tükeniyorum sanırım ..bana bir çare gösterin :(

toprak-35

Kun fe yekun..
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2015
2.898
2.661
133
selamlar
nerden başlayacağım bilmiyorum çok daraldım içimi dökmek istiyorum derdimi anlatabileceğim bir arkadaşım bile yok
ben 24 yaşındayım evliyim eşimle birbirimizi çok seviyoruz
ama mutlu değiliz
evlendiğimizden beri aksilikler peşimizi bırakmadı önce vajinismustum 4 sene çok zor zamanlar geçirdik eşimle
kimseye anlatamadık tabi . yendim çok şükür şimdi çocuk istiyoruz ama nasib olmadı
bu yüzdende kendimi kötü hissediyorum arkadaşlarımın hep çocukları oldu yanlarına gittiğimde kötü oluyorum ama dışıma yansıtmıyorum
bizde annelik babalık duygusunu tadıcakmıyız acaba birgün
evimiz çok sessiz Allah'ım nasib etse hayırlısıyla doldursalar evin içini şöyle ..
şükredin çocuğu olan kardeşlerim yokluğu çok zor Allah'ım bana ve isteyen herkese nasib etsin inşallah
eşim bazı işlere atıldı dolandırıldık hep 3 defa hemde ..
tam bişeyleri düzeltmeye çalışıyoruz yeni bişey çıkıyo hiç düzelmiyo
inanın 3 aydır pazara çıkmıyoruz kendimize giyim almayız öyle çok mecbur kalmadıkça dışarı eğlenmeye gezmeye çıkmayız ama yine toparlanamıyoruz hep aynı gidiyo anlamıyorum
eşimin ailesiylede sorunlar yaşıyoruz alt üst oturuyoruz evime kimseyi çağıramıyorum onlar yüzünden
kim gelse evimin içindeki sorunlarımızı anlatıyolar misafirlerimizin yanında hep bizi küçük düşürmeye çalışıyolar
hayattan bıktım inanın ..
insanlardan kaçıyorum artık kimseyle iletişim kuramaz oldum eşimle bile anlaşmazlıklar yaşamaya başladık oda benim gibi hiç birşeyden zevk almamaya başladı
o kadar doluyum ki dokunsalar ağlayacağım
şu an kendi evimizde oturuyoruz ama çevresi çok kötü komşuluk yok başka bir yere taşınsak belki düzelecek herşey ama ozaman benimde çalışmam gerekiyor eşimde çalışmamı istemiyor çocuk istediğimiz için hamile kaldığında ne yapacağız kirada zorlanırız diye istemiyor
akrabalarımla bile aram bozuk kimseye bişey demiyorum arkasından kötü laf etmiyorum ama hep onların yüzüme gülüp arkamdan konuştuğunu duydum hep kimseye güvenim kalmadı artık ölmek yok olup gitmek istiyorum
kaynanam cinnet geçirtti kaç defa
sinir sistemim çöktü şimdi en küçük birşeyde ağlar oldum halbuki bekarken çok zor ağlayan biriydim
aile içindede bana ciddi bir şey anlattıklarında istem dışı gülme geliyor kendimi tutamıyorum annemle eşimle konuşurken çok oluyor ne yapacağım bilmiyorum ..duygu durum bozukluğu oldu saırım bende ..
bir bebeğimiz olsa belki herşey değişecek bizi hayata bağlayacak ama ondanda ümidim kalmadı artık
hep olumsuz düşünür oldum sanki hep böyle gidecekmiş herşey
mutsuzum ne olursunuz bana bir çare gösterin
karışık anlattım biraz kusura bakmayın arkadaşlar uzun oldu hakkınızı helal edin

Son düzenleme:
Oncelikle Allah yardimciniz olsun. Anladigim kadariyla sorunlarinizin ana kaynagini maddiyat olusturuyor. Onu cozseniz buyuk bir kismi cozulecek gibi, en azindan cocuk meselesi. Ama benim anlamadigim bir insan en fazla bir defa dolandirilabilir bence, uc defa dolandirilacak kadar gozu kapali mi giriyor islere? Ayrica calismanizi neden istemiyor? Maddiyati gectim sizin bu ruh halinden uzaklasmaniz, farkli birseyler yapmaniz lazim. Kendi iyiliginiz icin calismaniz lazim. Zaten esinizin ailesinden uzaklassaniz kafaniz baya rahatlayacak gibi.

