Tüberöz Meme

Arkadaşlar ben de 2 doğum yaptım, ve memelerimin tübüler/tüberöz olduklarından şüpheleniyorum. Yani daha önce evet küçüklerdi ama yine de bu kahverengi kısımları genişti sadece. Doğum ve emzirmeden sonra sarkma da oldu , iyice kötüleşti görüntüleri. Ben de bi dr.a muayene olup ameliyat düşünüyorum.
Ama şunu söylemeliyim ki 2 çocuğumda da o kadar bol sütüm oldu ki , hiç endişelenmeyin o konuda. Hatta 2.oğlumu 3yaşına kdr emzirdim, zor bıraktırdım

Ayy inşallah benim de öyle olur.Şu an tek isteğim bebeğimi emzirebilmek görüntünün bir çaresi var sonuçta.Siz o süreci geçirmişsiniz ne güzel.Benim sarkık ya da asimetrik değil meme başında fıtıklaşma da yok aerola da normal sayılabilecek ölçüde ama küçük ve konik.Yuvarlak değil üçgenimsi yani.Hamile halimle 75b anca doluyo o kadar küçük tabi sırttan olmaz şu an.Sırtım ve göğüs kafesim de geniş aslında.İki minik topçuk var o kadar.

Benim eşim de hiç şikayet etmedi ama ben ondan çok kendim için istiyorum.Eşimden başkası görmeyecek ama ben hep kendimde bir eksiklik hissettim bu konuda o yüzden olmak isterim.Süt konusunda ise ameliyat sıkıntı olabilirmiş.O yüzden 2. çocuktan sonra düşünmenizde fayda var.

Olur merak etmeyin sütüm olmazmı ki acaba diye düşünmeyin bol bol emzirin, bol bol su için, bebekle ten temasını eksik etmeyin, yeter
Ben sadece şeklinden ötürü yakın arkadaşlarımın yanında dahi emzirmekte çekiniyordum, örte örte emzirmeye çalışıyordum. Sadece dezavantajı o oldu bana.
Benim de kahverengi kısımları sadece normelden çok az daha büyüktü, ama hamilelik ve emzirmeden sonra iyice genişledi. Benim de sizin gibi 75b, hatta 70a idi hamileliğimde bile son aylarda evet memeler de bi tık büyüdü ama emzirme sonra balon gibi söndü ve sarktı, hatta resmen ikiye katlanmş gibi bi görünüm aldı yani benimkiler emzirme sonucu felaket oldular, belki herkeste olmayabilir. Annem 4 çocuk sahibi ve 70in üzerinde yaşı, hala taş gibi memeleri.
Ama dediğinz gibi çözümü olan bir durum.

Ayy vallahi nasıl moral oldu anlatamam.Benim gibi olup emzirenlerin olduğunu bilmek iyi geldi.Günlerdir bebiş için çeşitli hazırlıklar yapıyoruz.En ufak ayrıntıyı bile düşünürken anne sütünden mahrum kalma ihtimali beni çok üzmüştü.Tabi başka sebeplerden de alamayabilir ama benimle alakalı fiziksel bir durum olunca ister istemez kendimi kötü hissettim.Biz de de herkesin memişi güzeldir annemin kız kardeşimin ölçüler yerinde Bir ben böyle Siz de sarkık olmasına üzülmeyin emzirenlerin genelde öyle ablamın mesela çok güzeldi memişleri ama çocuklardan sonra onun da sarktı.Bu arada ben de milletin yanında nasıl emziririm bilmem,hele kayınvalidem çok dikkatli En çok o bana sıkıntı olacak

Hiiiç başka sebeplerden dahi olsa emzirememe ihtimalini düşünmeyin. Bebek de siz de çıplak olup göğsünüze yatırın, sizin kokunuzu alsın, uyusun, oynaşsın, illa emmesi lazım değil her gün mutlaka yapın bunu. Tabi oda sıcaklığını ayarlayın, en önemli etken bu, ten teması.
Yeme içme süt arttırmaz, siz normal beslenmenizi yapın yeter. Ve sık sık meme verin emsin. Emdikçe süt dolacak memeler, artacak süt miktarı zamanla. Çünkü memedeki süt olayı arz talep olayı gibi, süt bittikçe anında süt üretiyor vücut. İlk zamanlar bebeği uykudan uyandırmak gerek, en geç 2saatte bir uyandırıp gece gündüz emzirmeye çalışkn mutlaka. Ve emzik biberon vermeyin kesinlkle. Memeden uzaklaşırsa sebep biberon ya da emziktir. Siz çalışıyorsanz ya da dışarı çıkacaksanız da sütü sağın, kaşıkla versinler.
Ben 2.oğlumu 26 haftalıkken doğum yaptım, doktorumuz bu şekilde memeye alışmasını sağladı ve dediğm gibi 3 yıl emdi sıpa

Milletin yanında emzirme konusu iseeeee, benimkileri kayınvalidem görmüştü, "ay benmkiler hiç böyle değildi sanırım hamilelikten oldu dedim, inşllh geçer " dedim
Başkalarının yanında da örtü kullanabilirsinz, ya da evde iseniz başka odaya geçebilirsinz, kimisi emzirmek sadece bebek ve anne arasında olmalıdır diyip yalnız kalmak istiyor. Böyle bir sebep sunarak kaçabilirsinz

Çok teşekkür ederim,tüm tavsiyelerinizi uygulayacağım İnşallah ben de sıkıntı yaşamam,sizin gibi emzirebilirim.Öyle olursa sonucu burdan yazacağım benim gibi olanlara moral olur.

