• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endokrinoloji Tsh yüksekligi haşimato

Bende hasimatoyum ve troiditim var.Mesela annemde hasimato ama onun troiditi yok.Aile hekimim korkma herkeste olabilir çoğu troidit olduğunu bilmeden yaşıyor dedi.Bu konuda ilaç düzeni ve düzenli kan ultrason takibi önemliymis.Ultrason sonucumda troidit ve lenf nodlarını gösteriyor başka bişey yazmıyor.Dedigim gibi çok aklına takiliyorsa aile hekimin ilgiliyse ona bile sorabilirsin ilk bilgilendirmeyi yapsın sana ama sonraki süreçte iyi ilgili bir doktor bul canim
Merhaba bendede tiroidit var çare buldunuz mu boynumda sürekli baskı var

bende ilk duyduğumda korkmuştum hatta nette araştırmıştım sonra demiştim hatta ben bu siteden bu konu ile ilgili cevap vereceğim soranlara arada açar bakarım bu hastalık ismi ile olan başlıklara neyse kısaca anlatayım ben 3 yıllık evli idim çocuk düşünmemiştik sonra başa bir şey için kan tahlili verdiğimde tsh değerim çok aşırı düşük çıkınca gittim dr orda sintigrafi falan çektiler sonrası düşük olan tsh 34 lere falan çıktı ama anti tpolar 1000 üstü idi ozaman bana haşimato dediler rahatsızlığın adını, bende demiştim dr çocuk olması engelmi nette engel yazıyor diye dr demişti bu tsh değeri ile gebe kalamazsın kalsanda düşük olur ama değerlerini en az 2,5 indirmemiz gerekiyor inince gebe kalırsın demişti kısa süre için tsh değerim düştü ve ben korunmayı bıraktıktan kısa süre sonra gebe kaldım yanlış hatılamıyorsam 3 ay falandı ama o dönem tsh 2 lerde tpolar 1000 yukarı idi yani tpolar gebe kalmaya engel olmadı , 2 . bebeğimde de tsh 1,5 larda tpolar yine çok yüksekti kafanıza takmayın stres yapmayın ilac değerini ayarlamak zaman içinde olacaktır mesela bana ilk 100 mg verdiler sonra fazla geldi 0,75 düşürdüler şimdi mesela hafta içiyorum hafta sonu içmiyorum öyle ayarladık başka sorunuz varsa cevaplayabilceğim yardımcı olurum
Merhaba lütfen banada yardımcı olun bendede haşhimato ve tiroidit sar boynumda sürekli baskı sizede de okuyor muydu bu

Merhaba Tiroidit tiroid bezinin iltihaplanması demişti doktorum ve sadece aspirin vermişti bunun için.Zaman zaman olur,benim bir kaç Ottoimmün hastalığım daha var o yüzden bu basit kalıyor yanında,bazen bir kaç yerde iltihaplanma oluyor( eklem tutulumu,sedef romatizması gibi) o zaman kortizon kullanıyorum.Tiroidit olduğumda boğazımda gözle görülür bir şişlik oluyor,dış yüzeyde kızarıklık,boynuma vuran bir ağrı.Hatta o şişlik nodül sanılabiliyor ilk başta
Kulağa yayılan bir Ağrı’da oluyor mu

Back