• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endokrinoloji Tsh yüksekligi haşimato

Merhaba arkadaşlar inşallah konum taşınmaz burası aktif diye burdan paylaşıp fikir almak istedim anlayışınız için teşekkür ederim , okuyup değer verip okuyucak olanlarda teşekkür Ler
Kardeşim 24 yaşında bu gün TSh hormonu 100 cikdi , hemen bir endekroloji Dr na muaneye gittik , bakıldı küçük nodüller gördüğünü söyledi yarın ayrıntılı ultrason cekilcek ömrü boyunca da bir ilaç yemesi gerektiğini söyledi bu hastalığa sahip olup çocuk sahibi olan var mı acaba ve nasıl bir hastalık Google'dan okudum bir şeyler ama hiç kafam almıyor yaşayıp deneyimlerinizden bahsederseniz çok mutlu olurum.
Haşimato hipotiroidi yapar ama , aslında sık görülen bir hastalıktır. Hormon replasmanı ve düzgün bir yaşam tarzı ile hemen daima normal bir hayat sürerler. Ama haşimatosu olanlarda genelde 2. Bir otoimmün hastalık çıkma ihtimali de fazladır. O yüzden kontrollerine mutlaka düzenli gitsin kardeşiniz.

Bu hastalik oturup uzulecek bir hastalik degil hamdolsunki bende hasimatoyum iki oglum var yillardir ilac kullaniyorum bazen tahlil yapip baktiririm bukadar

Merhaba arkadaşlar inşallah konum taşınmaz burası aktif diye burdan paylaşıp fikir almak istedim anlayışınız için teşekkür ederim , okuyup değer verip okuyucak olanlarda teşekkür Ler
Kardeşim 24 yaşında bu gün TSh hormonu 100 cikdi , hemen bir endekroloji Dr na muaneye gittik , bakıldı küçük nodüller gördüğünü söyledi yarın ayrıntılı ultrason cekilcek ömrü boyunca da bir ilaç yemesi gerektiğini söyledi bu hastalığa sahip olup çocuk sahibi olan var mı acaba ve nasıl bir hastalık Google'dan okudum bir şeyler ama hiç kafam almıyor yaşayıp deneyimlerinizden bahsederseniz çok mutlu olurum.
Sağlığımı etkilemiyor ilacı 1 saat önce alın, zararlı yiyecekleri var onları tüketmemeye dikkat edin ama alerji gibi kaçmaya gerek yok az ve nadir tüketilse zararı dokunmaz, destek olan iyi gelen bitkiler de var semiz otu örneğin bunlarla düşürülüyor. Kısırlık konusunda da bir bilgim ve ilgim yok.

Allah razı olsun teşekkür ederim , kardeşim çok genç ve nişanlı çok üzülüyoruz inanın ki
Uzulecek birsey yok kafaniza takmayin.Troit hormonunu disaridan takviye alacak o haplarla.Bende 10 yildir haşimatoyum hayatima bir eksisi yok.Sadece hamile kalacagi zaman ilaclarini ayarlar sanirim doktoru.

Bende de hashimoto tiroiditi var. Ilac kullanıyorum. 38 yaşında karar verir vermez hamile kaldım. 2 düşüğum var ama kan pıhtılaşma bozukluğundan. 3.hamileliğimde oğlusumu kucağıma aldım. Ama hamilelikte ilaca doz ayarlaması yapılmalı. Instagramda çok iyi fonksiyonel tıp uzmanları var, kardeşiniz onları okusun bilgilensin bol bol, kilosuna dikkat etsin. IF yöntemiyle kilo vermek mümkün oluyor bence.

Sıkıntı olacak bir hastalık değil düzenli ilaç kullanıyorum bende şu an hamileyim canınızı sıkmayın bende de nodüller var sadece takıp edilmesi gerekiyor
Ay kır çok sevindim. Bende bebekten pek fırsat bulup giremiyorum foruma. Allah tamamını erdirsin. Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🙏🏻
Haşimato hipotiroidi yapar ama , aslında sık görülen bir hastalıktır. Hormon replasmanı ve düzgün bir yaşam tarzı ile hemen daima normal bir hayat sürerler. Ama haşimatosu olanlarda genelde 2. Bir otoimmün hastalık çıkma ihtimali de fazladır. O yüzden kontrollerine mutlaka düzenli gitsin kardeşiniz.
forumun bitanecik doktoru gelmiş 😍 valla gözümüz yollarda kaldı ❤️
Konu sahibi bende lise çağlarımdan beri tiroidten muzdariptim. Önce hipotiroidti. İlaç kullandım. Sonra bir yas döneminde zehirli guatr oldu. O daha tehlikeliydi. Çok şükür atlattım. Sonra haşimato oldum. Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok.

