Tsh hormonu ilaç kullanmama rağmen 6.40

Saat konusunda konusunda hiç uymuyordum sabah kaçta uyanırsam o sıra alıyordum bir de bu turp brokoli tarzı şeyler çok etkilemiyor dedi diyetisyen kilolarca yemek lazımmış etkili olması için. Ya bir senede mi düştü of ya herkesin öyle sürüyor mu düşmez mi bir ayda benimki acaba
ya

Tüp bebekte estrofem aşırı ama aşırı etkiliyor , günde 7 tane estrofem aldığım aylarda ilacimin dozu 75 olmasına rağmen tsh değerim 7 lerden aşağıya inmiyordu.
Ilacsiz transferlerimde çok şükür bu sorun ortadan kalktı ama ilac hala kullanıyorum.
Haftada 4 gun 75 , 3 gun 50 lik kullanıyordum.
En son verdiğim kanda tsh değerim 2.54 , doktorum her gün için 75 içelim dedi. Bu degerde fena sayılmaz ama daha düşük görmek isteriz dedi , gebelik düşündüğüm için .
Ben sabah namaza kalktigimda ilk isim ilacimi içmek oluyor , marul , lahana , brokoli bunlardan olabildiginde uzak duruyorum ya da ilacı ictikten yaklaşık 10 saat sonra falan tüketiyorum ama tabi sınırlı olacak şekilde.

İnşallah kolaylıkla tsh dengeye girer ama estrofem kullandıkça biraz zorlar size

Ben cylo prognova kullanıyorum daha hiç transfer aşamasına gelemediğim için estrofem kullanmadım ama tedavi süresinde kullanılan hormonlar bozmuş tsh i. Tüp bebek başlamadan önce bakmıştım 2 küsürdü

Kuzum genelde doktorlar değerin bir anda düşmesini önermiyorlar. Benim ilaç dozumu benim ısrarımla arttırdı doktor gebelik istediğim için. Yani 1 ayda düşmesin zaten değerin.

Merhabalar bende estrogem baslayacağım ve tsh yüksek 4.16larda. Acaba herkeste artıyor munestrofem baslayınca eş zamanlı ilaç dozunu artırabilir mi doktor

Merhabalar bende estrogem baslayacağım ve tsh yüksek 4.16larda. Acaba herkeste artıyor munestrofem baslayınca eş zamanlı ilaç dozunu artırabilir mi doktor

Estrofem ostrojen hormonu veriyor bunyeye.
Ostrojen de tsh i artırıyor.
Zaten sizin suan yüksek seyreden değeriniz var , bence endokrin doktoru ile gorusmeniz daha sağlıklı olur.
Çünkü tsh yüksek çıkınca transfer de iptal ediliyor, ben 2 kez yaşadım malesef bu durumu.

Kuzum genelde doktorlar değerin bir anda düşmesini önermiyorlar. Benim ilaç dozumu benim ısrarımla arttırdı doktor gebelik istediğim için. Yani 1 ayda düşmesin zaten değerin.

Merhaba ;

Değerin 1 seneden daha önce düşmesini ister doktorlar , çünkü tiroid dediğimiz olay kalp ritmini buna bağlı olarak kolesterolü de etkileyen ve felce kadar götürecek önemli bir olaydır. Gebelik düşünün bir kadının 2.5 ve altı hatta mümkünse 2 ve altı bir degerde olması istenir çünkü hcg hormonu ile birlikte tsh değeri de artar. Normal bir bireyde ise mümkünse 4 ve altı istenir. Ama en ideali 2.5 ve altı bir değerdir.

Teşekkür ediyorum

Ama iki senedir uğraşıyorum kaç ay daha bekleyeceğim düşmesi için de transfer olayım. 15 gün sonra kontrolüm var bakalım düşmüş mü hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…