Tüp bebek anne adayları covid aşısı olacak mısınız?

Tüp bebek anne adayları covid 19 aşısı olacak mısınız?

• Ankete Katılan
    361
Bugün transferim gerçekleşecek ve yan etkileri bilinmediği için Dr un eğer asi olacaksan üç ay erteleyelim dedi bende aşı olmak yerine bian önce yavruma kavuşmayı seçtim inşallah sımsıkı tutunur yavrum

1 hafta önce yumurta toplama işlemim yapıldı. Embriyolarım donduruldu şimdi transferi bekliyorum. 3 gün önce de aşımı oldum. Doktorum transferden önce yaptır dedi. Hiç tereddütsüz yaptırdım açıkçası.

Şu an tüp bebek tedavi aşamasındayım. Doktorum şu süreçte önermedi bende yaptırmadım. Hamile olursam inşallah doktorum doğrultusunda belki olabilirim ama şu an düşünmüyorum.

Dr um 3. Aydan sonra olabilirsin dedi. Bence kronik hastaligi olanlar icin şart. Nereye kadar kendinizi koruyabilirsinizki,su an kısıtlamalar kalktı, önümüz bayram, ve herkes tatile gidiyor. Allah uzak tutsun ins hepimizi.

Eklentiler

• Screenshot_20210618-120717.png
    740,6 KB · Görüntüleme: 43
ben doktoruma sordum gittiğimde hamileliğin ilk üç ayında önermiyoruz siz de transfer aşamasında olduğunuz için önermiyorum kısa bir zaman kalsın hamile kalın 3 ayı atlattıktan sonra yaptırırsınız dedi bende aynı düşünceseydim o nedenle yaptırmadım nasılsa herkes aşılı etrafımda riskleri azalttık :)

Kızlar daha önce de yazmıştım, doktorum önerdiği için endişelerimi kenara atıp aşı olacağım diye. Cumartesi biontech oldum. Ertesi gün aşı yerinde hafif iğne acısı dışında en ufak bir şey olmadı. Bu arada tetanoz zamanımdı onu olma dedi doktorum.

Dr um 3. Aydan sonra olabilirsin dedi. Bence kronik hastaligi olanlar icin şart. Nereye kadar kendinizi koruyabilirsinizki,su an kısıtlamalar kalktı, önümüz bayram, ve herkes tatile gidiyor. Allah uzak tutsun ins hepimizi.
Aynen ve bu yeni delta varyantı çok tehlikeli her yerde yayılıyor, ülkemize giren turistleri de kısıtlamıyorlar. Yaz sonu yine vakalar artacak deniyor.

Aynen ve bu yeni delta varyantı çok tehlikeli her yerde yayılıyor, ülkemize giren turistleri de kısıtlamıyorlar. Yaz sonu yine vakalar artacak deniyor.
Saglik bakani aciklama yapti, turkiyede 224 delta vakasi varmis, 134 u ist da.. Hem daha hizli yayiliyor ve daha tehlikeli. Turistler bencede yayilmasinda etken. Hastaliga yakalanan hamile haberleride fazlaca. Olmasındansa olmaması daha risk bence..

Doktorlar neye dayanarak gebelikte bu aşıya müsaade ediyorlar ki bu aşıların faz3 çalışmaları tamamlanmadı yani uzun sürede nasıl bir yan etki göstereceği bilinmiyor. Hamilelikte ilaç bile tehlikeli olabilirken bu aşı ne kadar masum olabilir Aşının prospektüsüne yan etki olarak kalp iltihabı da eklenmiş. Lütfen aşıya olumlu bakan doktorlar kadar olumsuz olan doktorları da dinleyip araştırın derim

Faz 3 çalışmaları aralık ayında tamamlandı.

Aşı olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa hepimiz için iyi olur. Benim daha yeni transfer sonrası pozitif haberi aldım daha çok başındayım ama rabbim izin verirse, 3 ay sonra aşı olmayı düşünebilirim, işe gidiyorum çünkü.

Ben 2 doz sinovac aşımı şubat ayında olmuştum. Ondan önce 2 kez yumurta toplamam yapılmıştı. Bugün 3.yumurta toplamam oldu yarın biontech dozumu olacağım (sinovac yeterince korumuyor diye 3.doz hak getirdiler) doktorum onayladı. Kısmetse 5 gün sonra transferim var. Hamile değilim.

Biontech 1.dozumu nisanda oldum haziranda tup bebek tedavimiz oldu yumurtam topllandi ve ebriyom donduruldu yumurta toplama isleminden sonra 2.dozumu oldum.doktoruma sormustum asi olmanda bir sorun yok demisti.herahngi bir yan etkim olmadi kol agrisi disinda

Merhaba ben 2.dozumu 25 haziramda oldum.bizimde embriyolarimiz donduruldu yarin doktora kontrole gidecegim buyuk ihtimal agustosta transferim olacak size doktorunuzmu dedi 2 ay beklemek gerekiyor diye

İyi geceler ben de yazayım benim hikayemi madem bizim de haziranda 5 embriyo donduruldu ve ohss nedeniyle transfer ertelendi. İki gün sonra doktora gidecektik Bize aşı hakkı çıkınca telefondan doktora sorduk ve aşıyı olun gelecek ay gelin dedi. Bu arada ben hem 2020 Eylül de hem de bu sene martta olmak üzere iki kez covit geçirdim. Bu yüzden bize tek doz biontech yetiyormuş( bu yüzden transfer bir ay daha ertelendi) akşam 7 de olacağız bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…