• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm dersaneler kapansın.

mybeans

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2007
213
7
621
Çanakkale
Arkadaşlar hep merak ediyorum bu dersaneler niye var, okul var, öğrenci var, öğretmen var.
Ama sonuç; okulda öğrenemeyip, dersaneye para veren öğrenciler.
Gelelim sebeplere;
Bugün 75 kişilik sınıflarımdan birinde ders anlattım, yine. 10 kişi ders dinliyor. Diğerlerinin umurunda bile değil. Gürültü ediyor. Ders işlenmesine izin vermiyor. Aralarında defteri, kalemi olmayan bile var. Okuma yazma bilmeyen, dört işlem bile yapamayan bu öğrencilerle 10 tane pırlanta gibi çocuk aynı sınıfta aynı sıralarda. Sonuç bu 10 öğrenci, evet anlatılanı anlıyor ama dersin yarısı, zaten 65 kişiyi susturmakla, dört işlem anlatmakla geçtiği için yarım yamalak öğreniyorlar. Yani düşük seviyeli ve gürültülü çocuklar yüzünden kapasitelerinin altında kalıyorlar.
Dersaneye gitmek zorunda kalıyorlar.
Öğrenci dersaneye başvurduğunda sınava alınır, kendi seviyesindeki öğrencilerle aynı sınıfta olur. onlara uygun seviyede ve hızda ders anlatılır. 20 kişilik sınıfları vardır. Gürültü olmaz. Okumaya niyeti omayan, sorunlu öğrenci bulunmaz buralarda. Hepsi ders dinler öğrenmeye çalışır. Amaçları var.
Bizde ise hangi birine göre ders anlatayım, iyisi, kötüsü, okumaya niyetlisi, zorunlu okula geleni aynı sınıfta.
Bir de dersane öğretmenleri eleştirir bizi öğretemiyoruz diye. Sanki onlar Harvard mezunu, ancak velileri kandırır onlar. Dersanede 3 yıl çalıştım, derste ses yok, dinliyor soru çözüyor, tabii ki öğrenecek. O zaman öğretebiliyordum da şimdi mi yapamıyorum.. Bana verin o, 20 kişilik okumaya niyetli çocuğu öğretmezsem namerdim.

haklısınız.Bir de öğrenci dersanedeki öğretmenleri çok daha bilgili sanıyor,önemsiyor,biz dersteyken malesef aynı özeni bizlere göstermiyor.Zaten dersanlere genelde istekli çocuklar gidiyor,mevcut da az olunca illa ki öğrenme gerçekleşiyor.

ben de biraz dersanede çalıştım. sınıflar 18 - 20 kişilikti. gürültü sorunu minimumdu. (1 sınıf hariç, onlar da ana babasının zorlamasıyla gelenlerdi)
evet bazı öğrencilerin akademik başarısı düşük olabilir okulda.
ama bence asıl sorun düşük notları olan öğrencilerin aynı sınıfta bulunması değil. sınıfta haddinden fazla öğrenci olması.
75 kişilik sınıfta 40 dk derste nasıl yetişebilirsiniz ki?
haklısınız...

bu biraz zor canım dersanelerin kapanması.......senin öğrencilerinin başarısızlığı tamamen mevcudun haddinden fazla olmasından kaynaklanıyor senin sorunun dersanlerle bi alaksı yok yani ayrıca kendi öğretmenlerini daha çok kaale alıyorlar merak etmeyin dersane hocalarını abi abla olarak görüyorlar onların işi daha zor emin olun...........

Sizin değindiğiniz konu biraz daha farklı ve hak veriyorum ama ben de mesleğe yeni başlamış bir dershane öğretmeni olarak bir kaç görüşümü yazayım istedim.
Dershane öğretmenleri sırtını devlet kapısına dayamış değiller ve özel sektörde kendini geliştirmeyip iyi olmayana iş yok. Bu yüzden iyi dershanelerin hocaları, çoğu okul öğretmenlerinden daha fedakar ve hırslı oluyorlar. Dershanecilik artık fazlasıyla gelişmiş ve yayılmış bir sektör, Türkiye'de böyle bir eğitim sistemi olduğu sürece de maalesef çocuklar eğitimlerine devam edebilmek için dershanelere mecburlar.

