Evet doğal oldu. Teşekkürler darısı başınızaDoğal yolla mi oldu sağlıkla büyütünGenetik bölümüne nereye gittiniz .? Benim geçen yıl doğal yolla. oldu yedinci haftada düştü.Bir tane de olumsuz tüp bebek oldu
Benim de aklımda ydi genetige gitmek gidmedim yazin .Dr da öyle bi oneri vermemişti.Telle sordum hemsiresine soracakti cevap alamadım.Gec çıkıyormuş bilseydim yazın yaptirirdik.Simdi nereye gitmek lazım.Bir de uç dusugm.ildu demek lazımmış diye duydum.Kan sulandırıcı yi hamile kaldıktan sonra başladınız ozaman .Geç değil benim için degilmi?
Bulent tiras mi caglar hoca mi dersen kesinlikle caglar yazicioglu ben arkadas tavsiyesiyle gitmistim pozitif sonuc alanO antepteyken birkez görüşmüştük duymuştum.Esim ozmana şehir dışı istemiyordu malesef.Simdi İstanbul'u kabul etti ama ben kararsızım bukent tirasta iki arkadaş başarısız sonuç aldı biri benim yasimda.
Eşim burda iki saatken gitmedi oncekinde .Şimdi İstanbuldayken zor ya...Sizin amh fsh yaşınız kaçtı..Bulent tiras mi caglar hoca mi dersen kesinlikle caglar yazicioglu ben arkadas tavsiyesiyle gitmistim pozitif sonuc alan
Bir de sormuşsunuz atlamışım pardon. Üniversite hastanelerinin genetik bölümüne direk de gidebilirsiniz (en az 2 düşüğüm var diyin), ya da gideceğiniz tüp bebek doktoru da sizi yönlendirebilir bizi göğşen hoca genetiğe yollamıştı. Eşimi ve benim sonuçlarımız 1,5-2 ay civarında çıkmıştı. Bir de evet kan sulandırıcıyı hamileliğimi öğrendiğim 4.haftadan itibaren yapmaya başladım.Doğal yolla mi oldu sağlıkla büyütünGenetik bölümüne nereye gittiniz .? Benim geçen yıl doğal yolla. oldu yedinci haftada düştü.Bir tane de olumsuz tüp bebek oldu
Benim de aklımda ydi genetige gitmek gidmedim yazin .Dr da öyle bi oneri vermemişti.Telle sordum hemsiresine soracakti cevap alamadım.Gec çıkıyormuş bilseydim yazın yaptirirdik.Simdi nereye gitmek lazım.Bir de uç dusugm.ildu demek lazımmış diye duydum.Kan sulandırıcı yi hamile kaldıktan sonra başladınız ozaman .Geç değil benim için degilmi?
Embriyiya genetik test ,tek embriyom.cikiyor transfer genetikten ucuz ama Bülent Haydardedeoglu yaparım demişti aylar önce ilk gorusmemde.Ve beşinci gün riyosu transfer etmek istiyor benimkiler göz transfer de Max üçüncü günde rahimde bir şans için diğe rdrlar transfwr ediyor
Benim yas 31 aciklanamayan infertiliteydi bizimki.Eşim burda iki saatken gitmedi oncekinde .Şimdi İstanbuldayken zor ya...Sizin amh fsh yaşınız kaçtı..
Embriyoları zaten çoğu merkez dışarıya yolluyor genetik teste. Ben kendim genetik laboratuvarlarından fiyatlar alarak ilerlemiştim, zaten merkezler laboratuvarlarla çalışıyor onlar da yönlendirebilir. Ben son denemede buna karar vermiştim ancak 5.güne gidebilen embriyolara yaptıkları için ve biz 5.güne gidemediğimiz için yaptıramadık.Zaten transferi de yaptırmamıştım.Doğal yolla mi oldu sağlıkla büyütünGenetik bölümüne nereye gittiniz .? Benim geçen yıl doğal yolla. oldu yedinci haftada düştü.Bir tane de olumsuz tüp bebek oldu
Embriyiya genetik test ,tek embriyom.cikiyor transfer genetikten ucuz ama Bülent Haydardedeoglu yaparım demişti aylar önce ilk gorusmemde.Ve beşinci gün riyosu transfer etmek istiyor benimkiler göz transfer de Max üçüncü günde rahimde bir şans için diğe rdrlar transfwr ediyor
Antalya'da hangi merkeze gittiniz. Ben 3 yıl önce Antalya tüp Bebek merkezi (ivf) ilk denemede çok şükür ki kızımı kucağıma aldım. 4 tane dondurulmuş vardı. Şuan 31 yaşındayım kızıma kardeş için dondurulmuşlardan birini daha transfer oldum çok şükür o da tuttu42 yaşındayım, 5. Tüp bebek tedavimde hamile kaldım. İlk denememi Ankara'da yaptım. 3 tanesini İstanbul'da. Pozitifi Antalya'da gördüm.
