Canım merhaba, yorum görmeyince yazmadan bırakmak istemedim seni. Öncelikle mthfr ve paı genlerin heterezigot. Benim de aynı genlerim ikisi homozigot. Sen benden daha şanslısın homozigot hasta demek heterezigot yatkınlık var demek. Yani gebelik durumundadır pıhtılasma oluşabilir demek. Bende kesin var ve paı özellikle sıkıntılı bir gen özellikle homozigot olması düşüğe yol açıyor. Bu genlerin bicogunu arastirdim. Sen kimyasal gebelik geçirdiğin için, gebe kalır kalmaz bak 1 hafta sonra demiyorum kalır kalmaz iğne ve Aspirin başlatılman gerek. 4000 doz iğne 100 luk aspirin. Benim dusuklerim ikisi de kalp atışı oluşmadı. Ama çok arkadaşım senin gibi kimyasal geçirenler dr lari öyle söyledi. Bende şuan gebeligimi öğrendiğim an (erken öğrendim) hemen iğneye başladım benim dozum yüksek bu arada hem genlerimden hem de kilom dan kaynaklı. Bazı doktorlar keseyi görüp ilaca başlayalım diyorlar ama bir kısım Dr da varki erken öğren bı gün bile geçmesin diyolar. Benim Dr umda arkadasimin Dr u da öyle dedi. Ben kağan Kocatepe ile de görüştüm o da erkenden öğrenip iğneye basla dedi.keseyi falan bekleme canım öyle derlerse başka doktora git. Şimdiden de coraspin içmeye başla hamile kalmayı düşündüğün ay coraspine başla. Yine bı Dr bul kendine o da söyler zaten ama dediğim gibi Dr cesitliligi çok fazla.Merhabalar 2 kimyasal ardından trombofili paneli testi yaptırdım. Sonuçlarım aşağıdaki şekilde. Kromozom testi henüz çıkmadı.
MTHFR 677C>T POLİMORFİZMİ NORMAL
PAI-1 4G/5G POLİMORFİZMİ 4G/5G
MTHFR 1298 A>C POLİMORFİZMİ HETEROZİGOT
FAKTÖR XIII V34L NORMAL
PROTROMBİN 20210 MUTASYONU NORMAL
FAKTÖR V LEİDEN MUTASYONU NORMAL
Bu sonuçlara göre tıbbi genetik kadın doğum doktorun karar versin kan sulandırcı başlanabilir dedi ancak kendi doktoruma henüz görünemedim başka bir kadın doğum doktoruna sonuçlarımı gösterdiğimde kan sulandırıcı hap başlamamı hamile kalırsam da iğne ile devam etmem gerektiği ve hamile kalmazsam üç ay sonra ilacı kesmem gerektiğini söyledi.
Şimdi aklıma takılan şu daha önce bu durumu yaşayanlarınız var ise hamile kalmadan mı kan sulandırıcı başladınız yoksa kese görüldükten sonra mı başladınız ? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
Çok teşekkür ederim ilginiz ve açıklamalarınız için.Canım merhaba, yorum görmeyince yazmadan bırakmak istemedim seni. Öncelikle mthfr ve paı genlerin heterezigot. Benim de aynı genlerim ikisi homozigot. Sen benden daha şanslısın homozigot hasta demek heterezigot yatkınlık var demek. Yani gebelik durumundadır pıhtılasma oluşabilir demek. Bende kesin var ve paı özellikle sıkıntılı bir gen özellikle homozigot olması düşüğe yol açıyor. Bu genlerin bicogunu arastirdim. Sen kimyasal gebelik geçirdiğin için, gebe kalır kalmaz bak 1 hafta sonra demiyorum kalır kalmaz iğne ve Aspirin başlatılman gerek. 4000 doz iğne 100 luk aspirin. Benim dusuklerim ikisi de kalp atışı oluşmadı. Ama çok arkadaşım senin gibi kimyasal geçirenler dr lari öyle söyledi. Bende şuan gebeligimi öğrendiğim an (erken öğrendim) hemen iğneye başladım benim dozum yüksek bu arada hem genlerimden hem de kilom dan kaynaklı. Bazı doktorlar keseyi görüp ilaca başlayalım diyorlar ama bir kısım Dr da varki erken öğren bı gün bile geçmesin diyolar. Benim Dr umda arkadasimin Dr u da öyle dedi. Ben kağan Kocatepe ile de görüştüm o da erkenden öğrenip iğneye basla dedi.keseyi falan bekleme canım öyle derlerse başka doktora git. Şimdiden de coraspin içmeye başla hamile kalmayı düşündüğün ay coraspine başla. Yine bı Dr bul kendine o da söyler zaten ama dediğim gibi Dr cesitliligi çok fazla.