Son düzenleme:
nutelisa çok teşekkürler. üzülerek gördüm ki maalesef arkadaşlarımız bilinçsizce dershanede çalışan öğretmenlere yüklemiş eğitim sisteminin suçunu :(
1)bir kere asla zayıf ve pasif olamazsın her yıl notlarını ve kendini yenilemek zorundasın ki kimseden geri kalmayasın..
2)akıllı davranmak zorundasın çünkü ayağını kaydırmak isteyenler olbilir..
3)öğrencilerle iyi geçinmek iyi geçinirken de sözünü dinletmek zorundasın ki öğrenci seni sevsin ve dinlesin..
4)velilerle iyi geçinmek zorundasın ki çocuğunu seneye yine dershanemize kaydetsin..
5)devlet öğretmenin yanına veli geldiğinde rahatlıkla başından savarken dershane öğretmeni 5 dakikalık tenefüsünü bile çoğu zaman veliye ayırır..
6)evet sınıf 20 kişidir ama günde 10 saat derse girer soru çözümüne katılır..
7)piyasadaki bütün kitapları çözmek zorundadır..
8)ders bitince dershanede kalıp arama yapmak zorundadır
9)çocukların sınav sonuçlarıyla birebir ilgilenmek çocuğun başarısını takip etmek zorundadır
ve daha sayamayacağım birçok nedenden dolayı dershane öğretmeni her zaman daha dinç dinamik ve kendini geliştirmiş vaziyette çıkar öğrencinin karşısına çünkü o sırtını devlete dayayamamıştır bir türlü:1:

merak etmeyin sevgili devlette çalışan arkadaşlarım atamalar bu aralar çok iyi yapılıyor dershanelerde çalışmak istemeyen öğretmen arkadaşlarımız devlete geçmek için can atıyor onlar okulları doldurunca hiç dershane tecrübesi olmayanların vay haline ezip geçecekler sizi gibi geliyor bana çünkü onlar çok çalışmaya alışıklar :66::66::66:

Bu konunun senin çalışma şartlarınla ne ilgisi var. Ben sizin gibi öğretmenleri hiç anlamıyorum. Her fırsatta ne zor şartlarda çalıştıklarını yazıp duruyorlar. Konuyla ilgili olsa da
olmasa da. Dersane öğretmenini eleştiren tek bir ifade yok benim yazımda. Onlarca arkadaşım var dersanede çalışan. "Bilinçsizce dershanede çalışan öğretmenlere yüklemişim eğitim sisteminin suçunu." Bilinçsiz olan sensin daha okuduğunu anlayamıyorsun. Bu sistemin böyle olmasıyla öğretmenin ne alakası var.
Çocuklara eğitim veremediğimi çünkü kalabalık olduklarını söylüyorum. Öğrenciler sınıf kalabalık olduğu için iyi eğitim alamıyor, bu sebeple dersaneye gitmek zorunda kalıyor diyorum. Gayette manyıklı bir şikayet. Madem eğitim parasız niye dersaneye gitsin.
Bir de velilerin bilmediği bir durum var MEB ve ÖSYM farklı kurumlar. Okullar MEB in programlarını uygular kitaplarını okutur. MEB programlarının amacı deneylerle etkinliklerle yaptırarak öğretmek. Açın okul ve dersane kitaplarını karşılaştırın isterseniz. Ama sınıflar çok kalabalık malzeme de eksik olunca deneyerek yaptırmak mümkün olmuyor. Sistem işlemiyor yani. Test tekniğini istemiyor MEB.O kitaplardan soru çözmemiz bile yasak sınıflarda. Ama ÖSYM test tekniğiyle öğrenci seçiyor. Test tekniği nerede var dersanede. Çocuk okulda farklı, dersanede farklı sistemlerle ders işliyor. ÖSYM ve MEB işbirliği olsun bizim programlarda test tekniğine uygun hazırlansın, sınıflar 30 kişilik olsun, okula kayıt olan öğrenciler seviyelerine uygun sınıflara yerleşsin. Benim dersaneye gidemeyen öğrencilerim de sınavı kazanır.
Dersaneler öğrencilerle çok iyi geçinir. Ama sadece aidat verebilenlerle. Dersaneye gidemeyen çalışkan zeki öğrenciler ne olacak. Tek düşündükleri para ve başarılı öğrenciler sayesinde yapacakları reklam. O başarılı öğrencileri de biz yetiştirip gönderiyoruz onlara. Dersaneler ise onları iyi, orta, kötü diye gruplandırıp test tekniğiyle sınava hazırlıyor.

