Kızlar test sonucumu yüklüyorum. Uzun olacak ama başlıyorum. Benm 2016 yılında 2 düşüğüm olduğu için genetik araştırma yapıldı trombofoli paneli testi de yapıldı ve o zamanlar hematoloji doktoru mevcut bacak morarmalarm ve test sonucumu da baz alarak gebeliklerde iğne kullanmamı önerdi. Kadın doğum doktorumda (özel hastanedeydi) aynı şekilde kullanmam gerektiğini söyledi ve ek olarak coraspin başladı gebelik öncesinden sonra hamile kaldım beta hcg takibi 2 gün arayla yapıldı ve ben iğnelere başladım neyse kızımı sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım 2017 de sonra 2019 da tekrar hamile kaldım ve durumdan bahsettim test sonucumu gördüler ve araştırma Hastanesindeki doktorda devlet Hastanesi'nde ki doktorda kullanmam gerektiğini söyledi ve beta artışı gün aşırı 2 kat artınca onlarda başlattı. Oğlumu da sağlıklı bi şekilde kucağıma aldım. Şimdi yine hamileyim devlet hastanesine gittim riskli gebeliğe giriyo ben takibini yapamam dedi ve beni araştırmaya sevk etti. Orda güzelce anlattım derdimi daha önce gün aşırı beta takibinden sonra bana iğne başlamışlardı dedim o güne kadar 3 kere beta hcg testi yapılmıştı onları gösterdm buraya sevk edildim dedim keseye baktılar göremediler beta istediler 2100 faln cıktı iğneyi sordum keseyi görmemiz lazım hatta belki bebeği de bekleyebiliriz dedi 2 gün sonraya çağırdı yani dün keseyi gördüm dedi önce sonra gördüğümü düşünüyorum dedi ve yine beta hcg istedi yine artış 2katı idi ama daha önce bana keseyi görünce veya bebeği görünce başlarız diyen doktor değilde başka bi doktor baktı sonuca neyse trombofoli öykümü sordu test sonucumu istedi gösterdm mthrf genlerim için bunlar gereksiz pıhtılaşma ile alakası yok dedi pai içinde gerek duymuyoruz iğne kullanımına gerek yok dedi nasıl hocam dedim diğerlerinde neden kullandırıldım o zaman dedim doktor görüş farkı tıp bu konuda 2 ayrı görüşe sahip bizm hocalarımız bu genler için kullanıma gerek duymuyor dedi ama dedi bebeği görelim sen tedirgin olacaksan ve istersen iğneyi başlarız sana bırakırız. Ben şaşırdığım için yani dedim yanlış anlamayın daha önce kese bile beklenmedi siz suan bebeği görücez diyosunhz ama benm iğne kullanmadığım gebeliklerimde kalp atışı evresine bile gelemedik doktrlar pıhtılaşmaya bağladılar. Bana dedi ki şuan gebe bile sayılmazsın kalp atışı duymadan gebe saymıyoruz duyalım ondan sonra tekrar değerlendiricez dedi . Kafamı o kadar karıştırdı ki anlatamam eve geldim ablamın doktorunu aradım tecrübeli başarılı bi doktor durumu anlattım test sonuçlarımı istedi attım doktor bence kullanman gerekiyor dedi. Duramadım bir sürü makale video izledim kimisi diyor gerek yok fuzuli bir şekilde kan sulandırıcı kullanımı var Türkiye'de kimisi diyor paı1 geni sadece gebelikte değil normal hayatta bile problem yaratabilecek bi gen. Ben ne yapacağım okudukca kafam karışıyor. Benzer durumda olup dpktorunun görüşlerini paylaşabilecek olan varmı?