valla ilk mesajınıza şöyle bir bakalım.konuyu açmakta ki maksatınız romandaki çarpık ilişki, yengeyle yatmak değil miydi??
Biri amcasinin karisiyla oynasir, digeri kocasini yigeniyle aldatir (Türk kadini!), bir baskasi arkadasinin sevgilisine askintilik eder, baska baska birileride para pesinde en yakinlarini sirtindan vurur, ihanetler, entrikalar, lackalasmis asklar daha nelerde neler.
Bu ne ya!!
Simdi kimse bana, begenmiyorsan izleme demesin. Izliyorum kardesim, TV'yi her insan gibi bende kullaniyorum istedigimde ve kullandigim zamanda örf ve adetlerime uygun diziler, programlar, showlar seyretmek istiyorum.[/COLOR]
burada belirtmişsiniz zaten.
bizim örf adetlerimize uygun değil bu dizi diyerek. açık sahnelerden , bahsedilmemiş ,ilk.
sadece konunun sizi rahatsız ettiğini yazmışsınız ,ilk mesajınızda. ,
sonra bakmışsınız ki,bu roman klasik bir roman,bu roman en önemli edebiyatçılarımızdan halit ziyanın romanı diye belirtiyoruz. birden bire, açık sahneler demeye başlamışsınız.
oysa ilk tepkiniz ve konuyu açış amacınız dizideki konunun bizim değerlerimize uymayışıydı.
bu çelişki yüzünden ben , 1975 yapımı ilk uyarlamayı yazdım.
ve birde baktım 'Ayrica sorun, o yillarda bu romanin dizi haline getirilip getirilmemesi degil ki'
diye ilk mesajınızla çelişen bir ifade kullanmışsınız. son yorumunuzdan bir önceki mesajınız da ,.oysa bütün sorununuz buydu. bu romandaki konunun rahatsızlığı ve dizi olması...
haa bu arada, ekleyeyim,ve de bu rahatsızlık duyduğunuz konuyu devletin televizyonu çekti.devletin hemde..kaydirigubbakcemile2
bir düşünün isterseniz.
son olarak,
lirik güzelden , aşkı memnu daki o sahnenin,açık saçık olmadığını, sahnede abartacak bir şey bulunmadığınında bilgisini aldım..
bu durumda sorun nedir anlamıyorum hala..:hulya:
evet sensible sansürcü bir zihniyete sahip olduğunuz çok açık. bunun farkındayım. konuların istediğiniz şekilde kendi bakış açınıza göre olmasını istiyorsunuz. ve evet bir örnek verdiniz ilk mesajınızda ve de ben onu ele aldım. o mesajda açıklık yoktu. sonradan bu konuya girdiniz. önce konuları, eleştirdiniz.
ad vermenize gerek yok zaten. kimden ve hangi diziden örnek verdiğiniz apaaçık ortadaydı. bu dizide halit ziyanın romanından alınmıştı...
ve hala sahnelerden bahsediyorsunuz. oysa ilk mesajda bahsettiğiniz o sahneler değil konu ve türk kadınına bunun uymamasıydı.. şimdi sahneler ön plana çıktı. oysa ilk mesaj herşeyi ortaya çıkarıyor hemde herşeyi.
bu arada çok iyi anladım konunuzu...
anlamayacak kadar aptal değilim. çok şükür o zekaya sahibim.
tekrar okumama gerek yok.
evet farklı düşünüyoruz. ben sanatta sansüre karşıyım,siz değilsiniz.
bu . olay sadece bu. 2 farklı görüş.
dip not.eğer bir örnek veriyorsanız(aşkı memnu) onu ele almam kadar doğal bir şey olamaz.
ayrıntılar bence çok önemli detaylardır. bazı gerçekler onlarda saklıdır.
iyi günler size.
Ben sahip oldugum zihniyetten cok memnunum, ama belliki bu zihniyet sizi baya bir rahatsiz etmis. Ben size önceki mesajlarimda düsüncenize saygim oldugunu defalarca belirttim, ama siz bu nazikligi gösteremediniz malesef.
Ask-i memnu dizisinden örnek vermem sizi bu kadar rahatsiz ediyorsa, size XXXX adli baska dizileride örnek gösterebilirim.
Anlatmak istediklerimi iki ayri seyler olarak degerlendirmeniz, beni anlamamis olmanizin cok acik ve net bir ispatidir.
"ve hala sahnelerden bahsediyorsunuz. oysa ilk mesajda bahsettiğiniz o sahneler değil konu ve türk kadınına bunun uymamasıydı.. şimdi sahneler ön plana çıktı. oysa ilk mesaj herşeyi ortaya çıkarıyor hemde herşeyi."
O sahneleri oynayan kim acaba?Türk kadini degilmi? birbirinden farkli birsey degilki, sahneyi oynayan oyuncudur ve o oyuncuda bir Türk kadini. Ben herhalde sahnelerden bahsediyorum, o sahnelerin ahlakimiza uymadigindan ve bunlarin dizilere tasinmasindan rahatsizlik duydugumu, ve Türk kadinina yakisir sekilde daha ögretici, ahlak bozmayici seylerle tv'lerde karsimizda olmalarini en az 30 kere tekrarladim herhalde.