Bu arada geçen gün birazcık kolostrum geldi tek göğüsten umarım bu sütün geleceğine dair bir gelişmedir.Birazcık umutlandırdı beni

Bu arada geçen gün birazcık kolostrum geldi tek göğüsten umarım bu sütün geleceğine dair bir gelişmedir.Birazcık umutlandırdı beni
Masallahh Aman sıkmayın ama göğüsünüzü.Bu arada ameliyat oldum mentor damla ile ekstra Dikleştirme olmadan inşallah şekil şu an için gayet iyi

Yok sıkmıyorum,son haftalar Allah korusun Sizin adınıza çoook sevindim.Hem geçmiş olsun,hem de hayırlı olsun Nasıl geçti süreç, çok zor oldu mu?Tübüler meme ameliyatları daha zor oluyor diyorlardı.

Benim başlangıç tübülerdi ,ondan ek bir işlem olmadı,bantlar kesildi tabi yani meme gelişimini etkileyen baskılayan bantlar,benim kas üstü ama öyle süperim.olmadi ama öyle yatak döşek yatmak da olmadı sadece 2 gün yattım diğer günler oturur pozisyonda idi bugün 6.gun otururken daha rahatım,ama direnler çıkınca diren yerlerim açıyor tabi dikişden ziyade.Ama ağrı kesici içmiyorum öyle yerimde duramayacağım ağrım olmadı,ama hiçbir iş yapmıyorum ,doktorum ilk hafta evde yürü ,otur dedi hiç iş yapma dedi

Yerinizde olmak isterdim doğrusu Zorlu süreçleri atlattınız ne güzel.İnşallah sonuç da istediğiniz gibi olur çekilen tüm sıkıntıların karşılığını alırsınız.Tübüler başlangıç seviye olduğu neye göre anlaşılıyor?

Bende forumda olan birçok kişi için aynı şeyi düşündüm aylarca ne güzel atlattıar diye.İnsallah canım ya.Doktorum söyledi başlangıç seviyesi diye.

Merhabalar,
Benim de aynı sorunum var. Herkes gibi memelerim küçük ve sarkık diye doktora muayeneye gitmiştim, tübüler memeye sahip olduğumu öğrendim 35 yaşında iken. O zaman kızım 2 yaşındaydı, şimdi 1 yaşında bir oğlum var. Başka çocuk planlamıyoruz. Öncelikle hiç endişe etmeyin. Kızımı 2 yaşına kadar gayet yeterli şekilde emzirdim. Oğlum hala emiyor. Emzirme dönemi bitince bu olayı çözmek aklımda. Çünkü ikinci emzirmeden sonra resmen memelerim eridi ve çok sarktı. Ameliyat olan arkadaşlarım gerçekten çok zor mu göze almaya değer mi? Kayseri'de yaşıyorum yaşadığım yerde özellikle bu işle ilgilenen plastik cerrah yok. Bir de çocuklarım çok küçük kucağa alma iş yapma vs. gibi durumlar beni düşündürüyor. Ameliyat olan arkadaşlar ne önerirsiniz?

Çocuklar size bağımlı ise,size yardımcı olacak biri varsa olabilir.Yoksa zor olur,açıdan ziyade bir süre ağırlık kaldırmak yasak olacağı için.Sizin ileri derece tübüler mi,ekstra bir uzmanlık alanı gerekmeyebilir

Ben de 2 sene önce öğrendim.Bir sıkıntı olduğunun hep farkındaydım zaten ama asıl olayı çözmemi sağlayan üniversitede bir arkadaşımın senin memelerin keçi memesi gibi demesiyle oldu.Zaten hep saklardım ama eğildiğimde açılmış sanırım.Çok utanmış ve üzülmüştüm ama zaten o dönem sorunu çözecek maddi durumum falan da yoktu üstüne düşmedim hala küçük memem var sanıyordum.Sonra ara ara silikon olayını düşündüm emzirme sırasında sıkıntı olmasın diye yine erteledim.Yıllar sonra çocuk sahibi olmayı düşündüğümüz dönemde arkadaşın dediği tabiri araştırdım ve acı gerçekle karşılaştım. Tüberoz meme deformitesi keçi memesi sendromu diye bir şeymiş gerçekten üstelik normal ameliyattan farklıymış daha zormuş vs. vs. çok üzüldüm ama bebek istediğimiz için meseleyi yine erteledim.Ve yine tesadüfen hamilelik döneminde emzirmeye engel olabileceğini öğrendim.İnşallah sıkıntı yaşamam sizin gibi ama benim dokum çok az sarkacak kadar bile yok o yüzden çok umutlu değilim şimdi ilk 6 ay emzirsem bile yeter diyorum.Çocuklardan sonra ben de bir doktora görünmeyi düşünüyorum küçük olsalar bile bakacak birini ayarlayıp bu durumumdan kurtulmak istiyorum.Yıllardır beni üzen bir durum inşallah çözerim.İnsallah siz de istediğiniz sonuca ulaşırsınız gerçekten çok zor bi durum tüberoz meme Yaşamayan bilemez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…