Vaktim var ozaman geç kalmadim degilmi.Kimi dr tranferden sonra koldan kan sulandıriciya oksapara başlıyor .kimi sadece 100mg coraspin t veriyor.igneyi kullananlar garantiye aliyoraslinda..Peki bu tutunmayisagliyor degilmi...Kromozom bozuksa tabi tutmaz embriyo bence..Degilmi?Tutunduktan sonra devamını getiriyor sanki.Bir de sormuşsunuz atlamışım pardon. Üniversite hastanelerinin genetik bölümüne direk de gidebilirsiniz (en az 2 düşüğüm var diyin), ya da gideceğiniz tüp bebek doktoru da sizi yönlendirebilir bizi göğşen hoca genetiğe yollamıştı. Eşimi ve benim sonuçlarımız 1,5-2 ay civarında çıkmıştı. Bir de evet kan sulandırıcıyı hamileliğimi öğrendiğim 4.haftadan itibaren yapmaya başladım.
İşte benim de gitmez tek tek çıkıyor yas44 .Bülent Haydar bey dahscok içime siniyor amsbesinci güne çöp edecek embriyomu..volkan duruma gore. davraniyormus sekreteri dedi..kk da Bülent Haydar daha çok beğenilmiş.Rahimde de ustaymis bende y rahimoldugunu amaesassikintinin rezerv ve kalite olduğunu söyledi dört ay önce ikinciye baslaak için gittigimdeVitamin kullandım bu siradaEmbriyoları zaten çoğu merkez dışarıya yolluyor genetik teste. Ben kendim genetik laboratuvarlarından fiyatlar alarak ilerlemiştim, zaten merkezler laboratuvarlarla çalışıyor onlar da yönlendirebilir. Ben son denemede buna karar vermiştim ancak 5.güne gidebilen embriyolara yaptıkları için ve biz 5.güne gidemediğimiz için yaptıramadık.Zaten transferi de yaptırmamıştım.
Şimdi benim bu gebeliğim doğal olduğu için öğrendikten sonra başladık tabiki ama daha önce tedavili olan gebeliğimde transferden sonra vermişti göğşen hoca, o zaman pıhtılaşmam olduğu da bilinmiyordu tedbir amaçlı vermişti sanırım.Tutunmayı sağlıyor diye bişey yok,bebeğe eğer pıhtılaşma varsa pıhtı atmasını önlüyor diye biliyorum. Ben pıhtılaşmayı öğrendikten sonraki doğal gebeliklerimde de sulandırıcı iğne kullandım ama hematolojiye gitmediğim için kadın doğumcuların verdiği 0,2-0,3 dozlarda kullandım ve 6.haftada kese göründükten sonra vermişlerdi hep. Bu son gebeliğimde öğrendiğim anda direk hamatolojiden randevu aldım ve daha randevuma gitmeden 0,4 oksapar başladım. Tetkiklerden sonra da dozumu 0,6 ya çıkardılar yani daha önce hep eksik doz kullanmışım malesef belki de o kadar çok kayıbı o yüzden yaşadım bilemiyorum. Kromozom bozuksa da tutunabiliyor ve malesef engelli bebekler doğabiliyor. Ama doğal seleksiyon da tabiki tutunmayı önleyebiliyor zaman zaman. Biz de kromozom problemi çıkmamıştı, tedaviyle olan ve kürtaj olmak zorunda kaldığım (kalp atışı durduğu için) ikiz gebeliğimde de alınan bebekleri de genetiğe yollamışlardı. Onlarda da kromozomal bir sorun çıkmamıştı yine de kaybı önlemedi. Açıkçası bu karmaşık bir olay ne doktorlar ne de biz sorunu tam açıklayamayız. İşte burada da kader kısmet deyip geçiyoruz yapacak başka bişey olmadığında..Vaktim var ozaman geç kalmadim degilmi.Kimi dr tranferden sonra koldan kan sulandıriciya oksapara başlıyor .kimi sadece 100mg coraspin t veriyor.igneyi kullananlar garantiye aliyoraslinda..Peki bu tutunmayisagliyor degilmi...Kromozom bozuksa tabi tutmaz embriyo bence..Degilmi?Tutunduktan sonra devamını getiriyor sanki.