Dersanede çalışmak senin tercihin. Niye benimle karşılaştırıyorsun kendini. Memnun değilsen arkadaşların gibi gir KPSS ye devlet memur ol. Benim devlet memuru olmam senden kötü olduğumu göstermez. KPSS de başarılı olduğumu gösterir.
Geçen sene dersanede çalışmış bir çok öğretmen katıldı aramıza KPSS de çok iyi puan almışlar. Çoğu derslerde birakın hders anlatmayı hakimiyet kurmakta zorlanıyor. Depresyona gireni bile var. Alışmış sessiz sakin iyi aile çocuklarıyla ders işlemeye, test çözmeye. Benim branştan da dersanede 8 yıl çalışmış bir bayan arkadaş geldi katıldı aramıza. 60 kişilik sınıfta ders anlatınca şok geçirdi. Sınıfta hakimiyet kurmakta zorlandı. Şu sıralar derse girip anlatmak bile istemiyor. Sınıfta bir öğrenci arka plandan resmini çekip arkadaşlarıyla eğlendiği için de kendisi dersanedeki öğrencilerini özlediğini söylüyor. Valla beni ezip geçebileceğini zannetmiyorum. Çünkü her türlü öğrenciye alışığım ben. Allah tan sizin zihniyetinizde olan bir insan değil. Birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Her neyse amacım bu değildi aslında. Parası olan olmayan her çocuk özel ilgiyi alakayı hak ediyor. Dersaneye gidecek parası olmayan çalışkan öğrencilerle kim ilgilenecek. 70 kişilik sınıfta ders anlatan ben mi? Yapamıyorum .

Son düzenleme:
Bir de dersane öğretmenleri eleştirir bizi öğretemiyoruz diye. Sanki onlar Harvard mezunu, ancak velileri kandırır onlar. Dersanede 3 yıl çalıştım, derste ses yok, dinliyor soru çözüyor, tabii ki öğrenecek. O zaman öğretebiliyordum da şimdi mi yapamıyorum.. Bana verin o, 20 kişilik okumaya niyetli çocuğu öğretmezsem namerdim.

bak canın bu senin yazın ben ne okuduğumu çok iyi bilen kendini yetiştirmiş kaliteli bir öğretmenim :))) bizi velileri kandırmakla bile suçlamışsın daha ne olsun bence dönüp yazını bir kez daha oku. evet ben devlet memuru olmak istemiyorum çünkü orada köreleceğimi düşünüyorum tıpkı birçok öğretmen arkadaşımın köreldiği gibi..

üstelik artık derhane lüks değil gtr anadoluya senelik beş yüz bine öğrenci kaydediyorlar bu lüks mü yani, paralı eğitim mi?

bu arada sana bi tavsiye mesela 70 kişilk bi sınıfın varsa normal ders dışında böl öğrencilerini dörde beşe her gün bu gruplara ekstra çalıştırma yap kimse sana bişey demez emin ol seni takdir bile ederler çok vaktini almaz merak etme.. günde 4 saat derse giriyorsan 1 saaate ek çalışma yap hem sen gelişirsin hem çocuk senin fadakarlığını görür seni sever sınıfta kontrolü daha rahat sağlarsın.. her şeyden maddi karşılık beklemeyen biraz da elinizi taşın altına siz koyun bi şeyler yapmaya çalışın.

ben burda kendi şartlarımdan bahsettim tepki göstermişsin bak sende sınıfını kontrol edememekten bahsediyosun.. sen de kendi şartlarından şikayetçisin yani canım biraz mantıklı ol derim ben..

