• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşadığımı benden daha iyi bilemezsiniz öyle değil mi ? başlangıçta istedi zaten miyom ameliyatından sonra rahimde herhangi bir sorun olma olasılığı her kişide var ve bu garanti altına alınmadan işlem yapılması çok doğru değil üstelik ben kendim 2. filmi çektirmek istedim gerek görmüyorum dedi. ve rahim yapışıklığı varken embriyolar transfer edildi embriyolar tutunamadı üstelik iyi durumda olmayan rahime işlem yapıldığı için çok acı yaşadım.
Tabikide yaşadıklarınızı sizden iyi bilemem . Sizin için üzüldüm . İnsanlar 4x4lük değiller hatayapabilirz . Geçmiş olsun . Sadece aslında dikkagli bir doktor olduğunu belirtmek istedim . En azından şükür allaha şimdilik benim için . MMR aşısı yaptırdım heçen hafta adet olmam lazım bugünlerde yani trasfere hazırlık içindeydim . MMR aşısı ı yaptırıdm dedim ozaman iptal transfer dedi . Önümüzdeki ay konuşalım dedi . Ama sizde kendinizce hakkısınız ben bana davranışlarını söyliye bilirm

Tabikide yaşadıklarınızı sizden iyi bilemem . Sizin için üzüldüm . İnsanlar 4x4lük değiller hatayapabilirz . Geçmiş olsun . Sadece aslında dikkagli bir doktor olduğunu belirtmek istedim . En azından şükür allaha şimdilik benim için . MMR aşısı yaptırdım heçen hafta adet olmam lazım bugünlerde yani trasfere hazırlık içindeydim . MMR aşısı ı yaptırıdm dedim ozaman iptal transfer dedi . Önümüzdeki ay konuşalım dedi . Ama sizde kendinizce hakkısınız ben bana davranışlarını söyliye bilirm
Her türlü hastalık çok zor fakat böyle bir tedavide üstelik uzmanlığı tüp bebek olan bir doktorun böyle riski bilip bu konuyu atlayıp işlem yapması hata olamaz affedilir bir durum değil. Bu tedavide hata yapma bir konuyu göz artı etmek gibi bir lüksleri olmamalı. iki tane kaliteli embriyom belkide tutunacaktı .Üstelik ben doktor olmadığım halde kendi isteğimle rahim filmini tekrar çektirmek istedim. Risk yüzde bir dahi olsa böyle bir tedavide göz ardı edilemez

Her türlü hastalık çok zor fakat böyle bir tedavide üstelik uzmanlığı tüp bebek olan bir doktorun böyle riski bilip bu konuyu atlayıp işlem yapması hata olamaz affedilir bir durum değil. Bu tedavide hata yapma bir konuyu göz artı etmek gibi bir lüksleri olmamalı. iki tane kaliteli embriyom belkide tutunacaktı .Üstelik ben doktor olmadığım halde kendi isteğimle rahim filmini tekrar çektirmek istedim. Risk yüzde bir dahi olsa böyle bir tedavide göz ardı edilemez
Peki şimdi ne durumdasınız yenidenmi tüp bebek deneme aşamasındasınız ? Sabri hocaya söyledinizmi bu durumj ben istedim hsg siz yaptırmadınız sonuç rahim yapışık olayı umarım gözardı etmediniz .

Peki şimdi ne durumdasınız yenidenmi tüp bebek deneme aşamasındasınız ? Sabri hocaya söyledinizmi bu durumj ben istedim hsg siz yaptırmadınız sonuç rahim yapışık olayı umarım gözardı etmediniz .
sabri beyde olan denememiz düşk oldu haşyle rahim yapışık olduğundan dolayı fakat o zaman bunu bilmiyorduk. daha sonra ağrı olunca doktora gittim önceki süreçleri değerlendirdi ve rahimde yapışıklık olduğunu düşünüyorum fakat filmi görmeden net konuşmam dedi. tahmin ettiği gibi rahim filminde rahimde büyük oranda yapışıklık varmı ve ameliyat oldum. o dönem çok kızgın olduğumdan bahçeci ile görüşmedim sonradan aradığımda umurlarında olmadı. bir gün nette tüp bebekle ilgili konuları araştırırken sabri beyin sayfasına denk geldim. o zaman söyledim kendisine filmleri istedi testlere baktı elbette kabul etmedi bu durumu. fakat benim bu durumumu sıradan doktorlar belirlemedi. prof. aydın arıcı ve merikan hastanesi aynı tanıyı koydular. miyom ameliyatından sonra yapışıklık olma olasılığı çok yüksek yüksek olmasa bile bu risk film çekilmediği için bu durumu fark etmediler ve embriyolar tutunmaya çalıştı fakat rahimde sorun olduğu için düştüler. yani öyle bilgisiz bir şekilde araştırmadan bu kanıya varmadım ben. olumsuz oldu diye koştur koştur gidip hesap sorar gibi kızgınlıkla yaptığım birşey değildi çok iyi hastaneller ve doktorlardan bilgi alıp durumu söyledim umurlarında olmadı rahim kalın değildi demekle yetindi. fakat yapışıklık durumunda rahim mutlaka kalınlaşır diye birşey yok , keza zaten yapışıklığı görmek için çekilen rahim filmindede rahim kalınlığında sorun yoktu. ben tüm bu süreçten şunu anladım çok okumalı çok okumalı çok okumalı çokkkkkkk bilinçli gitmeli size söylenen ve hatta söylenmeyen şeyleri bile ayırt edecek kadar bilginiz olmalı. herkese tavsiyem budur. tüm isteyenlere rabbim sağlıklı evlatlar versin kimseyi bu yolda aratmasın bounu bükük özlem içinde bırrakmasın inşallah.

