Tsh hormonu acil

ozlemcikkk

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2025
402
55
13
25
Arkadaşlar merhaba ben 2 aydır hamile kalmaya çalışıyorum ve bir şey öğrendim Tsh yüksek olursa hamile kalınmıyor diye benim değerim böyle cokmıs gebe kalmama engel mi hangi doktora gitmeliyim Tsh için

Eklentiler

• IMG_6330.webp
    IMG_6330.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 94
Değeriniz normal en üst sınır 5 olmalı , evet engel .
Benim birçok hastalığım var ama en önemlisi tsh 18-20 arası düşürmeye çalışıyorum hipofiz bezi kaliteli yumurtlama için çok önemli yumurtanın çatlaması için vs

Benim birçok hastalığım var ama en önemlisi tsh 18-20 arası düşürmeye çalışıyorum hipofiz bezi kaliteli yumurtlama için çok önemli yumurtanın çatlaması için vs
Hamile kalamazmıyım bu değerle 2023 de 1.94 çıkmış geçen ay yaptırdıgımda 3.96 cukmıs hamile kalmam zor mu

Hamile kalamazmıyım bu değerle 2023 de 1.94 çıkmış geçen ay yaptırdıgımda 3.96 cukmıs hamile kalmam zor mu
Değeriniz normal diyorum ya
Hamile kalmaya engel değil bu değer
Tsh dalgalanabilen bir hormon ufak değerler sorun değil
Engel dediğim konu eğer yüksekse engel olur demek istiyorum

Arkadaşlar merhaba ben 2 aydır hamile kalmaya çalışıyorum ve bir şey öğrendim Tsh yüksek olursa hamile kalınmıyor diye benim değerim böyle cokmıs gebe kalmama engel mi hangi doktora gitmeliyim Tsh için
Korkma değerin çok güzel benim geçen ay 4.590 çıktı doktorum sahilyeye yonledirdi oradaki kan değerim 2 bin e düşünüş için rahat olsun hamileliğe engel değil dedi o yüzden güzel değerin seninde

Ben hep okuduğum kadarıyla gebelik için 2.5 olması gerekiyor en fazla. Bence doktorun hap vermesi gerekir hap kullanırsan skinti yok zaten düşer tsh... Anneminde senin değerlere yakın doktor normal diyor hap vermiyor o boyutta değil diyor yıllardır alti ayda bir kontrole gidiyoruz. Ama sen gebelik istediğin için hap verilmesi gerekiyor diye düşünüyorum

Yumurtlama vs görüyor musunuz bu degerle peki ovülasyon testiyle

Hayır maalesef yumurtam çatlamıyor
Dr um proxyfemin takviyesi verdi yumurta kalitesi için hormonları da biraz düzenliyor sanırım bakalım siz de bi arastıeın isterseniz, bir de folibornmyforce duymıstum burada. Onunla hamile kalanlar baya olmuş.
Ama en önemlisi dedigin gibi şu tsh ı düşürmek ya benim de 5.6 çıktı 🥲
Euthyrox verdi dr 25 mg bir ayda ne kadar düşecekse artık

Canım ben haşimato hastasıyım , en iyi bilenlerden birisiyim . Bu bir bağışıklık hastalığı yani vücudun kendi kendine savaş açıyor diyebilirim . Artık kadınlarda çok yaygın .Fakat şöyle bir durum var her tsh ı yüksek olan haşimato hastası değildir . Anti tpo değeri var o da yüksek çıkarsa muhtemelen haşimato hastası oluyorsun . Evet gebelik biraz zor oluyor diye biliyordum ben de fakat benim tsh değerim en başta 6 ydı daha sonra 4 oldu sonra 0.2 ve ilacı bir hafta bıraktım tekrar 4 oldu bunun için ilaç kullanılması gerekiyor mutlaka . Ama doktorumun dediğine göre şu an 3.02 değerde ve gebeliğe engel değil fakat bebeğin beyin gelişimi için çok mühim biz bunun gebelik aşamasından Max. 2.5 olmasını isteriz biraz düşürelim öyle çocuk düşün dediler ve ilacı kullanınca zaten düştü mutlaka herg0n alınması gerekiyor bir dahiliyeye görün derim . Ama kendine vesvese verme ol diyince olduran Allah'tır . Sadece olduktan sonrası için temkinli olmak lazım mutlaka dahiliyeye görün .

Dr um proxyfemin takviyesi verdi yumurta kalitesi için hormonları da biraz düzenliyor sanırım bakalım siz de bi arastıeın isterseniz, bir de folibornmyforce duymıstum burada. Onunla hamile kalanlar baya olmuş.
Ama en önemlisi dedigin gibi şu tsh ı düşürmek ya benim de 5.6 çıktı 🥲
Euthyrox verdi dr 25 mg bir ayda ne kadar düşecekse artık
Ben de 50lik levotron kullanıyorum önce bi düşse vücudum düzene girse kendiliğinden olsa keşke , birşey yapmak zorunda kalmasak...

Ben de 50lik levotron kullanıyorum önce bi düşse vücudum düzene girse kendiliğinden olsa keşke , birşey yapmak zorunda kalmasak...
Stres tsh direkt etkiliyormus. Çok oynak bi hormon sanırım günden güne bile degişebiliyor😑 stres yapmamaya çalışalım dicem de işte.. Zamanla düşer bence inşallah. Ne zamandır kulllanıyorsun

Stres tsh direkt etkiliyormus. Çok oynak bi hormon sanırım günden güne bile degişebiliyor😑 stres yapmamaya çalışalım dicem de işte.. Zamanla düşer bence inşallah. Ne zamandır kulllanıyorsun
Stres, uykusuzluk vs çok etkiliyor ve aşırı derecese nazlı bi hormon demişti doktorum hapını bir gün bile aksatmamalısın demişti

Back
X