kesinlikle ve kesinlikle görüşlerimin arkasındayım.. lütfen devlet öğretmenleri halinden hiç şikayet etmesin ve sıkıntıdan dershanen öğretmenlerine saldırmasın evet sistemi eleştir ama bize saldırma çünkü biz de hayatımızı devam ettirmeye çalışan sizin öğretmen arkadaşlarınızız tek farkımız biz daha çok çalışıyoruz ve kendimizi yenileyerek geliştirerek bu çarkta dönmeye çalışıyoruz yatmıyoruz yani :1::1::1:

dersane öğretmenleri 4 senelik müfredatı bi senede anlatabilirken biz yorulduk diyen yine okul öğretmenleri oluyor, okul öğretmenleri çocuklar bişeyi anlamadığında kendiniz araştırın bakın üniversitede anlatır gecerler buna hazırlıklı olun diye başından savarken, dersane öğretmeni tenefüste bile çözülemeyen soruları çözüyor. okul öğretmenin yaptığıysa en fazla gelecek derste konuyu özetleyerek tekrar etmek olabilir ki bunu bile yapmıyo bi çoğu. dersane öğretmeni sözlüden düşük vermekle kimseyi tehdit etmiyo, bu yüzden dersaneden soğutmuyo. ikinci dönem boyunca haftanın 7 günü çalışıyo bir çoğu, eşlerinin izin günü genelde pazar oldugu için görüşemiyolar bile, bi aile yaşantıları yok, gece yarısına kadar da evde soru yazıyorlar üstelik. sizin öğrencileriniz hafta sonuda gelin hocam çözemediklerimizi sorucaz dese ne derseniz? hocam ben bu konuyu anladım ne zaman boşsunuz bana bunu anlatın dese veya? okul çıkışı kaçınız okulda 1 saat ekstradan kalıp anlatırsınız tek bi öğrenci için? şimdi hepiniz dersiniz ki yok biz okul öğretmeniyiz ama hepimizde çok ilgiliyiz. öyledir de inanırım gelip yalan söylicek haliniz yok ya, ama 3-5 öğretmenin böyle olması, genelinin umursamaz oldugu gerçeğini değiştirmiyor malesef. kadın için en ideal meslek topiğinde yazan çok öğretmen var ''tabiki öğretmenlik öğlende çıkıp keyfime bakıyorum'' dersane öğretmenleri anlaşılmayan konuları nasıl daha iyi anlatırız diye method geliştirmeye çalışırken okul öğretmenlerinin çoğu canı ne isterse onu yapıyor. kabul etmeseniz de genele bakıldıgında arada dağlar kadar fark var.
e bu yüzden de dersaneler varlığını sürdürebiliyor kolaylıkla

Son düzenleme:
ben çok uzun yazmıycam, öğretmen de değilim ama tecrübeli öğrenciyim yıllardır :D
çok iyi hatta türkiyenin en iyi sayılı devlet okullarında okudum(ortaokul-lise-üniversite-master).
ordaki öğretmenlerle dershanedeki öğretmenlerimi karşılaştırdığımda ohhoooo dünya kadar fark var kimse lafımın kusuruna bakmamalı, ama herkes kendi kusuruna dönüp bakmalı..hep demişimdir ben herşeyi dershanede öğrendim,okulda ne öğrendim hiçbir şey..bence tam tersi olsun okullar kapatılsın, dershaneler açılsın madem devlet okullarındaki öğretmenler zihniyetlerini değiştirmiyorlar , dershaneler de açıldıkça açılır..bir de şöyle bir durum var işsiz öğretmenler için de bir iş kapısı dershaneler, herkes devleti kazanamıyor..iş sahası oluyor onlar için, devlettekiler bu durumdan niye rahatsızlar anlayamadım ,onların keyifleri yerinde, kendilerini geliştirmek için ne yapıyor çoğu hiçbir şey yapmıyor..hatta bazı hocalar var her yıl aynı soruları çözüyor ezberlemişler bile artık, ya insan hiç mi kendini yenilemez, hiç mi kazandığı paranın hakkını vermek istemez..isteyen çocuğunu dershaneye verir istemeyen vermez..

