merhaba arkadaşlar.aynı konuyu yanlışlıkla sadece naci beyin ilgilendiği burun estetiği yerine açmışım. dooktor bey henüz bir şey yazmamış. sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim. konuya gelcek olursam. 11 kasımda istanbulda özel bir hastaneye septum deviasyon ve rinoplasti amelyatı oldum. dün doktor alçıyı çıkarttığıda bir şok geçirdim. burnumun üst tarafında sanki eskiden kalma bir yamukluk var gibiydi. psikolojim çok bozuldu. ne hayellerle girmiştim o ameliyata. doktor burnumun çok şiş olduğunu söyledi şişlik geçer gibilerinden birşeyler söyledi ama inanmıyorum geçiceğine. daha önce bu durumla karşılaşan arkadaşlar var mıydı ? geçme olasılığı nedir.? 3 tür masaj yapmamı söyledi doktor bunlar işe yarar mı acaba ? nolur bile arkadaşlar yardımcı olsun.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
tugceciks Burun Estetiği Ameliyatı
- Konu Sahibi tugceciks
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 25 Şubat 2009
- 1.214
- 8
- 158
- 25 Şubat 2009
- 1.214
- 8
- 158
canım şimdi nasıl bi bozukluktan bahsediyorsun bilmiyorum ama zaten daha çok yeni 2 ayı doldurunca endişelenmeye başlarsın ve zaten burun 6-12 ayda kendini toparlar o yüzden rica ediyorum sakin ol..benim kemik biraz sağa doğru yatkın ama elimle masaj yaparkende belli sol taraf şiş... yanii zaman canım az bişe daha düzeldi ve eminim düzelicek zamanla.. istersen doktorunla da görüş
- 25 Şubat 2009
- 1.214
- 8
- 158
Henüz çoook erken..Benim burnum alçıdan çıktığından komple sola, yani deviasyonun olduğu tarafa doğruydu...Yamuk değildi, burnun kendisi düzdü; ama işte sanki sol yana yakın yapılmış gibiydi...
Bir de deliklerim farklıydı...
Şu anda hala bile çok şiş olduğunda sola doğru gibi görünüyor...Yani endişelenme...
Ha ancak, burun ameliyatı komplikasyon riski yüksek bir ameliyat. Burunda eğrilik de kalabiliyor bazen...Ama başka sorun yoksa çok küçük bir ikinci operasyonla hafif deformiteler düzeltilebiliyor...
Sen şimdilik rahat ol yani=)
Bir de deliklerim farklıydı...
Şu anda hala bile çok şiş olduğunda sola doğru gibi görünüyor...Yani endişelenme...
Ha ancak, burun ameliyatı komplikasyon riski yüksek bir ameliyat. Burunda eğrilik de kalabiliyor bazen...Ama başka sorun yoksa çok küçük bir ikinci operasyonla hafif deformiteler düzeltilebiliyor...
Sen şimdilik rahat ol yani=)
dün doktoru aradm konuştum. yamuluyo yaa dedim. doktor bana güldü. cumartesi gel bi bakalım dedi. inş. bu zamanları gülerek hatırlarım. çünkü ameliyattan önce psikolojik olarak burnmun düzeleceğine kesin gözüyle bakıp kendimi ona göre hazırlıyordum. yarın doktora içimi dökücem baya bi. inş benim duymak istediğim şeyleri söyler ve bende mutlu olmaya başlarım. sizinde verdiğiniz moralle ümitleniyorum. sadece bende olmuyo bu olay sonuçta. ve düzelebiliyo. hadi hayırlısı bakalım. çok teşekkür ederim kızlar verdiğiniz moral için :)
dün doktoru aradm konuştum. yamuluyo yaa dedim. doktor bana güldü. cumartesi gel bi bakalım dedi. inş. bu zamanları gülerek hatırlarım. çünkü ameliyattan önce psikolojik olarak burnmun düzeleceğine kesin gözüyle bakıp kendimi ona göre hazırlıyordum. yarın doktora içimi dökücem baya bi. inş benim duymak istediğim şeyleri söyler ve bende mutlu olmaya başlarım. sizinde verdiğiniz moralle ümitleniyorum. sadece bende olmuyo bu olay sonuçta. ve düzelebiliyo. hadi hayırlısı bakalım. çok teşekkür ederim kızlar verdiğiniz moral için :)
Bir tavsiyem daha olacak sana, 10 saniyeden çok aynaya bakam ve binlerce fotoğraf çekme=)...Ben takmıştım fotoğrafa, çekip çekip ağlıyordum; sen sakın yapma...
Allah çaresiz dert vermesin...Ooldu da yamuk kaldı biraz, ikinci küçük bir operasyonla düzeltir dokorun...O da olmadı, en kötü -tabii ki istemeyiz hiçbirimiz ve insan o üzüntüyü yaşarken bunları düşünemiyor ama- küçücük bir kusur kalmış olur...
Ne ameliyatlar oluyor insanlar...İçini ferah tut o yüzden olur mu?
Bir de benim de doktorum ne dersem gülüyor...Kızamıyorum hiç, nasıl kibar ve iyi; ama böyle her şeye gülünce de dert anlatmak çok zor oluyor:S
İnşallah yarın anlatabilirsin derdini, ben ne zaman gitsem, planladıklarımı diyemeden geri geliyorum=)
- 25 Şubat 2009
- 1.214
- 8
- 158
Bir tavsiyem daha olacak sana, 10 saniyeden çok aynaya bakam ve binlerce fotoğraf çekme=)...Ben takmıştım fotoğrafa, çekip çekip ağlıyordum; sen sakın yapma...
