Çevremde hiç sebepli veya sebepsiz infertilite sorunu yaşayan tanıdığım olmadı. Çok da kalabalık bir yerde çalışıyorum, çok gelen giden oluyor. Yaşları ne olursa olsun, evlenen tüm arkadaşlarım, ki çoğu arkadaşım 30-35 civarı evlendi, kısa sürede çocuklarını yaptı, ya da ben artık çocuk istiyorum diyen bakıyordum bir kaç ay sonra hamile. Ailemde de hamile kalamamak değil kalmak sorundu, çocukken bir sürü istenmeyen gebelik muhabbetti duyardım, korunsalar bile hamile kalmaktan yakınırlardı. Hiç aklımın köşesinden bile geçmezdi böyle bi sorun yaşayacağım. İlk başlarda büyük şok yaşadım, kendimi lanetlenmiş gibi hissettim, çok uzun süre ne günah işledim de cezalandırıyorum diye düşündüm. Çok beddua aldığım bir işim var maalesef, çok söylemişlerdir yüzüme çoluğundan çocuğundan çıksın diye. Bazen diyordum birinin bedduası mı tuttu. Artık bunların hiçbirini düşünmüyorum sebep de aramıyorum. Bazen tüm bunlar kabusmuş uyanıvercekmişim gibi geliyor. Ama böyle düşünmek sadece işimizi zorlaştırıyor. Yaşanacak ola yaşanıyor ve hepimiz için çok çok çok zor biliyorum ama bigün bitecek.