Benim tepkimin neye oldugunu hala anlamamis olmanizda beni baya bir sasirtiyor. Ilk mesajimi inceleyerek, analiz ederek, kendinizce celistigini düsünerek birseyler birseyler cikarmaya calismaniza hic anlam veremiyorum.
Tepkimin genel anlamda neye oldugunu gercekten hala anlamadiniz mi?
Gerci benim icin önemide yok zaten, anlayan anlamistir.
Sizede iyi günler
oy ki oy. şimdi konu nelere geldi. türk oyuncuların oynadıkları rollere de getirdik. türk ya. oynamasına kadar.
sensible orada sahneden değil konudan bahsetmiştiniz. değiştirmeyin şimdi yazdıklarınızı. ayrıca türk oyuncuları her rolü oynayabilmelidir. bir köylü kadınını,bir genelev kadınını bir iş kadınını bir lezbiyeni .vs vs. oyunculuk budur. bir oyuncunun gerçekten iyi bir sanatçı olabilmesi için her rolün üstesinden kalkması gerekir. ben türküm bu rolü oynamam, bana son derece yanlış geliyor. türkan şoray bile sonunda o meşhur kanunlarından vazgeçti ve daha gerçekçi bir şekilde bazı duyguları izleyiciye yansıttı.
sanat sanat için yapılır görüşünü savunurum hep. oysa ,siz sanat toplum için yapılmalıdırı,savunuyorsunuz.
bir sanat tarihçi olarak,bu iki görüşün yüzyıllardır çarpıştığını ve asla bir çözüme ulaşmadığını biliyorum. bu böylede devam edecek gidecek.
bu arada size asla kaba bir şekilde hitap etmedim. görüşlerimi savunurken kabalaşmam. yani nazik olmayacak bir şey yaptığımı sanmıyorum. burada fikirler çarpışıyor. vede gayet medeni bir şekilde görüşlerimizi yazıyoruz. hakarete girmeden.
tekrar iyi geceler desemde siz bana yazacaksınız ve bana cevap hakkı doğacak gibi görünüyor ... bekleyim mi.??
tamamen muhalefet olmak için açılan bir konu..
hayatta o kadar çok şey varki tepki gösterilebilecek..
istemeyen izletmez,izlemez..bu kadar biast..
siz sevişmeye takmışsınız ne diyeyim.bütün dizideki herşey görmezliğe gelip sadece bu bir sahne üzerinde duruyorsunuz.( hoş ilk mesajda sadece konuyduda hadi artık bunu uzatmayım,).bu lirik güzelinde bir açıklık bulamadığı o sahne olmuş. keşke görseydimde bende bu sahne hakkında 2 çift laf etseydim.
siz hoşnut değilsiniz ama benim için bu gayet normal.
diyorum ya bakış açısı ve değerlerle ilgili.tabi ben bu sahneyi görmedim. birşey diyemiyorum. ama yiyişmede bana pek güzel bir kelime olarak gelmedi.
neyse sensible farklı bakıyoruz ve bu konuda bir ortak noktada buluşamayacağız sizle.. .
iyi geceler.... umarım son iyi geceler değişimdir:)))
tamamen muhalefet olmak için açılan bir konu..
hayatta o kadar çok şey varki tepki gösterilebilecek..
istemeyen izletmez,izlemez..bu kadar biast..
Madem muhalefet olmak icin acilan bir konu, siz neden tenezzül edipte bu muhalefet olmak icin acilan konuya yorum yaziyorsunuz?
Yazmakta özgürsünüz elbette.. Tipki benimde istedigim konuyu acmakta, ve neye nasil tepki vermekte özgür oldugum gibi
Saygilar.
ınsanlar fikirlerini belirtmekte serbest, illa beğenmediğimiz bir yön olduğunda susp oturmamız mı lazım?
Resmen takıntılısınız şurda sataşmadığınız tek kişi kaldı mı?
Gerçekten yeter.
Madem siz de beğenmiyorsunuz diziyi, göz ucuyla izlemeyi bırakın. Kanalı çevirin bitsin.
kaydirigubbakcemile3
medya denen bir güç var bugün,onun beraberindede özel kanallar...
bu kanalların rekabeti ve reyting savaşları bilinen bir gerçek,her kanal bu gün kendi yerini korumakla ve tutunmakla mükellef...
bunun için savaşta herşey mubah mantığıyla yola çıkarak, nefeslerini sürdürebilmek için "moda" yada "tutulan" neyse onu yapıyorlar...örfmüş,aile yapısıymış,müstehcenlikmiş bunlar;ikinci planda.
insiyatiflere kalmış o istatistikler...
tercih, tabiki ekran önündeki bizlerin.istemezsek seyretmeyiz mecbur değiliz,istersekte seyreder reyting sıralamasında katkıda bulunuruz...