Son düzenleme:
Arkadaşlar hep merak ediyorum bu dersaneler niye var, okul var, öğrenci var, öğretmen var.
Ama sonuç; okulda öğrenemeyip, dersaneye para veren öğrenciler.
Gelelim sebeplere;
Bugün 75 kişilik sınıflarımdan birinde ders anlattım, yine. 10 kişi ders dinliyor. Diğerlerinin umurunda bile değil. Gürültü ediyor. Ders işlenmesine izin vermiyor. Aralarında defteri, kalemi olmayan bile var. Okuma yazma bilmeyen, dört işlem bile yapamayan bu öğrencilerle 10 tane pırlanta gibi çocuk aynı sınıfta aynı sıralarda. Sonuç bu 10 öğrenci, evet anlatılanı anlıyor ama dersin yarısı, zaten 65 kişiyi susturmakla, dört işlem anlatmakla geçtiği için yarım yamalak öğreniyorlar. Yani düşük seviyeli ve gürültülü çocuklar yüzünden kapasitelerinin altında kalıyorlar.
Dersaneye gitmek zorunda kalıyorlar.
Öğrenci dersaneye başvurduğunda sınava alınır, kendi seviyesindeki öğrencilerle aynı sınıfta olur. onlara uygun seviyede ve hızda ders anlatılır. 20 kişilik sınıfları vardır. Gürültü olmaz. Okumaya niyeti omayan, sorunlu öğrenci bulunmaz buralarda. Hepsi ders dinler öğrenmeye çalışır. Amaçları var.
Bizde ise hangi birine göre ders anlatayım, iyisi, kötüsü, okumaya niyetlisi, zorunlu okula geleni aynı sınıfta.

bunun da devletle ve senin okulunun sistemiyle alakası var, 75 kişilik sınıf normal değil ki..öyle bir sınıf dershaneye gitse dershanede de 75 kişiden en fazla 10 kişi dersi dinler..ama benim okuduğum sınıflar hep 30 ar kişilikti, 75 kişilik bir sınıfta hiç okumadım..dershanede de 30 kişilik sınıflardaydım..kıyaslamamı da ona göre yaptım..

şunu da ilave edim tahmin edersin ki en iyi okullarda okumuş biri olarak, okulda herkes çok hırslıydı, tek çalışkan ben değildim..herkes pür dikkat sessizce dersi dinlerdi , o ortamda bile cümle kuramayan, öğretemeyen , bilgisi olmayan öğretmenler vardı..

Son düzenleme:
arkadaşlar haklı mücadelemde beni yalnız bırakmadığınız için teşekkürler :1::1:

dershaneler açık kalsın ki en azından bu kıyaslama sebebiyle okul öğretmeni arkadaşlar kendilerini geliştirsin..

ben geçen hafta öğrencilerime test dağıttım ödev olarak gitmiş okul öğretmeninden yardım almak istemiş 1-2 soru sormuş öğretmen cevaplayamamış tabi.. sonra hırs yapmış öğretmen diğerlerini de cevaplamaya çalışmış. Çocuk testin aynısını bana getirdi kontrol ettim ve bilin bakalım 15 soruluk testte kaç yanlışı çıktı ??? tam 8 tane yani yarısından fazlasını cevaplayamamış sizce de çok ilginç değil mi???

işte ben bu kast ediyorum okulda 10 yıllık 15 yıllık öğretmenler niçin yerinde sayıyor?? niçin konulara hakim değil?? devlete kapak attım anlayışı daha ne zamana kadar devam edecek arkadaşalar??? üzülüyorummmmmmmmmmmmmm:58:

dershaneler açık kalsın ki en azından bu kıyaslama sebebiyle okul öğretmeni arkadaşlar kendilerini geliştirsin..

ben geçen hafta öğrencilerime test dağıttım ödev olarak gitmiş okul öğretmeninden yardım almak istemiş 1-2 soru sormuş öğretmen cevaplayamamış tabi.. sonra hırs yapmış öğretmen diğerlerini de cevaplamaya çalışmış. Çocuk testin aynısını bana getirdi kontrol ettim ve bilin bakalım 15 soruluk testte kaç yanlışı çıktı ??? tam 8 tane yani yarısından fazlasını cevaplayamamış sizce de çok ilginç değil mi???

