• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalabilmek için TSH kaç olmalı?

incilay37

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
408
87
13
32
Kızlar bugün dahiliyeye gittim. Tsh 3.13 çıktı. Geçen ay 2.83 tü. Dahiliye doktoruna tsh etkiliyormuş gebe kalmayı dediğimde seninki normal sınırlarda dedi. Yarın sonucumu göstereceğim ama aklıma takıldı. Tsh kaç olmalı gebe kalmak için? 7-8 aydır deniyoruz gebe kalamadım. Solda pco görünümü var. İnositol aldım bugün kullanacağım. Ovülasyonla sadece geçen ay denedim. Bu ayda deneyeceğim.

gebe kalmak için 5 ve altında, gebe kaldığınız süre boyunca ise 2.5 ve altında olması lazım. çok yüksek veya düsük değerlerde endokrine yönlendiriliyorsunuz zaten ama sizinki normal. bebim de 3 küsürdü gebelik öncesi. ilk gebe kaldığınız haftalar hızla artan bhcg hormonu tsh’ı düsürür. benim 4.haftada 2.6’ya düstü mesela. doktor ilaca gerek duymadı.

26.haftada 3.8’e yükselince ilaca başladık. 32.haftaya kadar 2.3 falandı. 32.haftada tekrar 3.8 oldu. günde iki doza çıkardık ilacı. sonra da doğurana kadar tekrar bakılmadı. 36.haftada doğurdum zaten 😂

gebe kalmak için 5 ve altında, gebe kaldığınız süre boyunca ise 2.5 ve altında olması lazım. çok yüksek veya düsük değerlerde endokrine yönlendiriliyorsunuz zaten ama sizinki normal. bebim de 3 küsürdü gebelik öncesi. ilk gebe kaldığınız haftalar hızla artan bhcg hormonu tsh’ı düsürür. benim 4.haftada 2.6’ya düstü mesela. doktor ilaca gerek duymadı.

26.haftada 3.8’e yükselince ilaca başladık. 32.haftaya kadar 2.3 falandı. 32.haftada tekrar 3.8 oldu. günde iki doza çıkardık ilacı. sonra da doğurana kadar tekrar bakılmadı. 36.haftada doğurdum zaten 😂
Ayy Allah razı olsun sizden içim rahatladı iyiki varsınız 🌺

Back
X