• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

troidi yuksek cikan hamileler gelin konusalim

Endokrin'e gidin derim. Ben gebelikten önce dahiliye ye gittim bir kac kez,yüksek ama sorun olmaz dendi ilac falan başlamadım.
Hamile kaldım,ilk testlerde 3 civarindaydı, Endokrin'e yönlendirdi doktorum. Geçen ay ilaç vermedi sınırda dedi,1 ay sonra bakalım 3ü geçmemeli demişti doktor.
Bu ay baktırdım 3.53 çıktı değerim. İlaca başladık. Haftaiçi 25 mg,haftasonu 50 mg kullanacağım. 1 ay sonra tekrar bakılacak.
Doz ayarlamak için.
Sanırım gebelik boyunca takibi yapılacak.
Cok yüksek değil değerler ama yinede takipte kalmak gerekli,tiroit önemli.
Bende canim tekrar 1 hafta sonra test yaptim bu sefer 3.169 dan 4.19 a cikmisti dahiliye gittim ozele . Bogazimdan filan ultrasonla bakildi. Gebelikte cikmis 25 mg ilac verdiler icmeye basladim. Ama her ay duzenli test yapilip gidicem doktoruma .

Benimde firlamisti değer 14 tu galiba doktor haftada iki gün 200 diğer günler 150mg kullan dedi 2 hafta böyle kullandım busefer de çok düştü 0 in altına indi şimdi 100mg kullanıyorum belli araliklarla tekrar yaptiricam

benim tiroidim 16 seviyesine çıkmıştı o kadar korktum ki ozaman 5-6 haftalıktı bebeğim , sonra ilacımı düzenli kullandım dikkat ettim 11. haftada tekrar test yaptırdım 3.2 ye düşmüş tiroidim doktor ilaç verirse düzenli bir şekilde kullan ihmal etme bebek 4 Aydan sonra kendi tiroidini yaparmış ozamana kadar annenin değerlerini değiştirebiliyormuş
Merhaba benm troidimde 4 haftalikken 7,32 cikti 7 haftalikken 4,73 50 mg den 75 mg ye cikti keske dr basta 75 verseyms dedm ck tesirgin oldm sizin bebek saglikli dogdu deil mi?

Benimmde 5-6 civariydi 5 haftalik hamileyken ilaca basladim doguma kdr doz artti en son 75 lik ilac kullandim hep 3 un altinda kaldi sikinti olmadi.. bebegin troidleride normal.sinirlarda cikti ilaci ve kontrolleri aksatmadiginiz surece sorun olmaz
bebeginizde bir sikinti olmadi degil mi?

Back