İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Tüberküloz

Seenayy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2019
28
5
86
29
Hanımlar merhaba kan tahlili sonucum da doktor tüberküloz pozitifsin verem Savaş dispanserine gitmelisin dedi gittim ordakilerde sonucuma bakıp bu test senin şuan verem olduğun anlamına gelmiyor kanda bu bakteri ile eşleşmiş ama şuan hala aktif tüberküloz olduğun anlamına gelmez dedi 3 gün sabah aç karna balgam testi istedi ama bende de balgam yok dedim öyleyse hastanede doktora göndeririz onlar alır dedi bugün biraz oldu gibi ama bu test sonucu da internette en erken 2haftaya çıkar yazıyor bilgisi olan varmı kızlar biraz korku var bende uzun süren tedavi ve kızım var onunla nasıl olacak sonuçta bulasıcı hastalık cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Siz kan tahlili mi yoksa tüberkülin deri testi mi yaptırdınız?? Yani cildinizde kabacık oluşturan bir test var, o mu yapıldı?

Siz kan tahlili mi yoksa tüberkülin deri testi mi yaptırdınız?? Yani cildinizde kabacık oluşturan bir test var, o mu yapıldı?
Zira tbc tanısı kültürle, pcr ile beya balgamda basilin gösterilmesiyle konur. Kanda tbc nasıl bakıldı ki? Kültür yapılmadıysa yani biraz zor, bilemedim.

Allahım acil şifalar versin inşallah.

Zira tbc tanısı kültürle, pcr ile beya balgamda basilin gösterilmesiyle konur. Kanda tbc nasıl bakıldı ki? Kültür yapılmadıysa yani biraz zor, bilemedim.
Otrera hanım size mesaj atmaya çalıştım ama mesaj yollanmıyor sanırım. Alakasız olcak ama size kendimle ilgili bir soru soracağım. Ben 9 temmuzda tetanos aşısı oldum ayağıma paslı zımba teli girdiği için. Kanama falan olmadı ama tel içeri girdi, riske atmak istemedim. İnternette bir ay sonra ikinci dozu olmam gerektiği yazıyor ama aşıyı yapan doktor öyle bir uyarıda bulunmadı. Dahiliye doktorum da çok büyük bir yara açılmadıysa tek doz yeterli dedi. Ama emin olamadım ben. 9 ağustosta ikinci dozu olmalı mıyım sizce?

Normal hemogram tahlili değil laboratuvar a gitti bu kan tahlili 3 güne çıktı sonucu deri testi istedi ama gidemedim o sıra cuma günü balgam ile belli olur dediler verem Savaşdaki doktor

Quarantine TB gold yazıyor testin ismi 3 gün laboratuvar da bakıliyormuş onun sonucunda pozitif yazıyor

Zira tbc tanısı kültürle, pcr ile beya balgamda basilin gösterilmesiyle konur. Kanda tbc nasıl bakıldı ki? Kültür yapılmadıysa yani biraz zor, bilemedim
Korkmak için çok erken. Bu mikrobun vucudunuzda bulunması hasta olduğunuz anlamına gelmez. Pek çok kişi farkında olmadan bu mikrobu taşıyor zaten

Allahım acil şifalar versin inşallah.
Çok teşekkür ederim

Quarantine TB gold yazıyor testin ismi 3 gün laboratuvar da bakıliyormuş onun sonucunda pozitif yazıyor
İnterferon gama salınım testi yapılmış, tbc tanısında en güvenilir tetkiklerdendir. Pozitif olması sizin hayatınızda herhangi bir dönemde tbc ile karşılaşmış ve hala vücudunuzda olduğunu gösterir. Ama hastalığın aktif mi yoksa sessiz/latent fazda olup olmadığını söylemez. Yani sadece basil ile temasınızın olduğunu gösterir.

Bundan sonra yapılacak işlem, hastalık aktif mi yoksa latent mi onu belirlemek. Bu yüzden de balgam örneği vermeniz şart. Ona göre tedavi başlanacak çünkü

Peki diyelim ki şimdi negatif çıkarsa 1 yıl sonra pozitif çıkabilir mi?

Merhaba benimde abime teşhis konuldu veremis kan kusuyor nolur bilgisi olan yazsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…