Tüp Bebek Bölümümüze Özel Listemiz!

Bende 2 denemeden sonra öğrendim, 3. denemeye başlamadık henüz. Bende hem annemden hemde babamdan almışım bu geni, yani her ikisindede varmış ,o zaman hemozigot oluyor, tekinde varsa o zaman heterozigot oluyor. Biliyorsun ömür boyu kan sulandırıcı içeceğiz ve hareketli yaşam olacak, sabit 1 satten fazla aynı şekilde oturmayacağız, bacaklarımızı hareket ettireceğiz, uzun süreli uçak seyahetleri çok önemliymiş.
İnşallah bu sefer bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım, banada Allah nasip eder inşallah..

Anladım canım ozaman heterozigot Annemde varmış benim. Ben normal hayatta kan sulandırıcı kullanmıyorum. Sadece uçak ve uzun otobüs yolculuklar ında heparin iğnesi oluyorum. Ama yolculuklar benim için tam bir işkence. AyaklarIm davul gibi şişiyor. Yurt dışında yaşıyorum. İzine gittiğimde ilk 10 gün şişim inmiyo zaten. Neyse bunada şükür. Rabbim başka dert vermesin canım. Allah isteyen herkese evlat sevgisini tattırsın inşallah.

E egunal cim Allah izin firsat verirse benim bugun insallah transferim olacak. 126.siradayim :) Allahim hayirli ugurlu eder insallah. Mevlam cumle muslumanin evladina icinde de bizlere hayirli saglikli guzel ahlakli evlatlar nasip eder insallah.

canım beni düzenler misin 5 şubat test ilk deneme ve 136. Siradayim

E egunal merhaba beni de listeye ekleyebilir misiniz böylelikle konuyu da daha iyi takip etmiş olurum.
Yaş 27 sebep azospermi hastane Ege Üniversitesi-İzmir ilk denememiz olacak kısmetse. Eşimden tese yöntemi ile sperm bulunup donduruldu. Şu an benim tahlillerim başladı.

slmlar bende aranıza yeni katıldım.daha önce 2 defa aşılama yaptırdım bu defa da tüp bebek deneyelim dedikteşhis sebepsiz infertilite. c.tesi yumurta top. işlemi yapılacak biraz korkuyorum. bu arada yaşım 29 diyarbakır venividi tüp bebek merkezinde doç.dr hakan çoksüer transferi yapacak inş sonuç olumlu olur.çok sıkıldım iğnelerden artık almıyor vücudum

kılzar bende hem herozıgot hem hemozıgot var bebgım 9 haffatalıkken kalbı dursu 2 once ogrendım bu durmumu suan tub bebek tedavısındeyım bana bıtek tıransverden sonra ıgneye baslancak hamıle klaınırsa 9 ay yapılcak dedıler ama senın anlattıgın durumlardan hıc haberım yok bu sadece bebek konusunda tehlıklı dıye bılıyorum bızım ıcındemı tehlıkelı

Transferden sonra kan dolaşımı için bende alıcam. Ama günlük Hayatta da tehlikeleri var bende 2 yıla kadar yoktu ama şimdi ayak şişmelerim çoğaldı. Ve bu riskli. Bizlerde Tromboz riski var. Kanımız fazla koyulaşırsa pıhtı atabilir beyne kalbe veya akcigere buda damarı tıkıyo. Ama bunlar sadece ihtimaller çoğu insan hastalığını hiç bilmeden yaşıyo. Bunun için ayak şişmeleri tromboz belirtisi. nefes tıkanması boğulma hisside akciğerde damar tıkıyo diye biliyorum tromboz için uzun yolculuklarda kan inceltici iğne oluyorum uzun süre hareketsiz kalmak iyi değil. Siz yinede aile hekiminizden detaylı bilgi alın. Çünkü hastalıklar ufak detaylarla farklılıklar gösterebilir

Pıhtılaşma durumuna göre bu durum değişiyor, maalesef benimki en tehlikeli olanı. Mesela sadece tek heterozigot olursa çoğu doktor tüp tedavisinde aspirin bile vermiyor, gerek görmüyor, ama hemozigot olduğunda bu oran iki kat artıyor. Bende tedavilerimden önce hiç bilmiyordum böyle sorunum olduğunu, tedavi olsakda olmasakta ömür boyu dikkat etmek gerekliymiş. En önemlisi hareketli yaşam, ben zaten spor yapıyordum devamlı, kilo sorunum yok ama seviyordum spor yapmayı, iyikide yapmışsım, söylediğim gibi uzun uçak yolculuğu, hareketsiz bir saatten fazla oturulmayacak felan.
Bizim gibiler pıhtılaşma eğilimli olduğundan dikkat etmemiz lazım, mesela önlem amaçlı aspirin içeceğim ömür boyu..

cok tesekkur ederımm kızlar verdıgınız bılgıler ıcın tahlılı eklım remını bı goz gezdırımısınız benım aıle hekımım bız anlamayız dedı bu tahlıllerden bılgı alamadım oyuzden

Çikolata kisti olan arkadaşlar lütfen umudunuzu kaybetmeyin... Bende de çift taraflı çikolata kisti vardı morfolojimiz %3 idi aşılamaya hiç girişip moral bozmadan tüp bebek yaptım 3. de mutluluğu bulduk... Oğlumuz Şubat ayında aramızda olacak

Seninde risk oranın yüksek çıkmış canım, faktör v leiden olunca pıhtılaşma oranı çok daha yüksek oluyor, sende risk grubundasın. Coraspirin içmelisin her zaman, doğumdan sonrada bir süre ilaç iğne olunacakmış, ömür boyuda zaten kan sulandırıcı içmek gerek, bunları bana hem genetik doktoru hem hemotoloji hemde kadın doğumcu söyledi. Fakat ben hemotolojiye gittiğimde bu konuları en iyi kadın doğumcular bilir, iğne dozlarını felan, orada başla tedavine demişti.

sagol canım bılgı verıdıgın ıcın allah razı olsun benım tıransverım daha olmadı olduktan sonra baslancak sanırım bana genetık doktoru hamıle kalana kadar coraspırın ıc hamıle kalınca ıgne yazarlar sana dedı ama tub bebek doktorum gerek yok coraspırıne ben tıransverden sonra ıgne yazıcam dedı bakalım nolcak bebklerımızın hayatı dk ların yazdıgı ıgneye baglı allah yardım etsın hepımıze ınsallah bakalım nolcak dılerımkı ıyı bılgılı dk denk gelırız

Valla canım benim doktorumda coraspirini hiç bırakmayacaksın dedi, tedavi öncesi içiyorum, ayrıca b12 iğne vuruluyorum 15 gün arayla, geçen tedavim iptal oldu, şubat ayında başlayacağız inşallah, o yüzden henüz bende iğnelere geçmedim.
İnşallah canım ya, Allah iyi bilgili insanları karşımıza çıkarsın, artık tedavilerimiz güzel sonuç versinde bizde anne olalım inşallah..

aminnnn canım ınsallah valla ben ısımı garatıye almak ıstıyorum oyuzden tıransvere kdar ıcıcam sonrada ıgnelere baslıycam zaten boyle bıseyı rıske atamam ne mucadeler ne cabalar sarfedıyoruz anne olmak ıcın bu konuda ıhmal olmamalı dk bılgılı olmalı allah hepımızın yzunu guldrsun ınşallah zor seyler yasıyourz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…