bende haşimato hastasiyim, haşimato hastaligi bagisiklik sisteminin bilinmeyen bir sebepten tiroid bezlerini tehlike olarak algilayip tiroid bezlerine saldirmasi sonucu ortaya cikar.
çocuk olayi şoyle gebe kalmayı düşündügunde endokrinoloji dr ile gorusmesi gerekiyor kontrollerle hamile kalmasi gerekiyor.
eger tiroidleri duzene sokulmadan hamile kalirsa bebekte sorun olabiliyor.
gebelikteki zorlugunu bilmiyorum, benim dogumdan sonra degisti tiroidlerim.
Bende de var 2 senedir iltihap var dedi tiroidit deniyormus baya endişelendim ama haplarını duzenli kullanmak yetiyor dendi ama hala endişelerim devam ediyor sizin bu konuda bilginiz var mı acaba yaşayanlardan arayistayim açıkçası

13 yaşından beri hashimatom var,tüp bebekle çocuk sahibi oldum.Kardeşinizin değeri çok yüksek şu anda muhtemelen Tiroidit olmuştur( Tiroid bezi iltihabı) korkacak bir durum değil merak etmeyin.Hashimato, Ottoimmün bir hastalıktır,bir çok sıkıntıyı peşinden sürükler( D vitamini eksikliği,CRP yüksekliği,romatoid artirid,sedef,diyabet) Beslenme düzeni şok önemli ve düzenli ilaç alımı.İllaki kısırlık olacak diye bir durum söz konusu değil ama görülebilir.Allah çaresiz dert vermesin,tüp bebek gibi çok başarılı tedaviler var.Kaçınılmaz son kilo alımıdır,bu yüzden kısa bir süre önce tüp mide ameliyatı oldum.kilo vermem o kadar zordu ki.
Bende de troidit varmış bu konuda sizden bilgi alabilir miyim acaba? Şuan bunu sorabilecek biri çıktı diye sevindim acikcasi

merhaba, üzülecek bir hastalık değil ben10 yıldır bunun ilacını kullanıyorum her sabah kalktığımda öncelik ilacımı içer güne öyle başlıyorum, sosyal hayatımı hiç etkilemedi hayatta o kadar çok çaresiz hastalık var ki bu hiç bişey değil yani minik bir hap işi çözüyor. İki tanede çocuğum var, anti tpo 1000 den yukarı çıkıyor halen daha ilaç ile birlikte tsh değerim düzeldi

Bende de var 2 senedir iltihap var dedi tiroidit deniyormus baya endişelendim ama haplarını duzenli kullanmak yetiyor dendi ama hala endişelerim devam ediyor sizin bu konuda bilginiz var mı acaba yaşayanlardan arayistayim açıkçası
ilaclari kullandiginizda tiroidler normal seviyesine iniyor ama daha ilerideki sureci bilemiyorum acikcasi

13 yaşından beri hashimatom var,tüp bebekle çocuk sahibi oldum.Kardeşinizin değeri çok yüksek şu anda muhtemelen Tiroidit olmuştur( Tiroid bezi iltihabı) korkacak bir durum değil merak etmeyin.Hashimato, Ottoimmün bir hastalıktır,bir çok sıkıntıyı peşinden sürükler( D vitamini eksikliği,CRP yüksekliği,romatoid artirid,sedef,diyabet) Beslenme düzeni şok önemli ve düzenli ilaç alımı.İllaki kısırlık olacak diye bir durum söz konusu değil ama görülebilir.Allah çaresiz dert vermesin,tüp bebek gibi çok başarılı tedaviler var.Kaçınılmaz son kilo alımıdır,bu yüzden kısa bir süre önce tüp mide ameliyatı oldum.kilo vermem o kadar zordu ki.
tup mide ameliyatini vucut kitle indexi astigi icin yani sartlari sagladiginiz icin mi yaptilar yoksa bu hastalikta yapilabiliyomu kilo varsa indekslere bakilmadan

