Tsh hormonu ilaç kullanmama rağmen 6.40

haypetya2024

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2024
138
22
13
32
Kızlar selam epeydir tüp bebek tedavisi görüyorum düşük amh ve çikolata kisti sebebiyle. Yaşım 32. İki embriyo oluşturabildik iki senede fakat transfere geçemiyoruz çünkü ilaç kullanmama rağmen tsh 6.40 çıktı. Korkmaya başladım benzer değerlere sahip olan var mı aranızda nasıl bir yol izlediniz. Pazartesi dahiliyeye randevu aldım ben

Nodül var mı diye bakıldı mı daha önce troidde, bakilmadiysa muhtemelen nodül var mı diye bakılır varsa parça alınıp iyi mi kötü mü diye bakılır basit bı işlem enjeksiyonla iki dk da hallediyorlar, rutin işlem böyle ilerliyor, yoksa ilacın dozunu arttırır düzelir inşallah

Mrb benim de bir yıldır ilaçla dizenli tuttuğum tirodim, estrofeme başlayınca ilaca bağlı olarak 7 olmuştu. Sonra dahiliye ilaç dozajımı arttırdı. Öyleylikle kontrol altında tuttum ama yine de ara ara gidip kan verip baktırdım mesela onbeş günde bir. Estrofemi bıraktığım gibi değerim normale döndü, negatif olduğu için bırakmıştım. Dahiliye ilaç verir ve kısa sürede normale döner ama mutlaka onbeş günde bir baktırın

Benim de gebelik öncesinden var troid problemim. Transfer öncesinde kullandığımız diğer ilaçlardan hormonlardan dolayı da etkilenebiliyor. Hatta hamile kalınca beta HCG yükselmeye başlayınca TSH direk fırlıyor onla bile bağlantısı var.Burda önemli olan ilacın dozu. Benim de TSH değerlerim 5.5 ile 7.5 arasındaydı 2.5 altına çekmek için şuan 100 mg kullanmaya devam ediyorum 75 mg düşünce çıkıyor hemen. Doktorlar yavaş yavaş doz arttırarak gitmeyi tercih ediyorlar ama malesef hormon kullanırken dirençli oluyor , yüksek dozlara ihtiyaç oluyor. Doktorunla paylaş durumunu ona göre bir doz ayarlar mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…