• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek aşamaları (detaylı)

melis6

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
29
12
3
45
Merhabalar, tüp bebek tedavisi görmüş biri olarak sizlere tüp bebek tedavisinin aşamalarını anlatmak istiyorum. Tüp bebek tedavisine başlamak üzere olanlar için ve düşünenler içinde yardımcı olmuş olurum. Tüp bebekle ilgili bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz :) İlk olarak tedavimiz adetin 2. veya 3. günü başlar. Ben adetimin 2.-3. gününe kadar folik asit ilacı kullandım, bu isteğe bağlı zorunda değilsiniz. Genellikle adetin 2. günü doktorunuz sizi muayeneye çağırır, rahmi kontrol eder ve çikolata kisti, miyom varsa bunları söyler ve hem muayene eder hemde amh testi ister, bu amh testi sizin yumurta rezervinizin durumu söyler, daha sonra amh değerine göre tedaviye başlanır. Herşey güzelse, tüp bebek tedavisine başlanır. Adetin 4. günü ise doktorunuz verdiği bir iğne tedavisine başlanır, adetin 4. gününün akşamı 10 gün boyunca hergün aynı saatte yapılacak olan bu iğnelerin nasıl kullanıldığını hemşireler size anlatacak, hergün göbeğin sağ ve sol taraftan olmak üzere 10 gün boyunca yapıldıktan sonra iğnelerin bittiği günün akşamında ise hiç bir iğne yapılmaz sadece saat 00:45'de çatlatma iğnesi yapılır bunu kendiniz göbek deliğinin altından yapacaksınız. Dakikasını kaçırmamaya çalışın çok önemli sakın geciktirmeyin. Çatlatma iğnesinden 36 saat sonra ise anneden yumurtalar babadanda spermler toplanır, en sağlıklı spermler ve yumurtalar seçildikten sonra aynı gün döllenme gerçekleşir ve ardından laboratuvara götürülür, ortalama 2-5. gün arasında dondurulma işleminden sonra embriyo olmuş ve sağlıklı olanları anneye transfer edilir bu transfer işleminde anestezi kullanılmıyor hatta hiç birşey hissetmiyorsunuz 15 dakikalık bir işlemin ardından artık neredeyse tüp bebek tedavisi sonlanmış olur bu saatten sonra artık bebişimiz/bebişlerimizin tutunmasını beklemeliyiz. İsteyenler oluşan embriyolarda genetik test yaptırabilir ve herhangi bir rahatsızlığı varsa bu testte çıkıyor. Embriyo transferinden sonra ilk 2-3 gün ağır kaldırmamaya, koşmamaya, spor yapmamaya özen göstermelisiniz, bol bol dinlenmelisiniz ve su içmelisiniz, rahim duvarınıza kalınlaştırmak bebeğin tutunmasını kolaylaştırmak için kabak çekirdeği ve ananas yiyebilirsiniz. 10-14 gün sonra ise kan testini yaptırmalısınız. Tüp bebek tedavisi görmüş biri olarak sizlere yardımcı olmak istedim, benim yaşım 45, doktorumun 25 yaşındaki kadından bir farkım olmadığını söyledi değerlerim açısından. Bu anlattıklarımın hepsini yaşadım benim için çok hızlı bir dönemdi, eşiminde sperm sayısı ve kalitesi çok iyi çıktı, benimde yumurtalarım, yumurtalıklarımla ve rahmimle ilgili hiçbir sorun çıkmadı, çikolata kisti vesaire yok. Anne ve baba tarafında hiçbir genetik rahatsızlık yok. Bana gelişiminin çok iyi olduğunu söylediği 2 embriyonun transferi oldu, ben genetik test yaptıramadım maalesef, çünkü her embriyoya genetik test yapılamıyormuş, her embriyo genetik test için uygun değilmiş, embriyodan alınan biyopsiyle yani embriyodan bir parça alındığı için embriyo ne kadar sağlıklı veya iyi kalitede olursa olsun o alınan parçayı maalesef ki tamamlayamıyor bazı embriyolar bizim embriyolarımız içinde uygun değilmiş şuan transferimden sonraki 7. günümdeyim kasıklarımda dolgunluk hissi ve ağrım var, hafif bir bel ağrım, git gide artan bir bel ağrım var, arada olan baş ağrım ve dönmesi var, beyaz (süt gibi) akıntı, koku hassasiyeti ve iştah artışım var. 1 Martta kan testi yaptıracağım umarım güzel sonuçlar alırım. Sonucumu sizlerle paylaşacağım:) Bir sorunuz olursa lütfen sorun asla çekinmeyin, dilediğiniz kadar sorabilirsiniz😍