bunun,günümüzdeki eskiye göre daha mutasıp yaşarken şimdilerde daha "modern"diye bahsedilen yaşanılış tarzıyla alakası yok bence.bozulma eskidende vardı,belkide kol kırılır yen içinde kalır mantığı aşikardı ve insanlar bırak ahbabına anlatmayı kendi içinde yaşardı bir takım eziklikleri...şimdi ise fark daha cesaretli olarak tv programlarında anlatılıyor olması... muzdarip dertlere çare bulunuyormu yoksa ne oluyor bu formatla alakalı...
dizilerdeki anormal ilişki analizleri, yine toplumdaki sabah kuşağında herbiri yaşanılan hikayelerden biri aslında...hasan fatma yerine ünlü aktör ve aktrisler başrolde hepsi bu...
son eklemek istediğim şeyde,bu gün çok rahatsızsanız bu yayın akışlarından,paralı kanallar var...bu kanallarda tercihe yönelik belgesel paketi alıp sabahtan akşama seyredebilirsiniz, fiyat olarakta çokça makul...
konuyu açan arkadaşım seni anlıyorum sıkıntını anlamsız buluyor değilim,ama bu konu her zaman için arz ve talep ilişkisinden öteye geçemez,
arz ne olursa olsun talep elbette bizim seçimimiz...
medya denen bir güç var bugün,onun beraberindede özel kanallar...
bu kanalların rekabeti ve reyting savaşları bilinen bir gerçek,her kanal bu gün kendi yerini korumakla ve tutunmakla mükellef...
bunun için savaşta herşey mubah mantığıyla yola çıkarak, nefeslerini sürdürebilmek için "moda" yada "tutulan" neyse onu yapıyorlar...örfmüş,aile yapısıymış,müstehcenlikmiş bunlar;ikinci planda.
insiyatiflere kalmış o istatistikler...
tercih, tabiki ekran önündeki bizlerin.istemezsek seyretmeyiz mecbur değiliz,istersekte seyreder reyting sıralamasında katkıda bulunuruz...
bunun,günümüzdeki eskiye göre daha mutasıp yaşarken şimdilerde daha "modern"diye bahsedilen yaşanılış tarzıyla alakası yok bence.bozulma eskidende vardı,belkide kol kırılır yen içinde kalır mantığı aşikardı ve insanlar bırak ahbabına anlatmayı kendi içinde yaşardı bir takım eziklikleri...şimdi ise fark daha cesaretli olarak tv programlarında anlatılıyor olması... muzdarip dertlere çare bulunuyormu yoksa ne oluyor bu formatla alakalı...
dizilerdeki anormal ilişki analizleri, yine toplumdaki sabah kuşağında herbiri yaşanılan hikayelerden biri aslında...hasan fatma yerine ünlü aktör ve aktrisler başrolde hepsi bu...
son eklemek istediğim şeyde,bu gün çok rahatsızsanız bu yayın akışlarından,paralı kanallar var...bu kanallarda tercihe yönelik belgesel paketi alıp sabahtan akşama seyredebilirsiniz, fiyat olarakta çokça makul...
konuyu açan arkadaşım seni anlıyorum sıkıntını anlamsız buluyor değilim,ama bu konu her zaman için arz ve talep ilişkisinden öteye geçemez,
arz ne olursa olsun talep elbette bizim seçimimiz...
kim ne derse desin..
tamam eleştiriyrsunuz,eleştiriyoruz..
izlemiyor musunuz peki?
evet izliyorsunuz..
eğer ki bunları düzeltmek adına herhangi bir şey gelmiyorsa elimizden-tabi medya patronu bir yakınımız yoksa-, bence tek çare izlememektir,eleştirilen programların reytinglerini aşağılara çekmektir.
mesela Aşk-ı memnu,gerek güzel kıyafetleri vs görmek için olsun,gerek zengin hayata olan özlemimizden olsun,gerek yakışıklı adam güzel kız görme isteğinden vs olsun,bir çok kişi izliyor,hem de deli gibi eleştiriyor sonra..
burdan atıp tutmakla malesef ki çözüme dair bir adım bile mesefa katedilemiyor.
tamam türklüğümüzü unutmayalım deniyor ama ,sadece burdan seslenerek mi olucak bu?
izleme,cocuğuna vs de izletme..
değerlerini kaybettirecek her türlü yayından uzak dur,uzak tut..
yoksa onca kanal,onca program ve bu kadar da abartı rağbet varken,bence engellenmesi ve bu durumun da daha da kötüye gitmemesi mümkün değil..
tv izlememek veya belli şeyleri izlemek ütopik bir hayal değil.
yapılabilir..
şahsen ben yapıyorum.
11 aylık bir kızım var.
ve akşamları haber ssati dışında tvyi açık görmüyor.
o da en fazla bir saat.
kendim de izlemiyorum,izlersem de netten kızım olmadığı saatlerde göz atıyorum programlara..
ne yazık ki aktif olarak bir şey yapmadıktan sonra eleştiri bir işe yaramıyor bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?