Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Süreç çok uzun kişinin sorunlarına ve sıkıntılarına göre de değişiyor mesela ben bu süreç içindeyim ama sana birden anlatırsam çok uzun olur bence aşama aşama ne merak ediyorsan sorabilirsin ben cevaplarım hem birden uzun yazmamış olurum hem de merak ettiklerini anlatmış olurum mesela bu tedaviye başlama sebebi neydi rahim filmi çektirdin mi eşin tetkikleri yaptırdı mı hani bir sorun var şu dendi mi yoksa sebepsiz mi ya da daha henüz yaptırmadınız mıKızlar merhaba, bu ay tüp bebek tedavisine başladım süreç hakkında bilgisi olanlar anlatabilir mi ?![]()
Benim amh düşüklüğüm var bütün testleri yaptırdık raporumuz çıktı eşimde bir sorun yok ben şu an GONAL F kullanıyorum yumurta toplanacak sanırım tam bilmiyorum süreciSüreç çok uzun kişinin sorunlarına ve sıkıntılarına göre de değişiyor mesela ben bu süreç içindeyim ama sana birden anlatırsam çok uzun olur bence aşama aşama ne merak ediyorsan sorabilirsin ben cevaplarım hem birden uzun yazmamış olurum hem de merak ettiklerini anlatmış olurum mesela bu tedaviye başlama sebebi neydi rahim filmi çektirdin mi eşin tetkikleri yaptırdı mı hani bir sorun var şu dendi mi yoksa sebepsiz mi ya da daha henüz yaptırmadınız mı
Evet gonalf ile yumurtalarini buyutmeye başlayacaksın, bunun yaninda cetrotide kullanmaya başlayacaksın yumurtalar esit buyuyup catlama olmasin diye. Doktorun yeterli olgunluga ulastigini gorunce ovitrelle ile şu saatte catlat diyecek. 36 saat sonra yumurtlarini toplamak icin saat verecek. Islem narkoz altinda oluyor. Uyuyup uyancaksin islem bitmis olacak :)Benim amh düşüklüğüm var bütün testleri yaptırdık raporumuz çıktı eşimde bir sorun yok ben şu an GONAL F kullanıyorum yumurta toplanacak sanırım tam bilmiyorum süreci![]()
Zaten biri sana yumurta toplama sürecini anlatmış ben ek olarak şunu söyleyebilirim daha sonra birinci yani o ,üçüncü gün ve beşinci gün embriyolar hakkında senin bilgilendirmek için laboratuvardan arayacaklarBenim amh düşüklüğüm var bütün testleri yaptırdık raporumuz çıktı eşimde bir sorun yok ben şu an GONAL F kullanıyorum yumurta toplanacak sanırım tam bilmiyorum süreci![]()
Buna cevap verebilecek biri umarım çıkar ben hiç devlette yaptırmadım direk özelde başladımMerhaba arkadaşlar tüp bebek tedavisi devlette ne kadar fark çıkıyor yaptıran var mı bu ay olmazsa önümüzdeki ay tüp bebeğe geçeceğiz
17 bin küsür transfer öncesi veriliyor embriyolar dondurulacaksa embriyo başına bin TL veriliyorMerhaba arkadaşlar tüp bebek tedavisi devlette ne kadar fark çıkıyor yaptıran var mı bu ay olmazsa önümüzdeki ay tüp bebeğe geçeceğiz
Ben bu süreci hiç böyle bilmiyordum çok teşekkür ederim canımEvet gonalf ile yumurtalarini buyutmeye başlayacaksın, bunun yaninda cetrotide kullanmaya başlayacaksın yumurtalar esit buyuyup catlama olmasin diye. Doktorun yeterli olgunluga ulastigini gorunce ovitrelle ile şu saatte catlat diyecek. 36 saat sonra yumurtlarini toplamak icin saat verecek. Islem narkoz altinda oluyor. Uyuyup uyancaksin islem bitmis olacak :)
Eşinde aynı gün spermiogram vericek
Taze transfer olmazsa kaç gün sonra oluyor ben bu kısmı da bilmiyorum ya olmazsa diye çok stres yapıyorum korkuyorum çünkü baya düşük amh ya sonra olmazsa diye işim içimi yiyorZaten biri sana yumurta toplama sürecini anlatmış ben ek olarak şunu söyleyebilirim daha sonra birinci yani o ,üçüncü gün ve beşinci gün embriyolar hakkında senin bilgilendirmek için laboratuvardan arayacaklar