sabri beyde olan denememiz düşk oldu haşyle rahim yapışık olduğundan dolayı fakat o zaman bunu bilmiyorduk. daha sonra ağrı olunca doktora gittim önceki süreçleri değerlendirdi ve rahimde yapışıklık olduğunu düşünüyorum fakat filmi görmeden net konuşmam dedi. tahmin ettiği gibi rahim filminde rahimde büyük oranda yapışıklık varmı ve ameliyat oldum. o dönem çok kızgın olduğumdan bahçeci ile görüşmedim sonradan aradığımda umurlarında olmadı. bir gün nette tüp bebekle ilgili konuları araştırırken sabri beyin sayfasına denk geldim. o zaman söyledim kendisine filmleri istedi testlere baktı elbette kabul etmedi bu durumu. fakat benim bu durumumu sıradan doktorlar belirlemedi. prof. aydın arıcı ve merikan hastanesi aynı tanıyı koydular. miyom ameliyatından sonra yapışıklık olma olasılığı çok yüksek yüksek olmasa bile bu risk film çekilmediği için bu durumu fark etmediler ve embriyolar tutunmaya çalıştı fakat rahimde sorun olduğu için düştüler. yani öyle bilgisiz bir şekilde araştırmadan bu kanıya varmadım ben. olumsuz oldu diye koştur koştur gidip hesap sorar gibi kızgınlıkla yaptığım birşey değildi çok iyi hastaneller ve doktorlardan bilgi alıp durumu söyledim umurlarında olmadı rahim kalın değildi demekle yetindi. fakat yapışıklık durumunda rahim mutlaka kalınlaşır diye birşey yok , keza zaten yapışıklığı görmek için çekilen rahim filmindede rahim kalınlığında sorun yoktu. ben tüm bu süreçten şunu anladım çok okumalı çok okumalı çok okumalı çokkkkkkk bilinçli gitmeli size söylenen ve hatta söylenmeyen şeyleri bile ayırt edecek kadar bilginiz olmalı. herkese tavsiyem budur. tüm isteyenlere rabbim sağlıklı evlatlar versin kimseyi bu yolda aratmasın bounu bükük özlem içinde bırrakmasın inşallah.
Peki hamile kaldınızmı sonra ? Bebeğiniz varmı ? Söylediğim gibi ben bana davranışlarıyla yorumluyorum . Sürekli soru sorduğumda arar anlatır ,yazar .. bu ay iptal dedi benim transfer çünki olmamam gerekn bi aşı oldum ve sabri hocaya söylediğimde ozaman olmaz bu ay dedi buna bile ufacık detay dikkat ediyo nasıl hsg istemez anlıyamıyorum. Yanlış anlamayın size sözüm yok hatası için neden ve nasıl bu hatayı yaptı diye . Ama mağlesef şu bir gerçekki tüp bebek olayı hasta doktor olayı değil müşteri satıcı olayı . Parayla dönüyor herşey . Maglesef bazen ( aceba bilerek bazı hatalar yapılıyomu ilinci işlem olsun diye bilmiyorum) size denk gelen hata için değil burada farklı doktorlar farklı hastanelerden çok kişi okuyoruz bu şekilde .

