• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trombosit Kardeşliği Samsun

Hanimlar istek yoksa trombosit alinmaz.. trombosit kisa surede 5 gunde bozuluyor bu yuzden ben trombosit verecektim diye basvurmak yerine ilani gordugunuz aileye mesajla ulasip adim su kan grubum bu numaram da bu ihtiyac halinde arayabilirsiniz diyin ailelerin listeleri var ellerinde.. bulundugunuz sehirde bu tip ilanlari paylasan kan aranan gruplar var ilanlari sosyal medyada takip edin.. gidecek durumunu yoksa paylasin...

Cok bulundugu dusunulen A rh + ve 0 Rh + bizim en cok zorlandigimiz gruplar.. hasta sayisi da bu gruplarda yogun ve insanlar bu gruplardan cok bulunuyor diye duyarsizlasiyor.. grubunuz cok bulunuyorsa bu gruptan hasta sayisi da cok demektir

Kan bağışı kan bekleyenler olduğu kadar bizler içinde çok faydalı
Kan bağışlamak en basitinden kemik iliğindeki yağlanmayı engelleyip kan yapımını canlı tutar.

Herhangi bir hastaneden yapılabiliyor mu acaba? Benim kan grubum kizilaya trombosit bağışında bulundum daha önce. Beyaz-sari renginde bir sıvı çıkıyor makineden. Kandan bir şeyleri ayıklıyor sanirim.

Herhangi bir hastaneden yapılabiliyor mu acaba? Benim kan grubum kizilaya trombosit bağışında bulundum daha önce. Beyaz-sari renginde bir sıvı çıkıyor makineden. Kandan bir şeyleri ayıklıyor sanirim.
Ecrin için yapamazsınız
Ancak bulunduğunuz ilde kızılaya trombosit bağışı yapmak istediğinizi söylerseniz onlar ihtiyaç sahibi başka bir kişiye ulaştırırlar

Ecrin icin olmasa da
Kan merkezi olan her hastanede yapilabiliyor bu islem.. o sari sivi trombosit.. kaninizdan ayiklaniyor ve losemili cocuklar icin en guzel hediye oluyor.. duyarliliginiz icin tesekkurler

işinize yarar mı ya da biliyor musunuz bilemedim ama yine de paylaşayım. böyle bir site var; Mesajla bildirim gidiyormuş aynı kan grubunda olanlara.

http://www.turkiyekanbankasi.com/

bi inceleyin derim.

"Türkiye Kan Bankası tamamen yardımlaşmayı teşvik etmek amacıyla kurulmuş bir websitesi, kan arayan ve kan vermeye gönüllü bireyleri zamandan tasarruf ederek birbirleri ile buluşturan bir platformdur. Günlük hayatta oldukça fazla gözlemlenen ihtiyaçtan doğmuş bir fikrin ürünüdür. Bu proje tamamıyla aynı amaçla bir araya gelmiş yaş ortalaması oldukça genç ve dinamik bir kurucu kadroya ait fikrin ürünüdür. Hiçbir kurum ya da kuruluş ile bağlantılı olmayan ve aslında en büyük farkını da bu özelliğiyle ortaya koyan tamamen bağımsız bir sosyal sorumluluk projesidir."

Ecrin icin olmasa da
Kan merkezi olan her hastanede yapilabiliyor bu islem.. o sari sivi trombosit.. kaninizdan ayiklaniyor ve losemili cocuklar icin en guzel hediye oluyor.. duyarliliginiz icin tesekkurler
Kemik iliği bağışında da bulunmuştum. İzmir Ege üniversitesi hastanesi kan merkezine başvurabilirler ve kayıt olabilirler eğer bağışta bulunmak isteyen varsa. 10 kişiden 1i bağış yapsa kanser sorun olmaktan çıkar bu ülkede.

Samsun'da değilim, hiç alakam da yok malesef, Allah şifasını versin tüm hastaların..

Ben kan veremiyorum ama eşim arada verir, trombosit konusunda da daha çok bilgilendim, o konuda da elimizden geleni yaparız evvelallah.

Samsun'da degilim fakat bulunduğum ilde kızılaya bağışta bulunup gönderme filan gibi bir durum olur mu bilmiyorum.Ama olmasa da başka birilerine yarar mutlaka..Gerçi ben kan veremiyorum akdeniz anemisi ve demir eksikliği anemisi olduğu için bende.. Arkadaşlarımı,eşimi filan bu konuda bilgilendirecegim ve yönlendireceğim mutlaka..

Beni etiketledigin için teşekkürler @prayforlosers :KK5:

Back