Ben esinizi cok hatali buldum. Sizin ne halde oldugunuzu gormuyor mu?

teşekkür ederim canım aminn..
kaç defa söyledim gidelim işe gireyim diye ama istemiyor
yakın arkadaşlarıyla ortak işlere girmişti onlar tarafından dolandırıldık yanlış tanımış demekki insanları kendisi gibi sanmasından kanaklanıyo
olan bana oldu işte herşeyden kaçar oldum kimse bilmiyor evin içinde ne çektiğimi ..kendi anneme bile anlatamıyorum sıkıntılarımı anlatsam çözüm bulmak yerine ayrılmamı isteyecek eşimden biliyorum ..
seninde bebeğin hayırlı olsun canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Öncelikle bebek için acele etmeyin lütfen, daha 24 yaşındaymışsınız. Önünüzde bebek sahibi olabileceğiniz uzun yıllar var.

Ben olsam eşimi ikna edip bebeği biraz erteler, bir işe girerdim. "İzin vermiyor" demeyin, yeterince bastırmıyorsunuz demek ki. Ekonomik durumunuzu düzelttiğinizde düşünürsünüz bebeği hem. Ayrıca işe girerseniz eşinizin ailesi dışındaki ortamlara da girip kafa dağıtacağınız için oturduğunuz ev bu kadar gözünüze batmaz. Gün içinde evde olmayınca kiraya çıkmaya gerek kalmaz, daha kolay toparlanırsınız.

Size bu kadar kötülükler yapmış adamların sözünü hala neden dinliyorsunuz? Hadi boşanmıyorsunuz bari rest çekin.

Çalışmaktan başka çaren yok. Çalışmak para kazanmak, kendine güveni gelmek, sosyalleşmektir.

Çocuğun olsa çok mu mutlu olacaksın pazara bile gidemediğin yokluğun içinde?

tipik bir hep karnım doysun hem pastam dursun vakası
hem pazara gidelim, ihtiyaçlarımız alalım ama hem eşim çalıştırmıyor çalışamam

öyle şey olmaz bebeği olup çalışan milyonlarca anne nasıl çalışıyor? ayrıca bence siz çocuk için acele etmeyin daha 24 yaşındasınız üstelik vajinismus yaşamışsınız daha doğru düzgün bir cinsellik görmüş geçirmiş değilsiniz, neyin acelesi bu?

hamile kalırsan ne olacak diye işe girmemek nedir? işler sıra sıra mı? hamile kalınca olmazsa çıkarsınız önce bir girin hele. işe girin, istediğiniz gibi bir semte taşının bir çevre edinin, kafanız bi rahatlasın, kendinize güveniniz gelsin, şu sıkıntılarınız bi azalsın. çocuğu yine yaparsınız. sanki çocuk olunca herşey güllük gülistanlık olacak.

Tamam da bir değil iki değil tam üç kez dolandırılmak ne demek? Saçma geldi bana.

Senin yaşadıklarının yarısını yaşamış biri olarak sabretmeni tavsiye ederim.Akıl herşeyden önemli geri gelmiyor .Biz eşimle 2 yıl çok uğraştık sonra 3.tüp bebek denemsinde tuttu 32 yaşında anne oldum hem de ikiz annesi.Benim kv anlayışlı ve akıllı insandı bişey demezdi olur der dururdu.Ben de senin gibi umudumu tam yitirecekken hamile kaldım.Allah tan ümit kesilmez bebeğinin olacağı tarih belli o yüzden bunu Allahtan başka kimse bilemez namaz kıl ve bol dua et.Tedaviye başla inşallah daha yaşiın inanılmaz genç ya 24 yaşında bn üniversite okuyordum.Bnce kendine bir uğraş hobi bul.İstanbuldaysan ismek kurslarına falan yazılmanı tavsiye ederim.hem kafa dağıtırsın hem de kendini dinlememiş olursun

Yasadiginiz kosullari iyilestirmeden bebek sahibi olmak iyi bir fikir mi? Bebek olunca ihtiyaclarini karsilamak icin esinizin anlasamadiginiz ailesine muhtac olacaksiniz. Ustelik esinizle de ciddi sorunlariniz var belli ki. Benim bu forumda cok rastladigim bir sey bu. Insanlar bebek olunca evlilikler duzelecek, anlayissiz esler bir anda degisecek saniyor. Daha yasiniz cok genc. Once kendinizi ve evliliginizi duzene koyun bence.

