• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trombosit Kardeşliği Samsun

Ecrin bebek için;

SAMSUN ACİL 1,5 YAŞINDA BEBEK İÇİN !!!

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi 1,5 Yaşında Ecrin Naz Çolak için A+POZİTİF Trombosit

iletişim: 0536 844 06 57 Selehattin..

Ecrin bebek için;

SAMSUN ACİL 1,5 YAŞINDA BEBEK İÇİN !!!

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi 1,5 Yaşında Ecrin Naz Çolak için A+POZİTİF Trombosit

iletişim: 0536 844 06 57 Selehattin..
Ecrinin ihtiyacı karşılandı canım
Ecrin ve başka hastalar için ihtiyaç oldukça buradan yazacağız

Kimler Trombosit Bağışı Yapabilir?
Aferez bağışçısının 18-65 yaş arasında olması , 50 kğ üzerinde ağırlığının olması

Son 5 gün içerisinde ilaç kullanmamış olması

1 yıl içinde ameliyat olmamış , anestezi almamış olması

Dövme , piercing , Botoks , PRP ve mezoterapi uygulaması varsa üzerinden 1 yıl geçmiş olması

Damar yapısının uygun olması

Sağlıklı durumunun iyi olması gerekir.( grip, enfeksiyon , anemi , kan hastalığı, hepatit ve hepatit taşıyıcılığı bulunmamalı)

Tam kan bağışı yapan birisi en az 4 hafta sonra trombosit verebilir.

Diş tedavisi; Özel muayenehanelerde yapılan herhangi bir diş müdahalesi sonrasında kişi 12 ay boyunca kan bağışı yapamaz.(Üniversite ve diş hastanesinde yapılan uygulamalarda süre 7 gün ile 6 ay arasında değişmektedir.)

Dün bu konuyu eşimle konuştum.

Kendisi 3 aylık periodlarla düzenli bir kan bağışçısı ( ben hastalıklarım dolayısıyla maalesef uzun zamandır veremiyorum:(( )

Trombosit bağışı da yapmış daha önce .

Şimdi ben bu konu sayesinde Hktby Hktby ye sorayım , MS hastasıyım , bağışıklık güçlendirici (imuneks) harici ilaç kullanmıyorum şuan .

Kan vermem bu sebeble önerilmiyordu .

Ama bu trombositte , AFEREZ sonrası kanın alıcının işine yaramayan kısmı vericiye geri veriliyormuş.

Verebilir miyim acaba ?

Dünden beri bir dolu konu okudum .

Dün bu konuyu eşimle konuştum.

Kendisi 3 aylık periodlarla düzenli bir kan bağışçısı ( ben hastalıklarım dolayısıyla maalesef uzun zamandır veremiyorum:KK43:( )

Trombosit bağışı da yapmış daha önce .

Şimdi ben bu konu sayesinde Hktby Hktby ye sorayım , MS hastasıyım , bağışıklık güçlendirici (imuneks) harici ilaç kullanmıyorum şuan .

Kan vermem bu sebeble önerilmiyordu .

Ama bu trombositte , AFEREZ sonrası kanın alıcının işine yaramayan kısmı vericiye geri veriliyormuş.

Verebilir miyim acaba ?

Dünden beri bir dolu konu okudum .

Karisik bir konu... bazi hastalara kemik iligi nakli yapildiginda immun sistemi baskiliyorlar bu surecte kullandiginiz ilac onlarin sistemine gecmemeli ama diger hastalar icin sorun olmayabilir lakin yapilmis bir calisma yok.. ben vermemenizi tavsiye edicem.. bunun icin baska bir yol izleyelim veremeyecek durumda olan gonullulermizden trombosit ihtiyacini esine dostuna anlatmasini onlari bilinclendirerek yardimci olmalarini tavsiye ediyoruz..

Karisik bir konu... bazi hastalara kemik iligi nakli yapildiginda immun sistemi baskiliyorlar bu surecte kullandiginiz ilac onlarin sistemine gecmemeli ama diger hastalar icin sorun olmayabilir lakin yapilmis bir calisma yok.. ben vermemenizi tavsiye edicem.. bunun icin baska bir yol izleyelim veremeyecek durumda olan gonullulermizden trombosit ihtiyacini esine dostuna anlatmasini onlari bilinclendirerek yardimci olmalarini tavsiye ediyoruz..

Çok teşekkürler cevap için .

Emin olun dünden beri bir trombosit farkındalığı oluştu bende .

Daha sık dile getirip , yönlendirme yapacağım .

ALLAH cc yar ve yardımcıları olsun en büyük üzüntümdür kan verememek : ( kanım uyuyor ancak hepatit bliyim : (

Ecrin naz ailenin istegi uzerine Istanbul'a nakledilecek.. artik Istanbul'da ki arkadaslar kizimiz size emanet.. babanin numarasi forumda mevcut kan grubu uyanlar lutfen babayla iletisim kurup babaya trombosit destegi saglasin...

İstanbulda yaşayan çok fazla var
Mune ablanın yardımıyla iletişim numarasını arkadaşlara iletebiliriz sanırım

Son düzenleyen: Moderatör:
Yarın omü tıp fakültesi
Nursena için
A rh +
İki gönüllüye ihtiyaç var
Buradan gidebilecek arkadaşına tanıdığına haber verebilecek varsa çok mutlu oluruz

@prayforlosers tanıdıklarından söyleyebileceğin varmı?

Selen_Ay Selen_Ay canım ecrin istanbula nakledildi nursena için yardımcı olabilirmisiniz?

A -Alisa- sen samsunluydun yanlış hatırlamıyorsam
Birşeyler yapabilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
-Mavi -Mavi etiketleme sorunuyla alakalı yazıyorum, kullanıcı adını yazarken etiketlemek istediğin üyenin adı etiketleme sırasında sol altta etiketlediğin üyelik dahil benzer isimlerin listelendiğini görmüyorsan etiketleme hata verir ablacım;) şöyleki
IMG_1351.jpg

Evet -Mavi -Mavi ben Samsunluyum elimden geleni yapmaya çalışıcam tanıdıklarıma söylerim insallah bişey yapabilirler keşke orda olsaydım bende :/

Bu arada sosyal medyada paylaşsak nasıl olur

Evet -Mavi -Mavi ben Samsunluyum elimden geleni yapmaya çalışıcam tanıdıklarıma söylerim insallah bişey yapabilirler keşke orda olsaydım bende :/

Teşekkür ederim paylaşabilirsin sorun olmaz
Umarım gidenler olur

Omü tıp fakültesi kan merkezine verilecek
Nursena için diye söylerlerse iyi olur
A rh +
İki bağışçı lazım

Back