Merhaba canım benim 2 gende heterozigot çıktı ekliyorum fotoğrafı , benim kadın doğum doktorum . İlk 2 genin gebelikte çok önemli olduğunu söyledi .Merhabalar 2 kimyasal ardından trombofili paneli testi yaptırdım. Sonuçlarım aşağıdaki şekilde. Kromozom testi henüz çıkmadı.
MTHFR 677C>T POLİMORFİZMİ NORMAL
PAI-1 4G/5G POLİMORFİZMİ 4G/5G
MTHFR 1298 A>C POLİMORFİZMİ HETEROZİGOT
FAKTÖR XIII V34L NORMAL
PROTROMBİN 20210 MUTASYONU NORMAL
FAKTÖR V LEİDEN MUTASYONU NORMAL
Bu sonuçlara göre tıbbi genetik kadın doğum doktorun karar versin kan sulandırcı başlanabilir dedi ancak kendi doktoruma henüz görünemedim başka bir kadın doğum doktoruna sonuçlarımı gösterdiğimde kan sulandırıcı hap başlamamı hamile kalırsam da iğne ile devam etmem gerektiği ve hamile kalmazsam üç ay sonra ilacı kesmem gerektiğini söyledi.
Şimdi aklıma takılan şu daha önce bu durumu yaşayanlarınız var ise hamile kalmadan mı kan sulandırıcı başladınız yoksa kese görüldükten sonra mı başladınız ? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
Mutlaka başka doktora danışın. İğnesiz ilerlemeyin derim. Benden söylemesi:)))Merhaba canım benim 2 gende heterozigot çıktı ekliyorum fotoğrafı , benim kadın doğum doktorum . İlk 2 genin gebelikte çok önemli olduğunu söyledi .
Bu sonuca göre bir şey kullanmasanda olur dedi ama tedbir amaçlı kan sulandırıcı hap verdi henüz hamile değilim
Kalırsam başka bir doktora daha danışacağım
Kesinlikle canımMutlaka başka doktora danışın. İğnesiz ilerlemeyin derim. Benden söylemesi:)))
Hap ve iğne birlikte mi devam ettiniz yoksa sadece biri ile mi ilerlediniz. Teşekkür ederim.Her doktorun verdiği ve söylediği farklı siz güvenlir biri ile devam edin ve danışın bende de 2 gen heterozigot ama kesin şunu yapın bunu yapın diyemem. Doktorun size söylemesi gerek. Ben kese görülünce başladım çünkü dış gebelik olma ihtimalini de düşünüyor doktorlar. Doktorunuz ne diyorsa onunla ilerleyin. Sağlıklı gebelikler dilerim
Hap ve iğne birlikte mi devam ettiniz yoksa sadece biri ile mi ilerlediniz. Teşekkür ederim.
Benim de sonuçlarım çıktı bakabilir misin doğumdan sonra emboli geçirmiştimCanım merhaba, yorum görmeyince yazmadan bırakmak istemedim seni. Öncelikle mthfr ve paı genlerin heterezigot. Benim de aynı genlerim ikisi homozigot. Sen benden daha şanslısın homozigot hasta demek heterezigot yatkınlık var demek. Yani gebelik durumundadır pıhtılasma oluşabilir demek. Bende kesin var ve paı özellikle sıkıntılı bir gen özellikle homozigot olması düşüğe yol açıyor. Bu genlerin bicogunu arastirdim. Sen kimyasal gebelik geçirdiğin için, gebe kalır kalmaz bak 1 hafta sonra demiyorum kalır kalmaz iğne ve Aspirin başlatılman gerek. 4000 doz iğne 100 luk aspirin. Benim dusuklerim ikisi de kalp atışı oluşmadı. Ama çok arkadaşım senin gibi kimyasal geçirenler dr lari öyle söyledi. Bende şuan gebeligimi öğrendiğim an (erken öğrendim) hemen iğneye başladım benim dozum yüksek bu arada hem genlerimden hem de kilom dan kaynaklı. Bazı doktorlar keseyi görüp ilaca başlayalım diyorlar ama bir kısım Dr da varki erken öğren bı gün bile geçmesin diyolar. Benim Dr umda arkadasimin Dr u da öyle dedi. Ben kağan Kocatepe ile de görüştüm o da erkenden öğrenip iğneye basla dedi.keseyi falan bekleme canım öyle derlerse başka doktora git. Şimdiden de coraspin içmeye başla hamile kalmayı düşündüğün ay coraspine başla. Yine bı Dr bul kendine o da söyler zaten ama dediğim gibi Dr cesitliligi çok fazla.