Evt tek embriyo olursa onu riske atmazlar diye düşünüyorum muhtemelen yollamazlar genetiğe, Ama sizin yerinizde olsam farklı toplamalar yaptırıp en az 5 embriyoya ulaştıktan sonra dondurma işlemi yaptırırım ve genetiğe yollarım. Çünkü benim tecrübelerim ve araştırmalarım, iyi bir laboratuvarda 5.güne gidememiş embriyonun tutunma veya sağlıklı bir gebelik olma ihtimalinin de düşük olasılık olduğunu gösteriyor. Yine de tercih sizin tabiki içinizden nasıl geçiyorsa öyle yapın.İşte benim de gitmez tek tek çıkıyor yas44 .Bülent Haydar bey dahscok içime siniyor amsbesinci güne çöp edecek embriyomu..volkan duruma gore. davraniyormus sekreteri dedi..kk da Bülent Haydar daha çok beğenilmiş.Rahimde de ustaymis bende y rahimoldugunu amaesassikintinin rezerv ve kalite olduğunu söyledi dört ay önce ikinciye baslaak için gittigimdeVitamin kullandım bu sirada
Peki bu beş toplama beşinci güne gitmelimi şimdi görüştüm Bülent Haydar bey beşinci gün den başkasını transfer etmiyor haydar beyin ikinci toplama 9 volkan beyin 6.Volkan bey üçüncü günde dondurabiliyor.Bulent Haydar bey rahim konusunda usta imiş bende y rahim de olduğunu soylemistiEvt tek embriyo olursa onu riske atmazlar diye düşünüyorum muhtemelen yollamazlar genetiğe, Ama sizin yerinizde olsam farklı toplamalar yaptırıp en az 5 embriyoya ulaştıktan sonra dondurma işlemi yaptırırım ve genetiğe yollarım. Çünkü benim tecrübelerim ve araştırmalarım, iyi bir laboratuvarda 5.güne gidememiş embriyonun tutunma veya sağlıklı bir gebelik olma ihtimalinin de düşük olasılık olduğunu gösteriyor. Yine de tercih sizin tabiki içinizden nasıl geçiyorsa öyle yapın.
Bence gitmeli çünkü dediğim gibi araştırmalarım 5. güne giden embriyoların sağlıklı bir gebelik olma ihtimalinin çok çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Zaten sonuç (canlı doğum) odaklı çalışan merkezler 5. güne gitmeden transfer yapmıyor.Peki bu beş toplama beşinci güne gitmelimi şimdi görüştüm Bülent Haydar bey beşinci gün den başkasını transfer etmiyor
Bende Antalya ivf gittim. Burda 2 farklı merkezle daha görüştüm Şifa Hastanesi ve Gelecek Tüp merkezi. Onlar içime sinmedi. Murat Berkanoglu çok dürüst, ilgili ve titiz bir doktor olması sebebiyle denemek istedim ıyiki denemişim. Her sorunumda bizzat kendisi ilgilendi. Pazar günü bile aradıysaydım telefonlarıma cevap verdi.Antalya'da hangi merkeze gittiniz. Ben 3 yıl önce Antalya tüp Bebek merkezi (ivf) ilk denemede çok şükür ki kızımı kucağıma aldım. 4 tane dondurulmuş vardı. Şuan 31 yaşındayım kızıma kardeş için dondurulmuşlardan birini daha transfer oldum çok şükür o da tuttu
Konu sahibi diğer merkezleri bilemem ama Antalya tüp Bebek merkezini tavsiye ederim...
İlk oraya gitmiş olsaydınız ilk denemede tutacağını düşünüyorum ben çünkü oraya giden çok fazla insanla tanıştım hepsinin de ilk denemeleri tutmuş. Murat bey aynı zamanda o hastanenin sahibi diye biliyorum. Ben hasan beye gittim çok iyi biri ve çok memnun kaldım. Özellikle ben kızım için gittiğimde oraya tedavi için gelenlerin yarıdan çoğu yabancıydi çok fazla yurtdışından gelen vardı. Şuan coronadan dolayı yurtdisindan kimse yoktu. Ve merkez çok temiz. Temiz olmayan yere gidildiğinde enfeksiyon kapıp rahiminin alınmasına kadar gdiyormus olayBende Antalya ivf gittim. Burda 2 farklı merkezle daha görüştüm Şifa Hastanesi ve Gelecek Tüp merkezi. Onlar içime sinmedi. Murat Berkanoglu çok dürüst, ilgili ve titiz bir doktor olması sebebiyle denemek istedim ıyiki denemişim. Her sorunumda bizzat kendisi ilgilendi. Pazar günü bile aradıysaydım telefonlarıma cevap verdi.
Sizinde gözünüz aydın. Allah analı babalı evlatlarımızı büyütmeyi nasip etsin
Neden embriyolar transfer edilmemidti Bülent TirastaBen Bülent traşta 2 kere denedim. Sadece görüşmede gördüm kendisini. Transfer etmedi embriyolarımı.
Bazı aşılarım eksikmiş benim onları yaptı. İltihap varmış rahmimde onun için antibiyotik kullandı. Sıvı ultrason diye bir şey yaptı. Daha pek çok şey yaptı ve bizzat kendi yaptı. Internetten numarasını alıp randevu alın isterseniz. Ben Antalyaya taşınmıştım. İstanbul'daki denemelerim başarısız olunca burda denemek istedim. Murat Hocamın sayesinde pozitif gördüm. Allah razı olsun ondan.