Merhaba canım sorun bebek konusu olunca yazmadan edemiyorum.
Doktora gittiniz mi öncelikle ne kadar süredir bebek istiyorsunuz.
Maddiyat kötü diyorsunuz ama bebek olmuyorsa doktora gidip tahlil test vs yaptırmaniz gerek.
Bunlar da arti masraf demek.
Kaynana konusuna gelince eğer ki sizi cok strese sokuyor sa canım bebek de zor olur en büyük etken stresi tahminimce mesela şu an oturduğunuz Evin kiraya verip başka bir yerde kirada oturabilirsiniz maddi açıdan sıkışmamiş olursunuz .
Psikolojiniz de kötü destek almanız şart.

Bebek sahibi olmadan önce şu içinde bulunduğunuz durumları düzeltmeniz gerekiyor. Yaşın daha çok genç bence bebek sahibi olmayı ertele. Bir işe gir. Biraz birikim yap. Kndine gelirsin başka insanlarla muhattap olursun. İş ilk önceliğin olsun canım. Sonra ne gerekiyorsa yaparsınız Allah'ın izniyle bebeğinizi kucağınıza aldınız mı ohh miss. Ama siz mutsuzsunuz. Kv ile ilgili problemleriniz var. Oturduğunuz muhiti sevmiyorsunuz. Maddi problemleriniz ciddi boyutlarda. Eşin daha düzen tutturamamışken, sorumluluklarını tam yerine getiremiyorken, bu sıkıntılı hayata seni işe girdirmeyerek daha çok seni mahkum ediyorken nasıl baba olmasını bekleyeceksin???

Imtihamdir hersey sabredin biraz inananin donem.donem.oluyor herkesle araniz bozulur kimse anlamaz maddi.manevi sıkisirsiniz ama bunlar gecici ve Bazen ser gorduklerimiz bizim.icin hayirli.olabilir belki suan bebek icin dogru zaman degildir biraz kendinizi toparlamaniz lazim ona odaklanmayin herseyin vakti ve takdiri vardir Allaha cc guvenin

Bence çocuk için geç değil.. Çok uzun yılların var. Tek yapman gereken kafana çocuk konusunu çok takmamak. Taktıkça olmadığını söylüyor doktorlar. Ayrıca çalışmanı tavsiye ederim. Hem para kazanırsın hem kafanı dağıtırsın...

çocuk için daha yaşınız çok genç. bence maddi sorunlarınızı halletmeden çocuk yapmasanız daha iyi. bu yaşadığınız kötü duruma onu da ortak etmeyin.
kocanız bir izin vermez, iki izin vermez. ay sonunda o parayı yiyince bi tatlı gelir ki çalışmanız sormayın gitsin.
hemen bir iş bulun. küçük büyük demeyin. dönem çok kötü. akmasa da damlar. hem kv den de uzaklaşır, kafanızı dağıtırsınız. kendinize gelirsiniz, birikim yapar sonra doğurursunuz. çocuk işi oyun değil. geleceğini hazırlamak lazım.

bir erkek mutsuz kadına tahammül edemez. siz siz olun mutsuzluğunuzu devamlı dile getirip eşinize yansıtmayın evliliğiniz de zarar görür. ayrıca çocuk olayına psikolojik olarak odaklanırsanız zor çocuk sahibi olursunuz. öncelikle kendinizi psikolojik olarak bu konuda rahatlatmalısınız.
sizin arkanızdan konuşanlar varsa da bırakın konuşsunlar hatta siz daha çok mutlu olun ve mutlu görünün ki onlar da akıllansınlar. kimseye paye vermeyin. siz eşinizle ilgilenin şu kötü durumdan çıkmak için bir iki değişiklik yapın eşinize süpriz hazırlayın yemek yapın mumlarla süsleyin evinizi inanın böyle şeyler sizi de eşinizi de mutlu edecektir ve eğer sağlıkla ilgili bir sorun yoksa çocuğunuzun olmasına da yarar sağlar. biz gün geldi eşim çalışamadı iş bulamadı tek maaşla hatta 1000tl gibi bi parayla geçindik ve inanın böyle hoş muhabbetler güzel anılarla mutluluklar besleniyor. ben de üzülüyordum ediyordum ama bunu eşime devamlı yansıtmadım ona hep çok şükür bu halimize dedim ..

Senin yerinde olsam dinlemez çalışırdım.
Daha pazar ihtiyacına bile yetemeyen bir koca var ortada.
Eşin çok haksız.
En kötü tarafı da kv ile altlı üstlü oturmak.
Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…