Son düzenleme:
Merhabalar, tüp bebek tedavisi görmüş biri olarak sizlere tüp bebek tedavisinin aşamalarını anlatmak istiyorum. Tüp bebek tedavisine başlamak üzere olanlar için ve düşünenler içinde yardımcı olmuş olurum. Tüp bebekle ilgili bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz :) İlk olarak tedavimiz adetin 2. veya 3. günü başlar. Ben adetimin 2.-3. gününe kadar folik asit ilacı kullandım, bu isteğe bağlı zorunda değilsiniz. Genellikle adetin 2. günü doktorunuz sizi muayeneye çağırır, rahmi kontrol eder ve çikolata kisti, miyom varsa bunları söyler ve hem muayene eder hemde amh testi ister, bu amh testi sizin yumurta rezervinizin durumu söyler, daha sonra amh değerine göre tedaviye başlanır. Herşey güzelse, tüp bebek tedavisine başlanır. Adetin 4. günü ise doktorunuz verdiği bir iğne tedavisine başlanır, adetin 4. gününün akşamı 10 gün boyunca hergün aynı saatte yapılacak olan bu iğnelerin nasıl kullanıldığını hemşireler size anlatacak, hergün göbeğin sağ ve sol taraftan olmak üzere 10 gün boyunca yapıldıktan sonra iğnelerin bittiği günün akşamında ise hiç bir iğne yapılmaz sadece saat 00:45'de çatlatma iğnesi yapılır bunu kendiniz göbek deliğinin altından yapacaksınız. Dakikasını kaçırmamaya çalışın çok önemli sakın geciktirmeyin. Çatlatma iğnesinden 36 saat sonra ise anneden yumurtalar babadanda spermler toplanır, en sağlıklı spermler ve yumurtalar seçildikten sonra aynı gün döllenme gerçekleşir ve ardından laboratuvara götürülür, ortalama 2-5. gün arasında dondurulma işleminden sonra embriyo olmuş ve sağlıklı olanları anneye transfer edilir bu transfer işleminde anestezi kullanılmıyor hatta hiç birşey hissetmiyorsunuz 15 dakikalık bir işlemin ardından artık neredeyse tüp bebek tedavisi sonlanmış olur bu saatten sonra artık bebişimiz/bebişlerimizin tutunmasını beklemeliyiz. İsteyenler oluşan embriyolarda genetik test yaptırabilir ve herhangi bir rahatsızlığı varsa bu testte çıkıyor. Embriyo transferinden sonra ilk 2-3 gün ağır kaldırmamaya, koşmamaya, spor yapmamaya özen göstermelisiniz, bol bol dinlenmelisiniz ve su içmelisiniz, rahim duvarınıza kalınlaştırmak bebeğin tutunmasını kolaylaştırmak için kabak çekirdeği ve ananas yiyebilirsiniz. 10-14 gün sonra ise kan testini yaptırmalısınız. Tüp bebek tedavisi görmüş biri olarak sizlere yardımcı olmak istedim, benim yaşım 45, doktorumun 25 yaşındaki kadından bir farkım olmadığını söyledi değerlerim açısından. Bu anlattıklarımın hepsini yaşadım benim için çok hızlı bir dönemdi, eşiminde sperm sayısı ve kalitesi çok iyi çıktı, benimde yumurtalarım, yumurtalıklarımla ve rahmimle ilgili hiçbir sorun çıkmadı, çikolata kisti vesaire yok. Anne ve baba tarafında hiçbir genetik rahatsızlık yok. Bana gelişiminin çok iyi olduğunu söylediği 2 embriyonun transferi oldu, ben genetik test yaptırmadım, allahın verdiği canı öldüremem, allahım bize neyi uygun gördüyse nasibimde ne varsa, şuan transferimden sonraki 7. günümdeyim kasıklarımda dolgunluk hissi ve ağrım var, hafif bir bel ağrım, git gide artan bir bel ağrım var, arada olan baş ağrım ve dönmesi var, koku hassasiyeti ve iştah artışım var. 1 Martta kan testi yaptıracağım umarım güzel sonuçlar alırım. Sonucumu sizlerle paylaşacağım:) Bir sorunuz olursa lütfen sorun asla çekinmeyin, dilediğiniz kadar sorabilirsiniz😍
Keşke genetik test yaptırsaydınız inşallah sağlıkla tutunur bebeğiniz ve sağlıkla kucağınıza alırsınız ama genetik o kadar önemliymiş ki yaşım 35 ilk tüp bebek deneyimimde kalitesi çok güzeldi embriyonun 5.gün embriyosuydu ama 9.haftada kalbi durdu genetiğe göndersem en azından bu acıları yaşamış olmycaktım doktorum %90kromozomsal dedi 30yaşından sonra herkes genetik yaptırmalı embriyosuna burda okuyan herkese ders olsun diye yazıyorum benim halime düşmeyin kürtaj olup psikolojik olarak yıpranmak çok daha kötü oluyor çünkü