Peki hamile kaldınızmı sonra ? Bebeğiniz varmı ? Söylediğim gibi ben bana davranışlarıyla yorumluyorum . Sürekli soru sorduğumda arar anlatır ,yazar .. bu ay iptal dedi benim transfer çünki olmamam gerekn bi aşı oldum ve sabri hocaya söylediğimde ozaman olmaz bu ay dedi buna bile ufacık detay dikkat ediyo nasıl hsg istemez anlıyamıyorum. Yanlış anlamayın size sözüm yok hatası için neden ve nasıl bu hatayı yaptı diye . Ama mağlesef şu bir gerçekki tüp bebek olayı hasta doktor olayı değil müşteri satıcı olayı . Parayla dönüyor herşey . Maglesef bazen ( aceba bilerek bazı hatalar yapılıyomu ilinci işlem olsun diye bilmiyorum) size denk gelen hata için değil burada farklı doktorlar farklı hastanelerden çok kişi okuyoruz bu şekilde .
Şuan tedavi için hastane araştırıyorum. Bu tüp bebek sektörü tamamen ticarete dönmüş durumda. Rahim filmini ben doktor olmadığım halde hissiyat olarak istemiştim.İş alışkanlığı olarak garanti ve gözümle görerek iş yapmaya alıştım onun için film çektirelim dedim. gerek yok yeni çekildi dedi. Normalde dinlemeyip mutlaka çektirirdim neden direkmedim o anda bilmiyorum. Bilerek yaptığını düşünmüyorum fakat bir doktor bu gibi tedavilerde en küçük riski bile göz ardı etmemeli. Bu olaydan sonra çok fazla okudum haddinden fazla ve artık doktora gittiğimde eksik veya gereksiz halde yapalım dedikleri şeyleri bile anlayabiliyorum ve anında üzerini çiziyorum. Şunu anladım ki mutlaka çok okumalı kendi doktorumuz olmalıyız . Şunuda söyleyeyim tedavi süreci için eşimin yurt dışından gelmesini bekliyorum bu zaman içinde yine boş durmadım yumurta sayısı ve kalitesi ve diğer testleri sık sık yaptırıp aradaki farkı görmek ve tedaviye başlarken elimde her bilgi olsun diye birçok test yaptırdım. Ama inanın muayeneye gittiğimde o kadar çok işini kale almayan doktor gördüm ki. mesela amacımı söylüyorum yumurta takibi vs. sadece yapması gereken yumurta sayısını ve çaplarını kontrol etmek fsh amh vs. tesleri yaptır demesi ve vitamin takviyesi folik sit vs vermesi. son ana kadar bekliyorum eğer bunları istemez ise soruyorum bunları yaptırsam iyi olur mu diye? aaa evet iyi olur lafını çok doktordan duydum. madem iyi olur ben söylemeden sen neden söylemiyorsun doktor sen değilmisin diyip kapıyı açıp gittiğim doktor çok oldu. benim ki şanssızlık olabilir kısmet neyse o olacak fakat doktorların basit bir işmiş gibi baştan sayma bazı şeyleri yapmalarına tahammül edemiyorum artık. lütfen hereks dikkat etsin canım çok yandı kimsenin yanmasın.

Canım iyi düşün iyi olsun. Benden 4 yumurta toplantı. 3 tanesi kaletileli çıktı ve sadece bir tanesi döllendi. Şu an 6 haftalık hamileyim çok şükür. 😍
Ayni durumdayım, gunlerdir forumlarda okuyorum benle aynı var mi diye.. oncelikle cok tebrik ediyorum .10 yumurtam vardi 6 si olgun cikmis ama opudan bir gün sonra arayıp sadece bir tanesi dollendi dediklerinde cok üzüldüm, 3.gune fln gider mi diye.. bir de bugün 2.gun aramadilar cok korkuyorum😔 hergun arıyorlar mı

Size üç gün içinde transfer yapılır. En iyisi ise elbette 5. Gün aramaları. Her gün aramazlar merak etmeyin. Sabirla ve dua ile bekleyince. Rabbim olunlu sonuclandirsin 🤲🤲

Arkadaşlar Eylül ayında tüp bebek için tedaviye başlayacağım. İki doktora gitmiştim öncesinde. Sol tarafım da 3 cm lik kist var. Doktorlardan birtanesi doğum kontrol içip gel dedi ole başlayacağız dedi diğeri ise içmene gerek yok dedi kafam çok karıştı ya napıcam bilmiyorum

Selam kızlar ;tüp bebek denememin 2. Si olacak yumurtam toplandı .İlk tüp bebekte ,2,5 kutu gonal-f ile 8 yumurtam oluştu .2. Tüp bebek denemem de 5 kutu gonal-f ve 5 kutu menepur ile 11 yumurtam oluştu .Ve döllenmeyecek diye çok korkuyorum .Doktorum ;kan sulandırıcı iğne verdi bir kaç hap ve progrstan iğne verdi .Konuma dönersek ;
Bugün yumurtam toplandı hepsini kullandım ,progastan iğnesini vurduramadım .Kalçadan vurulması gerekiyor ,bende yarın vurmayı planlıyorum bir sorun olur mu? Coraspirin ,kan sulandırıcı iğne 4 hap bir tane progastan iğne çok ilaç verdi bana ,doktorum .Dua edin 🤲ne yapacağımı bilmiyorum
Hakkında hayırlısı olur inşallah olumlu sonuçlar alırsın 🤲🤲bir sorum olacak size 2. Kez transfer işlemi yapıyorsunuz ilk transferinizden sonra adet olup 2. Adetiniz gecikti mi

bahçeci sabri cavkaytar ? çok iyi tanırım kendisini rahim filmi çektirmek istediğimiz istediğimiz halde gerek yok dedi ve yapışık rahime embriyo transfer ettiler ve sonuç negatif . Bende güvenerek gittim fakat çok dikkatsilik yaptılar .hakkımı helal etmiyorum.
Benden de zorla istedi rahim filmini.istemiyorum ,korkuyorum bizim zaten tüp bebek olacak,Tüplerim kapalı olsa açık olsa ne olur, rahim filmine gerek var mı ki dememe rağmen istedi.

Back