işte ben bu kast ediyorum okulda 10 yıllık 15 yıllık öğretmenler niçin yerinde sayıyor?? niçin konulara hakim değil?? devlete kapak attım anlayışı daha ne zamana kadar devam edecek arkadaşalar??? üzülüyorummmmmmmmmmmmmm:58:

şimdi ben dersaneye gidicek çağda falan değilim o günler çoook geride kaldı ama, yani o zamanda ben haftada 5 gün okula gidip 2 günlük tatilimi de dersanede harcamaya meraklı değildim, ama mecburdum, sınıfın 75 kişilik olmasıyla falan da alakası yokki özel okuldaydım 12 kişilikti sınıf. yine böyle yani, okul öğretmenleri hiç bir şekilde test tekniğini bilmiyo, sınavda veriyo 10 soruya 40 dakka, ooo düşüne düşüne çöz, asıl sınavda soru başına düşen ne kadar ki?
ve dersanelerin kalkması bütün okul öğretmenleri harikalar da yaratsa mümkün değil, çünkü kolejlerin müfredatı meb müfredatından farklı, çoğu daha doğru bi eğitim sistemi olan ib'yi tercih ediyo, bu yüzden diyceğim o ki kimse boşuna kendini yormasın, dersaneler kapansa nolur? herkes özel ders alır, bu da aradaki eşitsizliği daha da büyütür, özel ders ve dersane arasında fiyat bakımından ucurum var. özel ders için tercih edilenlerde tabiki dersane deneyimi olanlar olur.

evet mesleğinde yeni olanlar devlette ilk zamanlar iyi olsalar da bir süre sonra onları denetleyen birileri olmadığı için, fazla çabalamaları onlara daha fazla maaş da getirmeyeceği için, nasıl olsa işlerinden de olmayacakları için yerlerinde sayıyor ve köreliyorlar..halbuki meb veya yök onları 4-5 yılda bir sınava tabii tutsa bence çok daha iyi olur, sürekli kendilerini yenilemek zorunda kalırlar..ya bizimki gibi iyi bir okulda bile ne hocalar vardı ya, inanamazsınız bunun burda ne işi var derdiniz ve öyle dediğimiz daha bir çok hoca bir sürü iyi okullarda malesef..öğrenciler zehir gibiydi ama hocalar birşey öğretmiyordu..bir sınıfta bir tane iki tane çalışkan olur dimi normalde ama benim okuduğum okullarda düşünün herkes çok çalışkandı birbiriyle yarış halindeydi..hele ki öyle okullara öyle hocalar hiç yakışmıyor..biraz emek ve özveri vermek gerek..

Son düzenleme:

Dershane nedir? Belli hedefi olup,o hedefe doğru bilinçli ve düzenli ve takviyeli(aile) olarak bu kurumlara gelen öğrenci topluluğudur.Dershane öğrencinin bir önceki cümlemde saydıgım özellikleri yoksa her ay senetlerle taksitleri ödenen,öğrencinin o vakitlerini dışarda gezip tozmamasını sağlayan,bir ihtimal belki birşey kapar diye gönderilen sığınak gibi birşeydir.
Ayrıca konu zaten dershane.Neden hemen dershane öğretmenleri-okul öğretmenleri kıyasına gelmiş durum anlamadım hiç.Konu eğer bu kıyassa lütfen okulumuzun facia diye adlandırılan 24 kişiden oluşan 6-A sınıfımı alıp haftanın alakasız değişik saatlerine serpiştirilmiş 40 dakikadan 4 saat ders işleyip,reading parçalarını okutup,listening bölümlerini yaptırıp,kelime ezberiyle beraber grammar konularını verin ve başarı(!) grafiğini yukarı çekin herkesin huzurunda burda saygıyla eğilirim.(tabi konu dershane öğretmeni-okul öğretmeni kıyasıysa)

