• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trombosit Kardeşliği Samsun

Özür dilerim şimdi okudum bu yazınızı, Samsun'da değilim ama bana özelden gurubun linkini verir misiniz? İhtiyacı olan veya gönüllü olmak isteyenleri size yönlendiririm, benimde böyle bir katkım olsun Samsun'lu hastalara.

Cok tesekkurler yolluyorum hemen

Hktby Hktby banada gönderirmisin
Sınıflarda duyuru yaparız

Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum, sanırım hayatın başka alanlarına o kadar fazla kafa yorar olmuşuz ki, gerçek dert, üzüntü diyebileceğimiz şeyleri pas geçer olmuşuz.

Özellikle bu gibi bağışlar konusunda toplum olarak bilinçlenmeye ihtiyacımız var. Siz Trombosit kardeşliğinden bahsettiniz, bu bir dernek çatısı altında mı yapılıyor, nasıl organize olunuyor, X bir şehirdeki hastanın bağış isteğinden nasıl haberdar oluyorsunuz?
Bizde böyle bir oluşumun içinde olmak istersek ne yapmalıyız?
Sizi yoracağım, zahmet veriyorum ama bilen birilerinden bilgi almak sağlıklı olacağından, vaktiniz olur da bizi aydınlatırsanız sevinirim.

Ben omude calisan bir hekimim.. aileler kendi cocuklarina kan veremiyor birbirlerinin cocuklarina kan vererek simdiye kadar goturmeye calisiyorlardi bu isi cunku bazen 1 ay boyunca gunde 3 unite trombosit kullanilmasi gerekebiliyor simdi okuyanlar bir dusunsun kendi kan grubunuzda 90 tanidiginiz var mi? En az 1 sene suren bu tedaviye cagiracaginiz es dostunuz var mi? cozumsuz kaldigimiz noktada kan merkezinde calisan bir arkadasim,bir de reprezant arkadas olarak 3 kisi gonullu aramaya basladik kendi hesaplarimiz uzerinden.. sonra devreye gonulluler girdi ve biz bu iyilik hareketini bir grup olarak devam ettirme karari aldik.. isin geri planinda aktif calisan 10 kisiyiz nobetlese hallediyoruz.. Sadece samsun ili icin bu ihtiyaci karsilayabiliyoruz cunku ilan paylasmakla olmuyor trombosit verme islemi tamamlanana kadar takip edilmesi gerekiyor.. tamamen gonulluluk esasina dayaniyor sistem vakif degiliz olayin bize maddi bir kulfeti yok sadece ailelerin ulasamadiklari gonullulere ulasilmasini trombositi duzenli bulabilmeyi sagliyoruz hepsi bu...

Ben omude calisan bir hekimim.. aileler kendi cocuklarina kan veremiyor birbirlerinin cocuklarina kan vererek simdiye kadar goturmeye calisiyorlardi bu isi cunku bazen 1 ay boyunca gunde 3 unite trombosit kullanilmasi gerekebiliyor simdi okuyanlar bir dusunsun kendi kan grubunuzda 90 tanidiginiz var mi? En az 1 sene suren bu tedaviye cagiracaginiz es dostunuz var mi? cozumsuz kaldigimiz noktada kan merkezinde calisan bir arkadasim,bir de reprezant arkadas olarak 3 kisi gonullu aramaya basladik kendi hesaplarimiz uzerinden.. sonra devreye gonulluler girdi ve biz bu iyilik hareketini bir grup olarak devam ettirme karari aldik.. isin geri planinda aktif calisan 10 kisiyiz nobetlese hallediyoruz.. Sadece samsun ili icin bu ihtiyaci karsilayabiliyoruz cunku ilan paylasmakla olmuyor trombosit verme islemi tamamlanana kadar takip edilmesi gerekiyor.. tamamen gonulluluk esasina dayaniyor sistem vakif degiliz olayin bize maddi bir kulfeti yok sadece ailelerin ulasamadiklari gonullulere ulasilmasini trombositi duzenli bulabilmeyi sagliyoruz hepsi bu...
Doktora için samsuna geçme ihtimalim var
Bende katılırım aranıza inşallah
Bu konuda insanlar çok bencil malesef okuyup duyup dinleyip geçiyorlar

Şu yazdıklarınız o kadar kıymetli bilgiler ki, ben hastaların yakını birbirine kan verebiliyor sanıyordum, yanılgılarımız olduğunu fark ettim bilgilendirmeleriniz sayesinde.

