• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebeğe başlayabilirmiyiz?

mehtaperkan

Hoşgeldin Elif Nil'im
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
673
16
118
47
Düzce
Merhaba arkadaşlar. 32 aylık evliyiz 1.5 yıldırda bebek istiyoruz geçen sene eşime yapılan tahlillerde sperm sayımız 225.000 ve morfoloji %5 ti. Bu hafta yaptırdığımız tahlilde is 2 hareketli spermimiz bulundu. Sayımız 1 yıl içinde çok fazla düştü tüp bebek tedavisi için bu şartlar altında da 3 yıl evli olma zorunluluğu var mı biliyor musunuz?. Aşılama yada yumurtlama takibi falan yaptırmadık, doktor gereksiz gördü. Bilgi verrseniz sevinirim. Teşekkürler.

3 yıllık evli olmasınnnn...benimde raporum hazırdı tüm tahliller dr.un imzası dahiii ama 3 yıllık evli olmadığım için kullanamadım.....

3 yıl evli olma zorunluluğu ,aşılama yaptırma gibi olayları tüp bebek raporu çıkartmak için istiyorlar ...zaten o raporunda astarı yüzünden pahalıya geliyor diyorlar...ben hiç çıkartmadım ve direk tüp bebeğe karar verdik...hayırlısıyla başla derim çünkü aşılamayla şansın çok az ama tüp bebekte %60-70 lerden bahsediyorlar...umarım herşey gönlünce olur

Merhaba arkadaşlar. 32 aylık evliyiz 1.5 yıldırda bebek istiyoruz geçen sene eşime yapılan tahlillerde sperm sayımız 225.000 ve morfoloji %5 ti. Bu hafta yaptırdığımız tahlilde is 2 hareketli spermimiz bulundu. Sayımız 1 yıl içinde çok fazla düştü tüp bebek tedavisi için bu şartlar altında da 3 yıl evli olma zorunluluğu var mı biliyor musunuz?. Aşılama yada yumurtlama takibi falan yaptırmadık, doktor gereksiz gördü. Bilgi verrseniz sevinirim. Teşekkürler.

canım ben 6 yıllık evliyim rapor aldık ama hiç beklemiyordum aşılama raporu vereceğiz dediler raporu almaya gittiğimde tüp bebek raporu çıktığını öğrendim benimde erkek faktörüydü eşim gitti ilk önce rapor verdiler sonra ben o raporla kadın doğuma gittim araştırma bile yapmadılar daha önce yaptırdığım tahlillerime bile göz ucuyla baktılar sonrada heyete girdi. Neyse çenem düştü rapor için yaşı 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olması
Nüfusa kayıtlı çocuk bulunmaması ( bu evlilik veya çiftlerden herhangi birinin önceki evlilikleri)
En az 3 yıllık evlilik süresi
olması gerekiyor benim bildiğim.

kızlarr zaten aşılama şansı yokkk...benim eşimde 1 milyon sperm varr ve direk tüpe geçtikk ve şuan raporum elimdeee.....ilkindee raporsuzz yaptım ama 2.denememi raporla yapıcam inşşşş

Arkadaşlar benim kafam karıştı!!!. okuldan bir öğretmen arkadaşım 2.5 yıllık evli ve sebepsiz infertilite teşhisi koyuldu. Hiç aşılama olmadı sadece 1 kere yumurta takibi yapıldı. Geçen hafta Gata ya muayeneye gitti eşiyle (eşi astsubay) Ve doktor raporu hemen veririz tüp bebeğe başlayalım hemen demiş. Anlamadım hani 3 yıl şartı vardı? hani sebepsizlerde tüp bebekten önce aşılama zorunluydu? Askeriyede farklı şartlar mı var? Kafam karıştı...

Arkadaşlar benim kafam karıştı!!!. okuldan bir öğretmen arkadaşım 2.5 yıllık evli ve sebepsiz infertilite teşhisi koyuldu. Hiç aşılama olmadı sadece 1 kere yumurta takibi yapıldı. Geçen hafta Gata ya muayeneye gitti eşiyle (eşi astsubay) Ve doktor raporu hemen veririz tüp bebeğe başlayalım hemen demiş. Anlamadım hani 3 yıl şartı vardı? hani sebepsizlerde tüp bebekten önce aşılama zorunluydu? Askeriyede farklı şartlar mı var? Kafam karıştı...

canım bi çok merkez aşılama yapılmış gibi gösteriyor. 3 yıl mevzusuna gelince heyette zaten üç doktor oluyor biri seni sevk eden kadın doğumcu diğeri heyetteki kadın doğumcu diğeri heyetteki ürolog üç kişi yetiyor rapor almana. arkadaşın onu ayarlamış. bana da aşılamayı yapmış gibi gösteririrz dediler ben zaten bizim spermimiz 2 milyon dedim. o nedenle koymadılar. yani yapılabilecek şeyler bunlar. senin evliliğin 1,5 yıl biraz erken risk ister herkes yapmaz gibime geliyor. 2 haftada raporum çıktı. allah kolaylık versin canım valla bu işler çok zor. allah yar ve yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Back