Geçmiş olsun sizde de pıhtılasma var. 4 tane heterezigot. İğne kullanmaniz lazım dogumdan sonrada 40 güne kadar kullanmanız lazım dozunu doktor ayarlaması gerekiyorBenim de sonuçlarım çıktı bakabilir misin doğumdan sonra emboli geçirmiştim
Ben doğum yaptım doğumdan bir hafta sonra pulmoner emboli geçirdim atlattım şuan tüm testlerim görüntülemelerim normal. Dvt ye baktırdım çıkmadı venöz yetmezlik de yok. 5 ay oldu kan sulandırıcı kullanıyorum hamileyken hiç kullanmamıştım. Şimdi ömür boyu mu kullanmam gerekecek acaba hiç bilmiyorumGeçmiş olsun sizde de pıhtılasma var. 4 tane heterezigot. İğne kullanmaniz lazım dogumdan sonrada 40 güne kadar kullanmanız lazım dozunu doktor ayarlaması gerekiyor
İğne mi vuruyorsunuz suanBen doğum yaptım doğumdan bir hafta sonra pulmoner emboli geçirdim atlattım şuan tüm testlerim görüntülemelerim normal. Dvt ye baktırdım çıkmadı venöz yetmezlik de yok. 5 ay oldu kan sulandırıcı kullanıyorum hamileyken hiç kullanmamıştım. Şimdi ömür boyu mu kullanmam gerekecek acaba hiç bilmiyorum
Evet hibor 7500 kullanıyorum doktorum genetik testine göre hapa geçebiliriz yada bırakabiliriz demişti sabah gideceğim randevu aldım bakalım ne dyevek sonuçlara. Çok tedirginim.İğne mi vuruyorsunuz suan
Çok geçmiş olsun ben şuan hamilelikte iğne kullanmamanıza şaşkınım çok şükür ki bebeğiniz sağlıklı çünkü 4 heterezigot var.Evet hibor 7500 kullanıyorum doktorum genetik testine göre hapa geçebiliriz yada bırakabiliriz demişti sabah gideceğim randevu aldım bakalım ne dyevek sonuçlara. Çok tedirginim.
Bilinmiyordu bu değerler. Doğumdan sonra emboli geçirince verdim testi o şekilde çıktı. Kadın doğum doktorum da pıhtı değerlerine bakmamış hiç hamileyken. Herşeye bakmış onu es geçmiş ve emboliyle sonuçlandı malesef.Çok geçmiş olsun ben şuan hamilelikte iğne kullanmamanıza şaşkınım çok şükür ki bebeğiniz sağlıklı çünkü 4 heterezigot var.
merhaba bende de kan pıhtılaşması var ve hiç bir yerde doğru düzgün bilgiye ulaşamıyorum benim değerlerim deCanım merhaba, yorum görmeyince yazmadan bırakmak istemedim seni. Öncelikle mthfr ve paı genlerin heterezigot. Benim de aynı genlerim ikisi homozigot. Sen benden daha şanslısın homozigot hasta demek heterezigot yatkınlık var demek. Yani gebelik durumundadır pıhtılasma oluşabilir demek. Bende kesin var ve paı özellikle sıkıntılı bir gen özellikle homozigot olması düşüğe yol açıyor. Bu genlerin bicogunu arastirdim. Sen kimyasal gebelik geçirdiğin için, gebe kalır kalmaz bak 1 hafta sonra demiyorum kalır kalmaz iğne ve Aspirin başlatılman gerek. 4000 doz iğne 100 luk aspirin. Benim dusuklerim ikisi de kalp atışı oluşmadı. Ama çok arkadaşım senin gibi kimyasal geçirenler dr lari öyle söyledi. Bende şuan gebeligimi öğrendiğim an (erken öğrendim) hemen iğneye başladım benim dozum yüksek bu arada hem genlerimden hem de kilom dan kaynaklı. Bazı doktorlar keseyi görüp ilaca başlayalım diyorlar ama bir kısım Dr da varki erken öğren bı gün bile geçmesin diyolar. Benim Dr umda arkadasimin Dr u da öyle dedi. Ben kağan Kocatepe ile de görüştüm o da erkenden öğrenip iğneye basla dedi.keseyi falan bekleme canım öyle derlerse başka doktora git. Şimdiden de coraspin içmeye başla hamile kalmayı düşündüğün ay coraspine başla. Yine bı Dr bul kendine o da söyler zaten ama dediğim gibi Dr cesitliligi çok fazla.
Evet canım iğne kullanman gerekli hamile kalır kalmaz. Faktör V de sıkıntıli bir gen.merhaba bende de kan pıhtılaşması var ve hiç bir yerde doğru düzgün bilgiye ulaşamıyorum benim değerlerim de
faktör V leiden mutasyonu: heterezigot
MTHFR 1298 A>C poliformizmi: homozigot
EPCR A 4600 G: heterezigot
EPCR G 4678 C : homozigot bunlar ne anlama geliyor yardımcı olur musunz
benim de doktorum gebeliğini öğrendiğin zaman gel iğneye başlayacaz dedi sizde iğne mi vurdunuz