmeni isterim...
Evet Kaptan Elif Teyzesiii
Kan testim için daha 1 hafta olmasına rağmen , benimle olduklarına yürekten inandığım bebişlerimle yazdık sana bunları...
Bizim yaşadıklarımızı tıpkı bizim gibi huzurla ve mutlulukla yaşamanı dilerim.