Keşke genetik test yaptırsaydınız inşallah sağlıkla tutunur bebeğiniz ve sağlıkla kucağınıza alırsınız ama genetik o kadar önemliymiş ki yaşım 35 ilk tüp bebek deneyimimde kalitesi çok güzeldi embriyonun 5.gün embriyosuydu ama 9.haftada kalbi durdu genetiğe göndersem en azından bu acıları yaşamış olmycaktım doktorum %90kromozomsal dedi 30yaşından sonra herkes genetik yaptırmalı embriyosuna burda okuyan herkese ders olsun diye yazıyorum benim halime düşmeyin kürtaj olup psikolojik olarak yıpranmak çok daha kötü oluyor çünkü
Ben çok istiyordum emin olun fakat doktorumuz bize embriyoların genetik test için uygun olmadığını söyledi her embriyo genetik teste gidemezmiş, ben o kadar çok istiyordum ki ikisinide genetik teste gönderecektim fakat doktorumuzun bize dediği aynen şu "embriyoların gelişimi güzel fakat genetik teste dayanmaz ve daha başlamadan biter dedi ve 4.gününde gelişimleri çok iyi dedi riske atmak istemiyoruz dedi". Bizim embriyolardan genetik test için biyopsi alınamıyormuş ve 2 hafta boyunca dayanmazmış o yüzden ne yazıkki genetik test olmazmış. Halbuki o kadar istiyordum ki çok üzüldüm olamayacağını duyunca emin olun :(

Ben çok istiyordum emin olun fakat doktorumuz bize embriyoların genetik test için uygun olmadığını söyledi her embriyo genetik teste gidemezmiş, ben o kadar çok istiyordum ki ikisinide genetik teste gönderecektim fakat doktorumuzun bize dediği aynen şu "embriyoların gelişimi güzel fakat genetik teste dayanmaz ve daha başlamadan biter dedi ve 4.gününde gelişimleri çok iyi dedi riske atmak istemiyoruz dedi". Bizim embriyolardan genetik test için biyopsi alınamıyormuş ve 2 hafta boyunca dayanmazmış o yüzden ne yazıkki genetik test olmazmış. Halbuki o kadar istiyordum ki çok üzüldüm olamayacağını duyunca emin olun :(
Siz elinizden geleni yapmışsınız evet maalesef kalitesi iyi değilse göndermeyebiliyorlar ama gönderebilecek tüm arkadaşlarım gönderir inşallah sağlıklıca kucağınıza almak nasip olur size de yavrunuza tez zamanda sağlıklıca kavuşursunuz 🤲❤️

Siz elinizden geleni yapmışsınız evet maalesef kalitesi iyi değilse göndermeyebiliyorlar ama gönderebilecek tüm arkadaşlarım gönderir inşallah sağlıklıca kucağınıza almak nasip olur size de yavrunuza tez zamanda sağlıklıca kavuşursunuz 🤲❤️
aminnnn çok çok teşekkür ediyorum :) 1 Martta kan testi vereceğim. Sonucumu sizlerle paylaşacağım🥰

Back