Allah çaresiz dert vermesin...Ooldu da yamuk kaldı biraz, ikinci küçük bir operasyonla düzeltir dokorun...O da olmadı, en kötü -tabii ki istemeyiz hiçbirimiz ve insan o üzüntüyü yaşarken bunları düşünemiyor ama- küçücük bir kusur kalmış olur...
Ne ameliyatlar oluyor insanlar...İçini ferah tut o yüzden olur mu?
Bir de benim de doktorum ne dersem gülüyor...Kızamıyorum hiç, nasıl kibar ve iyi; ama böyle her şeye gülünce de dert anlatmak çok zor oluyor:S
İnşallah yarın anlatabilirsin derdini, ben ne zaman gitsem, planladıklarımı diyemeden geri geliyorum=)
o dediklerni yaptım bile :) hemde defalarca...
doktora gitmeden önce bin türlü şey sorcam diye gidiyorum oraya gidince hepsini unutuyorum bende..
Allaha şükürler olsun ki sakat değiliz bişey değiliz. ne insanlar ameliyat oluyor. hayatları pahasına. biz para veriyoruzda zevkine yaptırıyoruz yine beğenmiyoruz.
inş düzelir ya. düzelmezsede dünyanın sonu değil ya.
o dediklerni yaptım bile :) hemde defalarca...
doktora gitmeden önce bin türlü şey sorcam diye gidiyorum oraya gidince hepsini unutuyorum bende..
Allaha şükürler olsun ki sakat değiliz bişey değiliz. ne insanlar ameliyat oluyor. hayatları pahasına. biz para veriyoruzda zevkine yaptırıyoruz yine beğenmiyoruz.
inş düzelir ya. düzelmezsede dünyanın sonu değil ya.
Kesinlikle öyle...İnsan olmuşken, bu kadar eziyet çekmişken en iyisi olsun istiyor; ama bazı şeyler de insanın elinde değil; hatta bazen doktorun da elinde değil...
Ben de bazen çok üzülüyorum şurası şöyle burası böyle diye, sonra senin gibi sakat olanları, hasta olanları düşünüyorum ve çok kızıyorum kendime...Ve biraz da şımarıklık olarak görüyorum yaptıklarımı...
Ama senin biraz daha süren var..Henüz yeni ameliyat olduğun için, psikolojinin bu şekilde etkilenmesi çok normal...
- 11 Nisan 2009
- 4.068
- 683
- 123
arkadaşlar bugn doktora gittim ve bana burnumun tam olarak düzelmiceğini söyledi. kalem gibi dümdüz olmayacak ama minimum düzeyde bir eğrilik kalıcak şekilde masaj yapmamı söyledi. yaptğım masajlarda burnuma çok bastırmamı söyledi. örnek olarak bana yaptı ve o kadar bastırdıki elleri titredi resmen. gözümden yaş geldi. her saat başı yapmamı söylei bu masajı. yamuk olan tarafın tersine doğru şiddetli bi şekilde bastırmak. nasıl bir masaj ki bu ? canım acıyo yaparken.. ameliyat olduğuma olacağıma pişman oldum. zaten yamuklukta geçmicekmiş. pff
- 11 Nisan 2009
- 4.068
- 683
- 123
evet dürüst ama işinide keşke aynı ölçüde yapsaydıda düz çıksaydı burnum. masajlarımı düzenli olarak her saat başı yapıyorum. eğer bir düzelme veya dahada kötüleşme olursa sizlere bildireceğim. artık doktorla konuştuktan sonra ümidim kalmadı. kendimi buna alıştırmaya çalışıyorum
evet dürüst ama işinide keşke aynı ölçüde yapsaydıda düz çıksaydı burnum. masajlarımı düzenli olarak her saat başı yapıyorum. eğer bir düzelme veya dahada kötüleşme olursa sizlere bildireceğim. artık doktorla konuştuktan sonra ümidim kalmadı. kendimi buna alıştırmaya çalışıyorum
Canım geçmiş olsun, çok üzüldüm...Belki şişliklerin indikten sonra küçük bir operasyonla düzelmesi mümkün olur...Şimdiden üzülme ve doktorun ne diyorsa yap..Benim de masajım var; açıkçası ben bir faydasını görmedim. Ama günde 3 dk. benimki, seninki baya fazlaymış..
Bir de benimki baş parmağım ve işaret parmağımla burnuma bastırmak şeklinde...Seninki nasıl? Ben 1. aydan sonra başlamıştım masaja.
Böyle aksaklıklar maalesef olabiliyor ve bu da birçok kişinin başına geliyor...
Üzme kendini, sabırdan başka çare yok..
nasıl oluyormuş öyle yamuk kalacakmış öyle şeymi olur,sen neden estteik oldun düz bir burnun olsun diye lafa bak yamuk kalacakmış burun beceremiyorsa baştan söyleseydi sende ameliyat olmazdın bence hakkını ara doktordan korkma,yamuk bir burun istemediğini söyle ,ameliyat olma amacının yamukluğu düzeltilmesi için olduğunu söyle gerekirse sesini yükselterek,kimbilir ameliyat öncesi sana neler söylemiştir,burnun dümdüz olucak diye konuş bol şanslar