Dershaneye 7.sınıftan itibaren 8.sınıfta Anadolu lisesi sınavları için gittim.Lise 1 de sayısalım çok kötü oldugu için sınıfta kalmamak adına gittim.Lise 2 de öss ye hazırlık.Lise sonda yine gittim.Olmadı ya haftaiçi ya boğaziçi :)) diyerek mezun olduktan sonra 1 sene gittim.Derseniz ki şayet biz gitseydik bu kadar sene Alim olurduk.Haklısınız derim.Çünkü hiç bilinçli bir öğrenci değildim.Dershaneye sadece gitmek için gittim. Belki de babam derslerime takviye olur diye göndermek istediği için.Ama şansım mı desem belki okuldan kaptıklarımla mı bilmiyorum İzmir'in sayılı Anadolu liselerinden birinde okudum,güzel de bir üniversite kazandım ve aaa kpss dershanesini unuttum :) Ona da gittim tabii.Üniden mezun olunca 8 ay sonra da atandım.Bunları ben kendi çabam,gayretimle yaptım.Hee okulumun ve dershanemin bunda sadece takviyesi olmuştur.Yoksa tek başına ne okul başarıyı getirir ne de dershane bir okul kazandırır kişiye.

devlette öğretmenlerin kontrolü yok o yüzden iyi hocaya rastlama olasılığınız çok da yüksek değil ama dershanelerde öğretmenler özenle seçiliyor

okulun amacı öğrenciyi sınava hazırlamak diildir
sınav kazanmak eğitimin amacı diil sonucudur. okul öğretmeni konuyu anlatır neyin ne olduğunu mantığını iyicene kavrasınlar, dersler arası ilişkilendirme yapsınlar diye. dersane öğretmeni testi dayarken okul öğretmeni sınıfta kartondan prizma yaptırır alanını öğrencilerin kendisinin keşfetmelerini sağlar. zaten sbs de her sene daha önce rastanılmayan bir şekilde birkaç ilginç soru sorulur bunları da ancak konuya hakim olan öğrenciler çözer. soru tiplerini ve hepsinin çözüm yolunu ezberleyen öğrenci başarılı öğrenci diildir. araştıran soran neyin nerden geldiğini anlayan bunu ifade edebilen öğrenci başarılıdır. okul öğretmeni çocuğa bir matematik kültürü ve bakışaçısı kazandırmak zorundadır.
evet dersane öğretmeni kadar test çözmüyorum. hatta umrumda bile diil bi çok test kitabı. 8. sınıftan mezun edeceğim öğrenci üçgen çizmeyi bile bilmiyordu 80 dakkamı ayırıp hepsine çizdirdim. cebirsel ifadeler konusunda testleri çözen öğrenci gerçek sayma puluyla karşılaşınca nasıl işlem yapacağını bilemedi. bundan dolayı test kitaplarını taramak yerine matematik eğitimi ile ilgili kitapları okuyorum öğretim metodlarını araştırıyorum.
öyle bi anlatılmış ki yani okul öğretmenleri yatıyo dersane öğretmenleri çalışıyo die gerçekten çok şaşırdım...

sınıf öğretmeniyim ve meslekte 10. yılım ... tabiri caizse köpekler gibi çalışıyorum okul 3 te bitiyor ve ben saat 4 e kadar okulda öğrencilerim sınavlarda 2 soru fazla çözsünler diye kurs yapıyorum (onlardan para almadan) eve varışım 4 çeyrek ve 4 buçuk arası... yemekten sonra oturuyorum öğrencilerim için testler, etkinlikler hazırlıyorum ve saat 11 e doğru 3 yaşındaki kızım koltukta sızıyor onu yatağına koyuyor tekrar bilgisayarın başına ... artı yapmak zorunda olduğumuz bir sürü lüzumsuz evrak işleri de cabası... bunu sadece ben değil çalıştığım okuldaki öğretmenlerin neredeyse tamamı yapıyor...
burada dersane öğrt. kaka, meb öğrt. iyi veya meb öğrt. kaka, ders. öğrt. iyi diye bir kıyaslama yapılmasını çooook yanlış buluyorum. dershanede çalışan arkadaşlarımdan da biliyorum onların işi de kesinlikle kolay değil... onların en büyük avantajı karşılarında öğrenmeye gerçekten istekli bir grubun olması , bizim karşımızda mecburi eğitimin zorla okula gönderdiği istekli, isteksiz karma bir öğrenci grubu ..
tüm öğretmen arkadaşlarımdan ricam lütfen şu kıyaslamadan vazgeçin... hepimiz emek harcıyoruz ve emeğe saygı lütfen.....

Son düzenleme:
Back