Çok teşekkür ederim ilgin için
Artık ne diyeceğimi bilemiyorum bu bizim 4. Denememizdi artık haberi alınca eşimle sarılıp ağladık. Ne yapmalıyız nereye gitmeliyiz artık ne denemeliyiz bilemiyoruz hiçbir umudumuz kalmamış gibi. Çünkü 3 merkez de açıklanamayan infertilite diyip farklı bir şey denemiyor. Yaptırmadığımız test kalmadı. Sizin yakınınız ne yaşadı çok merak ettim kendini yormadan kısaca anlatabilirsen çok sevinirim.
Bizim sürecimiz işe şu şekilde:
İlk denemede 19 yumurta toplandı 4 tane kaliteli 5.gün embriyosu oluştu 2 transfer yaptık ama tutmadılar.(memorial ataşehirde)
Sonraki deneme 13 yumurtadan 2 tane yine 5. Gün embriyosu oluştu genetiğe gönderdik sağlıklı gelmedi(acıbadem maslak)
Şimdi son denemede 10 yumurta toplandı ama 4 tanesi olgun çıktı sadece ve o 4ü de gelişimini durdurdu. 3. Güne ulaştı ama 4 hücreliydiler.(bahçeci sabri hoca)
Yumurtaların olgun çıkmaması problemiyle ilk defa karşılaştık, yumurtalarım tam büyümemişti(6tanesi 14mm altıydı) bu yumurtaların olgun olmadığı anlamına geliyor değil mi? Yoksa olgunluk başka bir şey ile mi alakalı. Önceden hep 20mm 21mm beklenip opu işlemi yapılmıştı diğer merkezlerde. 18 mmde neden toplama yaptı asla bilmiyorum ki zaten işk defa opudan sonra ilk defa 5 gün acı çektim, yumurtalıklarıma bıçak saplanıyormuş gibi bir ağrı geçmek bilmedi…Sabri hoca bu süreçte opudan sonra 3 defa arayıp teselli etmeye çalıştı bence kendisi de yanlışın farkında gibi