Arkadaşlar tesekur ederim yorumlarınıza kız kardesimin bu gün ultrosyonuda cikdi nodüller de sıkıntı yok dendi ama yüksek demiş 200 çıkmış tsh bu gün arayıp tekrardan çağırmış böbrek üstü bezlerinede bakicaz demişler. Allah razi için yardımcı olup yaşayan var mı

merhaba, üzülecek bir hastalık değil ben10 yıldır bunun ilacını kullanıyorum her sabah kalktığımda öncelik ilacımı içer güne öyle başlıyorum, sosyal hayatımı hiç etkilemedi hayatta o kadar çok çaresiz hastalık var ki bu hiç bişey değil yani minik bir hap işi çözüyor. İki tanede çocuğum var, anti tpo 1000 den yukarı çıkıyor halen daha ilaç ile birlikte tsh değerim düzeldi
Kız kardesiminde tposu 1000 üstü çok korkuyoruz hiç başımıza böyle bir şey gelmemiş di biraz anlatır mısınız tsh Şi 200 sizin ki kacdi tsh niz

Çok tesekur ederim size Allah razı olsun msj biz çok çok içimi rahatlattı çok üzülüyoruz ailecek korkuyoruz

Ben 60 kg ile gebe kalmıştım o süreç ve öncesi hic kilolu değıldım.doguma 85 kg gittim şeker va sorun yoktu sonra vermem gerekirken daha da aldim diyetisyenler sporlar yok asla veremedim sonunda endokrinoloji ye gittim tsh,t3.t4.antitpo, ve sitresi ölçen bir test yaptilar (1 hap veriyorlar belli bir saatte içip sabah o şekilde kan veriyorsun)sonuç :hipotiroidi+hashimato dedi dr ve ekledi herkez 10 kilo verirken sen 3 kg verirsen öpte başına koy dedi bu tiroit olayı zaten hipo olan kilo verimini azalıyor.hiper ise tersi sanıyorum. Benim de değerlerim oynuyor 3 ayda 1 kontrol oluyor
Bende de gebelikte başladı. Öncesinde hiç böyle Bi problemim yoktu. Henüz tam tanı koyulmadı ama yüksek ihtimalle hashimato denilecek. Kilo olayını ve gebe kalma olayını kafama çok takıyorum. Hayatımda hiç kilo problemim olmamıştı. Şimdi de çok kilolu değilim ama 3-4 kiloyu bile veremiyorum dikkat ettiğim halde. Canım çok sıkkın kaç gündür 🤦‍♀️

Çok tesekur ederim size Allah razı olsun msj biz çok çok içimi rahatlattı çok üzülüyoruz ailecek korkuyoruz
Kız kardesiminde tposu 1000 üstü çok korkuyoruz hiç başımıza böyle bir şey gelmemiş di biraz anlatır mısınız tsh Şi 200 sizin ki kacdi tsh niz
bende ilk duyduğumda korkmuştum hatta nette araştırmıştım sonra demiştim hatta ben bu siteden bu konu ile ilgili cevap vereceğim soranlara arada açar bakarım bu hastalık ismi ile olan başlıklara neyse kısaca anlatayım ben 3 yıllık evli idim çocuk düşünmemiştik sonra başa bir şey için kan tahlili verdiğimde tsh değerim çok aşırı düşük çıkınca gittim dr orda sintigrafi falan çektiler sonrası düşük olan tsh 34 lere falan çıktı ama anti tpolar 1000 üstü idi ozaman bana haşimato dediler rahatsızlığın adını, bende demiştim dr çocuk olması engelmi nette engel yazıyor diye dr demişti bu tsh değeri ile gebe kalamazsın kalsanda düşük olur ama değerlerini en az 2,5 indirmemiz gerekiyor inince gebe kalırsın demişti kısa süre için tsh değerim düştü ve ben korunmayı bıraktıktan kısa süre sonra gebe kaldım yanlış hatılamıyorsam 3 ay falandı ama o dönem tsh 2 lerde tpolar 1000 yukarı idi yani tpolar gebe kalmaya engel olmadı , 2 . bebeğimde de tsh 1,5 larda tpolar yine çok yüksekti kafanıza takmayın stres yapmayın ilac değerini ayarlamak zaman içinde olacaktır mesela bana ilk 100 mg verdiler sonra fazla geldi 0,75 düşürdüler şimdi mesela hafta içiyorum hafta sonu içmiyorum öyle ayarladık başka sorunuz varsa cevaplayabilceğim yardımcı olurum

Back