Umuyorum sizin gibi güzel yürekli gönüllüler tüm ülke çapında artar, her ilde hastalara yardım elleri uzanır.
Toplum olarak bilinçleniriz ve hayatta yararlı olabilmek adına bizlerde katkı sağlarız. Teşekkür ederim doktor hanım, hem bilgilendirdiğiniz hemde hekimliğinizin hakkını sonuna kadar verdiğiniz için, sizler gibi insanlara ihtiyacımız var.

Bana da bu linki atarsanız sevinirim. Ufacıcık bir faydamız olursa ne mutlu

Benim de daha sonra faydam olursa ben de yardımcı olmak isterim... B Rh (-) kan grubuna sahibim... Her ne kadar sürekli demir eksikliği anemisi yaşasam da bu durumun trombositle alakası var mıdır.... Bilemiyorum.

Bana da bu linki atarsanız sevinirim. Ufacıcık bir faydamız olursa ne mutlu

Benim de daha sonra faydam olursa ben de yardımcı olmak isterim... B Rh (-) kan grubuna sahibim... Her ne kadar sürekli demir eksikliği anemisi yaşasam da bu durumun trombositle alakası var mıdır.... Bilemiyorum.

Etkisi var tabi ama anemi duzelince verebilirsiniz...yolluyorum hemen

Hktby Hktby güzel yüreğinize sağlık .

-Mavi -Mavi canım şu an somut olarak yapacak bir şeyim yok , ama dualarım Ecrin le.
En azından bu sayfa farkındalık yaratmak adına güncel kalırsa süper olur, Ecrin bebek gibi niceleri var, doktor hanımda çok güzel bilgiler paylaştı, onları okumak bile bir silkeliyor insanı.
-Mavi -Mavi zaten benim mavi saçlı meleğim.

En azından bu sayfa farkındalık yaratmak adına güncel kalırsa süper olur, Ecrin bebek gibi niceleri var, doktor hanımda çok güzel bilgiler paylaştı, onları okumak bile bir silkeliyor insanı.

Evet mune satır atlamadan okudum .

Bildiğimizi sanıp bilmediğimiz bir sürü sıkıntı .

İhmalkarlıkta bizde . Aç araştır ara sıra . Sosyal medya çığ gibi bir güç . Bu tarz sosyal işlerde daha çok kullanılmalı .

Hktby Hktby sağolsun çok güzel bilgiler verdi bu topiği kan bağışı için güncel tutalım o zaman abla
Duyurular buradan yapılsın
Bilgi paylaşımı yanında teşvik içinde elimizden geleni yapalım
Çorbada tuzumuz olsa ne ala benim çabam çölde kum tanesi gibi
İnşallah destek verecek arkadaşlarımız çıkar daha etkin olur

Hktby Hktby güzel yüreğinize sağlık .

-Mavi -Mavi canım şu an somut olarak yapacak bir şeyim yok , ama dualarım Ecrin le.
Aus'um bitanesin
Bir insanın başka bir insana yapabileceği en güzel şey dua
Ecrin bebek gibi tüm bebekler sağlıklı bir yaşama sahip olurlar inşallah

Evet mune satır atlamadan okudum .

Bildiğimizi sanıp bilmediğimiz bir sürü sıkıntı .

İhmalkarlıkta bizde . Aç araştır ara sıra . Sosyal medya çığ gibi bir güç . Bu tarz sosyal işlerde daha çok kullanılmalı .
Hiçbir zaman geç kalmış sayılmayız, llina ve Hktby bilgileriyle sayfayı güncel tutacaklar, bizde katkıda bulunalım, en azından bugünden itibaren doğru bildiğimiz yanlışları, bilmediklerimizi öğrenir hem belki bu sayede arkadaşlarımızında bizleri bilgilendirmeleri sayesinde bağışçı arayan ya da bağışçı olmak isteyenleri doğru kişilere yönlendirerek aslında insan olmanın asli vazifelerinden birini yapabiliriz.

Samsun'a çok uzağım ama konu gündemden düşmesin. Sosyal medya hesabım olsa yardım ederdim seve seve. Umarım çabuk bulunur.

Samsun'a çok uzağım ama konu gündemden düşmesin. Sosyal medya hesabım olsa yardım ederdim seve seve. Umarım çabuk bulunur.
Konuyu daha geniş bir hale getireceğiz canım
Kan bağışı duyuruları
Bu konu hakkında doğru bilgi edinme
Teşvik etmek
Ecrin bebekle başlamış oldu ama amaç buradaki tüm üyeler dolayısıyla tüm şehirlerde ihtiyaç sahipleriyle bağışçıları bir araya getirmek

Back