Kaç tanesi derlendi kaç tanesi kaçıncı güne geldi hani bunlar hakkında bilgi verecekler daha sonra durumuna göre taze transfer veya dondurulmuş transfer olup olmayacağı karar verilir
Transfer zamanı da hazırlık durumu kişiye göre değişiyor benim ilk transferimde ikinci transferiimin hazırlığı farklıydı mesela iğne kullandım ikisinde de bazı vitaminler ve ilaçlar kullandım transfer süresince test gününe kadar da kullanıyorsun sonucuna göre tekrar doktorun devam et veya bırak diyebiliyor şöyle söyleyeyim embriyo kalitesi elbette çok önemli ama 5aa olup tutmayan kimyasal olan da var en düşük kalite ile hamile kalıp doğum yapan da her şey nasip sakın bunları kafana takma sen sürecine odaklan sakın stres yapma ilaclarini saati saatine kullan özellikle transfer zamanında toplama işlemi sırasında da çok önemli her şeyin saatinde olması
Transfer işlemi 5 dakika sürüyor zaten anestezi almıyorsun çoğunlukla almaya da gerek yok bu anı görmen en güzel duygu umarım senin tedavin de pozitif sonuçlanır ve evladini sağlıkla kucağına alman nasip olur
Transfer olduğun zaman tekrar istediğini sorabilirsin beslenme çok önemli bu arada hem yumurta iğnesi kullanırken kalite açısından hem de transfer zamanı ve bebeğin tutulması açısından
Daha fazla olur diye düşündüm ben buna da şükür17 bin küsür transfer öncesi veriliyor embriyolar dondurulacaksa embriyo başına bin TL veriliyor
Bende öyle düşünmüştüm çok şükür zora sokacak bir mevla çıkmadı 2 hafta öncesinde yatırdık bizDaha fazla olur diye düşündüm ben buna da şükür
2 adet dönemi rahim dinlendirme süreci oluyor. Sonra duruma göre doktorla adet işe görüşmeye başlayıp planlama oluyor zaten doktor duruma göre yumurta toplama işleminden sonra seninle görüşüp sana anlatacak durumu.Taze transfer olmazsa kaç gün sonra oluyor ben bu kısmı da bilmiyorum ya olmazsa diye çok stres yapıyorum korkuyorum çünkü baya düşük amh ya sonra olmazsa diye işim içimi yiyorinşallah pozitif haberler alırım yazarım hemen
![]()
15-20 dk sürüyor hafif anestezi alıyorsunMerhaba, yumurta toplama sürecini anlatırmısınız. Bn ankara şehir hastanesinde yaptıracağım bana 1 gün öncesinde yatış olacak dendi. Bu beni tedirgin etti. Özel merkezlerde yatış duymadım hiç, neden yatış isteniyor? Opu sonrası günlük hayata devam edebiliyormuyum kanama ağrı oluyor mu? Şimdiden teşekkürler
İnşallah sonucumuz da güzel olur canımBende öyle düşünmüştüm çok şükür zora sokacak bir mevla çıkmadı 2 hafta öncesinde yatırdık biz
İnşallah hemen olur uzun sürmez ben o bekleme süresinden endişeleniyorum süreç tamamlansın istiyorum2 adet dönemi rahim dinlendirme süreci oluyor. Sonra duruma göre doktorla adet işe görüşmeye başlayıp planlama oluyor zaten doktor duruma göre yumurta toplama işleminden sonra seninle görüşüp sana anlatacak durumu.
İğne başlamışsın yumurta sayısını görürsün söyler doktor zaten muayeneler de
İnşallah hayırlıyla saglikli bir şekilde kucağımıza alırızİnşallah sonucumuz da güzel olur canım
Öyle düşünme,benim hemen olmadı 2 sinde de ama şükür 2.de oldu.İnşallah hemen olur uzun sürmez ben o bekleme süresinden endişeleniyorum süreç tamamlansın istiyorum
Evet evett bilgi verebilirim bende transfer sürecine geldim rahim dinlendirme yapıyoruz şuan 2 aylık bakalım öncelikle hayırlı olsun inşallah çok güzel sonuçlar alacağın bi tedavi olur senin içinKızlar merhaba, bu ay tüp bebek tedavisine başladım süreç hakkında bilgisi olanlar anlatabilir mi ?![]()